loading
Каталог
Служба підтримки
097 100-05-33
044 500-00-53
В будні з 09:00 до 20:00 На вихідних з 10:00 до 17:00 (замовлення on-line)
Замовити дзвінок
Замовити дзвінок
Служба підтримки
097 100-05-33
044 500-00-53
В будні з 09:00 до 20:00 На вихідних з 10:00 до 17:00 (замовлення on-line)
Замовити дзвінок
Замовити дзвінок
Каталог
Пошук
Корзина
Обране
Каталог
Бренди
Aereco Alfa Laval Aspen Aspira Atmic AUX Ballu Belimo Blauberg Bosch Carrier Cata Celsius Chigo Climaveneta Climtec Cooper&Hunter Daikin Danfoss Dantherm Devi Eberle Electrolux EWT Frapol (Onyx) Frico Genergy Genpower Gree Gucbir Guntner Haier Helios Hisense Hitachi Hoapp (Gree) Hutterer&Lechner GmbH Idea Invertek Irmas Jonix Leberg Lennox Lenze Lessar LG Lufberg Maico Master Microdam Midea Mitsubishi Electric Mitsubishi Heavy Mosa MYCOND Neoclima Nibe Nordis O.ERRE Olefini Olmo Ostberg Panasonic Philips RC Group Reventon Rhoss Rosenberg Ruck Sabiana Sakata Salda Sentera Siemens Soler&Palau Systemair Terneo Thermoscreens Tion Toshiba Tosot Trane Trotec UVDI Vaillant Ventoxx Vortice Vts Weger Wito York Zanussi Вентс Прана Тепломаш Термия
Блог
14 липня
5095
Ventbazar

Набірна система вентиляції у напівпідвальному офісі 50 м2

Зміст
Набірна система вентиляції у напівпідвальному офісі 50 м2
Поділитись
Facebook
Поділитись
Facebook

Набірна система вентиляції у напівпідвальному офісі 50 м2

Офіс – це місце, де ми проводимо більшість часу і плідно працюємо. Тому важливо забезпечити себе комфортом та гарною атмосферою. Тільки в хороших умовах можна досягти активності та результативності за будь-якої праці. Адже «робота, яку ми робимо охоче, зціляє біль» – Вільям Шекспір.
Вентиляція офісу в підвалі - рішення та аспекти
Послуга: Припливно-витяжна система вентиляції.

Об'єкт:
офіс 50 м 2 (напівпідвальне приміщення).

Регіон:
Київ, вул. Басейна.
Кількість задіяних людей: 3 особи.
Підготовка технічного рішення та КП: 3 дні.
Термін виконання монтажу: 3 тижні.


З чим спочатку звернувся Клієнт

Вентиляція у напівпідвалі - офіс 50 м2 Клієнт скаржився на поганий та задушливий запах. Тому завдання стояло прибрати неприємний запах із приміщень, де перебувають співробітники. А також отримати рекомендації щодо усунення вологи.

Особливості об'єкту

Офісне приміщення частково знаходиться під землею: немає вікон, тому природну вентиляцію неможливо налагодити. А також приміщення має підвищену вологість у зв'язку з тим, що під час дощів на стінах підвальної частини утворюється конденсат, а іноді й потеки.

Проблеми з існуючою раніше вентиляцією

У приміщенні ще до звернення Клієнта до нас вже була організована система вентиляції. Але оскільки вона була спрямована тільки на витяжку, і спочатку мала неправильний проект – Клієнтові прийшло переробити її. Вона складалася з побутових витяжних вентиляторів, які були підключені до одного загального повітроводу (він був розташований у стельовому просторі), але потужності цих проділів, природно, було недостатньо. Ні повітроводи, ні вентилятори не мали зворотних клапанів, плюс вони всі працювали з витяжкою в один бік, тому така вентиляція працювала. Що вже говорити про вологість – її усунути за такої системи практично неможливо.

Поставлені нами завдання для об'єкту

До нас звернулися з проханням зробити приміщення комфортним для роботи співробітників – подати свіже повітря та прибрати неприємний запах. При цьому, Замовник мав дуже обмежений бюджет, що обмежує і по обладнанню. А в офісі вже було зроблено ремонт, тому не можна було розмістити прилади правильно.

Поставлене завдання – створити правильну, але бюджетну, припливно-витяжну вентиляцію з підігрівом.

Приклади наших робіт

{callback: 1}

Приклад рішення щодо кондиціювання для офісу 95 м2
Приклад рішення щодо кондиціювання для офісу 95 м 2

Бізнес-центр 6600 м2. Кондиціювання повітря
Бізнес центр 6600 м2 . Кондиціювання повітря

Офіс 625 м2. Система вентиляції, кондиціювання та опалення
Офіс 625 м2 . Система вентиляції, кондиціювання та опалення

Наші дії для виконання завдання

1. Насамперед потрібно було виїхати на об'єкт, щоб зрозуміти всю суть проблеми, а також зробити виміри всіх приміщень. Так як плану приміщення у замовника не було, потрібно було створити його, ґрунтуючись на своїх розрахунках.
2. Як виявилося на об'єкті вже була витяжна система: три стандартних побутових вентилятора були підключені до повітропроводу. Щоправда у нас відразу виникли великі сумніви щодо її ефективності та функціональності, тому що не було передбачено припливу повітря.
3. Після тривалих переговорів було затверджено бюджет.
4. Далі, на основі розрахунків кратності повітрообміну, ми підібрали необхідне обладнання. Оскільки Замовником не було виділено повноцінну кількість потрібних коштів, ми підібрали бюджетний варіант обладнання, яке зараз справляється зі своєю роботою ефективно, але має недолік – невеликий шум. Вийшла набірна установка, в основі якої канальні вентилятори .
5. Монтаж проводився так довго (3 тижні), тому що в приміщенні вже було зроблено ремонт, а вентиляція вже була впроваджена, і щоб її переробити на правильний лад, довелося трохи додати зусиль. Плюс до того, специфіка приміщення (підвал з нестандартною конструкцією стін) не дозволяла легко встановити все обладнання та димарі.
6. Пуско-наладка була зроблена у встановлені терміни, ми перевірили роботу системи та її ефективність, а також роботу автоматики.

Технічне рішення

Зробивши всі необхідні розрахунки, при підборі обладнання ми зупинили свій вибір на двох вентиляторах моделі Ostberg CK 125 C для підігріву в зимовий час був обраний канальний калорифер Salda EKA NV 160-3.0-1f. Для даного об'єкта потрібно було підібрати нагрівач із можливістю підігрівати температуру вище, ніж у зазначеної моделі, тобто потужністю 5 кВт. Але, на жаль, Замовник боявся перевантажити електричну мережу, до того ж такий калорифер вимагає мережу на 3 фази, а в цьому приміщенні цієї вимоги немає. Також було прийнято рішення залишити наявний повітропровід і використовувати його на приплив свіжого повітря.
Канальний вентилятор у використанні в офісі

При розрахунку повітрообміну для даного об'єкта, було прийнято рішення, що в загальній кількості приплив повинен постачати 400 м 3 /год, з урахуванням вимоги 40 м 3 /год на одну особу та для суміжних кімнат.

Автоматика для цього об'єкта. Для управління всією системою були встановлені: датчик температури (встановлює потрібну температуру для нагрівання притоку в приміщення), пресостат для контролю потоку повітря та регулятор швидкості вентилятора окремо від щитка автоматики. Також автоматика забезпечила такий захист: якщо вентилятор вимикається, то калорифер автоматично вимикається за ним.


Специфікація обладнання

Точний список обладнання, встановленого на даному об'єкті:

1. Канальний вентилятор Ostberg CK 125 C
2. Канальний калорифер серії EKA NV
3. Зворотний та регулюючий клапан
4. Фільтри для вентиляції
5. Вентиляційні грати серії ГДК
6. Повітропровід з оцинкованої сталі

Розрахунок повітрообміну для офісного приміщення

Ми діяли так: застосували дві формули на розрахунок повітря за кратністю і за кількістю людей. Вийшло два значення - ми взяли те, що вийшло більше (як це правильно робити за БНіП). Плюс до цього ми зробили зазор на кухню і підсобне приміщення, а також врахували факт, що так сильно підвищена вологість.

З огляду на це, пропонуємо Вам розглянути формулу розрахунку повітря для офісу за кількістю осіб.
L = N * 40 м 3 /годину , де:
L - необхідна кількість повітря для припливу, м 3 /год;
N - загальна кількість співробітників;
40 м3/год - витрата повітря на одного співробітника, так як по БНіП це вважається нормою для роботи в офісі.

Більше про розрахунок повітря в офісному приміщенні Ви можете дізнатися у статті .


План-схема технічного рішення для даного об'єкту
Офіс у напівпідвальному приміщенні - схема реалізації вентиляції.

Монтаж та його особливості

Монтаж проводився з урахуванням існуючої вентиляції.

Ми взяли пластиковий повітропровід, який до цього працював на витяжку, прочистили його і поставили до нього припливний вентилятор – тепер він служить для подачі нового повітря, тому що має найбільш вдале місце розташування для цього. Цей повітропровід був розташований в офісному приміщенні, ми потягнули його на кухню і в підсобне приміщення - тепер приплив повітря існує у всіх кімнатах. Поширення припливного повітря відбувається через вентиляційні ґрати.

Що стосується витяжки, ми провели оцинкований повітропровід паралельно першому, тільки з іншого боку приміщення. Він розташувався у підвісній стелі. До нього ми підключили вентиляційні грати в офісних кабінетах, підвели його до кухні, а також підключили до ґрат, які вже були встановлені в підсобному приміщенні.

Так як стіни були такої товщини, що довелося б довбати отвори, ми використовували існуючі елементи вентиляції. Особливо це стосується підсобного приміщення.
Процес встановлення обладнання

Перевірка шуму під час роботи приладів
Монтаж вентиляції у підвалі в офісі: приклад
Монтаж системи у підвісній стелі офісу
Монтаж системи вентиляції в офісі на основі старих схем
Змонтована набірна установка
Вентиляційне обладнання для офісу приклад монтажу
Розташування елементів вентиляції в стельовому просторі
Вентиляція у підвісній стелі - як правильно встановити
Остаточне підключення всіх елементів
Підбір вентиляційних решіток та встановлення в офісі
Вентиляційна система у підсобному приміщенні
Припливно-витяжна вентиляція офісу: монтаж та особливості
Вид вентиляції на фасаді офісу
Вид вентиляції на фасаді офісу

Проблеми, з якими зіткнулися на об'єкті

  • За рахунок специфіки конструкції приміщення – воно було виготовлене за типом бункера: під землею, без даху, без вікон, низька стеля. Тому важко було підібрати обладнання та прокласти повітроводи.
  • У цьому приміщенні стіни мали товщину 800 мм, тому було важко проробляти необхідні отвори для установки обладнання. Для вирішення цього питання, для деяких приладів ми використовували вже існуючі отвори, а деякі все ж таки довелося робити нам.
  • З ініціативи Замовника ми встановили калорифер на 3 кВт, хоча потрібно було на 5 кВт. Ми попереджали про недостатню потужність, але в результаті вийшло: бажання клієнта – закон. Але калорифер все ж таки виконуватиме свою роботу: взимку в офіс не надходитиме холодне повітря, а нагріте.
  • В офісі вже було зроблено ремонт, що ускладнило нам завдання щодо забезпечення вентиляції, а також при встановленні всього обладнання.
  • Пуско-налагодження так і не вдалося завершити до кінця, тому що потрібно перевірити роботу калорифера, а на вулиці зараз літо: повітря і так тепле. Тому ми всі разом чекаємо перших холодів, щоб відразу виїхати і переконатися в тому, що повітря підігрівається до потрібної температури.

Підсумки

Вийшло зробити все досить швидко, не враховуючи монтажу, і найголовніше – ефективно. Тепер до офісу постійно подається свіже повітря, а неприємний запах більше не з'являється. Бажання замовника виконано, система вентиляції в офісі налагоджена.
Зовнішній вигляд вентиляції в офісі після монтажу

Рекомендації щодо вентиляції офісу

Наші рекомендації Клієнту

Ми рекомендували вирішити проблему підтоплення, шляхом проведення робіт з гідроізоляції та утеплення. А також проконсультували з позбавлення від підвищеної вологості - порадили обзавестися осушувачем повітря, або взяти прилад в оренду. Для виконання вищезазначеного завдання, ми зв'язалися з профільною компанією – нашим партнером, щоб передати йому об'єкт і забезпечити правильне вирішення проблеми вологості.

Інші подібні матеріали

Чому ми?

9 років досвіду в сфері ОВіК

Працюємо на принципах «win-win»

Регулярно проходимо тренінги і вкладаємо отриманий досвід у кожен проект

З нами вибір обладнання – зручний, вигідний, швидкий

Більш 400 реалізованих об'єктів

Ми створюємо мікроклімат, який подобається людям

Сертифікати і ліцензії
Дозвіл на роботи Будівельна ліцензія Офіційний дилер бренду Daikin Офіційні партнери бренду Solerpalau Офіційні партнери бренду Gree Сертифікат ВентСервіс

Міста в яких ми працюємо

  1. Київ
  2. Вінниця
  3. Кіровоград
  4. Львів
  5. Харків
  6. Полтава
  7. Сумми
  8. Дніпропетровськ
  9. Івано-Франківськ
  10. Запоріжжя
  11. Миколаїв
  12. Одеса
  13. Чернігів
  14. Чернівці
  15. Житомир
  16. Тернопіль
  17. Луцьк
  18. Рівно
  19. Хмельницький
  20. Мукачево
  21. Ужгород
У вас залишились запитання?
Замовте безкоштовно: консультацію, проектне рішення, розрахунок вартості
Надіслати
Вам була корисна ця стаття?
Так
Ні
Потрібна консультація спеціаліста?
Зв'яжіться з нами, наш спеціаліст відповість на ваші запитання
Замовити дзвінок
Ми хочемо проконсультувати вас
Обов'язкове поле
Обов'язкове поле

Підписатися на розсилку

Допомога
Допомога
Об'єкти
Рубрики
Послуги