loading
Каталог
Служба підтримки
097 100-05-33
044 500-00-53
В будні з 09:00 до 20:00 На вихідних з 10:00 до 17:00 (замовлення on-line)
Замовити дзвінок
Замовити дзвінок
Служба підтримки
097 100-05-33
044 500-00-53
В будні з 09:00 до 20:00 На вихідних з 10:00 до 17:00 (замовлення on-line)
Замовити дзвінок
Замовити дзвінок
Каталог
Пошук
Корзина
Обране
Каталог
Бренди
Aereco Alfa Laval Aspen Aspira Atmic AUX Ballu Belimo Blauberg Bosch Carrier Cata Celsius Chigo Climaveneta Climtec Cooper&Hunter Daikin Danfoss Dantherm Devi Eberle Electrolux EWT Frapol (Onyx) Frico Genergy Genpower Gree Gucbir Guntner Haier Helios Hisense Hitachi Hoapp (Gree) Hutterer&Lechner GmbH Idea Invertek Irmas Jonix Leberg Lennox Lenze Lessar LG Lufberg Maico Master Microdam Midea Mitsubishi Electric Mitsubishi Heavy Mosa MYCOND Neoclima Nibe Nordis O.ERRE Olefini Olmo Ostberg Panasonic Philips RC Group Reventon Rhoss Rosenberg Ruck Sabiana Sakata Salda Sentera Siemens Soler&Palau Systemair Terneo Thermoscreens Tion Toshiba Tosot Trane Trotec UVDI Vaillant Ventoxx Vortice Vts Weger Wito York Zanussi Вентс Прана Тепломаш Термия
Блог
4 серпня
4741
Ventbazar

Будинок із сип-панелей 114 м2. Припливно-витяжна вентиляція з рекуперацією тепла та кондиціюванням

Зміст
Будинок із сип-панелей 114 м2. Припливно-витяжна вентиляція з рекуперацією тепла та кондиціюванням
Поділитись
Facebook
Поділитись
Facebook

Будинок із сип-панелей 114 м2. Припливно-витяжна вентиляція з рекуперацією тепла та кондиціюванням

Коли ми будуємо будинок своєї мрії, ми вкладаємо в нього всі зусилля, щоб він був надійним і довговічним. Але коли ми заселяємось у нього – комфортні умови стають на перший план. Наш Клієнт побудував собі енергоефективний будинок із СІП-панелей, і думав, що в такому будинку точно не виникатиме проблем. Але з'ясувалося, що таке житло просто не може існувати без вентиляції та кондиціонування – він звернувся до нашої компанії, і ми вирішили всі питання та проблеми комфортності.
Будинок із Сіп-панелей: вентиляція та кондиціювання будинку

Об'єкт: Садиба з Сіп-панелей площею 114 м 2 .

Адреса: котеджне містечко «Вишневий Хутір».
Послуга: Припливно-витяжна вентиляція з рекуперацією тепла та системою кондиціювання.
Кількість задіяних осіб: 3.
Складання Комерційного Пропозиції: 1 тиждень.
Монтаж: 8 днів.

Особливості об'єкту

Вентиляція в будинку із Сіп-панелей: вирішення проблем Даний об'єкт – це двоповерховий будинок, збудований із Сіп-панелей. Як говорилося в одній з наших статей , будинок із Сіп-панелей обов'язково повинен бути забезпечений примусовою вентиляцією, інакше в ньому не те щоб дихати буде не можна, але і знаходиться взагалі. Через особливу герметичність і погану природну вентиляцію, яка практично відсутня, в будинку буде дуже жарко, і не вистачатиме повітря. А влітку – спека не дасть вести будь-яку життєдіяльність у цьому будинку, тому необхідно передбачити і якісне охолодження.

Побажання Клієнта

Коли Клієнт вперше звернувся до нас, він уже усвідомлював, що будинок із Сіп-панелей потребує якісної припливно-витяжної вентиляції. Тому він одразу запросив вирішення цієї проблеми. А ось щодо кондиціонування він не говорив. Але ми порадили встановити систему охолодження, тому що в будинку з таким збереженням тепла повітря зазвичай гаряче, а Замовник любить холодну атмосферу.
Також Клієнт поставив умови, що вентиляція повинна працювати автономно, мати відповідні налаштування. Справа в тому, що Клієнт планував відвідувати будиночок лише двічі на тиждень, а за відсутності хотілося забезпечити оптимальну роботу приладів. Тому важливо було настроїти вентиляцію таким чином, щоб вона працювала за тижневим таймером, і в день приїзду Хазяїна відрізнялася високою потужністю, а за відсутності – працювала на мінімальній швидкості. Так, Власник не входитиме в будинок з затхлим повітрям, що застоялося: комфорт завжди.

Етапи виконання замовлення з докладним описом

Етапи робіт з вентиляції Клієнт приїхав до нас в офіс, щоб обговорити майбутню систему та умови з обладнання. Він показав нам планування, розповів про нюанси свого будинку та про потреби в системі вентиляції. Нам пощастило з його допитливістю, тому що він ще до звернення до нашої компанії читав багато інформації щодо специфіки його будинку та вимог до мікроклімату, тому він відразу знав, що потрібно встановлювати припливно-витяжну установку.

Як налагодити вентиляцію в будинку. Коли всі деталі вже були обговорені, Власник об'єкта дізнався, що ми займаємось і кондиціюванням повітря. До цього він думав, що ми не забезпечуємо таку систему, тому шукав іншу профільну компанію. Але коли ми почали рекомендувати йому охолоджувати його «спекотний будинок», він одразу погодився. Далі ми уточнили побажання Клієнта щодо системи кондиціонування та питання, які прилади краще підійдуть для нього, їх кількість.

Покрокове виконання вентиляції в будинку із сип-панелей Далі ми виїхали на об'єкт для проведення точних розрахунків та вимірів – потрібно було скласти технічно правильну план-схему роботи з об'єктом, а це вимагало приїзду на об'єкт спеціаліста-інженера.

Вентиляція для приватного будинку з сип панелей - покрокова інструкція За даними об'єкта, які були отримані при виїзді спеціаліста та отримані від Клієнта, ми почали формувати початкову Комерційну Пропозицію. Замовник уточнив, що можна з цим не поспішати, тому ми мали багато часу, щоб скласти все правильно.

Крок п'ятий по вентиляції у будинку Розрахунок потужності приладів. Проводився на основі плану приміщення – так ми дізналися обсяг повітряного простору будинку та помножили його на повітрообмін кратністю від 1 до 2-х (за нормою для приватних будинків). Для складання вимог за технічними характеристиками ми враховували електромережу будинку, його планування, мікроклімат, а також вимогу з автоматики для точного управління системою. Як ми дізналися пізніше, останній пункт і дав підставу Замовнику прийняти рішення щодо встановлення саме припливно-витяжної установки.

Шостий етап з вентиляції у будинку Підбір обладнання був спільною із Замовником роботою. Ми постійно контактували, і Клієнт мав велике бажання брати участь у виборі, тому процес відбувався так: ми рекомендували обладнання, пересилали його огляд поштою Клієнту, він розглядав його і говорив свою думку. По підбору внутрішніх блоків кондиціонерів важливо було враховувати гарний дизайн на вимогу Клієнта, тому ми підбирали відповідну систему. Після закінчення підбору, ми надали Клієнту готову Комерційну Пропозицію зі списком обладнання – він одразу ж погодив її, адже і прилади, і бюджет його влаштовував.

Вентиляція в будинку із сип-панелей: покрокова інструкція Після завершення складання робочої план-схеми документи передали до монтажного відділу. Стартували монтажні роботи.

План-схема із технічним рішенням

Схема 1-го поверху
Вентиляція в будинку – схема першого поверху
Схема 2-го поверху
Вентиляція в будинку – схема другого поверху




Підібране обладнання

1. Припливно-витяжна установка Mycond MV 200 IN . Вирішили встановити по приладу кожному поверсі, що означає – 2 прим. Велика перевага даної моделі – паперовий рекуператор. Він відповідає за те, щоб не просто проганяти крізь себе сухе підігріте повітря, а частково зволожувати його: насичувати корисними елементами та вологою. Для будинку, виготовленого з сіп-панелей, дуже важливо забезпечувати зволоження - його конструкція не тільки не випускає зсередини тепло і повітря, але і робить його досить сухим. А нормальний рівень вологості (45-60%) – один із головних параметрів здорового середовища. За рахунок цієї моделі ми отримали необхідну витяжку, і надходження свіжого підігрітого та зволоженого повітря.
2. Мульти-спліт система . Через особливості будинку, можна було монтувати невелику кількість зовнішніх блоків, тому узгодили мульти-спліт систему, як відмінне рішення - один зовнішній блок, від якого йдуть 5 внутрішніх. Замовник хотів кондиціювання на основі системи Invertor, тому для даного об'єкта підібрали зовнішній блок моделі GWHD(42)NK3AO 5 port, та внутрішні блоки настінного типу моделі Gree GWH(07)UA-K3DA1A/I – 5 шт.

3. Підібрали також вентиляцію для санвузлів. Рекомендовано було встановити побутові вентилятори: використовували модель Vortice MEX 100/4 LL 1S T - вона тиха при роботі, має приємний дизайн, має гарну потужність, а також прослужить багато років постійної експлуатації.

Докладніше про вентиляцію в приватному будинку Ви можете прочитати в нашій статті , щоб краще знати аспекти підбору обладнання для ванної та туалету.
4. Також закупили додаткові елементи: щит автоматики, калорифер серії НК 125-1,6-1 для кращого підігріву повітря взимку, зворотний клапан моделі RSK 125, повітроводи оцинковані, ізоляція для них тощо.

Використовували для припливно-витяжної вентиляції
Припливно-витяжна установка для будинку із Сіп-панелейПрипливно-витяжна вентиляція для приватного будинку

Використовували для системи кондиціювання


Мульти-спліт кондиціювання для приватного будинку з сип-панелейМульти-спліт система для дому із Сіп-панелей
Використовували для витяжки у санвузлах Додаткові вентиляційні елементи
Вентилятор для санвузла в будинку з сип-панелейГнучкий повітропровід для вентиляції будинкуВентиляційні решітки для вентиляції у будинку СІПВентиляційні грати для сип-панельного будинку


Встановлення вентиляції та кондиціювання

Монтаж вентиляції в будинку із Сіп-панелей Монтажні роботи здійснились швидко. Спочатку ми становили припливно-витяжні установки, а далі повели від них повітропроводи по будинку. Потім було впроваджено систему автоматики Atmic з перевіркою її роботи. А в наступний етап було здійснено монтаж мульти-спліт системи для охолодження будинку. При пуско-налагодженні все працювало справно, Клієнт був задоволений.


Нюанси, що виникали під час монтажних робіт

  • На першому поверсі виникли труднощі з розміщенням припливно-витяжної установки:встановлювати обладнання можна було лише у технічному приміщенні, але в ньому було недостатньо місця. Тому виникла наступна проблема - відразу від приладу йшло відведення на 90 °, що призвело до підвищення шуму від її роботи. У результаті шум установки перевищив запланований.
  • Замовник домовився, що не хоче псувати інтер'єр вентиляційним обладнанням, тому потрібно було встановити його потай. Але це і добре, адже завжди приємно, коли вентиляція чудово поєднується з дизайном.
  • Враховуючи скритність монтажу, повітропроводи треба було ховати. Але Власник будинку не хотів встановлювати навісну стелю і цим робити стіни нижче, тому довелося обговорювати детальний монтаж. У результаті, на першому поверсі повітропроводи ведуть тільки коридором і кухнею, а на другому поверсі – горище. З горища повітропроводи опускаються в кожну кімнату, тому видно лише вентиляційні ґрати.
  • Горище було єдиним приміщенням, яке не опалюється. Але оскільки ми розмістили там повітропроводи, таке середовище безпосередньо впливало б на ефективність рекуперації тепла. З метою підвищення рекуперації тепла ми покрили повітроводи ізоляцією бренду Алюфом.
  • Під час підготовки до монтажу системи кондиціонування виникла труднощі – стіни будинку були занадто тонкі – 18 см. На жаль, це властиво всім будинкам з SIP-панелей. Вантажити на них вагу зовнішнього блоку кондиціонера було трохи небезпечно, тому ми вжили інших заходів – поставили блок на спеціальну полицю.


Вентиляція на горищі будинку із Сіп-панелей Порада Власнику будинку

Неопалюване горище – проблема не тільки для утримання будинку, але і для перебування на горищі, і для якості рекуперації тепла при припливно-витяжній установці. Але враховуючи дороге опалення, не дуже хочеться проводити на маловідвідуване горище повноцінну систему. Потрібно розглядати інші способи.
Для того, щоб взимку на горищі була комфортна температура, а повітропроводи не охолоджувалися - ми порадили утеплити стіни горищного приміщення мінеральною ватою. Клієнт погодився і ми ухвалили це рішення.

Висновки

Клієнт був задоволений як підбором обладнання як бюджетом, так і роботою системи. Ми відновили сприятливий мікроклімат за рахунок механічної припливно-витяжної вентиляції повітря, а також часткового зволоження повітря шляхом підбору установки з такою опцією - адже свіже повітря з нормальним рівнем вологості і говорять про здорове середовище в будинку.

Тепер, коли він приїжджає у свій канадський будиночок, він почувається комфортно – температура нормована та прохолодна, а повітря повністю чисте та свіже. Так що будинок із Сіп-панелей – це не вирок Вашому здоров'ю: завжди можна забезпечити якісне середовище для проживання.

Фасад будинку із встановленою системою

Вентиляція для дому із сип-панелей - виконане рішення
Вентиляційні грати у застосуванніФасад будинку із встановленою вентиляцією

Система кондиціювання на об'єкті

Кондиціонер для приватного будинку з сип-панелейЗовнішній блок кондиціонера в будинку із сип-панелей

Інші корисні статті на тему:

Чому ми?

9 років досвіду в сфері ОВіК

Працюємо на принципах «win-win»

Регулярно проходимо тренінги і вкладаємо отриманий досвід у кожен проект

З нами вибір обладнання – зручний, вигідний, швидкий

Більш 400 реалізованих об'єктів

Ми створюємо мікроклімат, який подобається людям

Сертифікати і ліцензії
Дозвіл на роботи Будівельна ліцензія Офіційний дилер бренду Daikin Офіційні партнери бренду Solerpalau Офіційні партнери бренду Gree Сертифікат ВентСервіс

Міста в яких ми працюємо

  1. Київ
  2. Вінниця
  3. Кіровоград
  4. Львів
  5. Харків
  6. Полтава
  7. Сумми
  8. Дніпропетровськ
  9. Івано-Франківськ
  10. Запоріжжя
  11. Миколаїв
  12. Одеса
  13. Чернігів
  14. Чернівці
  15. Житомир
  16. Тернопіль
  17. Луцьк
  18. Рівно
  19. Хмельницький
  20. Мукачево
  21. Ужгород
У вас залишились запитання?
Замовте безкоштовно: консультацію, проектне рішення, розрахунок вартості
Надіслати
Вам була корисна ця стаття?
Так
Ні
Потрібна консультація спеціаліста?
Зв'яжіться з нами, наш спеціаліст відповість на ваші запитання
Замовити дзвінок
Ми хочемо проконсультувати вас
Обов'язкове поле
Обов'язкове поле

Підписатися на розсилку

Допомога
Допомога
Об'єкти
Рубрики
Послуги