loading
Каталог
Служба підтримки
097 100-05-33
044 500-00-53
В будні з 09:00 до 20:00 На вихідних з 10:00 до 17:00 (замовлення on-line)
Замовити дзвінок
Замовити дзвінок
Служба підтримки
097 100-05-33
044 500-00-53
В будні з 09:00 до 20:00 На вихідних з 10:00 до 17:00 (замовлення on-line)
Замовити дзвінок
Замовити дзвінок
Каталог
Пошук
Корзина
Обране
Каталог
Бренди
Aereco Alfa Laval Aspen Aspira Atmic AUX Ballu Belimo Blauberg Bosch Carrier Cata Celsius Chigo Climaveneta Climtec Cooper&Hunter Daikin Danfoss Dantherm Devi Eberle Electrolux EWT Frapol (Onyx) Frico Genergy Genpower Gree Gucbir Guntner Haier Helios Hisense Hitachi Hoapp (Gree) Hutterer&Lechner GmbH Idea Invertek Irmas Jonix Leberg Lennox Lenze Lessar LG Lufberg Maico Master Microdam Midea Mitsubishi Electric Mitsubishi Heavy Mosa MYCOND Neoclima Nibe Nordis O.ERRE Olefini Olmo Ostberg Panasonic Philips RC Group Reventon Rhoss Rosenberg Ruck Sabiana Sakata Salda Sentera Siemens Soler&Palau Systemair Terneo Thermoscreens Tion Toshiba Tosot Trane Trotec UVDI Vaillant Ventoxx Vortice Vts Weger Wito York Zanussi Вентс Прана Тепломаш Термия
Блог
8 листопада
9577
Ventbazar

Чисте повітря для вагітних: вимоги та норми

Зміст
Чисте повітря для вагітних: вимоги та норми
Поділитись
Facebook
Поділитись
Facebook

Чисте повітря для вагітних: вимоги та норми

Норми повітря для вагітних
Свіже повітря потрібне всім – це не обговорюється. Особливо, коли йдеться про вагітних. Майбутній мамі потрібне свіже чисте повітря в достатньому обсязі – адже кисень через кров надходить до малюка або малюка, якщо вагітність багатоплідна.

Чим загрожує неякісне повітря? Відповідно до різних досліджень, від якості повітря, що вдихається майбутньою мамою, залежить життєдіяльність малюка. Так, через вплив шкідливих речовин, що містяться у повітрі, на організм вагітної можливі передчасні пологи, народження дитини з низькою вагою, зниження розумових здібностей у дитини, гіперактивність та інші проблеми.

Як цього уникнути, забезпечивши подачу якісного повітря до приміщень, де знаходяться майбутні породіллі? – Усі відповіді у нашій статті. Особливо цікаво цю статтю почитатиме керівництву перинатальних медичних центрів, різних клубів для майбутніх батьків і, звичайно ж, нашим дорогим матусям.

Вагітність та свіже повітря: якість повітря у приміщенні легко контролювати

Об'єм легень у вагітної зменшується через плод. Тому чим ближче до пологів, тим важче дихати. Відчуття, що не вистачає повітря, супроводжує кілька останніх тижнів перед появою малюка. З цим відчуттям зіштовхувалася кожна вагітна жінка, як і з бажанням частіше провітрювати приміщення, виїхати загороду подихати чистим свіжим повітрям. А як же бути у міських джунглях? Чим дихати у квартирі?
Чинники, що впливають на повітря, яким дихають вагітні
Є кілька способів вирішити проблему неякісного повітря в приміщенні – встановити припливно-витяжну вентиляцію, рекуператор повітря та очищувач повітря в приміщенні. Розглянемо плюси та мінуси кожного способу. Але для початку перерахуємо фактори, що впливають на якість повітря у приміщенні:
  • близькість квартири або будинку, офісу та перинатального центру до центральних доріг;
  • квартира або центр, де проводяться заняття для майбутніх та молодих мам, знаходиться на першому, другому, третьому, четвертому або п'ятому поверхах. Доведено, що вихлопні гази автотранспорту вищі за 5 поверх не піднімаються. Тому під час провітрювання до приміщення потрапляє свіже, але не якісне повітря;
  • відсутність механічної чи добре продуманої природної системи вентиляції;
  • ремонтні роботи в одній із кімнат. Так, майбутні батьки часто прагнуть встигнути облаштувати все до народження малюка. Тому готують кімнату для сина чи доньки. Деякі на період проведення ремонтних робіт у квартирі чи будинку намагаються відправити вагітних на свіже повітря до санаторію, на дачу. Однак не всі мають таку можливість;
  • наявність паркування під вікнами. Не у всіх багатоповерхівках є підземний паркінг. Через це багатьом власникам доводиться паркувати свої авто прямо під вікнами висоток. Вранці ж, коли всі збираються працювати, відбувається масовий прогрів двигуна. В результаті цього в повітря викидається n-кількість двоокису сірки та азоту, свинцю та інших шкідливих речовин;
  • наявність в окрузі, де знаходиться ваше житло, заводів, у тому числі й щодо утилізації сміття;
  • будівельні роботи поблизу.

Припливно-витяжна вентиляція у квартирі, будинку чи перинатальному центрі

Свіже повітря для вагітної жінки
Скільки повітря потрібно людині? Вагітною його потрібно більше, і в її якості вона має бути впевнена. Адже зайве хвилювання їй ні до чого. Позбутися неякісного повітря, замінивши його свіжим під силу припливно-витяжної вентиляції. Її можна встановлювати як у великих приміщеннях (офісах, медичних центрах тощо), і у житлових приміщеннях. Головне – підібрати необхідну продуктивність. А всіх правилах її підбору та розрахунках, які потрібно буде провести, читайте у цій статті .
Нюанс: Краще подбати про монтаж припливно-витяжної установки перед етапом проведення всіх внутрішніх оздоблювальних робіт.

Чи не шкідливо для вагітних?
«А чи не надто холодне повітря надходитиме в приміщення?», - одне з часто задаваних питань особливо в холодний період року. У приміщенні, де знаходяться вагітні, важлива не лише наявність свіжого повітря, а й підтримання оптимальної температури.
Ні, такого ефекту, як після звичайного провітрювання морозним ранком чи ввечері, не буде. Свіже повітря не означає холодне. Тим більше, є можливість встановити обладнання з рекуперацією тепла.

Принцип роботи припливно-витяжних установок із рекуперацією тепла

Припливно-витяжні установки з рекуперацією тепла крім своїх основних функцій зберігають тепло. Це відбувається за рахунок підігріву свіжого повітря з вулиці вже нагрітим, яке відводиться з приміщення. Таким чином, забезпечується додаткова економія енергії на підігрів повітря, що надходить у приміщення. До того ж влітку у приміщенні зберігатиметься прохолода.

Побутові канальні вентилятори

Сьогодні вентиляція на основі побутових канальних вентиляторів є найпопулярнішою. Вся справа в простоті монтажу в повітропроводи, а також можливості застосування практично в будь-яких будівлях. Серед безлічі представлених на українському ринку побутових канальних вентиляторів можна вибрати модель, яка ідеально підійде для вашого приміщення за всіма характеристиками та влаштує вас у ціні. Про всі фактори
вибору канальних вентиляторів ми написали устатті , розглянувши найпопулярніші моделі.
Нюанс: Розробка проекту вентиляції на основі канального вентилятора має на увазі наявність у інженерів певного багажу знань, досвіду та вміння добре орієнтуватися у різноманітності моделей таких вентиляторів. Тому такий проект можна довірити виключно професіоналам.

І, другий момент - цю вентиляцію також потрібно монтувати до стадії ремонту. Повітропроводи будуть приховані за підвісною стелею, що не вплине на реалізацію дизайнерських рішень оздоблення приміщення.

 
Вплив повітря на внутрішньоутробний розвиток плода
Чи не шкідливо для вагітних?
Робота побутового канального вентилятора не викликає жодного дискомфорту у вагітних. До того ж канальні вентилятори працюють безшумно. Тому вам не доведеться турбуватися про наявність чистого свіжого повітря в приміщенні.

Рекуператор повітря в спальні, вітальні та дитячій

Трапляється, коли немає можливості встановити припливно-витяжну вентиляцію або монтувати повітропроводи для подальшої установки побутового канального вентилятора. Тому, якщо ваша квартира чи офіс знаходиться на перших поверхах, ідеальне рішення для вентиляції – рекуператор повітря . Саме він забезпечуватиме подачу свіжого повітря в приміщенні, зберігаючи тепло або холод у ньому (залежно від пори року).
У статті «Рекуператори для квартир, кімнат та приватних будинків » розказано про принцип роботи рекуператора повітря, а також написано про популярні моделі рекуператорів для приміщень різною площею.

Нюанс: Функціональність та подальша успішна експлуатація пристрою багато в чому залежить від правильного монтажу обладнання, місця встановлення моделі та своєчасного сервісного обслуговування.

Чи не шкідливо для вагітних?
У рекуператорів повітря багато плюсів: у них є функція нічної роботи, вони безшумні і бюджетний варіант вентиляції повітря в приміщенні. Єдине - вони підійдуть для приміщень до 100 м2 . Рекуператори повітря абсолютно нешкідливі для будь-якої людини.

Очищувач повітря

Очисник повітря Електролюкс Не слід плутати з вентиляцією. При вентиляції приміщень неякісне повітря виводиться на вулицю, а приплив якісного надходить усередину. Очисник працює з неякісним повітрям, яке вже є у приміщенні. Тобто в такому разі «погане» повітря нікуди не подінеться, воно очищається. Оскільки очисник повітря видаляє невидимі нам шкідливі речовини та біологічні об'єкти з повітря, його вважають найбільш ефективним способом зниження впливу шкідливих факторів на організм вагітної.

Нюанс: На ринку надано моделі з різними додатковими функціями. Не всі вони сприятливо діють організм вагітних. Важливо уникати очищувачів повітря і іонізаторів, що генерують озон.

Чи не шкідливо для вагітних?
Правильно підібрана модель очищувача повітря не тільки не зашкодить, а навпаки – сприятливо впливатиме на організм вагітної та майбутньої дитини.

Висновки

{callback:1}
Лікарі рекомендують вагітним більше бувати на свіжому повітрі і за можливості – на кілька днів збігати від міської метушні туди, де чисте повітря. А як бути в решту часу? Адже чимало часу вагітна все ж таки проводитиме вдома. Єдиний вихід – це подбати про якість повітря у приміщенні. Провітрювання мало допоможе, якщо ви живете на нижніх поверхах.

Тому при покупці квартири та перед її ремонтом в першу чергу подбайте про наявність хорошої вентиляції – припливно-витяжної або на основі канального вентилятора. Як альтернатива підійде і побутовий рекуператор повітря.

Непогано було б додатково подбати про очищення повітря за допомогою спеціального обладнання. Повітроочисник також стане вам у нагоді, коли малюк з'явиться на світ.

Схожі статті:


Чому ми?

9 років досвіду в сфері ОВіК

Працюємо на принципах «win-win»

Регулярно проходимо тренінги і вкладаємо отриманий досвід у кожен проект

З нами вибір обладнання – зручний, вигідний, швидкий

Більш 400 реалізованих об'єктів

Ми створюємо мікроклімат, який подобається людям

Сертифікати і ліцензії
Дозвіл на роботи Будівельна ліцензія Офіційний дилер бренду Daikin Офіційні партнери бренду Solerpalau Офіційні партнери бренду Gree Сертифікат ВентСервіс

Міста в яких ми працюємо

  1. Київ
  2. Вінниця
  3. Кіровоград
  4. Львів
  5. Харків
  6. Полтава
  7. Сумми
  8. Дніпропетровськ
  9. Івано-Франківськ
  10. Запоріжжя
  11. Миколаїв
  12. Одеса
  13. Чернігів
  14. Чернівці
  15. Житомир
  16. Тернопіль
  17. Луцьк
  18. Рівно
  19. Хмельницький
  20. Мукачево
  21. Ужгород
У вас залишились запитання?
Замовте безкоштовно: консультацію, проектне рішення, розрахунок вартості
Надіслати
Вам була корисна ця стаття?
Так
Ні
Потрібна консультація спеціаліста?
Зв'яжіться з нами, наш спеціаліст відповість на ваші запитання
Замовити дзвінок
Ми хочемо проконсультувати вас
Обов'язкове поле
Обов'язкове поле

Підписатися на розсилку

Допомога
Допомога
Об'єкти
Рубрики
Послуги