loading
Каталог
Служба підтримки
097 100-05-33
044 500-00-53
В будні з 09:00 до 20:00 На вихідних з 10:00 до 17:00 (замовлення on-line)
Замовити дзвінок
Замовити дзвінок
Служба підтримки
097 100-05-33
044 500-00-53
В будні з 09:00 до 20:00 На вихідних з 10:00 до 17:00 (замовлення on-line)
Замовити дзвінок
Замовити дзвінок
Каталог
Пошук
Корзина
Обране
Каталог
Бренди
Aereco Alfa Laval Aspen Aspira Atmic AUX Ballu Belimo Blauberg Bosch Carrier Cata Celsius Chigo Climaveneta Climtec Cooper&Hunter Daikin Danfoss Dantherm Devi Eberle Electrolux EWT Frapol (Onyx) Frico Genergy Genpower Gree Gucbir Guntner Haier Helios Hisense Hitachi Hoapp (Gree) Hutterer&Lechner GmbH Idea Invertek Irmas Jonix Leberg Lennox Lenze Lessar LG Lufberg Maico Master Microdam Midea Mitsubishi Electric Mitsubishi Heavy Mosa MYCOND Neoclima Nibe Nordis O.ERRE Olefini Olmo Ostberg Panasonic Philips RC Group Reventon Rhoss Rosenberg Ruck Sabiana Sakata Salda Sentera Siemens Soler&Palau Systemair Terneo Thermoscreens Tion Toshiba Tosot Trane Trotec UVDI Vaillant Ventoxx Vortice Vts Weger Wito York Zanussi Вентс Прана Тепломаш Термия
Блог
2 листопада
21996
Ventbazar

Вентиляція у квартирі з пластиковими вікнами – три різні рішення

Зміст
Вентиляція у квартирі з пластиковими вікнами – три різні рішення
Поділитись
Facebook
Поділитись
Facebook

Вентиляція у квартирі з пластиковими вікнами – три різні рішення

На сьогоднішній день майже всі в будинку замінили вікна. Нові склопакети забезпечують комфорт, тепло, а разом із ними нерідко і... підвищену вологість, неприємні запахи та цвіль. Причина проста: всі пластикові вікна, у яких не передбачений спеціальний отвір для вентиляції, герметичні. А значить, навіть при витяжних пристроях, що ідеально працюють, повітрі ні звідки братися. Витяжна система продовжує функціонувати, не вирішуючи завдання, і разом з цим у будинок приходять всі перераховані вище проблеми.

Вентиляція у квартирі з пластиковими вікнами

На сьогодні існують три ефективні рішення як налагодити вентиляцію у квартирі з пластиковими вікнами та повернути здоровий мікроклімат.


Рішення Перший варіант – побутові рекуператори

Побутовий рекуператор (провітрювач повітря) – міні припливно-витяжний пристрій, призначений для вентиляції саме приміщення, де його встановлено. У середньому обладнання може обслуговувати до 27м², але різні моделі мають свої можливості. Тому у великих за площею приміщеннях доведеться встановлювати або два пристрої, або один, але потужніший, і це вже буде не побутовий рекуператор.

Всередині кімнати і зовні видно лише ґрати, з яких подається та забирається повітря, а решта пристрою ховається у товщині стіни. Найпоширеніший варіант побутового рекуператора складається з утилізатора тепла, фільтрів та вентилятора, який працює у двох режимах. Спочатку він забирає тепле повітря з приміщення, викидаючи його надвір і прогріваючи рекуператор протягом циклу. Потім вентилятор автоматично перемикається в режим припливу та забирає холодне вуличне повітря, яке, проходячи через рекуператор, прогрівається та потрапляє до кімнати.

Моделі, які найчастіше використовують на ринку України

Оптимальні в середньому ціновому сегменті:

Прана                                     Вентс ТвінФреш                           Blauberg Vento Expert

ПранаРекуператор tvinfreshРекуператор blauberg vento expert

Серед конкретних моделей виділимо сучасні моделі, що користуються попитом, з Wi-Fi керуванням і без нього:
BLAUBERG VENTO EXPERT A50-1 PRO ,
BLAUBERG VENTO EXPERT PLUS WI-FI ,
BLAUBERG VENTO EXPERT A50-1 W ,
BLAUBERG VENTO EXPERT PLUS .

Моделі Преміум класу:


                                                           Helios KWL EC 45                    Maico PP 60 K-SE

Рекуператор helios kwl ec 45Рекуператор maico pp 60 k-se



Переваги Переваги такого варіанта вентиляції:

  • Безперечним плюсом цього варіанта є низьке енергоспоживання. Адже якщо немає калорифера, електрика витрачається лише на роботу двигуна – від 15 до 40 Вт. Крім цього, перевага даного типу рекуператорів – їхня тиха робота. Що стосується вартості, то це один із найбюджетніших варіантів механічної вентиляції в конкретних приміщеннях (кімнатах, спальнях, кухні тощо).
  • Можливість виконання монтажу на будь-яких етапах стану житлового приміщення – на початкових, коли у квартирі лише починається ремонт, або вже під час проживання у квартирі.
  • Деякі виробники мають рекуператори з можливістю тандему. Коли пристрій в одній кімнаті працює на притоку, в іншій – на витяжку, а потім навпаки. Таким чином, питання з вентиляцією вирішується ефективніше. Звичайно, такі моделі коштуватимуть дещо дорожче.

До речі, крім стандартних рекуператорів є й інші варіанти. Наприклад, серія моделей від компанії Прана із вбудованими в рекуператор двома вентиляторами. Працюють вони паралельно: один – на притоку, інший – на витяжку. Це автоматично збільшує продуктивність пристрою. Однак враховуйте, що ця особливість робить модель більш гучною.

Недоліки Недоліки


  • Якщо ремонт вже зроблено, монтаж пристрою буде проблематичним (брудним), але вирішуваним. Тут все залежить від підходу у тій чи іншій компанії до реалізації таких робіт. Тому найкраще побутові рекуператори встановлювати до поклейки шпалер або фарбування та уточнювати, як відбувається етап монтажу.
  • Ще один недолік цього варіанта – відсутність калориферу. Це означає, що повітря, що надходить з вулиці, може прогрітися настільки, наскільки дозволить температура рекуператора. Таким чином, у приміщення може потрапляти не дуже тепле або навіть прохолодне повітря.

Вентиляція у приміщенні з пластиковими вікнами

Рішення Другий варіант – припливно-витяжна вентиляція

Повноцінна припливно-витяжна установка – агрегат, в якому одразу встановлено два вентилятори, рекуператор повітря, автоматика та фільтр очищення. Принцип роботи вентилятора – один працює на приплив, другий на витяжку. Фільтри вище за класом, які затримують більше пилу, пилку, бруду. Рекуператор тепла, дозволяє рекуперувати тепло в холодну пору року. У припливно-витяжному пристрої практично завжди є калорифер або передбачена можливість його установки. Також за бажання можна додати секцію охолодження (фреонову чи водяну). Звичайно, величезною перевагою цього варіанту є те, що є можливість отримувати повітря з будь-якими параметрами: охолоджене або підігріте.

Продуктивність такого обладнання буває від 200 м3/год до 50 000 кубічних метрів, що дозволяє легко підібрати модель під будь-яке приміщення.

Популярні моделі у доступному ціновому діапазоні:

                                            Вентс Мікра 60 MyCond MV 200 S       

vents mikra 60mycond mv 200 s 

Популярні моделі преміум класу:

                                                Dantherm HCV 3 Mitsubishi Electric Lossnay

dantherm hcv 3mitsubishi electric vl100eu


Як будь-який механізм такий агрегат видає шум, тому його зазвичай встановлюють в окремому приміщенні, наприклад, на балконі або в коридорі. Монтаж обійдеться дорожче, ніж у першому варіанті, тому що для роботи припливно-витяжної установки потрібна мережа повітроводів. Щоб уникнути непередбачених збоїв та наслідків, підбирати обладнання має лише фахівець. Інакше – система може працювати некоректно, наприклад, дуже шуміти.

Припливно-витяжна установка


Переваги Переваги:

  • Ви отримаєте нормовану повноцінну вентиляцію у всій квартирі, де встановлені пластикові герметичні вікна.
  • Можливість рекуперувати тепло у холодний період часу;
  • Посилений ступінь очищення повітря за рахунок різних класів елементів, що фільтрують;
  • Автоматизована система, яка дозволить регулювати потрібні повітряні потоки у всіх кімнатах;


Недоліки Недоліки:

  • Порівняно з побутовими рекуператорами споживання електроенергії у такого обладнання є вищим, оскільки двигуни вентилятора потужніші. Крім цього, витрачаються ресурси на підігрів чи охолодження повітря. Загалом, вартість такого рішення в силу складнішої конструкції та багатофункціональності також буде дорожчою: приблизно на 50%.

Рішення Третій варіант - природна вентиляція з віконними або приточними стіновими клапанами і витяжними вентиляторами.

Провітрювання віконні клапаниВитяжний вентилятор у квартирі

Приплив повітря у квартиру здійснюється за рахунок припливнихвіконних пластикових клапанів , які монтуються у вікно, або за рахунок стінових провітрювачів з монтажем у стіні.

У першому випадку отвори робляться у самому вікні, попередньо визначивши місце та необхідну їх кількість. Припливне повітря надходить через змонтовану заслінку у вікні.

Приклад відповідних моделей:

Aereco EMM 717 Aereco EMM 751

aereco emm 717aereco emm 751
У другому випадку перфоратором свердлиться певна кількість великих отворів, куди встановлюється припливний пристрій з декоративним зовнішнім клапаном, що його закриває. Приплив повітря в приміщення створюється за допомогою внутрішніх ґрат, конструкція якої спеціально розроблена для повного виключення виникнення протягів. Вільне перемішування повітря в зимові місяці запобігає виникненню зайвої вологості в приміщенні та створює саморегульований клімат.

Якщо вибрати один із варіантів, то це, грубо кажучи, назавжди, тому що зняти клапан не можна, інакше у вікні та стіні залишаться наскрізні дірки. Серйозним недоліком даного рішення є те, що повітря надходить у приміщення таке, яке воно зараз на вулиці: взимку холодне, влітку жарке.

По суті, ми отримуємо «відкрите вікно» тільки з меншою витратою, що забезпечує вентиляцію в конкретному приміщенні. Клапан та провітрювач дають можливість надходити повітря всередину, при цьому можна відрегулювати його кількість. Залежно від моделі, пристрої можуть комплектуватися гігростатом, що відкривається при підвищенні вологості.

Потрібно також враховувати, що для правильної роботи цього варіанту є обов'язковою витяжка з приміщень. Вона здійснюється за рахунок витяжних побутових вентиляторів, розміщених у санвузлах.

Приклад популярних моделей:

Maico E ca Blauberg Sileo Helios MiniVent

maico ecablauberg sileohelios minivent


Однак тут потрібно врахувати кілька факторів:

Вентиляція у приміщенні з пластиковими вікнами

1. Кількість припливного повітря має збігатися із кількістю витяжного. Якщо ці показники не збалансовані – вентиляція не є ефективною.

2. Необхідно усунути повітряну перешкоду шляхом організації щілин під дверима або встановленням переточних решіток.

3. Витяжний вентилятор повинен працювати в безперервному режимі, тому краще одразу підбирати двошвидкісний вентилятор.


Для правильної роботи цього варіанту обов'язково наявність функціонуючої вентиляції в квартирі або встановлення витяжних вентиляторів.

Перевага віконних припливних клапанів – простота монтажу та дешевизна. Залежно від виробника середній провітрювач коштуватиме лише від 400 до 2 тисяч гривень.


Переваги Переваги:

  • Не трудомісткий
  • Швидкий та зручний монтаж
  • Присутність свіжого повітря протягом усього року

Недоліки Недоліки:

  • Відсутність рекуперації тепла
  • Можливий невеликий сифон повітря в зимовий період.


Зверніть увагу Всі ці рішення відрізняються не лише за вартістю, а й за іншими показниками, зокрема ефективності. Продуктивність провітрювачів підрахувати складно, проте таке рішення підійде тим, хто не хоче зв'язуватися з брудними монтажними роботами та обмежений у бюджеті. Наступний варіант – рекуператори є більш ефективним, оскільки вони організовують примусовий рух повітря. Однак доведеться вибирати, де найбільше потрібна вентиляція в квартирі, або ставити пристрої в кожній кімнаті.

Найбільша продуктивність приточно-витяжної установки, так як паралельно відбувається і приплив, і витяжка, а також є можливість підібрати обладнання потрібної потужності на квартиру будь-якої площі. Визначитись, який варіант буде найвигіднішим та найефективнішим саме для Вас, допоможе консультація фахівців у галузі вентиляції.

Інші цікаві статті на цю тему:

Під час будівництва будь-якого житлового будинку прокладається вентиляційна система. Але як правильно її прокласти, щоб не виникла проблема нестачі свіжого повітря.

Навіщо потрібна витяжка у квартирі чи приватному будинку? Переваги механічної вентиляції квартир.

Як правильно створити проект системи вентиляції чи кондиціювання для власної квартири? Керівництво та поради від професіоналів.

Ще донедавна про такий пристрій як рекуператор чули небагато, ще менше людей наважувалися встановити цей агрегат у себе в квартирі чи будинку.

Чому ми?

9 років досвіду в сфері ОВіК

Працюємо на принципах «win-win»

Регулярно проходимо тренінги і вкладаємо отриманий досвід у кожен проект

З нами вибір обладнання – зручний, вигідний, швидкий

Більш 400 реалізованих об'єктів

Ми створюємо мікроклімат, який подобається людям

Сертифікати і ліцензії
Дозвіл на роботи Будівельна ліцензія Офіційний дилер бренду Daikin Офіційні партнери бренду Solerpalau Офіційні партнери бренду Gree Сертифікат ВентСервіс

Міста в яких ми працюємо

  1. Київ
  2. Вінниця
  3. Кіровоград
  4. Львів
  5. Харків
  6. Полтава
  7. Сумми
  8. Дніпропетровськ
  9. Івано-Франківськ
  10. Запоріжжя
  11. Миколаїв
  12. Одеса
  13. Чернігів
  14. Чернівці
  15. Житомир
  16. Тернопіль
  17. Луцьк
  18. Рівно
  19. Хмельницький
  20. Мукачево
  21. Ужгород
У вас залишились запитання?
Замовте безкоштовно: консультацію, проектне рішення, розрахунок вартості
Надіслати
Вам була корисна ця стаття?
Так
Ні
Потрібна консультація спеціаліста?
Зв'яжіться з нами, наш спеціаліст відповість на ваші запитання
Замовити дзвінок
Ми хочемо проконсультувати вас
Обов'язкове поле
Обов'язкове поле

Підписатися на розсилку

Допомога
Допомога
Об'єкти
Рубрики
Послуги