loading
Каталог
Служба підтримки
097 100-05-33
044 500-00-53
В будні з 09:00 до 20:00 На вихідних з 10:00 до 17:00 (замовлення on-line)
Замовити дзвінок
Замовити дзвінок
Служба підтримки
097 100-05-33
044 500-00-53
В будні з 09:00 до 20:00 На вихідних з 10:00 до 17:00 (замовлення on-line)
Замовити дзвінок
Замовити дзвінок
Каталог
Пошук
Корзина
Обране
Каталог
Бренди
Aereco Alfa Laval Aspen Aspira Atmic AUX Ballu Belimo Blauberg Bosch Carrier Cata Celsius Chigo Climaveneta Climtec Cooper&Hunter Daikin Danfoss Dantherm Devi Eberle Electrolux EWT Frapol (Onyx) Frico Genergy Genpower Gree Gucbir Guntner Haier Helios Hisense Hitachi Hoapp (Gree) Hutterer&Lechner GmbH Idea Invertek Irmas Jonix Leberg Lennox Lenze Lessar LG Lufberg Maico Master Microdam Midea Mitsubishi Electric Mitsubishi Heavy Mosa MYCOND Neoclima Nibe Nordis O.ERRE Olefini Olmo Ostberg Panasonic Philips RC Group Reventon Rhoss Rosenberg Ruck Sabiana Sakata Salda Sentera Siemens Soler&Palau Systemair Terneo Thermoscreens Tion Toshiba Tosot Trane Trotec UVDI Vaillant Ventoxx Vortice Vts Weger Wito York Zanussi Вентс Прана Тепломаш Термия
Блог
26 травня
9696
Ventbazar

Вентиляція зварювального цеху

Зміст
Вентиляція зварювального цеху
Поділитись
Facebook
Поділитись
Facebook

Вентиляція зварювального цеху

вентиляція зварювального цеху Серед багатьох видів бізнесу є один, досить привабливий, зварювальне виробництво. Будь-який зварювальний цех може надавати і послуги по зварюванню, і готові металоконструкції. Такий вид діяльності не вимагає великих капіталовкладень, цим він цікавий.

Приваблює і те, що попит на послуги зварювальника, а також готові зварні металоконструкції досить великий і завжди актуальний. Крім того, своєму власнику він може приносити стабільний і цілком гідний дохід.


Отже, ви собі вже вирішили, що хочете відкрити виробництво. У вас є початковий капітал, база потенційних клієнтів та приміщення, тоді можна приступати до придбання обладнання та планування приміщення для зварювального виробництва.


Починати слід з облаштування робочих зон. Першочерговим завданням для організації робочих місць є організація якісної вентиляції. Для зварювального цеху, як і для багатьох інших промислових виробництв , характерно виділення великої кількості тепла та шкідливих речовин, тому повітрообмін покликаний:

  • Видаляти шкідливі речовини, так званий аерозоль зварювальний, від зони зварювальника;
  • Знижувати вміст у повітрі горючих або займистих газів або пар;
  • Забезпечувати оптимальні умови праці та необхідний рівень свіжого повітря.

Який спосіб вентиляції зварювального цеху ефективніший?

Існує кілька типів системи вентиляції:

  • Загальнообмінна система вентиляції , чи то природна, чи примусова, – це комплексна система повітрообміну, що забезпечує і надходження повітряних мас, та їх видалення.
  • Місцева вентиляція спрямовано видалення повітряних мас від окремих зон у приміщенні. Її призначення – видалення шкідливих та горючих пар від місць їх утворення та найбільшої концентрації, а також перешкода їх розповсюдженню по всьому виробництву.


Відповідно до «Санітарних правил при зварюванні, наплавленні та різанні металів» загальнообмінна вентиляція зварювального цеху застосовна лише у випадку, коли витрата матеріалів зварювання не перевищує 0,2 г/год на 1 куб. м цеху, при цьому в будівлі не передбачено скління, що відкривається. Подача повітря за такої системи здійснюється примусовим способом, а видалення повітряних мас здійснюється шляхом природного струму через верхню зону приміщення. Подання має відповідати двом критеріям:

  • повітряні маси подаються у робочу зону на зварювальні ділянки;
  • швидкість руху повітря має перевищувати понад 0,3 м/с.


Якщо вентиляцію зварювального цеху облаштовувати на базі припливно-витяжних пристроїв, отримаємо дуже велику витрату повітря. Щоб його підтримувати, будуть потрібні величезні експлуатаційні витрати вентиляційного обладнання та нагрівальних пристроїв.

Місцевий витяжний зонд дозволяє вловлювати зварювальний аерозоль біля його утворення засобами місцевих відсмоктувачів. При ручному електрозварюванні рекомендується застосовувати поворотно-підйомні панелі, що встановлюються над місцем зварювання на висоті не вище 35 см.

Конструктивно місцеві відсмоктувачі можуть виконуватися у вигляді витяжної шафи, похилої панелі (рукави) або столу з нижнім відсмоктувачем. Обладнання слід підбирати за потужністю. Різним видам робіт потрібна різна потужність. При ручному зварюванні повинно забезпечуватися видалення повітря зі швидкістю не менше 0,5 м/с, при зварюванні у вуглекислому газі - не більше 0,5 м/с, в інертних газах не більше 0,3 м/с, при газовому різанні сплавів та сталей - не менше 1,0 м/с, при плазмовому різанні - 1,4 м/с.

Слід також пам'ятати, що можливості місцевих витяжних рукавів обмежені. Видаляти вони можуть лише 75-90% шкідливостей. Тому для решти можна застосовувати пристрої загальної витяжної вентиляції. Дані пристрої придатні і в теплу пору року. Вони добре впораються із надлишками тепла у приміщенні.

Підсумувавши вище сказане можна дійти невтішного висновку, що місцева вентиляція більш економна проти загальнообмінної.



Інші цікаві матеріали за схожою тематикою:


Вентиляція виробництва та виробничих цехів

Стандарти вентиляції та якості повітря в Європі та США

Як підібрати припливно-витяжну установку?

Чому ми?

9 років досвіду в сфері ОВіК

Працюємо на принципах «win-win»

Регулярно проходимо тренінги і вкладаємо отриманий досвід у кожен проект

З нами вибір обладнання – зручний, вигідний, швидкий

Більш 400 реалізованих об'єктів

Ми створюємо мікроклімат, який подобається людям

Сертифікати і ліцензії
Дозвіл на роботи Будівельна ліцензія Офіційний дилер бренду Daikin Офіційні партнери бренду Solerpalau Офіційні партнери бренду Gree Сертифікат ВентСервіс

Міста в яких ми працюємо

  1. Київ
  2. Вінниця
  3. Кіровоград
  4. Львів
  5. Харків
  6. Полтава
  7. Сумми
  8. Дніпропетровськ
  9. Івано-Франківськ
  10. Запоріжжя
  11. Миколаїв
  12. Одеса
  13. Чернігів
  14. Чернівці
  15. Житомир
  16. Тернопіль
  17. Луцьк
  18. Рівно
  19. Хмельницький
  20. Мукачево
  21. Ужгород
У вас залишились запитання?
Замовте безкоштовно: консультацію, проектне рішення, розрахунок вартості
Надіслати
Вам була корисна ця стаття?
Так
Ні
Потрібна консультація спеціаліста?
Зв'яжіться з нами, наш спеціаліст відповість на ваші запитання
Замовити дзвінок
Ми хочемо проконсультувати вас
Обов'язкове поле
Обов'язкове поле

Підписатися на розсилку

Допомога
Допомога
Об'єкти
Рубрики
Послуги