loading
Каталог
Служба підтримки
097 100-05-33
044 500-00-53
В будні з 09:00 до 20:00 На вихідних з 10:00 до 17:00 (замовлення on-line)
Замовити дзвінок
Замовити дзвінок
Служба підтримки
097 100-05-33
044 500-00-53
В будні з 09:00 до 20:00 На вихідних з 10:00 до 17:00 (замовлення on-line)
Замовити дзвінок
Замовити дзвінок
Каталог
Пошук
Корзина
Обране
Каталог
Бренди
Aereco Alfa Laval Aspen Aspira Atmic AUX Ballu Belimo Blauberg Bosch Carrier Cata Celsius Chigo Climaveneta Climtec Cooper&Hunter Daikin Danfoss Dantherm Devi Eberle Electrolux EWT Frapol (Onyx) Frico Genergy Genpower Gree Gucbir Guntner Haier Helios Hisense Hitachi Hoapp (Gree) Hutterer&Lechner GmbH Idea Invertek Irmas Jonix Leberg Lennox Lenze Lessar LG Lufberg Maico Master Microdam Midea Mitsubishi Electric Mitsubishi Heavy Mosa MYCOND Neoclima Nibe Nordis O.ERRE Olefini Olmo Ostberg Panasonic Philips RC Group Reventon Rhoss Rosenberg Ruck Sabiana Sakata Salda Sentera Siemens Soler&Palau Systemair Terneo Thermoscreens Tion Toshiba Tosot Trane Trotec UVDI Vaillant Ventoxx Vortice Vts Weger Wito York Zanussi Вентс Прана Тепломаш Термия
Блог
20 грудня
102112
Ventbazar

Вентиляція приватного будинку

Зміст
Вентиляція приватного будинку
Навіщо потрібна вентиляція у приватному будинку
Помилки, які роблять
Типи вентиляції
Варіанти вентиляції для дому
Найбільш ефективна вентиляція для приватних будинків
Приклади наших робіт
Етапи проекту з вентиляції для приватного будинку
Інші цікаві статті на цю тему:
Поділитись
Facebook
Поділитись
Facebook

Вентиляція приватного будинку


Часто ми навіть не замислюємося про те, наскільки важливе для нас чисте повітря. Відчинили вікно на провітрювання і все готове. Насправді питання про правильний повітрообмін потрібно вирішувати іншим шляхом, і ми розповімо Вам як.

Важливо знати, що через відкрите вікно заходить багато забруднених частинок, таких як пил, бруд із дороги, залишки хімічних речовин, бактерії та інше. Особливо таке явище характерне для приватних будинків, де по вулиці розташовано багато приватних секторів - це призводить до того, що забруднені елементи швидко поширюються від одного будинку до іншого. Щоб обмежити себе від шкідливих частинок з вулиці, а також налагодити достатнє надходження свіжого повітря, встановлюють систему вентиляції.

вентиляція приватного будинку - Вентбазар


Навіщо потрібна вентиляція у приватному будинку

Вентиляція приватного будинку є незамінною частиною створення комфорту та здорових умов. Вона забезпечить Вам чистий, свіжий кисень у регулярному надходженні, убезпечить від поганого або використаного повітря, допоможе нормалізувати вологу до оптимальних показників і, таким чином, захистить будинок від грибка та інших хвороб. Для того щоб досягти максимального затишку та індивідуальних умов для Вас, потрібно лише встановити таку систему, як вентиляція для приватного будинку, і не забувати про правильний підхід та вимогу професіоналізму при проектуванні. Адже за нормами, щоб повітрообмін працював у правильному руслі, важливо забезпечити надходження свіжого повітря в обсягах 3 м3/год і це для кожного м2 зі всієї площі, і найголовніше – на одного мешканця має надходити 30 метрів кубічних за годину свіжого повітря.

Докладніше це питання розкривається тут .

Вентиляція приватного будинку під ключ

Помилки, які роблять

1. Головна помилка при створенні комфортних умов – думати, що свіже повітря з'явиться у будинку самостійно. Іноді це справді працює. Але тільки в тих випадках, коли в конструкції багато щілин, встановлені дерев'яні вікна, крізь які проходить повітря навіть у закритому стані, а вентиляційні шахти правильно спроектовані та ефективно працюють на витяжку. Але в такому будинку буде дуже холодно взимку, тому практично всі власники такої будівлі ретельно герметизують його і зверху утеплюють, що зменшує можливість проникнення свіжого повітря.
2. Інша суттєва помилка – створення вентиляції не на стадії будівництва або ґрунтовного ремонту. Коли Ваш будинок вже збудований і знаходиться в житловому стані, важко підібрати обладнання, яке повноцінно підходить для якісної циркуляції, адже виникає низка факторів, які вносять свої обмеження на підбір та встановлення приладів. Також не можна забувати про правильний проект вентиляційних шахт. Якщо у Вашому будинку вже зроблено ремонт, то монтаж може пошкодити оздоблювальні матеріали, стіни та елементи декору.
3. Серед інших проблем, що впливають на якість мікроклімату – оснащення витяжки без притоку повітря. Тобто, відпрацьоване повітря виходить, а нове не надходить - тоді створюється ефект, про який ще говорять "нічем дихати". Або ж навпаки - йде організація припливу, але без витяжки: нове повітря просто поєднується з відпрацьованими масами, тому кисень у будинку все ще залишається забрудненим, а всі погані запахи та бактерії залишаються на дуже довгий час.
4. Також багато хто думає, що кондиціонер замінює вентиляцію за рахунок підмішування свіжого повітря - це неправдивий міф. Враховуючи саме 'підміс', а не повноцінний приплив, відбувається ситуація, що й у попередній помилці: трохи свіжого повітря поєднується з тим, що вже був у домі, з відпрацьованим. А витяжки взагалі немає. Кондиціонер не зможе налагодити достатньо притоку навіть просто тому, що він не призначений для такої роботи.

Є також багато інших помилок і невідповідностей, але з найголовнішими Ви тепер ознайомлені.

Типи вентиляції

Розрізняють такі основні типи – природний та механічний (примусовий).

Природна вентиляція

Естественная вентиляция дома

Процес вентиляції природним шляхом відбувається за допомогою відкриття вікон, балкона, вхідних дверей через щілини в конструкції через вентиляційні шахти.

Плюси:
 якщо Ви хочете налагодити вентиляцію, але не сподіваєтеся витрачати великий бюджет - така система вентиляції приватного будинку буде хорошим варіантом для Вас.

Мінуси:

  • Для ефективної роботи систему потрібно регулярно обслуговувати та ретельно оглядати;
  • Такий тип практично не піддається контролю, не можна встановити потрібний режим, адже процеси циркуляції мас залежать безпосередньо від зовнішніх факторів та умов;
  • Така вентиляція ефективніше працює саме в холодні дні, а якщо точніше – при відмінності температури всередині будинку та на вулиці в 15°С. Це говорить про те, що влітку повітрообмін практично не проводитиметься;
  • Не можна забувати і про те, що крізь вікна та вентиляційні шахти з вулиці проходять забруднення та пил, алергени та пух. Особливо це потрібно врахувати дітям і людям, схильним до алергії.

Для кращої роботи природної вентиляції можна встановитивіконні провітрювачі або стінові клапани - так Ви зможете без великих втрат тепла покращити провітрювання кімнат у будинку.

Фахівці, які досліджують кліматичну сферу, рекомендують все ж таки встановлювати механічну вентиляцію. Враховуючи всі забруднення, токсини, залишки від хімічних засобів, шкідливі речовини від будівельних матеріалів, відходи з фабрик та багато іншого – природний повітрообмін не зможе створити здорові умови для повноцінної, активної життєдіяльності.

Примусова (штучна) вентиляція

До штучних систем відносять усі системи вентиляції, які для усунення чи припливу повітря використовують механічні пристрої. Механічна вентиляція теж має свої переваги та недоліки.

Плюси:

  • Забезпечує витяжку всього відпрацьованого повітря та забезпечує будинок достатньою кількістю нового кисню;
  • Не пропускає забруднення з вулиці та додатково очищає кисень від бактерій та алергенів за допомогою повітряного фільтра;
  • Усуває грибок, вологість у ванній, неприємні запахи на кухні, задуху, конденсат на поверхнях та зменшує кількість пилу в будинку;
  • Працює автоматично - Вам не треба турбуватися про відкриття вікна, адже система легко регулюється і може самостійно включатися у потрібний час;
  • Можна легко налаштувати підігрів повітря, щоб підтримувати комфортну температуру у будинку.

Мінуси: примусова система коштуватиме дорожче, ніж природна. Але ціни можуть змінюватись від виду обладнання, його комплектації та складання, від додаткових процесів. Тому можна підібрати прилади, які не сильно позначаться на фінансовому становищі.

Вентиляція будинку - проект

Варіанти вентиляції для дому

У системах штучної вентиляції можуть комбінуватися види припливної та витяжної вентиляції. Виділяють чотири види:

  • механічна припливна та природна витяжна вентиляція,
  • механічна припливна та витяжна вентиляція,
  • механічна припливна та витяжна вентиляція з кондиціюванням ,
  • механічна припливна та витяжна вентиляція з регульованим кондиціюванням по приміщеннях.

Системи штучної вентиляції з механічною припливною та природною витяжною вентиляцією є доступними за ціною варіантами для встановлення у приватному будинку. Для припливу повітря в таких системах найкраще встановлювати моноблочну установку з автоматичним регулюванням. Обов'язковою умовою для нормальної вентиляції будинку є двері із вбудованими ґратами внизу для руху потоків повітря. До нестачі цієї системи належить неможливість рекуперації тепла.

Установка системи механічної припливної та витяжної вентиляції необхідна, коли немає можливості організувати природну витяжну вентиляцію або коли потрібно контролювати інтенсивність повітрообміну. У цій системі можлива рекуперація тепла, так і повторне використання очищеного повітря.

Найбільш ефективна вентиляція для приватних будинків

Розрізняють кілька видів вентиляційних систем: припливна, витяжна, припливно-витяжна.

Рішення - який вид вентиляції вибрати для дому Рішення 1. Припливна вентиляція використовується для забезпечення приміщень припливом зовнішнього повітря у потрібних обсягах. Характеристикою припливної вентиляції є те, що внутрішнє повітря не видаляється, а просто розбавляється свіжим.

Устаткування, яке найчастіше підходить для таких типів:

Рішення - який вид вентиляції вибрати для дому Рішення 2. Витяжна система вентиляції призначена для усунення приміщень забрудненого повітря. Ефективною її робота буде в тому випадку, коли буде забезпечено надходження свіжого зовнішнього повітря в достатньому обсязі.

Популярне обладнання:


Рішення - який вид вентиляції вибрати для дому Рішення 3. Припливно-витяжна вентиляція приватного будинку поєднує властивості двох вищезгаданих систем і може створюватися з різних автономних систем або однієї комбінованої, яка зможе забезпечити і витяжку, і приплив повітря. На практиці практично ніколи не використовуються окремо припливна та витяжна вентиляції. Найпопулярнішими вважаються припливно-витяжні комплексні системи.

Популярні моделі припливно-витяжних установок:

Dantherm HCV 3            Daikin VKM 100 GBM                Вентс ВУТ 800 ЕГ              MyCond MV 1100 S

dantherm-hcv3-pritochno-vytjazhnaja-ustanovkadaikin_vkm_pritochno_vytjazhnaja_ustanovkavents_vut_jeg_pritochno_vytjazhnajas1_pritochno_vytjazhnaja_ustanovka_mycond_mv_s

Так само як окрему систему варто сприймати вентиляцію для санвузлів. Її в жодному разі не можна змішувати із загальною, тому що в таких приміщеннях зовсім інший мікроклімат та вимоги до обладнання. На кухні теж потрібно забезпечити окрему витяжку, щоб усі запахи з кухні випадково не проникли в житлові кімнати.

Докладніше про вентиляцію у ванній/у санвузлах можна ознайомитись у статті .

Приклади наших робіт






Приклад та ціна технічного рішення щодо вентиляції для котеджу.


Вентиляція у приватному будинку – технічні рішення.


Житловий будинок (1100м2). Система вентиляції та кондиціювання.

Примусові системи вентиляції, які доповнюються системами кондиціювання (для підігріву чи охолодження повітря), є вдосконаленими вентиляційними системами задоволення вимог сучасного ринку. При доповненні вентиляції системами кондиціонування, будинок буде забезпечений свіжим і очищеним повітрям певної температури.

Етапи проекту з вентиляції для приватного будинку

1. Розробка проекту або монтажна-схема з вентиляції, кондиціювання, опалення (залежно від поставлених завдань);

2. Фінальне концептуальне рішення: готовий проект, де розрахунки виконані згідно з необхідними нормами, затверджено схеми розведення повітроводів, підготовлено місця під розміщення обладнання та всіх інших елементів вентиляції;

3. Вартість рішення та тимчасові показники завжди обговорюються із Замовником;

4. Умови монтажу та етапи робіт: обумовлено та затверджено етапи та вимоги виконання монтажних робіт між клієнтом - проектувальником - виконробом, призначено окремий день на пуско-налагоджувальні роботи, укладено офіційний договір на весь спектр послуг;

5. Надано рекомендації щодо сервісного обслуговування системи.

proekt_ventiljacii_chastnogo_doma_autocad

Приклад схеми проекту вентиляції приватного будинку

Для кожного приватного будинку необхідно розробляти індивідуальний проект вентиляційних систем, який враховуватиме не лише побажання замовника, а й особливості зовнішнього клімату, а також призначення окремих приміщень. Важливо спроектувати систему вентиляції до початку всіх будівельних робіт, щоб потім не довелося втручатися в план будинку або вимагати перепланування будівлі.

Докладніше про проектування вентиляції в приватному будинку можна дізнатися у статті .

Наша компанія готова виконати роботу будь-якої складності. Вибравши нас, Ви отримуєте можливість комплексно та за оптимальними цінами закрити супутню інженерію:

партнери Вентбазар - вентиляція, кондиціювання, осушення, автоматика, електрофурнітура

  • Atmic. Автоматизація системи вентиляції та кондиціювання, а за бажанням та опалення. Ми допоможемо налагодити автоматику всього обладнання у Вашому домі за допомогою нашого партнера Atmic. Бажаєте звести регулювання багатьох приладів одного пульта? Або ж налаштувати якісну систему 'Розумний дім'? Ми швидко та професійно вирішимо будь-які поставлені завдання.
  • Осушувачі. Вас хвилює підвищена вологість повітря у Вашій оселі? Конденсат накопичується на поверхнях у великій кількості, часто відбувається запотівання вікон та дзеркал, після приготування їжі на кухні неможливо перебувати через задуху, або ж нещодавно стався потоп, робите ремонт? Тоді осушувачі допоможуть вам! Швидкий та якісний підбір осушувачів повітря від спеціалістів з індивідуальним підходом нашим клієнтам забезпечений.
  • MyVolt. Електрофурнітура гарної якості на будь-який смак та потребу   - розетки, вимикачі, ПЗВ, щитки автоматики, тепла підлога та її керування - від широковідомого бренду ABB. Ми зможемо реалізувати будь-які Ваші бажання, наприклад, поєднати якість, бюджетний варіант та дизайн, що підходить під інтер'єр кожної кімнати Вашого будинку.

Інші цікаві статті на цю тему:


Добре організована вентиляція у власному будинку – запорука здоров'я та благополуччя всієї родини.


Кондиціювання котеджу або приватного будинку рекомендується розпочинати з підготовки проекту системи кондиціювання.

Мій дім - моя фортеця. Ми використовуємо будинок відпочинку, спілкування з сім'єю та друзями, догляду за ділянкою, тобто для організації свого унікального зручного довкілля.

Чому ми?

9 років досвіду в сфері ОВіК

Працюємо на принципах «win-win»

Регулярно проходимо тренінги і вкладаємо отриманий досвід у кожен проект

З нами вибір обладнання – зручний, вигідний, швидкий

Більш 400 реалізованих об'єктів

Ми створюємо мікроклімат, який подобається людям

Сертифікати і ліцензії
Дозвіл на роботи Будівельна ліцензія Офіційний дилер бренду Daikin Офіційні партнери бренду Solerpalau Офіційні партнери бренду Gree Сертифікат ВентСервіс

Міста в яких ми працюємо

  1. Київ
  2. Вінниця
  3. Кіровоград
  4. Львів
  5. Харків
  6. Полтава
  7. Сумми
  8. Дніпропетровськ
  9. Івано-Франківськ
  10. Запоріжжя
  11. Миколаїв
  12. Одеса
  13. Чернігів
  14. Чернівці
  15. Житомир
  16. Тернопіль
  17. Луцьк
  18. Рівно
  19. Хмельницький
  20. Мукачево
  21. Ужгород
У вас залишились запитання?
Замовте безкоштовно: консультацію, проектне рішення, розрахунок вартості
Надіслати
Вам була корисна ця стаття?
Так
Ні
Потрібна консультація спеціаліста?
Зв'яжіться з нами, наш спеціаліст відповість на ваші запитання
Замовити дзвінок
Ми хочемо проконсультувати вас
Обов'язкове поле
Обов'язкове поле

Підписатися на розсилку

Допомога
Допомога
Об'єкти
Рубрики
Послуги