loading
Каталог
Служба підтримки
097 100-05-33
044 500-00-53
В будні з 09:00 до 20:00 На вихідних з 10:00 до 17:00 (замовлення on-line)
Замовити дзвінок
Замовити дзвінок
Служба підтримки
097 100-05-33
044 500-00-53
В будні з 09:00 до 20:00 На вихідних з 10:00 до 17:00 (замовлення on-line)
Замовити дзвінок
Замовити дзвінок
Каталог
Пошук
Корзина
Обране
Каталог
Бренди
Aereco Alfa Laval Aspen Aspira Atmic AUX Ballu Belimo Blauberg Bosch Carrier Cata Celsius Chigo Climaveneta Climtec Cooper&Hunter Daikin Danfoss Dantherm Devi Eberle Electrolux EWT Frapol (Onyx) Frico Genergy Genpower Gree Gucbir Guntner Haier Helios Hisense Hitachi Hoapp (Gree) Hutterer&Lechner GmbH Idea Invertek Irmas Jonix Leberg Lennox Lenze Lessar LG Lufberg Maico Master Microdam Midea Mitsubishi Electric Mitsubishi Heavy Mosa MYCOND Neoclima Nibe Nordis O.ERRE Olefini Olmo Ostberg Panasonic Philips RC Group Reventon Rhoss Rosenberg Ruck Sabiana Sakata Salda Sentera Siemens Soler&Palau Systemair Terneo Thermoscreens Tion Toshiba Tosot Trane Trotec UVDI Vaillant Ventoxx Vortice Vts Weger Wito York Zanussi Вентс Прана Тепломаш Термия
Блог
11 грудня
11824
Ventbazar

Навіщо потрібна у квартирі вентиляція та витяжка на кухні

Зміст
Навіщо потрібна у квартирі вентиляція та витяжка на кухні
Поділитись
Facebook
Поділитись
Facebook

Навіщо потрібна у квартирі вентиляція та витяжка на кухні

При природній вентиляції мається на увазі, що при різниці тисків і температури повітря в кімнатах усередині приміщення і зовні, виникає перетікання внутрішнього повітря з житлових зон на кухню та ванну, і видалення його у вентиляційні витяжні канали, що проходять усередині квартири.

Зміст:

Вентиляція у квартирі: типи систем

Свіже повітря надходить у квартиру зовні двома способами: природним шляхом або примусово за допомогою припливних пристроїв. Тому розрізняють системи:

  • природної вентиляції;
  • з механічним спонуканням.

У першому випадку зовнішнє повітря проникає всередину будівлі через щілини у дверних отворах на вході, зазори у вікнах та балконних дверях. Будинок також «дихає» через стіни та перекриття. Через різницю температури та тиску повітря у внутрішніх приміщеннях будинку та зовні будівлі, повітря з віталень, спалень та дитячих кімнат постійно у русі. Він переміщається з кімнат і піднімається вгору вентиляційними каналами, влаштованими в кухні, ванній та санвузлі. Чим довший будинковий вентканал, тим більший перепад тисків і краще «працює» витяжка.

Не варто применшувати можливість відкриття вікон і дверей балкона, щоб пустити в кімнати квартири свіже повітря. Але в році є осінь та зима, є дощові чи холодні дні, або дуже спекотна літня погода. Є запилена та загазована вулиця. Вікна не відчиниш і не порадієш чистому повітрі.


Найчастіше у житлових приміщеннях можливі кілька комбінованих варіантів, яким чином зовнішнє повітря надходить усередину та відводиться із квартири.

  1. Подача – припливною установкою, витяжка через існуючий канал природної вентиляції.
  2. Подача – природним способом, витяжка використаного повітря – витяжними вентиляторами із кухні, ванної чи санвузла.
  3. Приплив та витяжка однією припливно-витяжною установкою з підключеним комплектом повітроводом.

Переваги механічної вентиляції квартир

На запитання: Чи потрібна примусова вентиляція у будинку? - Відповідь однозначна. Так, на 100%. Зупинимося на основних переваг квартир, де є організована вентиляція.

  • Примусову вентиляцію можна проектувати для нової квартири в новому будинку, впроваджувати в будівлі, що реконструюється, в ході ремонтних робіт. Витяжну або припливну вентиляцію можна встановлювати на всю квартиру або окремі зони житлової квартири.
  • Свіже повітря подається до квартири або видаляється з неї в потрібному обсязі. Немає застою, затхлості та зайвої вогкості в кімнатах.
  • Фільтри на вході та виході систем примусової вентиляції очищають зовнішнє та вихідне повітря від пилу, вовни, пуху та дрібніших забруднювачів та газів.
  • Припливно-витяжні системи вентиляції стандартно обладнані рекуператорами тепла, що скорочують до 90% тепловтрат будівель та зменшують витрати на опалення або кондиціювання.
  • Проектне рішення припливно-витяжних систем продумується під інтер'єр та планування кімнат. Повітря м'яко подається через повітропроводи в кожну кімнату через дифузори, що розсіюють потік, а забирається через акуратні грати, в приховані витяжні канали.
  • Можна організувати витяжну вентиляцію у ванній, кухні або туалеті, щоб посилити приплив свіжого повітря ззовні і швидко видаляти забруднене повітря.
  • Технічні рішення підбираються з урахуванням вимог та бюджету Замовника.

Відповімо на кілька актуальних запитань Замовників. Спочатку відзначимо головне: свіжого повітря в кімнати квартири має подаватися стільки ж або навіть трохи більше, щоб видаляти відпрацьований обсяг через будинкові вентканали. І ще не варто встановлювати герметичні двері між кімнатами. Повітря має перетікати з житлової зони в зону витяжки (ванну, кухню, туалет). Щілина під дверима, отвори в нижній частині дверей – цього достатньо, щоб рух повітря по квартирі.

Розберемося тепер із місцевими витяжними та припливними системами та пристроями.

Навіщо потрібна витяжка у квартирі чи приватному будинку

По-перше: витяжка потрібна, щоб брудне повітря не залишалося в приміщенні. По-друге: відбувався дисбаланс 'не буде витяжки, не буде припливу'. Не буде припливу, не буде надходження свіжого повітря.

Звертаємо вашу увагу, що витяжка відбувається лише у брудних зонах, а це: санвузли, кухня.

Працездатність та ефективність витяжки безпосередньо залежить від стану вентканалу. Найчастіше ці канали можуть бути забиті через перепланування дизайну квартири. Під час ремонтних робіт щось не врахували і зачепили загальний стояк, куди впало все сміття. Тут насамперед постраждають квартири, розташування яких знаходиться на перших поверхах.

Пропоновані рішення:


  • Найпростіше встановити провітрювачі у вікна або зовнішні стіни будівлі та посилити витяжку у будинкових вентканалах витяжними вентиляторами. Забруднене повітря буде швидко видалятися під тиском повітря, створюваним вентилятором. У каталозі Вентбазар представлений відмінний вибір провітрювачів , а також надійних вентиляторів від перевірених брендів.
  • Будь-якій господині відомо, навіщо потрібна витяжка на кухні. Втягуючи гарячі пари, перегріте перезволожене повітря, дим або запахи, що виникають при приготуванні їжі, випічці або консервації, витяжка на плиті рятує основні кімнати квартири від усіх цих неприємностей. Відведення повітря з кухні здійснюється зазвичай не тільки через витяжну парасольку, розміщену над робочою поверхнею плити, але й додатково через окремий витяжний канал у верхній частині кухонного приміщення. Для примусової витяжки можуть застосовуватись настінні або канальні вентилятори малошумних виконань (наприклад, канальні вентилятори Soler&Palau серії TD Silent).
  • Ви можете встановити витяжний вентилятор у ванній кімнаті. Він може працювати постійно або включиться на кілька хвилин, після того, як ви покинете ванну, прибере всю пару, усуне вогкість і не дасть розвинутися цвілі або грибку. Які можливості вентиляторів у ванній кімнаті? Вони включаються по таймеру, гігростату, датчику руху, стійкі до вологи, оснащені фільтром повітря, можуть монтуватися в стіну або на стелю.
  • Вентилятор у санвузлі вирішує схожі завдання швидкого видалення забрудненого повітря окремий витяжний канал. Він може включатися і відключатися від вимикача освітлення, працювати із затримкою включення/вимкнення, за налаштуваннями таймера або гігростату. Витяжні вентилятори представлені моделями з безліччю колірних виконань, мають зворотний клапан та фільтр повітря.
  • Як бюджетний варіант, щоб покращити вентиляцію однієї кімнати – вітальні, кабінету чи спальні, можна встановити рекуператор повітря, що працює окрім припливу, ще й на витяжку. У каталозі Вентбазар представлені різноманітні моделі побутових рекуператорів з продуктивністю подачі повітря до 200 м3/год.

Продумана конструкція дозволяє підігрівати або охолоджувати вхідне повітря, що скорочує витрати на опалення та роботу кондиціонера. Побутові рекуператори досить просто встановлюються і мають масу конструктивних переваг та зручностей в управлінні. Рекуператори можуть встановлюватися дещо на квартиру, але для найбільш грамотної роботи варто додатково подбати про встановлення витяжних вентиляторів у «забруднених» зонах.

Чи потрібна припливна вентиляція у квартирі

Без припливної вентиляції не буде достатньої кількості повітря для життєдіяльності людей, що проживають у квартирі. Існують санітарні норми , скільки повітря має подаватися на кожного мешканця у будинку. Це тема окремої статті. Ми перерахуємо, що можна зробити, щоб потрібна кількість повітря надходила до квартири щогодини.

З пропонованої Вентбазаром номенклатури можна вибрати: віконні провітрювачі або стінові клапани , бризери та компактні припливні установки .

Перш ніж зробити вибір, обов'язково порадьтеся зі спеціалістами. Компанія Ventbazar має величезний досвід впровадження проектів з вентиляції, у тому числі й у приватних або багатоквартирних будинках. Ми допоможемо вибрати ефективне та доступне за ціною обладнання.

Але всі витяжні вентилятори, рекуператори, провітрювачі роблять частину роботи, і якщо грамотно не організований повітрообмін у всій квартирі, ситуація з мікрокліматом не дуже зміниться на краще.

Припливно-витяжна вентиляція у квартирі

Припливно-витяжні установки забезпечують повний контроль за повітрообміном та якістю повітряного середовища у квартирі. Самі установки досить компактні, мають приховане у допоміжних приміщеннях, за підвісними стелями, на стіні або під стелею, в коридорах або передпокоях. Невидима система повітроводів подає повітря до житлових зон – місця, де найчастіше перебувають мешканці будинку. Із забруднених зон (ванної, кухні, туалету) відпрацьоване повітря забирається та видаляється назовні.

Така вентиляційна система працює дуже ощадливо. Скорочення витрат забезпечується завдяки:

  • програмування режимів роботи установки;
  • наявності економних режимів для ночі та на час відсутності людей вдома;
  • точної підтримки температури повітря, без перегріву;
  • рекуперації до 90% тепла повітря, що виходить;
  • енергоефективну роботу EC-двигунів вентиляторів;
  • управлінню за віддаленими датчиками температури та вологості повітря, за допомогою інтернет-доступу.

Приклади установок: Вентс Мікра 60 , MyCond MV 200 S , Mitsubishi Electric Lossnay , ВЕНТС 300 ПБ ЄС та багато інших.

У нашому інтернет-магазині представлені моделі припливно-витяжних установок від провідних вітчизняних та зарубіжних брендів, для встановлення на стіну, у стельовому просторі або на підлозі, у широкому ціновому діапазоні.

Якщо підбити підсумок:



Питання про вентиляцію в квартирі має стояти чи на першому місці, тому що ми там проводимо більше 50% свого життя.

Витяжка може бути природна і примусова, якому ви віддаєте перевагу ви - вирішувати вам.

Інші цікаві статті на цю тему:

Набридла задуха в квартирі, а звичайне провітрювання не допомагає? час використовувати сучасні методи вентиляції, які забезпечать вас припливом не тільки свіжого, але і чистого повітря.

За активної діяльності людей у приміщеннях склад повітря змінюється. Він забруднюється, оскільки у навколишнє середовище при диханні та, випаровуючись через шкіру людей, виділяються шкідливі газоподібні забруднювачі: сірководень, аміак, ацетон, вуглекислий газ та інші домішки.

З медичної точки зору можна дізнатися скільки літрів повітря вдихає людина за 1 хвилину. Ця цифра коливається залежно від ємності легень, статі, віку, зростання та активності людини.

Як забезпечити подачу свіжого повітря до приміщення? За допомогою провітрювання? Ми вже неодноразово говорили про те, що такий спосіб не зовсім добрий та ефективний.

Замовник при першому зверненні вже знав, що йому знадобиться встановлювати інженерні мережі у вигляді системи кондиціювання.

Що знаходиться довкола нас, але ми цього не бачимо? Відповідь передбачувана: 'Повітря'.

Чому ми?

9 років досвіду в сфері ОВіК

Працюємо на принципах «win-win»

Регулярно проходимо тренінги і вкладаємо отриманий досвід у кожен проект

З нами вибір обладнання – зручний, вигідний, швидкий

Більш 400 реалізованих об'єктів

Ми створюємо мікроклімат, який подобається людям

Сертифікати і ліцензії
Дозвіл на роботи Будівельна ліцензія Офіційний дилер бренду Daikin Офіційні партнери бренду Solerpalau Офіційні партнери бренду Gree Сертифікат ВентСервіс

Міста в яких ми працюємо

  1. Київ
  2. Вінниця
  3. Кіровоград
  4. Львів
  5. Харків
  6. Полтава
  7. Сумми
  8. Дніпропетровськ
  9. Івано-Франківськ
  10. Запоріжжя
  11. Миколаїв
  12. Одеса
  13. Чернігів
  14. Чернівці
  15. Житомир
  16. Тернопіль
  17. Луцьк
  18. Рівно
  19. Хмельницький
  20. Мукачево
  21. Ужгород
У вас залишились запитання?
Замовте безкоштовно: консультацію, проектне рішення, розрахунок вартості
Надіслати
Вам була корисна ця стаття?
Так
Ні
Потрібна консультація спеціаліста?
Зв'яжіться з нами, наш спеціаліст відповість на ваші запитання
Замовити дзвінок
Ми хочемо проконсультувати вас
Обов'язкове поле
Обов'язкове поле

Підписатися на розсилку

Допомога
Допомога
Об'єкти
Рубрики
Послуги