loading
Каталог
Служба підтримки
097 100-05-33
044 500-00-53
В будні з 09:00 до 20:00 На вихідних з 10:00 до 17:00 (замовлення on-line)
Замовити дзвінок
Замовити дзвінок
Служба підтримки
097 100-05-33
044 500-00-53
В будні з 09:00 до 20:00 На вихідних з 10:00 до 17:00 (замовлення on-line)
Замовити дзвінок
Замовити дзвінок
Каталог
Пошук
Корзина
Обране
Каталог
Бренди
Aereco Alfa Laval Aspen Aspira Atmic AUX Ballu Belimo Blauberg Bosch Carrier Cata Celsius Chigo Climaveneta Climtec Cooper&Hunter Daikin Danfoss Dantherm Devi Eberle Electrolux EWT Frapol (Onyx) Frico Genergy Genpower Gree Gucbir Guntner Haier Helios Hisense Hitachi Hoapp (Gree) Hutterer&Lechner GmbH Idea Invertek Irmas Jonix Leberg Lennox Lenze Lessar LG Lufberg Maico Master Microdam Midea Mitsubishi Electric Mitsubishi Heavy Mosa MYCOND Neoclima Nibe Nordis O.ERRE Olefini Olmo Ostberg Panasonic Philips RC Group Reventon Rhoss Rosenberg Ruck Sabiana Sakata Salda Sentera Siemens Soler&Palau Systemair Terneo Thermoscreens Tion Toshiba Tosot Trane Trotec UVDI Vaillant Ventoxx Vortice Vts Weger Wito York Zanussi Вентс Прана Тепломаш Термия
Блог
2 жовтня
8088
Ventbazar

Вентиляція у ванній кімнаті та санвузлі

Зміст
Вентиляція у ванній кімнаті та санвузлі
Поділитись
Facebook
Поділитись
Facebook

Вентиляція у ванній кімнаті та санвузлі

Перед тим як ми почнемо цю статтю, Вам необхідно дізнатися дві основні умови:


1.
Вентиляція у ванних кімнатах та санвузлах – у 95% виконується на основі витяжних побутових вентиляторів на інші 5% припадають канальні вентилятори.

2. Вентиляція у санвузлах виконується завжди окремою системою.

Примусова вентиляція в санвузлі починається з вибору необхідного вентилятора!


Ванна кімната та санвузол – приміщення з особливим мікрокліматом у будинку. Найчастіші проблеми, які виникають – підвищена вологість та неприємні запахи. Ми розберемося, чому так і що з цим робити.

Вентиляція у санвузлі


Чому порушується мікроклімат?

Перша причина в тому, що проекти більшості будівель, які зводилися за радянських часів, не передбачали системи провітрювання у ванній кімнаті та санвузлі. Звичайно, в цих приміщеннях завжди прокладалася вентиляція з природною тягою, а ось про вікна, які дають необхідний доступ свіжому повітрі, архітектори забували.


Друга причина – стан вентиляційних каналів у старих будинках. За нормативами їх обов'язково потрібно періодично чистити, але зазвичай цього ніхто не робить. Тому згодом канали забиваються брудом, заростають та руйнуються. Таким чином псується і та вентиляційна система, яка була закладена спочатку.


Вентиляційні грати у двері Третьою причиною можуть стати... неправильні двері. Часто у ванну кімнату чи санвузол ставлять герметичні двері, тобто без переточних ґрат (приклад мал. 1). Тому навіть справні витяжки не можуть повноцінно функціонувати, адже свіжому повітрі просто нема звідки взятися. Звичайно, тут вже йдеться не тільки про неправильні двері, а й про неправильну експлуатацію.

За всіма нормами у ванній кімнаті та санвузлі періодично потрібно влаштовувати провітрювання, особливо з урахуванням того, що до підвищеної вологості наводить наявність її безпосередніх джерел: кранів, труб, пари під час прийняття душу тощо. Якщо цього не робити, то на стінах випадає конденсат, який у поєднанні із затхлим теплим повітрям дає появу цвілі. А як відомо, грибок небезпечний не лише для вашого ремонту, але й здоров'я. Комплекс факторів призводить до неприємних запахів.

Четверта причина – сусіди встановили вентилятор, а у вас його нема. У разі порушується робота природної тяги. Сусідський вентилятор викидатиме частину повітря до вас у ґрати, а разом із ним і вологість із неприємними запахами.


Вентиляція у ванній кімнаті: навіщо вона потрібна?

Якщо у ванній кімнаті чи санвузлі порушується мікроклімат, а провітрювання не допомагає, то простим виходом із ситуації може стати вентилятор, який змушує повітря рухатися по вентканалам.

Усі електроприлади мають ступінь захисту від вологи та пари. У вентиляторів, призначених у ванну кімнату та санвузол, вона значно вища, ніж в інших моделях. Такі пристрої максимально герметичні: це стосується і електродвигунів, і входів, через які підключається проводка. Тому пара і волога не потрапляють всередину виробу і місце підключення. Ці заходи необхідні для того, щоб уникнути коротких замикань, а також продовжити роботу самого вентилятора. Адже якщо прилад відволожиться, то просто вийде з ладу.


Види витяжних вентиляторів для санвузлів (туалетів)

Усі вентилятори у ванну кімнату та санвузол можна розділити на два типи: вбудовувані та накладні. Їхня головна відмінність – спосіб монтажу. Вироби першого виду вбудовуються в канал, і після встановлення бачимо тільки його зовнішню решітку. При виборі другого вигляду весь вентилятор, тобто коробка, висітиме на стіні. Звичайно, вентилятори, що вбудовуються, менш помітні, проте при маленькій глибині каналу підійдуть тільки накладні вироби.

vortice vario ariМонтаж вбудованого вентилятора

Приклад вентилятора для прихованої установки Vortice серія Vario I


Якщо вентилятор встановлюють при будівництві або ремонті, то його часто з'єднують з вимикачем світла, але при бажанні можна зробити і окрему клавішу для приладу. Якщо вентилятор підключають не під час ремонту, виникає питання: як протягнути кабель. Простим виходом із ситуації може стати вимикач, який знаходиться безпосередньо на самому вентиляторі, наприклад мотузяний. А в преміум-сегменті існують моделі з радіокеруванням.

Крім цього, бувають вентилятори із зворотним клапаном або без нього. Навіщо потрібен цей пристрій? Коли прилад перестає працювати, зворотний клапан закривається, не даючи повітрю з вентканалу потрапити в приміщення. Це особливо актуально, коли у вашого сусіда також є вентилятор. У моменти, коли ваш прилад вимкнений, а сусідський увімкнений, повітря тектиме по шляху найменшого опору. Тобто за відсутності зворотного клапана, це повітря потраплятиме до вас у приміщення. Потрібно сказати, що такий пристрій характерно для моделей, що вбудовуються, а в накладних ті ж функції виконують автоматичні жалюзі. Їхня відмінність від зворотного клапана лише в тому, що вони відкриваються за допомогою сервоприводу.

Приклади наших робіт



{callback: 1}

Житлова квартира 105м2. Примусова припливно-витяжна вентиляція та кондиціювання
Житлова квартира 105 м2 . Примусова припливно-витяжна вентиляція та кондиціювання



Квартира (110 м2). Система вентиляції та кондиціювання
Квартира (110 м2 ). Система вентиляції та кондиціювання

Квартира (680 м2). Система вентиляції та кондиціювання
Квартира (680 м2 ). Система вентиляції та кондиціювання

Як вибрати вентилятор у ванну кімнату та санвузол?

Існує широкий асортимент вентиляторів цієї категорії. Щоб не загубитися в такому різноманітті, потрібно знати, на які характеристики варто звертати увагу на покупку. Ванна кімната та санвузол – зазвичай невеликі за площею приміщення, тому майже всі вентилятори цього цільового призначення відносно невелика продуктивність. Її показники коливаються від 50 до 120-150 метрів кубічних на годину. Тому при виборі виробу головним стає розмір не самої ванної кімнати або санвузла, а вентиляційного каналу. Від цього показника залежатиме, який необхідний тиск: високий або низький (від 30 до 300 Паскалей). Природно, що більше розмір каналу, то вище має бути напір.

Наступна важлива характеристика – гучність. Усі виробники заявляють приблизно однаковий рівень шуму. Але, звичайно, брендові, а відповідно, дорогі вироби працюють набагато тихіше. У паспорті дешевшого приладу також буде написано норму, наприклад, 32 децибели, але насправді він буде набагато гучнішим. Для наочності роботу шумного вентилятора можна порівняти зі звичайним кондиціонером. Для такого маленького приміщення як санвузол чи ванна кімната – це дуже голосно, і перебувати у ньому буде некомфортно.

Що стосується безпеки, ми вже говорили про те, що всі вироби такого типу мають відповідний ступінь захисту від пари і вологи. Однак бувають моделі, які витримують і пряме влучення бризок. Такі вироби коштуватимуть дорожче. Додатковим заходом безпеки стане пожежозахисний корпус, але він присутній лише у накладних вентиляторах. Якщо трапиться спалах у квартирі, то такий корпус не дасть диму та вогню поширитися далі по вентканалам. Це захистить від пожежі сусідів.

У більшості вентиляторів стандартний зовнішній вигляд: корпус із білого або кольору слонової кістки пластику. Для особливо вимогливих покупців існують і дизайнерські серії. Такі моделі відрізняються кольором, малюнком, декоративною накладкою чи оригінальною формою. Звичайно, вони відносяться до вищої цінової категорії.

Додаткові функції побутових вентиляторів

При виборі вентилятора у ванну або санвузол варто звернути увагу і на різноманітність функціональних рішень. Так, бувають не лише одношвидкісні прилади, а й двошвидкісні. Деякі їх автоматично вибирають швидкість, інші припускають і ручне управління. Також існують вентилятори із вбудованим датчиком вологості. На пристрої встановлено нормальний рівень вологості. При перевищенні заданої позначки прилад автоматично увімкнеться.

Крім цього, можна придбати модель із таймером. По-перше, такий пристрій періодично включає вентилятор, що особливо актуально у тих випадках, коли необхідно постійно контролювати мікроклімат у приміщенні. По-друге, за допомогою таймера можна встановити відкладене вимкнення. Наприклад, зі звичайною моделлю схема виглядає так: прийняли душ, погасили світло, автоматично вимкнувся вентилятор. А за наявності таймера, виріб продовжить працювати встановлений час, щоб видалити залишки вологи. Ще один різновид – вентилятори із датчиком руху. Такий прилад увімкнеться, як тільки ви зайдете до приміщення. Зрозуміло, що наявність додаткових опцій відразу ж збільшує ціну виробу.

Вентилятор у ванну кімнату або санвузол - відмінне рішення, щоб відразу позбавитися безлічі проблем. Величезний вибір таких виробів дозволяє підібрати для кожного покупця індивідуальне рішення, яке задовольнить будь-які запити з урахуванням самого приміщення, бюджету та всіх додаткових умов.


Інші цікаві статті на цю тему:

Як правильно підібрати вентилятор для ванної кімнати? Таке питання часто постає перед власниками квартир чи будинків, коли вони помічають надмірно запітнілі від конденсату стіни та дзеркала, задуху та затхлість повітря у ванній, що згодом призводить до появи цвілі чи грибка у кутах стелі та на стінах.

Все про вентилятори Soler&Palau, переваги та особливості. Де краще застосовувати та як підібрати правильний вентилятор для свого проекту.

У цій статті ви зможете дізнатися, як правильно підібрати малошумний вентилятор для ванної кімнати, щоб досягти потрібного комфорту.

Найпопулярніша продукція компанії – це тихі побутові вентилятори Maico – надійні, стильні, практично безшумні, функціональні, ефективні в роботі.

Чому ми?

9 років досвіду в сфері ОВіК

Працюємо на принципах «win-win»

Регулярно проходимо тренінги і вкладаємо отриманий досвід у кожен проект

З нами вибір обладнання – зручний, вигідний, швидкий

Більш 400 реалізованих об'єктів

Ми створюємо мікроклімат, який подобається людям

Сертифікати і ліцензії
Дозвіл на роботи Будівельна ліцензія Офіційний дилер бренду Daikin Офіційні партнери бренду Solerpalau Офіційні партнери бренду Gree Сертифікат ВентСервіс

Міста в яких ми працюємо

  1. Київ
  2. Вінниця
  3. Кіровоград
  4. Львів
  5. Харків
  6. Полтава
  7. Сумми
  8. Дніпропетровськ
  9. Івано-Франківськ
  10. Запоріжжя
  11. Миколаїв
  12. Одеса
  13. Чернігів
  14. Чернівці
  15. Житомир
  16. Тернопіль
  17. Луцьк
  18. Рівно
  19. Хмельницький
  20. Мукачево
  21. Ужгород
У вас залишились запитання?
Замовте безкоштовно: консультацію, проектне рішення, розрахунок вартості
Надіслати
Вам була корисна ця стаття?
Так
Ні
Потрібна консультація спеціаліста?
Зв'яжіться з нами, наш спеціаліст відповість на ваші запитання
Замовити дзвінок
Ми хочемо проконсультувати вас
Обов'язкове поле
Обов'язкове поле

Підписатися на розсилку

Допомога
Допомога
Об'єкти
Рубрики
Послуги