loading
Каталог
Служба підтримки
097 100-05-33
044 500-00-53
В будні з 09:00 до 20:00 На вихідних з 10:00 до 17:00 (замовлення on-line)
Замовити дзвінок
Замовити дзвінок
Служба підтримки
097 100-05-33
044 500-00-53
В будні з 09:00 до 20:00 На вихідних з 10:00 до 17:00 (замовлення on-line)
Замовити дзвінок
Замовити дзвінок
Каталог
Пошук
Корзина
Обране
Каталог
Бренди
Aereco Alfa Laval Aspen Aspira Atmic AUX Ballu Belimo Blauberg Bosch Carrier Cata Celsius Chigo Climaveneta Climtec Cooper&Hunter Daikin Danfoss Dantherm Devi Eberle Electrolux EWT Frapol (Onyx) Frico Genergy Genpower Gree Gucbir Guntner Haier Helios Hisense Hitachi Hoapp (Gree) Hutterer&Lechner GmbH Idea Invertek Irmas Jonix Leberg Lennox Lenze Lessar LG Lufberg Maico Master Microdam Midea Mitsubishi Electric Mitsubishi Heavy Mosa MYCOND Neoclima Nibe Nordis O.ERRE Olefini Olmo Ostberg Panasonic Philips RC Group Reventon Rhoss Rosenberg Ruck Sabiana Sakata Salda Sentera Siemens Soler&Palau Systemair Terneo Thermoscreens Tion Toshiba Tosot Trane Trotec UVDI Vaillant Ventoxx Vortice Vts Weger Wito York Zanussi Вентс Прана Тепломаш Термия
Блог
30 травня
9277
Ventbazar

Вентиляція пекарні

Зміст
Вентиляція пекарні
Поділитись
Facebook
Поділитись
Facebook

Вентиляція пекарні

Пекарня – це виробництво, яке відрізняється великою кількістю виділення тепла від печей, плит та жаровень. Крім того, слід пам'ятати, що мікроклімат будь-якої пекарні забруднюватиметься борошняним пилом, димовими газами, а також компонентами мастильних матеріалів та жирів. Всі ці компоненти, як і висока температура у закладі, негативно впливають на умови праці персоналу та забруднюють обладнання, осідаючи на ньому.

А, щоб знизити нейтралізувати негативний вплив виробничого процесу пекарні за умов праці пекарів, слід регулярно заміщати у приміщенні забруднені повітряні маси чистим повітрям. І тут не обійтися без надійної системи вентиляції. Найкращим вибором для цих цілей може стати припливно-витяжна система вентиляції. Тільки вона сприяє створенню у виробничих приміщеннях комфортних для праці умов, підтримує оптимальні температурні показники та показники вологості, не виробляє протягів та регулює склад повітря.


Що потрібно знати під час організації системи вентиляції пекарні?

Перш ніж приступити до створення проекту вентиляції пекарні проектувальник повинен розрахувати надлишки теплопритоків за кількістю пічного обладнання, після необхідно передбачити кількість забруднюваних речовин, що виділяються, і тільки тоді можна буде точно визначити кількість повітря, яке потрібно видалити.


Видалення повітря слід покласти на загальнообмінні витяжні пристрої та місцеві зонди.

  • Місцеві зонди необхідно встановлювати в безпосередній близькості до пічного обладнання, щоб видаляти теплонадлишки і частинки жиру в місцях їх безпосереднього утворення.
  • Загальнообмінна витяжна система повинна бути рівномірно по всьому приміщенню. У разі забруднення будуть видалятися у всьому приміщенні поступово, що виключить поява застійних зон.

вентиляція у пекарні

Приплив повітря також рівномірно розподіляють по всьому приміщенню, так що б збалансувати його із загальною витяжною системою. Не припустимо відмови від припливної вентиляції в пекарні. Багато з метою економії замінюють припливні агрегати додатковими вентиляційними решітками або регулярним провітрюванням. Але це не підходить для закладів, де обов'язковою умовою є дотримання чистоти повітря. Крім того, така організація подачі повітряних мас суперечить нормам ДБН. Також є ризик того, що в зимову пору року без припливної системи з рекуперацією тепла в приміщення надходитиме холодне зимове повітря, і температура в приміщенні істотно знижуватиметься.

Ще один момент, на який слід звернути увагу під час проектування вентиляції пекарні. По частоті заміщення повітряних мас вентиляційна система повинна забезпечувати повне оновлення повітря не менше 2-3 разів на годину (СанПіН 2.3.4.545-96, СНиП 2.04.05-86) , тільки для технічних приміщень або комор передбачають природну одноразову вентиляцію. Вона повинна бути легкодоступною до обслуговування та повністю придатною до ремонту, а також відповідати високим вимогам щодо вибухо- та пожежної безпеки. Обслуговування має бути настільки зручним, щоб чищення та заміну фільтрів могли проводити працівники пекарні, вони ж і можуть контролювати роботу вентиляторних установок, а у разі поломки викликати технічного спеціаліста сервісного центру.


Подібні статті та рішення:


Вентиляція в кондитерській, пекарні

Вентиляція кухні ресторану

Внутрішнє повітря у XXI столітті: нові вимоги

Чому ми?

9 років досвіду в сфері ОВіК

Працюємо на принципах «win-win»

Регулярно проходимо тренінги і вкладаємо отриманий досвід у кожен проект

З нами вибір обладнання – зручний, вигідний, швидкий

Більш 400 реалізованих об'єктів

Ми створюємо мікроклімат, який подобається людям

Сертифікати і ліцензії
Дозвіл на роботи Будівельна ліцензія Офіційний дилер бренду Daikin Офіційні партнери бренду Solerpalau Офіційні партнери бренду Gree Сертифікат ВентСервіс

Міста в яких ми працюємо

  1. Київ
  2. Вінниця
  3. Кіровоград
  4. Львів
  5. Харків
  6. Полтава
  7. Сумми
  8. Дніпропетровськ
  9. Івано-Франківськ
  10. Запоріжжя
  11. Миколаїв
  12. Одеса
  13. Чернігів
  14. Чернівці
  15. Житомир
  16. Тернопіль
  17. Луцьк
  18. Рівно
  19. Хмельницький
  20. Мукачево
  21. Ужгород
У вас залишились запитання?
Замовте безкоштовно: консультацію, проектне рішення, розрахунок вартості
Надіслати
Вам була корисна ця стаття?
Так
Ні
Потрібна консультація спеціаліста?
Зв'яжіться з нами, наш спеціаліст відповість на ваші запитання
Замовити дзвінок
Ми хочемо проконсультувати вас
Обов'язкове поле
Обов'язкове поле

Підписатися на розсилку

Допомога
Допомога
Об'єкти
Рубрики
Послуги