loading
Каталог
Служба підтримки
097 100-05-33
044 500-00-53
В будні з 09:00 до 20:00 На вихідних з 10:00 до 17:00 (замовлення on-line)
Замовити дзвінок
Замовити дзвінок
Служба підтримки
097 100-05-33
044 500-00-53
В будні з 09:00 до 20:00 На вихідних з 10:00 до 17:00 (замовлення on-line)
Замовити дзвінок
Замовити дзвінок
Каталог
Пошук
Корзина
Обране
Каталог
Бренди
Aereco Alfa Laval Aspen Aspira Atmic AUX Ballu Belimo Blauberg Bosch Carrier Cata Celsius Chigo Climaveneta Climtec Cooper&Hunter Daikin Danfoss Dantherm Devi Eberle Electrolux EWT Frapol (Onyx) Frico Genergy Genpower Gree Gucbir Guntner Haier Helios Hisense Hitachi Hoapp (Gree) Hutterer&Lechner GmbH Idea Invertek Irmas Jonix Leberg Lennox Lenze Lessar LG Lufberg Maico Master Microdam Midea Mitsubishi Electric Mitsubishi Heavy Mosa MYCOND Neoclima Nibe Nordis O.ERRE Olefini Olmo Ostberg Panasonic Philips RC Group Reventon Rhoss Rosenberg Ruck Sabiana Sakata Salda Sentera Siemens Soler&Palau Systemair Terneo Thermoscreens Tion Toshiba Tosot Trane Trotec UVDI Vaillant Ventoxx Vortice Vts Weger Wito York Zanussi Вентс Прана Тепломаш Термия
Блог
31 жовтня
2388
Ventbazar

Енергоефективна вентиляція та кондиціювання в приватному будинку з сип панелей 120 м2

Зміст
Енергоефективна вентиляція та кондиціювання в приватному будинку з сип панелей 120 м2
Поділитись
Facebook
Поділитись
Facebook

Енергоефективна вентиляція та кондиціювання в приватному будинку з сип панелей 120 м2

Вентиляція та кондиціювання для будинку, побудованого з SIP-панелей – гостра необхідність. Така ситуація склалася через те, що зазначений матеріал зовсім не 'дихає', а будинок з нього вважається на 100% герметичним. Тому ми можемо спостерігати відсутність циркуляції повітря всередині будинку, і плюс до цього - підвищення температури за рахунок тієї ж повітронепроникності та впливу людей. Наш Замовник, знаючи про такі проблеми та їхні наслідки, звернувся до Нам за вирішенням цієї проблеми. Так було започатковано проект по системі вентиляції та кондиціонування в його приватному будинку з SIP-панелей.
Проект вентиляції та кондиціювання з розумним керуванням для дому


Перше звернення

Прочитавши одне з технічних рішень у блозі на сайті, Клієнт замовив Зворотний дзвінок, і менеджер передзвонив йому за короткий термін – так і стався перший зв'язок. Замовник цікавився вентиляцією для свого майбутнього будинку, тому менеджер відразу переключив дзвінок на інженера з проектного відділу.

Побажання Клієнта

Замовник не знав, яке обладнання та система підходить під його приватний будинок, тому хотів, щоб йому порекомендували таку систему вентиляції, яка забезпечила б циркуляцію свіжого повітря в будинку. Також необхідністю була система кондиціювання з підігрівом і дистанційним управлінням. Оскільки наш проектний відділ вже мав досвід із впровадженням системи в будинку з SIP-панелей , ми поділилися знаннями, нюансами та можливими варіантами систем вентиляції під його планування. Далі домовилися про виїзд на об'єкт та подальшу реалізацію проектного рішення із зазначенням термінів.

Інформація про об'єкт

Готовий проект вентиляції для енергоефективного будинку

Виконання замовлення

1. Перший зв'язок з Клієнтом, де ми почули всі його побажання та вимоги: це послужило базою для подальшого підбору обладнання.

2.
Реалізація КП. На цьому етапі Замовник надіслав нам планування свого будинку, виходячи з чого ми виконали розрахунки і підготували план-схему під проект. Після цього було підібрано обладнання під необхідні розрахунки та узгоджений раніше бюджет. У результаті реалізовано був перший варіант Комерційного Пропозиції і відправлений Замовнику на розгляд.

{callback:1}3.
Після узгодження концепції наші інженери виїхали на об'єкт з усіма план-схемами, специфікаціями обладнання. На об'єкті було проведено обстеження: зняття вимірів, погодження ТЗ щодо розміщення установки, систем повітроводів та інших тонкощів, щоб уникнути невиправданих витрат з боку Клієнта.
4. Після затвердження та уточнення деталей щодо вартості, термінів реалізації, усієї механіки робіт було підписано договір із Замовником. Далі ми приступили до реалізації робочої план-схеми для монтажників (два варіанти: робоча, чорнова), закупівлі обладнання, погодженню етапності робіт із виконробом, затвердили готовність монтажної бригади.

5.
На базі підготовчих робіт наша монтажна група під керівництвом інженера з проектного відділу виїхала на об'єкт – було здійснено монтаж.

6.
Пуско-налагодження - обов'язковий пункт кожного технічного рішення. Після встановлення обладнання у присутності Клієнта обов'язково перевіряється робота всієї встановленої системи. Якщо все працює без збоїв та помилок – договір можна вважати закритим. Але, звичайно, при потребі, ми здійснюємо сервіс надалі.

Технічне рішення

Від Клієнта надійшла вимога, що вся система повинна бути з підігрівом повітря, що подається. Тому все обладнання підбиралося, виходячи з цього пункту.

Вентиляція. Припливно-витяжна установка включає рекуперацію тепла, і додатково до неї приєднаний електричний калорифер на 3 кВт для нагрівання припливного повітря. Модель ПВУ: Daikin VAM 350 FВ . Вона була встановлена на другому поверсі будівлі, і від неї йшла система повітроводів по другому поверсі, а також спускалася на перший поверх. Таким чином, реалізовано припливно-витяжну вентиляцію для всього будинку.
Вентиляція з підігрівом для будинку із Сіп-панелей
Розрахунок вентиляції. Підбір установки було здійснено після розрахунку необхідної потужності. Оскільки спочатку працювали тільки з проектами будинку, розрахунок проводився за кратністю повітрообміну з використанням цієї формули:
L = n * S * H де
L – необхідна потужність ПВУ, м3 /год.
N - кратність повітрообміну для певного будинку: за нормою брали 2-х кратний повітрообмін.
S – загальна площа будинку, у нашому випадку 120 м2 , але ми не брали до уваги санвузли та інші приміщення, для яких не потрібно проводити загальну систему.
H – висота стель у кімнатах, у разі 2,9 м.
У результаті вийшло, що потужність приточно-витяжної установки повинна бути 400 м 3 /год.
  Кондиціювання. За вимогами кондиціонер повинен добре підігрівати приміщення взимку, а налаштування здійснюватися в дистанційному режимі. Тому ми підібрали спліт-систему бренду Cooper&Hunter модель CH-S18FTXLA . Її переваги: керування всіма режимами за допомогою wi-fi; тепловий насос працює на обігрів навіть при -25 ° С. Був встановлений один внутрішній блок у вітальні. Ви також зможете підібрати кондиціонер самостійно, дізнавшись про всі тонкощі підбору .
  Додаткова вентиляція. За нормами, потрібно організувати вентиляцію і для санвузлів, щоб виводити забруднене повітря та запобігти утворенню грибка та конденсації вологи. Після погодження з Клієнтом було прийнято поставити побутові витяжні вентилятори в санвузол на першому та другому поверсі. Разом було підібрано модель Vortice MEX 100/4 LL 1S - 2 екземпляри. Також встановили додатковий канальний вентилятор у технічному приміщенні, в якому знаходилася пральна машинка, сушіння та інше побутове обладнання.
Робоча план-схема для об'єкту
Проектування вентиляції в будинку із Сіп-панелей

Нюанси під час виконання

  • При виїзді на об'єкт було виявлено технічне приміщення, в якому було багато побутової техніки. У цьому приміщенні всі процеси приладів ґрунтувалися на водному ресурсі, тому що там стояли: пральна машинка, сушіння, прасувальна дошка з паровою праскою тощо. Тому в цьому приміщенні вологість була значно підвищена. Для запобігання появі грибка, конденсації на стінах та поверхні, було запропоновано рішення – встановити додатковий канальний вентилятор на витяжку вологості. Замовник прийняв пропозицію і ми швидко внесли прилад у КП під реалізацію.
  • Висота стель у 2,9 м ускладнила завдання щодо монтажу вентиляційного обладнання. З цієї причини, довелося підібрати повітроводи з розмірами 100х150 мм, та монтувати їх по кутах.
  • Відповідно до правил для кожного поверху потрібно встановлювати окрему припливно-витяжну установку, але з огляду на побажання Клієнта довелося встановити одну установку на весь будинок.
  • Враховуючи потребу в якісному та ефективному обігріві повітря, ми утеплили припливний повітропровід – це було гарне рішення, адже тепер припливне повітря підігрівається рекуперацією тепла, потім проходить через калорифер для додаткового нагріву, а далі поширюється по утеплених повітроводах.

Проектування приватного будинку: системи вентиляції та кондиціювання

Висновки

При виконанні пуско-налагодження Замовник твердо сказав, що задоволений всією виконаною роботою і, в тому числі, обладнанням та енергоефективністю вентиляції. Це можна зумовити такими аспектами:
  • Ми реалізували всі потреби для будинку з сіп-панелей, в якому вентиляція стає необхідністю через щільну конструкцію. Подробиці про вентиляцію і чому вона потрібна в будинку із Сіп-панелей, читайте у статті .
  • Кондиціонер працює з підігрівом і налаштовується за допомогою WI-FI – тут ми також повноцінно потрапили Клієнту.
  • Ми також побачили проблему, про яку не говорилося спочатку - додаткова вентиляція в санвузлах і технічному приміщенні.

Таким чином, ми забезпечили повноцінну систему здорового мікроклімату в будинку. Замовник задоволений – наша душа спокійна, адже проблем у цьому будинку точно не буде.


Фотозвіт

Монтаж вентиляційної установки у будинку
Монтаж вентиляції у приватному будинку: реальний приклад
Приточна установка в приватному будинку із Сіп-панелей
Поєднання дизайну та вентиляції у приватному будинку
Встановлення побутового вентилятора в будинку

Інші матеріали на тему:

Чому ми?

9 років досвіду в сфері ОВіК

Працюємо на принципах «win-win»

Регулярно проходимо тренінги і вкладаємо отриманий досвід у кожен проект

З нами вибір обладнання – зручний, вигідний, швидкий

Більш 400 реалізованих об'єктів

Ми створюємо мікроклімат, який подобається людям

Сертифікати і ліцензії
Дозвіл на роботи Будівельна ліцензія Офіційний дилер бренду Daikin Офіційні партнери бренду Solerpalau Офіційні партнери бренду Gree Сертифікат ВентСервіс

Міста в яких ми працюємо

  1. Київ
  2. Вінниця
  3. Кіровоград
  4. Львів
  5. Харків
  6. Полтава
  7. Сумми
  8. Дніпропетровськ
  9. Івано-Франківськ
  10. Запоріжжя
  11. Миколаїв
  12. Одеса
  13. Чернігів
  14. Чернівці
  15. Житомир
  16. Тернопіль
  17. Луцьк
  18. Рівно
  19. Хмельницький
  20. Мукачево
  21. Ужгород
У вас залишились запитання?
Замовте безкоштовно: консультацію, проектне рішення, розрахунок вартості
Надіслати
Вам була корисна ця стаття?
Так
Ні
Потрібна консультація спеціаліста?
Зв'яжіться з нами, наш спеціаліст відповість на ваші запитання
Замовити дзвінок
Ми хочемо проконсультувати вас
Обов'язкове поле
Обов'язкове поле

Підписатися на розсилку

Допомога
Допомога
Об'єкти
Рубрики
Послуги