loading
Каталог
Служба підтримки
097 100-05-33
044 500-00-53
В будні з 09:00 до 20:00 На вихідних з 10:00 до 17:00 (замовлення on-line)
Замовити дзвінок
Замовити дзвінок
Служба підтримки
097 100-05-33
044 500-00-53
В будні з 09:00 до 20:00 На вихідних з 10:00 до 17:00 (замовлення on-line)
Замовити дзвінок
Замовити дзвінок
Каталог
Пошук
Корзина
Обране
Каталог
Бренди
Aereco Alfa Laval Aspen Aspira Atmic AUX Ballu Belimo Blauberg Bosch Carrier Cata Celsius Chigo Climaveneta Climtec Cooper&Hunter Daikin Danfoss Dantherm Devi Eberle Electrolux EWT Frapol (Onyx) Frico Genergy Genpower Gree Gucbir Guntner Haier Helios Hisense Hitachi Hoapp (Gree) Hutterer&Lechner GmbH Idea Invertek Irmas Jonix Leberg Lennox Lenze Lessar LG Lufberg Maico Master Microdam Midea Mitsubishi Electric Mitsubishi Heavy Mosa MYCOND Neoclima Nibe Nordis O.ERRE Olefini Olmo Ostberg Panasonic Philips RC Group Reventon Rhoss Rosenberg Ruck Sabiana Sakata Salda Sentera Siemens Soler&Palau Systemair Terneo Thermoscreens Tion Toshiba Tosot Trane Trotec UVDI Vaillant Ventoxx Vortice Vts Weger Wito York Zanussi Вентс Прана Тепломаш Термия
Блог
22 липня
1968
Ventbazar

Студія танців: 300 м2. Вентиляція, кондиціювання та опалення під ключ

Зміст
Студія танців: 300 м2. Вентиляція, кондиціювання та опалення під ключ
Поділитись
Facebook
Поділитись
Facebook

Студія танців: 300 м2. Вентиляція, кондиціювання та опалення під ключ

Зазвичай у творчих студіях людина відпочиває душею. Але щоб нічого не завадило йому це зробити і отримати задоволення від процесу, необхідно забезпечити всі умови. Наприклад, у школі танців має бути достатньо свіжого повітря. Адже, коли ми займаємося спортом чи будь-якою іншою фізичною активністю, організм потребує більшої кількості кисню, ніж у стані спокою.
Мікроклімат у студії танців під ключ

Регіон: Київ.
Об'єкт: студія танців 300 м2 у стилі лофт.
Надана послуга: вентиляція, кондиціювання, обігрів.
Тривалість реалізації : 2,5 місяці.
Кількість задіяних осіб: 7.

Сьогодні ми ділимося ще одним нашим рішенням, яким ми пишаємось. Поїхали.

Замовник звернувся до нас з проханням спроектувати та реалізувати під ключ енергоефективну систему вентиляції з секцією охолодження та тепловий насос типу 'повітря-вода' з теплими підлогами для опалення. Завдяки вентиляції, в приміщення має надходити необхідну кількість свіжого повітря, а відпрацьований - оперативно віддалятися зі студії. При цьому повітря постапатиме комфортної температури. А завдяки тепловому насосу в холодну пору року в студії буде тепло, влітку ж за його допомогою можна буде охолодити приміщення.

{callback:1} Побажання Клієнта

Замовник озвучив своє бажання досягти максимальної ефективності та енергозбереження від усієї системи, щоб створити необхідний мікроклімат, який забезпечить комфортні умови перебування у приміщенні протягом усього року. Студія танців розрахована на те, що в ній займатимуться діти від 4-х років. З даних Кієнтом даних були архітектурні креслення. Він також озвучив побажання узгодити проект вентиляції та кондиціювання з дизайнером приміщення.

До того, як фахівці "Вентбазар" включилися в роботу, приміщення майбутньої студії танців було на стадії "чорнового" ремонту - не було перегородок та стель. Процес монтажу обладнання та пусконалагоджувальні роботи проводилися без включення Замовника - оскільки проект реалізовувався з нуля і Клієнт вирішив прийняти вже фінішний результат.

Робочий проект з вентиляції та кондиціювання (кілька основних сторінок)

Проект з вентиляції та кондиціювання

Проект з вентиляції та кондиціювання

Особливості рішення щодо вентиляції та кондиціювання студії танців

компресорно-конденсаторний блок Haier
Фахівці компанії 'Вентбазар' запропонували Замовнику встановити примусову припливно-витяжну вентиляцію з рекуперацією VTS та системою рециркуляції повітря, а також вбудованим блоком нагрівання та охолодження повітря. Для охолодження в літній період було встановлено зовнішній компресорно-конденсаторний блок Haier . За допомогою цієї моделі з інверторним управлінням компресора у Замовника буде можливість контролювати температуру повітря в приміщенні цілий рік. Це підтверджено у процесі експлуатації обладнання у зимовий період. Взимку 2018-2019 року вентиляційна установка працювала в найсуворіші холоди, а в приміщення, завдяки нагріванню повітря рекуператором, подавалося свіже повітря кімнатної температури. Таким чином, відбувалася економія витрат за енергоносії за рахунок високого ККД компресора.

Вентиляційне обладнання Всі інженерні системи на об'єкті використовувалися за прямим призначенням і як частина дизайну. Тому вимоги до якості робіт були дуже високими. У зв'язку з цим на стадії розробки проекту з дизайнером було опрацьовано всі деталі та зроблено зведений план інженерних мереж. На ньому були видні місця та вид перетину різних інженерних мереж - електрики, вентиляції та каналізації.

Це дало свої плоди вже на етапі прокладання внутрішніх мереж інженерних систем. За наявності зведеного плану мереж можна правильно побудувати роботу всіх суміжних робіт (хто і після кого повинен виконувати свої роботи на кожній ділянці).

У зв'язку з тим, що вентиляційна установка мала вбудований холодильний контур для охолодження влітку повітря, що подається, всі припливні повітроводи утеплили фольгованим утеплювачем на основі спіненого поліетилену на клейкій основі. У перспективі це запобігло влученню шумів через роботу вентиляційного обладнання. У приміщення на вентиляційній системі було змонтовано шумоглушники . Операційна система загалом управляється системою автоматики з урахуванням вільного програмованого контролера.

Рішення щодо опалення

Замовник хотів максимально бути автономним та не залежати від зовнішніх джерел опалення (міської мережі або централізованої котельні). Він також попросив підібрати систему опалення таким чином, щоб у разі переїзду в інше приміщення, що орендується, кліматичне обладнання можна було забрати для повторного використання.

Клієнт при виборі типу системи опалення не міг визначитися, що краще використовувати - тепла підлога або фанкойли . Проте, ми допомогли розібратися йому у цьому питанні, обговоривши всі переваги та недоліки кожного варіанту. Тому з урахуванням специфіки, що пред'являються до спортивних та творчих дитячих студій, було вирішено використовувати систему теплої статі. До речі, саме на підлозі діти проводять більшу частину тренувань. Бо це і розминка, і стретчинг, і затримка. Ми врахували всі побажання Замовника – спроектували та змонтували систему опалення, використовуючи нижчезазначені системи.
Реалізація проекту вентиляції Як джерело системи опалення на об'єкті обрано тепловий насос Mусond Smart повітря-вода. Роль внутрішньої системи опалення відведена теплій підлозі. Тепловий насос досягає максимального ККД при роботі саме на теплу підлогу, так як для теплої підлоги потрібен теплоносій з низькою температурою (близько 40гр.ц.).

Вибраний тепловий насос здатний працювати на опалення навіть за найнижчих температур, що дозволяє значно економити енерговитрати в опалювальний сезон. При цьому система є універсальною, адже в літній період з її допомогою можна охолоджувати приміщення. У такому випадку тепловий насос працює в парі зі стельовими фанкойлами Rhoss


Результат

У сукупності у рішенні для даного проекту фахівці Вентбазар врахували всі побажання та вимоги Замовника. Так, при малому завантаженні приміщення студії танців система автоматики зменшує кількість свіжого повітря, що подається, але відкриває рециркуляційний клапан. Це дозволяє заощадити енергоресурси на нагрівання або охолодження зовнішнього повітря. У процесі експлуатації вентиляційної установки також було проведено адаптацію роботи контролера та управління ним усіма процесами. Адаптація контролера зайняла близько двох годин роботи спеціаліста на об'єкті.

Застосування всіх вищезгаданих рішень дозволило Замовнику експлуатувати вентиляційне обладнання з високою ефективністю. При цьому економія витрат на енергоносії на 60-70% вища, ніж у класичної системи вентиляції повітря. Застосування правильної та продуманої системи автоматики з частотним управлінням швидкості обертання вентиляторів дозволило досягти максимально комфортного перебування відвідувачів приміщення та звело втручання обслуговуючого персоналу до мінімуму.

Система автоматизації дозволяє мінімально втручатися в роботу обладнання навіть при переході із зимового режиму на літній. Навіть прослухавши лише вступний інструктаж, будь-яка людина зможе керувати даним обладнанням. Вибрані системи опалення, кондиціювання та вентиляції добре працюють окремо, але максимальний ефект досягається при їх роботі в тандемі.

Фотозвіт

Кондиціювання студії
Вентиляція під ключ з нуля
Кондиціювання танцювальної студії
Створення мікроклімату у приміщенні
Як облаштувати студію танців

Схожі статті:

Після проектних рішень та постачання обладнання для вентиляції та кондиціонування постає завдання якісного професійного монтажу.

Монтаж системи вентиляції та кондиціювання

Кейс: Замовник при першому зверненні хотів встановити інженерні мережі у вигляді кондиціонування.

Система зволоження та кондиціювання повітря

Багато офісні будинки здаються в оренду або ж на продаж саме на стадії Shell and Core, і нові власники починають роботу з ними по оформленню та забезпеченню необхідними системами.

Центральне кондиціювання та вентиляція приміщень на етапі Shell and core

Чому ми?

9 років досвіду в сфері ОВіК

Працюємо на принципах «win-win»

Регулярно проходимо тренінги і вкладаємо отриманий досвід у кожен проект

З нами вибір обладнання – зручний, вигідний, швидкий

Більш 400 реалізованих об'єктів

Ми створюємо мікроклімат, який подобається людям

Сертифікати і ліцензії
Дозвіл на роботи Будівельна ліцензія Офіційний дилер бренду Daikin Офіційні партнери бренду Solerpalau Офіційні партнери бренду Gree Сертифікат ВентСервіс

Міста в яких ми працюємо

  1. Київ
  2. Вінниця
  3. Кіровоград
  4. Львів
  5. Харків
  6. Полтава
  7. Сумми
  8. Дніпропетровськ
  9. Івано-Франківськ
  10. Запоріжжя
  11. Миколаїв
  12. Одеса
  13. Чернігів
  14. Чернівці
  15. Житомир
  16. Тернопіль
  17. Луцьк
  18. Рівно
  19. Хмельницький
  20. Мукачево
  21. Ужгород
У вас залишились запитання?
Замовте безкоштовно: консультацію, проектне рішення, розрахунок вартості
Надіслати
Вам була корисна ця стаття?
Так
Ні
Потрібна консультація спеціаліста?
Зв'яжіться з нами, наш спеціаліст відповість на ваші запитання
Замовити дзвінок
Ми хочемо проконсультувати вас
Обов'язкове поле
Обов'язкове поле

Підписатися на розсилку

Допомога
Допомога
Об'єкти
Рубрики
Послуги