loading
Каталог
Служба підтримки
097 100-05-33
044 500-00-53
В будні з 09:00 до 20:00 На вихідних з 10:00 до 17:00 (замовлення on-line)
Замовити дзвінок
Замовити дзвінок
Служба підтримки
097 100-05-33
044 500-00-53
В будні з 09:00 до 20:00 На вихідних з 10:00 до 17:00 (замовлення on-line)
Замовити дзвінок
Замовити дзвінок
Каталог
Пошук
Корзина
Обране
Каталог
Бренди
Aereco Alfa Laval Aspen Aspira Atmic AUX Ballu Belimo Blauberg Bosch Carrier Cata Celsius Chigo Climaveneta Climtec Cooper&Hunter Daikin Danfoss Dantherm Devi Eberle Electrolux EWT Frapol (Onyx) Frico Genergy Genpower Gree Gucbir Guntner Haier Helios Hisense Hitachi Hoapp (Gree) Hutterer&Lechner GmbH Idea Invertek Irmas Jonix Leberg Lennox Lenze Lessar LG Lufberg Maico Master Microdam Midea Mitsubishi Electric Mitsubishi Heavy Mosa MYCOND Neoclima Nibe Nordis O.ERRE Olefini Olmo Ostberg Panasonic Philips RC Group Reventon Rhoss Rosenberg Ruck Sabiana Sakata Salda Sentera Siemens Soler&Palau Systemair Terneo Thermoscreens Tion Toshiba Tosot Trane Trotec UVDI Vaillant Ventoxx Vortice Vts Weger Wito York Zanussi Вентс Прана Тепломаш Термия
Блог
17 листопада
11302
Ventbazar

Кондиціювання офісних приміщень та будівель

Зміст
Кондиціювання офісних приміщень та будівель
Поділитись
Facebook
Поділитись
Facebook

Кондиціювання офісних приміщень та будівель

У будь-якому офісному приміщенні в літню пору, потрібно підтримувати комфортну температуру повітря. Це дає нам хороші умови для роботи, затишну атмосферу та активність роботи всіх співробітників, а головне – немає відчуття влітку, ніби перебуваєш у духовці. Давайте говорити одразу на чистоту – у цьому допоможе лише кондиціювання офісу. Тому власники підприємств завжди встановлюють у будівлі систему кондиціювання. Але при цьому завжди постає питання – яку систему вибрати? З цим ми допоможемо Вам визначитися.

кондиціювання офісу та офісного приміщення - ефективне охолодження


Основні помилки при встановленні кондиціонерів

Не говоритимемо про важливість охолодження повітря, адже вона й так зрозуміла. І є навіть очевидний момент із цього приводу – ніхто зі співробітників не захоче сидіти влітку у дуже спекотному офісі, Ви просто втратите своїх співробітників. Найважливіше обговорити, які помилки можуть робити при облаштуванні системи – це дасть змогу обійти їх та успішно налагодити кондиціювання Вашої будівлі.

  • Отже, основна помилка виникає при підборі кондиціонера - можливість заощадити затьмарює око, і ми підбираємо малопотужну систему, яка згодом не дає результату. Або ж нас неправильно консультують, і відбувається покупка обладнання, яке зовсім не підходить за технічними характеристиками. Тоді є тільки два результати: або повітря недостатньо охолоджується, а це проблема, або установка працює занадто потужно і обдуває всіх холодним повітрям, в результаті з'являється почуття дискомфорту і різні захворювання.
  • Інша проблема – вибір неправильного типу системи кондиціонування – існує безліч варіантів, у яких можна загубитися при незнанні їх нюансів. Тому можна підібрати абсолютно невідповідний тип кондиціонера, і отримаємо той же результат - або робота неправильної потужності, або споживання занадто великої кількості електроенергії (коли велика офісна будівля обладнають звичайною спліт-системою).
  • Також можна помилитися при монтажі, а помилки коштуватимуть Вам дорого.


Як правильно підібрати кондиціонер для приміщення можна дізнатися тут .


Важливі нюанси, що допоможуть створити правильну систему

кондиціювання офісу - як реалізувати, ціна

Якщо Ви вже придбали кондиціонери або інші подібні прилади, дотримуйтесь таких умов:

  • Монтуйте агрегати у правильних місцях. Важливо, щоб потоки повітря кондиціонера не були направлені безпосередньо на Ваших співробітників, інакше обдув холодним повітрям призведе до застуди, а це загрожує Вам лікарняними.
  • Якщо прилади вже встановлені, Ви повинні знати і як про них піклуватися (обслуговування). За принципом роботи установки, охолоджене повітря спочатку проходить крізь повітряний фільтр, який очищає від пилу, бруду та алергенів, а вже потім виходить до приміщення. Важливо регулярно чистити його - лише промити водою і дати висохнути - інакше весь бруд з фільтра потраплятиме до Вас в офіс.
  • Обслуговування вимагають і інші важливі елементи, наприклад, турбіна, яка забирає повітря, а потім наново видає його в приміщення, теж забруднюється і видає все у повітря. Для її очищення важливо викликати майстра.
  • Не можна відкривати вікна і двері при працюючому кондиціонері інакше може виникнути поломка, або повітря не буде охолоджуватися - але ми воліли все ж нагадати про це, щоб уникнути проблем.
  • Якщо Ви не хочете захворіти, то коли приходьте з вулиці, після спеки – не включайте відразу систему охолодження, інакше різке переохолодження відразу дасть про себе знати.


Приклади наших робіт

{callback: 1}

Приклад рішення щодо кондиціювання офісу
Приклад рішення кондиціонування для офісу 95 м 2 .

Приклад рішення щодо кондиціювання бізнес-центру
Бізнес-центр 6600 кв.м. Кондиціювання повітря.

Кондиціювання, вентиляція та опалення офісу
Офіс 625 м2 . Система вентиляції, кондиціювання та опалення.



Якщо Ви ще не підібрали систему, яка забезпечуватиме кондиціювання офісних приміщень, то Вам буде важкий шлях підборів та розрахунків. Ми спробуємо полегшити Вам життя деякими порадами:

  • Ще перед тим, як підбирати обладнання, дізнайтеся, чи можна встановити зовнішній блок зовні (на стіні з боку вулиці). Якщо Вам доведеться монтувати його всередині приміщення (а таке іноді трапляється), це докорінно змінить весь процес підбору.
  • Важливо також спочатку продумати місце для установки для вибору відповідної потужності: зазвичай це забезпечує спеціаліст, коли займається проектуванням системи для Вашого офісу.
  • Вирішіть і таке питання заздалегідь - чи хочете Ви, щоб кондиціонер працював тільки на охолодження повітря, або Вам знадобиться і обігрів як додаткове джерело опалення взимку.
  • Виходячи з необхідних розрахунків та габаритів, дизайну, підберіть собі певні моделі кондиціонерів. Як зробити вибір кондиціонера можете прочитати у статті.
  • Важливо звернутися до спеціалізованої фірми з ліцензією, щоб зробити якісний монтаж з урахуванням усіх норм.

Які ж види кондиціювання офісів бувають?

купити спліт-систему для офісу
купити спліт-систему для невеликого офісу Спліт-система

*Один зовнішній блок + 1 внутрішній

Мінуси: якщо Ви розміщуєте більше 5 блоків, то фасад будівлі втрачає свій зовнішній вигляд через безліч навішених зовнішніх блоків; Довжина фреоно-проводу складає всього 15 м, а це звужує вибір місця встановлення.

Переваги: бюджетний варіант, відмінно підійде для невеликих або орендованих приміщень; хороша ефективність (якщо підібрати відповідні технічні характеристики); велика різноманітність моделей з різним функціоналом.

Для яких приміщень підходить: одна модель підійде під офіс площею 20 м2 і так можна поставити по одній в кожен такий кабінет.


купити мульти-спліт систему в офісне приміщення
Мульти спліт – система

*Один зовнішній блок + кілька внутрішніх (до 5)

Мінуси: можна підключити тільки до 5 внутрішніх блоків, тому підійде не для всіх приміщень, так само всі внутрішні блоки повинні бути тільки одного типу (канальні або настінні і т.д.). Фреоно-проводи йдуть від кожного внутрішнього блоку безпосередньо до зовнішнього (у мультизонольній трохи зручніше це передбачено), а загальна довжина, якщо приплюсувати кожен такий провід, повинна становити 70 м-коду.

Переваги: ідеально підійде для середніх приміщень, де набору спліт-систем буде недостатньо, а велика установка не потрібна. Майже всі внутрішні блоки інверторного типу, а це великий плюс для комфорту. Середній варіант за ціною, між спліт-системою та мультизональною. Такий тип споживає небагато електроенергії, тому Ви зможете навіть трохи заощадити.

Для яких приміщень підходить для середніх офісних приміщень площею від 100 до 150 м2.

мульти-спліт система кондиціювання для невеликого офісу

мультизональна система кондиціювання як ефективний засіб для офісного центру


Мультизональна система кондиціювання (VRV/VRF)

*Один зовнішній блок + безліч внутрішніх (від 2 до 64)

Мінуси: це дорога установка, але для великих офісів чи центрів буде ідеальним рішенням; всі блоки повинні працювати або тепло, або холод (один блок обігрівати повітря неспроможна, поки інші охолоджують).

Переваги: всі моделі типу Inverter, що є величезним плюсом; до одного зовнішнього блоку можна монтувати дуже багато різних внутрішніх блоків, тобто можна використовувати і канальні, і настінні, стельові моделі, інші. Якщо Вам важлива робота на обігрів, то така система буде краще працювати на тепло, ніж інші вищезазначені, ефективніше. Також відрізняється будова фреоно-проводів: всі внутрішні блоки підключаються до одного дроту, що веде до зовнішнього приладу, а загальна протяжність кабелю становить 1 км.

Для яких приміщень підходить: підійде така система для всіх, але найкраще встановлювати офіси площею від 200 м2, адже не логічно купувати дорогу систему для маленьких приміщень до 50 м2. Можна монтувати у великі офісні приміщення, офісні будівлі, бізнес-центри та інші.

мультизональна система кондиціювання - ціна, переваги, принцип роботи

припливно витяжна із секцією охолодження для офісу
Припливно-витяжна вентиляція із секцією охолодження

* припливно-витяжна установка + секція охолодження + чилер чи тепловий насос

Така система призначена для кондиціонування свіжого нового повітря, тобто повітря надходить з вулиці в ПВУ, фільтрується, далі потрапляє в секцію охолодження, де температура чистого повітря знижується до необхідної температури і поширюється приміщення за рахунок повітроводів або фанкойлів. Така установка має один нюанс – вона не може охолоджувати (або нагрівати) повітря самостійно, тому «секцію холоду» спочатку остуджує чилер за допомогою фреону або води, а потім вже секція охолоджує повітря. Така установка також називається центральний кондиціонер.

Переваги: повноцінний повітрообмін (приплив свіжого та витяжка забрудненого повітря) у тандемі з якісним охолодженням, підходить для великих об'єктів.

Мінуси: вимагає додаткового постачання по холоду чи теплу; складний монтаж із прокладанням комунікацій по будівлі.


Для яких приміщень підходить: Це непоганий варіант, якщо Ви є власником великого бізнес-центру або офісної будівлі великих обсягів.

центральний кондиціонер - принцип роботи ПВУ із секцією охолодження

Які можуть бути проблеми?

вентиляция и кондиционирование офиса

Досить часто офісні будівлі при організації систем вентиляції та кондиціонування стикаються з тими самими проблемами. Першою і найпоширенішою є проблема нестачі енергії. Саме тому останнім часом дедалі активніше застосовуються енергоефективні технології. Якщо з системами вентиляції енергозбереження може і не стояти на першому місці, то для охолодження приміщень потрібно набагато більше витрат енергії.

Найпростішим способом заощадити електроенергію є вибір економних систем та зовнішніх блоків VRV . Порівняння різних моделей обладнання показує, що мінімальна кількість електроенергії споживає пристрій із виносним фреоновим конденсатором. Але при цьому заощаджується приблизно 10% ресурсів.

Альтернативною може виступати абсорбційний чиллер , який працює завдяки хімічному компресору та альтернативному джерелу тепла (таким джерелом може бути пара, гаряча вода або горіння газу). Єдиним мінусом такого обладнання є необхідність під'єднання додаткових джерел енергії.

В окремих випадках виникають проблеми з місцем установки чиллерів, неможливістю розмістити їх на даху будівлі. З огляду на особливості будівлі можна вибирати моделі невеликих розмірів або з виносними конденсаторами. Другим варіантом вирішення проблеми може стати встановлення чиллера внутрішнього виконання.

Висновок:

1. Енергоефективну систему охолодження для вашого приміщення – краще доручити інженерам-проектувальникам, які мають відповідні знання та досвід.

2. При підборі обладнання необхідно враховувати особливості монтажу, коректне розміщення всіх блоків.

3. Термін експлуатації системи кондиціонування залежить від своєчасного сервісного обслуговування.




Цікаві пропозиції у статтях:

Центральне кондиціювання та вентиляція приміщень на етапі Shell and core


Проектування вентиляції та кондиціювання офісу

Вентиляція офісу: види та особливості

Чому ми?

9 років досвіду в сфері ОВіК

Працюємо на принципах «win-win»

Регулярно проходимо тренінги і вкладаємо отриманий досвід у кожен проект

З нами вибір обладнання – зручний, вигідний, швидкий

Більш 400 реалізованих об'єктів

Ми створюємо мікроклімат, який подобається людям

Сертифікати і ліцензії
Дозвіл на роботи Будівельна ліцензія Офіційний дилер бренду Daikin Офіційні партнери бренду Solerpalau Офіційні партнери бренду Gree Сертифікат ВентСервіс

Міста в яких ми працюємо

  1. Київ
  2. Вінниця
  3. Кіровоград
  4. Львів
  5. Харків
  6. Полтава
  7. Сумми
  8. Дніпропетровськ
  9. Івано-Франківськ
  10. Запоріжжя
  11. Миколаїв
  12. Одеса
  13. Чернігів
  14. Чернівці
  15. Житомир
  16. Тернопіль
  17. Луцьк
  18. Рівно
  19. Хмельницький
  20. Мукачево
  21. Ужгород
У вас залишились запитання?
Замовте безкоштовно: консультацію, проектне рішення, розрахунок вартості
Надіслати
Вам була корисна ця стаття?
Так
Ні
Потрібна консультація спеціаліста?
Зв'яжіться з нами, наш спеціаліст відповість на ваші запитання
Замовити дзвінок
Ми хочемо проконсультувати вас
Обов'язкове поле
Обов'язкове поле

Підписатися на розсилку

Допомога
Допомога
Об'єкти
Рубрики
Послуги