loading
Каталог
Служба підтримки
097 100-05-33
044 500-00-53
В будні з 09:00 до 20:00 На вихідних з 10:00 до 17:00 (замовлення on-line)
Замовити дзвінок
Замовити дзвінок
Служба підтримки
097 100-05-33
044 500-00-53
В будні з 09:00 до 20:00 На вихідних з 10:00 до 17:00 (замовлення on-line)
Замовити дзвінок
Замовити дзвінок
Каталог
Пошук
Корзина
Обране
Каталог
Бренди
Aereco Alfa Laval Aspen Aspira Atmic AUX Ballu Belimo Blauberg Bosch Carrier Cata Celsius Chigo Climaveneta Climtec Cooper&Hunter Daikin Danfoss Dantherm Devi Eberle Electrolux EWT Frapol (Onyx) Frico Genergy Genpower Gree Gucbir Guntner Haier Helios Hisense Hitachi Hoapp (Gree) Hutterer&Lechner GmbH Idea Invertek Irmas Jonix Leberg Lennox Lenze Lessar LG Lufberg Maico Master Microdam Midea Mitsubishi Electric Mitsubishi Heavy Mosa MYCOND Neoclima Nibe Nordis O.ERRE Olefini Olmo Ostberg Panasonic Philips RC Group Reventon Rhoss Rosenberg Ruck Sabiana Sakata Salda Sentera Siemens Soler&Palau Systemair Terneo Thermoscreens Tion Toshiba Tosot Trane Trotec UVDI Vaillant Ventoxx Vortice Vts Weger Wito York Zanussi Вентс Прана Тепломаш Термия
Блог

Вентиляція кафе, ресторанів, кальянних

Сортування
Потрібна консультація спеціаліста?
Зв'яжіться з нами, наш спеціаліст відповість на ваші запитання
Замовити дзвінок
Вентиляція кухні ресторану
Кафе, ресторани, кальянні
6 квітня
55011
Вентиляція кухні ресторану
Вентиляція в кальянній: запорука непередаваної атмосфери чи необхідність?
Кафе, ресторани, кальянні
11 червня
38688
Вентиляція в кальянній: запорука непередаваної атмосфери чи необхідність?
Розрахунок кратності повітрообміну для ресторанів, кафе
Кафе, ресторани, кальянні
22 лютого
25839
Розрахунок кратності повітрообміну для ресторанів, кафе
Вентиляція сучасного ресторану
Кафе, ресторани, кальянні
10 квітня
20906
Вентиляція сучасного ресторану
Вентиляція в кондитерській, пекарні
Кафе, ресторани, кальянні
11 лютого
13613
Вентиляція в кондитерській, пекарні
Кондиціювання ресторану
Кафе, ресторани, кальянні
14 квітня
3612
Кондиціювання ресторану
Вентиляція та кондиціювання казино, ігрових залів та покерних клубів
Кафе, ресторани, кальянні
16 вересня
2519
Вентиляція та кондиціювання казино, ігрових залів та покерних клубів
Вентиляція та кондиціювання в більярдних
Кафе, ресторани, кальянні
16 вересня
1446
Вентиляція та кондиціювання в більярдних

Вентиляція ресторану

Сучасний ресторан – місце, де проводять бізнес-зустрічи колеги, романтичні зустрічі закохані, тут відзначають урочисті події і дорослі, і діти. Вимоги до таких приміщень у відвідувача завжди дуже високі. Йому важливий інтер'єр, якість кухні, якість обслуговування та атмосфера у приміщенні. Саме останньому фактору хотілося б приділити особливу увагу.

Щоб людина могла відчути себе комфортно і залишатися у вашому кафе довго, у приміщенні має бути комфортна температура, свіже повітря без запасів та диму. Забезпечити такі умови може створити лише гарна вентиляція та кондиціювання будівлі. Особливістю вентиляції ресторану є те, що вона повинна справлятися з великим тепловиділенням та неймовірною кількістю запахів, що утворюються на кухні. Щоб виключити появу їх, необхідно створити хорошу витяжну систему, яка необхідна тільки в гарячому цеху. У залі для відвідувачів не потрібна надто потужна витяжна вентиляція ресторану. Саме тому розділяють системи для кухонного залу та для залу у дві окремі. Винятком є невелике кафе, яке розраховане на кількість до 50 осіб. Для таких приміщень допускається організація єдиної припливно-витяжної системи.

Що потрібно знати про розрахунок вентиляції ресторану

Будь-який проект вентиляції ресторану, чи то маленька таверна, чи заклад з великою кількістю окремих залів, потребує інженерних зусиль у плануванні кожної деталі, прорахунку необхідного повітрообміну та поєднання її з системою кондиціювання.

На какие моменты следует обратить внимание при расчете вентиляции в ресторане и кафе

При прорахунку можуть виділяти окремі зони, на які може подаватися та видалятися різна кількість повітря. Усі приміщення можна поділити на групи:

  • Кухня, гарячий цех та мийна;
  • Звичайна зала для відвідувачів та зала для курців;
  • Адміністративні приміщення;
  • Санвузли та душові;
  • Камери зберігання та морозильні камери для продуктів.

Особливого підходу до проектування потребує припливно-витяжне обладнання для вентиляції кухні, особливо гарячого цеху. Як показує практика, максимальна кратність повітря для гарячого цеху має становити 50-80. Допустима температура повітря не повинна перевищувати +26°С, інакше знижуватиметься продуктивність праці працівників. Отже, в деяких випадках, щоб досягти потрібного температурного режиму, систему припливу рекомендується оснастити охолоджувачами для забезпечення кондиціювання всієї кухні. Застосування припливно-витяжної системи з охолодженням повітря рекомендується у тих регіонах, температура повітря в яких у літній період перевищує заявлений вище показник. Щоб повітряні маси не перетікали до зали для відвідувачів, обов'язково потрібно створити підпор повітря для кухні.

Ми розуміємо, що ця інформація не повна і дає лише невеликі рекомендації щодо створення системи вентиляції ресторану. Знайте просто, що при організації вентиляції в ресторані немає однакових рішень, як не буває і двох однакових ресторанів. Тому всі питання краще вирішувати комплексно, консультуючись із добрим фахівцем.

Рубрики
Допомога
Допомога
Об'єкти
Рубрики
Послуги