loading
Каталог
Служба підтримки
097 100-05-33
044 500-00-53
В будні з 09:00 до 20:00 На вихідних з 10:00 до 17:00 (замовлення on-line)
Замовити дзвінок
Замовити дзвінок
Служба підтримки
097 100-05-33
044 500-00-53
В будні з 09:00 до 20:00 На вихідних з 10:00 до 17:00 (замовлення on-line)
Замовити дзвінок
Замовити дзвінок
Каталог
Пошук
Корзина
Обране
Каталог
Бренди
Aereco Alfa Laval Aspen Aspira Atmic AUX Ballu Belimo Blauberg Bosch Carrier Cata Celsius Chigo Climaveneta Climtec Cooper&Hunter Daikin Danfoss Dantherm Devi Eberle Electrolux EWT Frapol (Onyx) Frico Genergy Genpower Gree Gucbir Guntner Haier Helios Hisense Hitachi Hoapp (Gree) Hutterer&Lechner GmbH Idea Invertek Irmas Jonix Leberg Lennox Lenze Lessar LG Lufberg Maico Master Microdam Midea Mitsubishi Electric Mitsubishi Heavy Mosa MYCOND Neoclima Nibe Nordis O.ERRE Olefini Olmo Ostberg Panasonic Philips RC Group Reventon Rhoss Rosenberg Ruck Sabiana Sakata Salda Sentera Siemens Soler&Palau Systemair Terneo Thermoscreens Tion Toshiba Tosot Trane Trotec UVDI Vaillant Ventoxx Vortice Vts Weger Wito York Zanussi Вентс Прана Тепломаш Термия
Блог
25 грудня
35183
Ventbazar

Рейтинг рекуператорів. Порівняння та ТОП 7 побутових рекуператорів України

Зміст
Рейтинг рекуператорів Порівняння та ТОП 7 побутових рекуператорів України
Найбільш популярні принципи роботи побутового рекуператора
Переваги побутового рекуператора
1-е місце. PRANA 150 Standart
2-е місце. Blauberg VENTO Expert A100-1 S10 W V.2
3-є місце. Helios KWL EC 45
4-е місце. Climtec РД 200 Стандарт
5-е місце. PRANA 150 ECO ENERGY M2023
6-е місце. Вентс ТвинФреш Комфо РА1-50
7-е місце. Aspira Rhinocomfort 160 RF
Поділитись
Facebook
Поділитись
Facebook

Рейтинг рекуператорів Порівняння та ТОП 7 побутових рекуператорів України



Які найкращі рекуператори у 2023 році?

В цій статті ми розповімо про побутові рекуператори  та ознайомимо з рейтингом найкращих моделей від різних виробників, які користуються попитом саме у 2023 році. Розповісо також про принципи роботи та особливості їх експлуатації.

Щорічно наша компанія здіснює аналіз продажів таких децентралізованих систем вентиляції та використовуючи отримані дані ми оновлюємо цю статтю.

Наш рейтинг базується на відгуках клієнтів, спеціалістів монтажних бригад, на аналізі обсягів продажу та кількості рекламацій на продані вироби.

Принагідно відповімо на найактуальніші запитання наших клієнтів: як працює рекуператор, а чи є нагрівання пристрою, чи є в ньому фільтр, який ККД, ніж рекуператор відрізняється від повноцінної припливно-витяжної установки, чи можна керувати через Wi-Fi, і, самий важливе питання, як не помилитися і який краще вибрати побутовий рекуператор.

Перед тим як перейдемо до рейтингу, коротко нагадаємо, що побутовий рекуператор повітря - це компактна припливно-витяжна вентиляційна установка, інакше іноді називається "стінний провітрювач". Це пристрій, який подає до будинку свіже повітря. Але він проходить у будинок не безпосередньо, а через теплообмінник спеціальної конструкції. У ньому зовнішнє повітря обмінюється теплом за рахунок рекуперації (регенерації) з відтяжним витяжним повітрям, що видаляється назовні з будинку. Примусові припливи та витяжку повітря забезпечують малопотужні вентилятори, встановлені в корпусі рекуператорів, з однієї або двох сторін.

Найбільш популярні принципи роботи побутового рекуператора

  1. Збалансована протиточна вентиляція зустрічними потоками притоку та витяжки. Один вентилятор подає свіже повітря, інший - водночас видаляє відпрацьоване повітря із приміщення. Потоки йдуть паралельними суміжними каналами алюмінієвого чи мідного теплообмінника, обмінюються теплом, але не змішуються і перетинаються;
  2. реверсивна вентиляція завдяки почерговій роботі одного реверсивного вентилятора на витяжку та приплив. Вентилятор перемикається з притоку на витяжку з періодичністю від 60 до 70 секунд. Повітря, що виходить з приміщення, в першу фазу роботи проходить через безліч наскрізних комірок  керамічного теплообмінника-регенератора і нагріває його, передавши максимум тепла. У наступну фазу вентилятор перемикається в реверсний режим працюючи на приплив: тепло від нагрітого регенератора передається повітрю, що надходить ззовні.

Такі схеми роботи вентиляції пояснюють ефект збереження теплової енергії – до 98%!

По факту теплообмінник (або керамічний регенератор) є основним елементом побутового рекуператора, що відповідає за обмін теплом між припливом і витяжкою. Крім теплообмінника, в конструкції задіяні один або пара вентиляторів, фільтри різного ступеню очищення повітря, різні датчики, вбудовані модулі для віддаленого керування, а також різноманітні засоби керування одним таким вентиляційним пристроєм або групами пристроїв.

Більш розгорнуто про принципи роботи та вибір рекуператора описано у нашій статті.

Переваги побутового рекуператора

Побутовий рекуператор регулює повітрообмін, усуває зайву вологість, працює ефективно та надзвичайно економно. З рекуператором ви забудете про проблеми із запотіванням вікон, затхлістю і задухою, з ним немає умов для розвитку цвілі, віруси і бактерії не множаться в приміщенні, що добре вентилюється. Він не залежить від загальної вентиляції, його вигідно встановити у будинку, офісі, квартирі, медкабінеті, спортзалі, у класі чи дитячому садку.

За доступні кошти та у найкоротші терміни ви повністю вирішуєте питання регулювання та контролю мікроклімату в будь-якому приміщенні!

Кращий рекуператор: критерії та ознаки для вибору

З усіх факторів на вибір кращого рекуператора враховувалися такі:

  • Продуктивність повітрообміну в м3/годину. Розрахунковий показник. Надмірна потужність тягне за собою невиправдані енерговитрати.
  • Ефективний теплообмінник із високим ККД. Протипотоковий мідний (алюмінієвий) теплообмінник або керамічний регенератор, ентропійний теплообмінник з обміном теплом і вологою, - кожна конструкція по-своєму приваблива та ефективна.
  • Надійність конструкції, наявність клапана для перекриття каналу, відсутність протягів.
  • Низький рівень шуму та наявність нічного режиму. Найчастіше вирішальний фактор для вентиляції дитячої, спальні, кабінету або офісу.
  • Фільтрування повітря на подачі та при видаленні повітря.
  • Зручність та комфорт в управлінні. Програмування режимів за допомогою пульта дистанційного керування або через мобільний додаток зі смартфона відкривають нові можливості для економної та доступної вентиляції квартири, будинку, установи або офісу.
  • Сучасний функціонал. Наявність датчиків температури, вологості, якості повітря VOC та CO2 забезпечує функцію автоматичного регулювання продуктивності установки без участі людини. Це полегшує управління та мінімізує витрати на роботу рекуператора.
  • Догрівання повітря або теплообмінника. Потрібна опція для стійкої роботи при низьких температурах.


Отже, представляємо ТОП-7 рекуператорів у 2023: експертний рейтинг від Вентбазар

1-е місце. PRANA 150 Standart

Оновлена модель PRANA 150 Standart PRANA 150 Standart заслужено займає найвищу позицію рейтингу, модель показала себе дуже добре. Це базова модель протиточного типу від вітчизняного виробника, хіт продажу в Україні та багатьох європейських країнах. Продукція ПРАНА відповідає європейським сертифікатам якості РЄ. Модель універсальна для застосування як у житлових приміщеннях, так і в кімнатах дитячих садків, у школах, спортзалах, на складах, медзакладах або кабінетах престижних офісів. Вона адаптована для надійної роботи у кліматичних умовах України та більшості країн Європи. У рекуператорів ПРАНА якісне складання та найвища продуктивність серед децентралізованих систем вентиляції.


Переваги та особливості
Недоліки
Унікальний мідний теплообмінник із антисептичними властивостями, з ККД до 98%, скорочує витрати на опалення та кондиціювання;

Ручний зворотний клапан для перекриття наскрізного повітряного каналу;

роздільне керування припливом та витяжкою, корисне при встановленні на кухні з витяжкою або в кімнатах з камінами, коли потрібно забезпечити додатковий приплив повітря, або в кімнатах, де сушиться білизна, щоб швидше видалити вологе повітря;

опціональне встановлення фільтрів повітря;

режими: вентиляції з рекуперацією, інтенсивного провітрювання (Boost), зимовий режим, регульований приплив та витяжка;
для захисту від протягу при висоті установки вище 5 поверху потрібен вітрозахист.
6-ти рівневе регулювання швидкості вентиляторів та витрат; 10 рівнів регулювання припливу та витяжки за допомогою мобільного додатка;

монтаж не вимагає висотних робіт; для захисту від сильних вітрів при встановленні вище 5 поверху передбачений вітрозахист;

оптимальний набір функцій з таймером на вимикання та датчиком температури притоку;

керуванням за допомогою пульта дистанційного керування або зі смартфона з підключенням через Bluetooth або WI-FI;

програмування періодів роботи пристрою через мобільний додаток;

фронтальний LED-дисплей із помітною індикацією;
вентиляція приміщення одним рекуператором: одночасно на приплив та витяжку; вентиляція великих кімнат чи будинку декількома установками;

безшумна робота (від 8 дБА), економне енергоспоживання;

зворотний потік повітря попереджається натисканням на передню кришку;

мінідогрів та зимовий режим для надійної роботи в холодну пору року; може працювати в мороз (від -30) та в спеку (до +40);
фарбування внутрішньої кришки та зовнішньої решітки під колірну гаму інтер'єру або фасаду будинку.

Детальніше про лідера продажів, рекуператор ПРАНА 150 - у наступному відео.

2-е місце. Blauberg VENTO Expert A100-1 S10 W V.2

Лідер минулого року – рекуператор Blauberg VENTO Expert A100-1 S10 W V.2 впевнено посідає другу позицію лідерів рейтингу. В основі конструкції є інноваційний керамічний регенератор високої теплоємності, а також економічний реверсивний EC-вентилятор, який періодично перемикається з припливу на витяжку. Ефективність рекуперації – до 87%. Рекомендується парне встановлення моделей, що працюють у протифазі, для максимально ефективної вентиляції.

Віддалений контроль та налаштування режимів через мобільний додаток роблять управління локальною вентиляцією одного або кількох приміщень за допомогою таких рекуператорів зручним та привабливим для сучасного користувача.

Це гідне за функціоналом і реально вигідне за ціною рішення для багатьох застосувань у житлових, комерційних та адміністративних приміщеннях.

Переваги та особливості
Недоліки
Привабливий дизайн лицьової панелі;
Для якісної вентиляції рекомендується парне встановлення;
ефективний ентальпійний теплообмінник-регенератор німецького виробництва з пористою структурою та великою площею теплообміну;
продуктивність у режимі регенерації вдвічі менша, ніж при провітрюванні в одному з напрямків;
висока ефективність рекуперації – до 87%;
монтаж зовнішнього захисного пластикового ковпака для повітроводу – з вулиці
режими: вентиляції з регенерацією тепла, тихий нічний режим, інтенсивний – для вечірки, режим провітрювання – в одному з напрямків;

3 швидкісний реверсивний EC-вентилятор;

вбудований модуль Wi-Fi керування для налаштування режимів зі смартфона;

дистанційне керування системою вентиляції з декількох установок, підключення до системи диспетчеризації;

пульт ДК та сенсорна панель на пристрої;

датчик вологості повітря для посилення повітрообміну та підтримання нормативного рівня вологості в приміщенні;

вбудовані автоматичні жалюзі, що перекривають повітряний канал при вимиканні установки;;

безшумна робота, економне енергоспоживання;

2 фільтри грубого очищення повітря, опція - фільтр F7.

3-є місце. Helios KWL EC 45

Helios KWL EC 45 - це німецька якість, класичний дизайн та надійність, які завжди знаходять свого споживача. Безвідмовний рекуператор-регенератор реверсивної дії з лінійки EcoVent Verso замикає трійку лідерів у нашому рейтингу. Це приклад продуманої концепції компактної децентралізованої установки для швидкого внутрішньостінного монтажу, з багатьма опціями для групового монтажу рекуператорів і розширення можливостей управління.

Особливо цінною є можливість попереднього монтажу гільз-повітропроводів із зовнішньою кришкою ще на етапі будівництва та остаточного монтажу блоків вентиляторів з керамічними акумуляторами тепла після обробки приміщень.

Наші фахівці допоможуть з розрахунком повітрообміну і підкажуть де правильно встановити рекуператор KWL EC 45. За допомогою декількох таких рекуператорів легко організувати якісну, збалансовану, енергоощадну вентиляцію будинку з декількох кімнат.


Переваги та особливості
Недоліки
Багаторазово відзначений нагородами дизайн;
Для збалансованої вентиляції потрібна парна установка пристроїв;
унікальний та компактний монтаж у стіну, з виходом на вулицю або у віконний отвір (опція);
в комплект постачання входить внутрішня кришка-панель з фільтром та вентиляторний блок із теплообмінником;
високонадійний довговічний керамічний регенератор та комплектуючі;
монтажну гільзу потрібної довжини та зовнішню кришку-щиток необхідно додатково підбирати та замовляти;
режими: вентиляція з регенерацією тепла, наскрізне провітрювання, припливна вентиляція;
контролер та розширювальний модуль для системи вентиляції з кількох установок - опція;
економічний реверсивний EC-вентилятор, 5 ступенів швидкості;
немає пульта дистанційного керування.
ефективність рекуперації – до 88 %;

мізерне електроспоживання та тиха робота;

зручне керування за допомогою світлодіодного настінного контролера, контроль зовнішніх датчиків, підключення до 8 пристроїв;

регульована за яскравістю індикація режимів та стану фільтра G3;

простий монтаж та введення в експлуатацію, можливість підключення контролера до ПК або ноутбука;

якісний фільтр повітря G3 замінюється без інструментів;

монтажний комплект із повітроводу та зовнішнього захисного щитка може монтуватися на етапі будівництва.

Додатково про цей рекуператор можна дізнатися з наступного відео. 

4-е місце. Climtec РД 200 Стандарт

Climtec РД 200 Стандарт- інноваційний продукт перспективного вітчизняного виробника, з оригінальним алюмінієвим протипотоковим теплообмінником та простим керуванням. Це доступний за вартістю рекуператор, втілення унікальної технології теплообміну із високим ККД – до 93%, що дозволяє знайти швидке рішення для комфортного мікроклімату. Виробник пропонує безліч кольорових виконань внутрішньої круглої панелі пристрою та можливість виготовлення кутового повітроводу.

РД 200 Стандарт – високопродуктивний рекуператор, цінна пропозиція для вітчизняного кліматичного ринку, що відкриває можливість реалізації багатьох проектів сучасної децентралізованої вентиляції за доступною ціною. Ця модель універсальна для застосування і в житлових, і громадських будівлях.


Переваги та особливості
Недоліки
Оригінальне дизайнерське оформлення внутрішньої панелі зі світлодіодною індикацією режимів
Немає датчиків для автоматичного регулювання продуктивності;
висока продуктивність повітрообміну;
ручне регулювання роботою ТЕНу.
вентиляція одним або декількома пристроями;

режими: вентиляції з рекуперацією, подача свіжого або витяжка відпрацьованого повітря, вентиляція з рекуперацією та підігрівом повітря;
унікальний протиточний алюмінієвий пластинчастий теплообмінник;

оксидна плівка захищає від розвитку мікробів та вірусів на стінках теплообмінника;

високий показник ефективності рекуперації – до 93%;

оригінальний модуль поділу потоків, які не перетинаються та не змішуються;

дуже економічні вентилятори притоку та витяжки; 4 рівні продуктивності;

утеплений автоматичний зворотний клапан для перекриття вентиляційного каналу розташований ближче до вулиці;

керування настінним або дистанційним пультом;

ТЕН догріву припливного повітря;

очищення повітря фільтром G3;

колірні оформлення внутрішньої кришки; монтаж з кутовим повітроводом;

автоматичний клапан перекриття повітряного каналу.

5-е місце. PRANA 150 ECO ENERGY M2023

PRANA 150 ECO ENERGY M2023 - протиточний рекуператор із мідним теплообмінником та Smart-функціоналом, розроблений фахівцями ПРАНА. Як завжди, це неперевершена якість та надійні технології енергозбереження завдяки автоматичному регулюванню продуктивності за датчиками температури, тиску та вологості повітря. Такі компактні установки припливно-витяжної вентиляції можуть самостійно забезпечити свіжим повітрям кімнату та автоматично підтримувати у ній найкомфортніші умови. Для вентиляції великих приміщень та якісного повітрообміну встановлюють кількох рекуператорів.

Управління пристроями – через мобільний додаток на смартфоні або за допомогою індивідуальних пультів дистанційного керування. Установки PRANA 150 ECO ENERGY – престижне рішення для бездоганного комфорту.

Переваги таособливості
Недоліки
Оригінальний дизайн настінної панелі, зрозуміла та помітна індикація; забір та вихід повітря вздовж осі та в сторони;
Опціонально поставляються фільтри повітря G3 та зовнішня кришка вітрозахисту для встановлення вище 4-5 поверху;
високотехнологічний мідний теплообмінник із ККД збереження тепла до 98%;
перекриття повітряного каналу виконується вручну.
мідь перешкоджає розвитку хвороботворних мікробів та вірусів;

шість рівнів швидкості вентилятора;

режими: Авто, Авто+, вентиляція з рекуперацією, інтенсивне провітрювання Boost, регульовані припливи та витяжка, зимовий режим.

у режимі Авто повітрообмін автоматично регулюється залежно від показань датчиків: через присутність кількох людей посилюється подача свіжого повітря, щоб видалити зайву вологу та відрегулювати температуру повітря;   

у режимі Авто+ система сама перемикається на роботу з низькою швидкістю вентилятора, щоб гарантувати спокійний сон;

є роздільне регулювання потоками припливу та витяжки, вигідне коли потрібно посилити витяжку при сушінні білизни або забезпечити додатковий приплив повітря при працюючій кухонній витяжці або каміні;

режим Boost – для інтенсивного провітрювання приміщення;

низький рівень шуму (від 8 дБА);

передня кришка закриває повітряний канал, як зворотний клапан, простим натисканням руки;
можливість підключення через Wi-Fi та Bluetooth для віддаленого керування вентиляцією;

відображення на LED-дисплеї дати та часу;

зручний та швидкий монтаж, немає потреби у зовнішніх роботах;

кришки усередині приміщення та зовні будівлі забарвлюються у потрібний колір за бажанням замовника.


6-е місце. Вентс ТвинФреш Комфо РА1-50

Вентс ТвинФреш Комфо РА1-50 - одна з нових симпатичних розробок провідного вітчизняного виробника вентиляційного обладнання. Кімнатна вентиляційна установка-провітрювач із розширеними можливостями для автоматичного контролю продуктивності залежно від показань вбудованого датчика вологості повітря. Це модель з реверсивним принципом роботи, з якісним керамічним регенератором та високонадійним осьовим реверсивним вентилятором.

Перевірена якість ВЕНТС та налагоджений сервіс давно завоювали довіру наших замовників, а покращений функціонал цієї моделі виводить її на рівень провідних європейських аналогів. Вентс ТвінФреш Комфо РА1-50 - добротно виконана, надійна, компактна та елегантна установка для контрольованої вентиляції житлових чи службових приміщень. Група пристроїв керується централізовано та забезпечує якісний повітрообмін у приміщеннях будь-якої площі.


Переваги та особливості
Недоліки
Привабливий елегантний дизайн лицьової панелі;
Рекомендується парна установка для ефективного провітрювання;
наднадійний керамічний теплообмінник; 
зовнішній ковпак монтується зовні будівлі.
ефективний теплообмін, ККД до 90%;

економний реверсивний вентилятор із EC-двигуном;

численні режими: приплив або витяжка; вентиляція з рекуперацією; нічний тихий режим; пасивне провітрювання;

вбудований датчик вологості для автоматичного регулювання продуктивності установки, 3 рівні контролю вологості повітря;

нічний режим включається автоматично за датчиком освітлення;

очищення повітря двома фільтрами G3, опція - фільтр F7;

зручне управління - пульт дистанційного керування або панель з кнопками на корпусі лицьової панелі;

автоматичні жалюзі для перекриття каналу при вимиканні пристрою;

швидкий монтаж, безшумна робота;

об'єднання груп провітрювачів у мережу та налаштування за провідним устроєм інших пристроїв;

опціонально є приладдя для кутового монтажу та різні колірні виконання фронтальних кришок;

телескопічний повітропровід, що регулюється під товщину стіни.

Більше цікавої інформації відносно цієї моделі є в відео:

7-е місце. Aspira Rhinocomfort 160 RF

Aspira Rhinocomfort 160 RF - елегантна італійська модель з нової серії внутрішніх вентиляційних установок з функцією високоефективного очищення повітря. Така установка зменшує концентрацію бактерій та вірусів у повітрі на 99 %, нормалізує вологість і усуває умови для утворення цвілі, а також очищає повітря від шкідливих запахів та летких сполук. Цей інноваційний пристрій може працювати в прямому та зворотному режимі, має високу ефективність повітрообміну. Оснащений датчиками температури, освітленням та вологістю, автоматично регулює продуктивність для підтримки найбільш комфортних умов. Це дорога, але незамінна модель у складних умовах епідемій та сезонних спалахів вірусних захворювань.

Переваги та особливості
Недоліки
Елегантний дизайн, високонадійний керамічний регенератор та реверсивний вентилятор;
Висока вартість, яка відповідає високотехнологічному функціоналу;
автоматичний мікропроцесорний контроль пристрою відповідно до датчиків температури, вологості та освітлення для найкращого мікроклімату;
попереднього нагрівання вхідного повітря немає;
режими: робота на постачання свіжого повітря, видалення відпрацьованого повітря або в режимі вентиляції з рекуперацією тепла;немає клапана перекриття каналу.
унікальна система фільтрації та дезінфекції повітря фотокаталітичним способом;

попереднє очищення повітря фільтром G3;

зручний пульт дистанційного керування;

економічний тихий вентилятор з двигуном постійного струму;

діапазон температури повітря від -20 до +50 градусів;

4 рівні швидкості вентилятора;

зовнішні захисні грати монтуються з середини приміщення;

телескопічний модуль з вентиляторним блоком для встановлення в стінах різної товщини;

найкраща якість повітря з мінімальними витратами на енергію;

датчик освітленості перемикає вентилятори пристроїв на наднизьку швидкість вночі;

автоматичний контроль стану системи;

централізований радіо - контроль за групою пристроїв відповідно до схеми "Майстер - Підлеглий пристрій".

Отже, ми запропонували вам сім чудових моделей побутових рекуператорів, кожен з яких має свій власний набір переваг. Щоб краще ознайомитись із їхніми можливостями, можливостями, ми підготували наступну таблицю.

Таблиця порівняння характеристик ТОП 7 рекуператорів


PRANA 150 Standart
Blauberg VENTO Expert A100-1 S10 W V.2
Helios KWL EC 45
Climtec РД 200 Стандарт
PRANA 150 ECO ENERGY
Вентс ТвинФреш Комфо РА1-50
Aspira Rhinocomfort 160 RF
Продуктивність в режимі регенерації, м³/год.
705445185705468
Продуктивність в режимі провітрювання, м³/год.
701084518570108нема даних
Рекомендована площа, м2
10-20
10-20
10-20
до 70
10-20
10-20
10-20
Діаметр модуля, мм
160
160
160
200160
150160
Ширина стіни, мм
от 450
от 355
от 300
525‑1000
от 450
240-425
240-530
Ефективність рекуперації
98878893989090
Теплообмінник
протипотоковий мідний 
керамічний регенератор
керамічний регенератор
протипотоковий алюмінієвий
протипотоковий мідний 
керамічний регенератор
керамічний регенератор
Двигун вентилятора

EC
EC


EC
DC
Швидкість
6454634
Фільтр
G3 - опція
G3 (F8 - опція)
G3
G3
G3 - опція
G3 (G4, F7 опція)
G3  плюс фотокаталіз
Потужність, Вт
3,2-12
3,2-18
1,6-4,5
26
3,2-12
3,8-5,61
1,0-6,6
Жалюзі (зворотний клапан)
вручну
вручну
вручну
авто
вручну
авто
нема даних
Рівень звукового тиску на відстані 3 м
8-36
13-42
14-34
32
8-36
23
27-38
Функції та особливості
незалежне управління потоками, таймер, мінідогрів, зимовий режим, Wi-Fi, датчик температури, програмування графіка
Wi-Fi, індикація заміни фільтру, таймер, тижневий графік, датчик вологості, підключення зовнішнього датчика
настінна панель управління, 3 режими роботи, модуль розширення - опція для групи пристроїв, великий набір опціонального приладдя
пульт ДУ або стаціонарний, фільтр G3, 3 режими та 4 рівні швидкості, ТЕН догріву повітря, опції - кутове виконання та колірне оформлення передньої панелі
роздільне керування потоками, автоматичне керування повітрообміном, нічний режим, таймер, міні-догрів, зимовий режим, Wi-Fi, 2 датчики температури, датчики вологості та тиску
датчик освітленості для нічного режиму, 2 рівні контролю вологості, ручні перемикачі на панелі пристрою та пульт ДК, телескопічний канал 
фотокаталітична система, фільтри G3, випрямляч потоку, датчики вологості та освітленості; датчик температури (тільки блок Майстер); радіочастотний пульт дистанційного керування, телескопічний модуль

Висновки

У нашому рейтингу представлені перевірені та надійні моделі рекуператорів, які мають стабільний попит. Це не аксіома, і є багато інших цікавих варіантів. Крім основних ознак ефективних рекуператорів, які ми зазначили спочатку, для вибору моделі рекуператора, не забудьте уточнити дані про місце встановлення. Можливо вам знадобиться прихована установка в отворі вікна, щоб нічого не виділялося на фасаді, - тоді вибирайте модель, у якої є відповідні кутові модулі і вихідні решітки. Є моделі з кутовим повітроводом: круглим або прямокутним.

Якщо рекуператор встановлюватиметься на висоті вище 4-го поверху, необхідно продумати варіант із вітрозахистом та передбачити, як встановити зовнішню кришку. Враховують також характер вітрів у місці встановлення.

Кращий рекуператор - це той, який повністю відповідає вашим потребам: за продуктивністю, функціоналом, способом встановлення та управління, і, що важливо, - за вартістю.

Наше завдання – надати достовірну та повну інформацію, а також допомогти з підбором та встановленням системи вентиляції. За вами – вибір моделі рекуператора. Щоб не помилитися, не забудьте скористатися з нашої консультації.

Може потрібна вентиляція для спортзалу або в класну кімнату школи, для дитячого садка або в офіс, звертайтесь до наших фахівців, вони розрахують необхідний за нормами повітрообмін та підготують проект енергоефективної децентралізованої вентиляції з мережею рекуператорів для вашого об'єкта.

Потрібна допомога у монтажі? Наші монтажники виконають усі роботи швидко та акуратно, не пошкодивши стіни та покриття після ремонту.

Чому ми?

9 років досвіду в сфері ОВіК

Працюємо на принципах «win-win»

Регулярно проходимо тренінги і вкладаємо отриманий досвід у кожен проект

З нами вибір обладнання – зручний, вигідний, швидкий

Більш 400 реалізованих об'єктів

Ми створюємо мікроклімат, який подобається людям

Сертифікати і ліцензії
Дозвіл на роботи Будівельна ліцензія Офіційний дилер бренду Daikin Офіційні партнери бренду Solerpalau Офіційні партнери бренду Gree Сертифікат ВентСервіс

Міста в яких ми працюємо

  1. Київ
  2. Вінниця
  3. Кіровоград
  4. Львів
  5. Харків
  6. Полтава
  7. Сумми
  8. Дніпропетровськ
  9. Івано-Франківськ
  10. Запоріжжя
  11. Миколаїв
  12. Одеса
  13. Чернігів
  14. Чернівці
  15. Житомир
  16. Тернопіль
  17. Луцьк
  18. Рівно
  19. Хмельницький
  20. Мукачево
  21. Ужгород
У вас залишились запитання?
Замовте безкоштовно: консультацію, проектне рішення, розрахунок вартості
Надіслати
Вам була корисна ця стаття?
Так
Ні
Потрібна консультація спеціаліста?
Зв'яжіться з нами, наш спеціаліст відповість на ваші запитання
Замовити дзвінок
Топ продажу
5 (1)
Blauberg VENTO Expert A100-1 S10 W V.2
Німеччина / Код: 6616
Blauberg VENTO Expert A100-1 S10 W V.2
14 162 ₴
В корзину
Ми хочемо проконсультувати вас
Обов'язкове поле
Обов'язкове поле

Підписатися на розсилку

Допомога
Допомога
Об'єкти
Рубрики
Послуги