loading
Каталог
Служба підтримки
097 100-05-33
044 500-00-53
В будні з 09:00 до 20:00 На вихідних з 10:00 до 17:00 (замовлення on-line)
Замовити дзвінок
Замовити дзвінок
Служба підтримки
097 100-05-33
044 500-00-53
В будні з 09:00 до 20:00 На вихідних з 10:00 до 17:00 (замовлення on-line)
Замовити дзвінок
Замовити дзвінок
Каталог
Пошук
Корзина
Обране
Каталог
Бренди
Aereco Alfa Laval Aspen Aspira Atmic AUX Ballu Belimo Blauberg Bosch Carrier Cata Celsius Chigo Climaveneta Climtec Cooper&Hunter Daikin Danfoss Dantherm Devi Eberle Electrolux EWT Frapol (Onyx) Frico Genergy Genpower Gree Gucbir Guntner Haier Helios Hisense Hitachi Hoapp (Gree) Hutterer&Lechner GmbH Idea Invertek Irmas Jonix Leberg Lennox Lenze Lessar LG Lufberg Maico Master Microdam Midea Mitsubishi Electric Mitsubishi Heavy Mosa MYCOND Neoclima Nibe Nordis O.ERRE Olefini Olmo Ostberg Panasonic Philips RC Group Reventon Rhoss Rosenberg Ruck Sabiana Sakata Salda Sentera Siemens Soler&Palau Systemair Terneo Thermoscreens Tion Toshiba Tosot Trane Trotec UVDI Vaillant Ventoxx Vortice Vts Weger Wito York Zanussi Вентс Прана Тепломаш Термия
Блог
16 травня
3912
Ventbazar

Теплові насоси – новий стандарт комфорту

Зміст
Теплові насоси – новий стандарт комфорту
Поділитись
Facebook
Поділитись
Facebook

Теплові насоси – новий стандарт комфорту

Уникнення використання викопних джерел енергії – вибір, прийнятий багатьма передовими країнами Європи та світу. Захист навколишнього середовища змінює пріоритети у технологіях: на перше місце виходить тотальне енергозбереження та використання відновлюваних природних джерел енергії. Це диктується політикою країн у всіх галузях виробництва та споживання. Престижним і вигідним стає обладнання з мінімальним енергоспоживанням та найменшими експлуатаційними витратами.

До такого обладнання, що забезпечує максимальний комфорт та оптимальний мікроклімат у приміщенні, відносяться теплові насоси. Їх встановлюють скрізь: у житлових багатоквартирних комплексах та приватних будинках, готелях та торгових центрах, на спортивних аренах та сільгосппідприємствах, у наукових центрах та виробничих приміщеннях. Сьогодні всі вибирають саме це обладнання як представника альтернативного джерела, тому що теплові насоси – новий стандарт комфорту.

Тепловий насос - новий стандарт комфорту: дізнатися більше

Економічна ефективність

При підборі системи опалення та кондиціонування для свого будинку або комерційної нерухомості, перш за все, проводиться оцінка передбачуваної функціональності та рівня отриманого комфорту. Тому теплові насоси відразу потрапляють у лідери: вони можуть не лише якісно та «розумно» опалити всі приміщення, але й вирішують питання охолодження (кондиціювання) влітку та підігріву води цілий рік. Причому гарячої води можна нагріти стільки, скільки потрібно для всіх ванних кімнат, для басейну або для обігріву тепличного господарства. І все вирішується одним комплектом обладнання з одного пульта керування. Вони чудово комбінуються з іншими системами, що використовують альтернативні джерела енергії – із сонячними колекторами для підігріву води та сонячними фотоелектричними модулями для вироблення електроенергії. Останній варіант дає приміщенню повну незалежність, оскільки всі необхідні людині ресурси споживаються лише з довкілля.

тепловий насос для опалення, підігріву води та кондиціювання

Розглянемо вже відомі та давно встановлювані види теплотехнічного обладнання, зробимо оцінку за вартістю обладнання та витратами при їх експлуатації. Адже, підсумовуючи те, що ми вклали, і скільки доведеться потім платити за енергоносії, отримуємо суму всіх витрат від впровадження обладнання.

1. Електричний казан

Єдиним позитивним моментом котла є найнижча у порівнянні з іншими вартість обладнання та достатня ефективність обігріву. Електроопалення досі було єдиним варіантом, де немає газопостачання. Це спричиняло величезні рахунки за електрику навіть за спеціального тарифу. При використанні електрокотлів для промислового обігріву проблема платежів при постійному зростанні тарифів стає просто непідйомною.

Установка електрокотла завжди вимагала спеціального узгодження з енергомережами, адже часто для роботи такого обладнання потрібні чималі енергоресурси, а відповідно щити керування для їх обслуговування.


Недолік – електрокотел опалює та гріє воду, але не вирішує задач кондиціювання.


2. Газовий котел

{callback: 1}
Вже кілька десятиліть ринок газових казанів насичений технікою на будь-який смак. Від дешевих, із примітивною автоматикою, до суперсучасних, ціна на які дуже висока. Тим самим задовольняється широкий діапазон запитів по потужності та управлінню. Однак при цьому необхідно пройти погодження з газовими службами, замовити та затвердити проект, організувати приєднання до магістралі та постійно проводити сервісне обслуговування котла. Необхідно також подбати про димохід для газів, що виходять. Витрати на газ за опалення з кожним роком зростають, оскільки тарифи не стоять на місці. Тому власники таких котлів вже зараз шукають альтернативного виходу із ситуації.


Газові котли так само вирішують лише завдання опалення та ГВП (гарячого водопостачання).



3. Твердопаливний котел


альтернатива твердопаливному котлу - тепловий насос Котел сам по собі не з найдорожчих та функціональних, хоча є варіанти з елементами автоматики. Були б дрова, начебто, і немає проблем. Про вугілля говорити нічого. Але дров потрібно дуже багато, і слідкувати за завантаженням потрібно постійно, а ще потрібен якісний димар, і чищення, і контроль тяги, і цілий склад для дров. Є варіанти котлів на пелетах, або брикетах, але таке паливо дорожче плюс потрібні налагоджені поставки. І часто твердопаливні котли працюють лише на опалення. Хоча є конструкції та з підігрівом води. Але рівень зручності з обслуговування чи регулювання – найнижчий. Причому влітку, коли не потрібно топити котел, необхідно турбуватися про проблему, чим гріти воду. Про кондиціювання згадувати не будемо. І варіант не для квартири на n-му поверсі. Про екологію та безпеку навколишнього середовища теж мови бути не може.


4.Тепловий насос


Теплові насоси - дороге задоволення у сенсі початкових капіталовкладень. Але зате – шкоди екології немає, а тепло витягується з повітря, води чи ґрунту. А ці джерела невичерпні. Жодних викидів CO2. Тільки радість наступним поколінням збереженої природи. Ось чому у Європі практично всі власники нерухомості користуються виключно тепловими насосами.

З ними використання електроенергії економне: у кілька разів менше, ніж стандартний електрообігрів. У теплових насосах (ТН) одна частина споживаної енергії перетворюється на кілька частин теплової енергії для опалення та ГВП, причому споживання йде з відновлюваних джерел. Коефіцієнт перетворення енергії COP може перевищувати 5! Це пояснює найвищий рівень енергоефективності обладнання порівняно з іншими видами.


Влітку ТН працює на охолодження приміщень - турбуватися додатково про встановлення кондиціонерів не потрібно.


Вам не потрібні спеціальні проекти та дозволи. Для максимуму економії можна додатково оформити спеціальний тариф з електроопалення. Але зауважимо, що ТН і так не споживає багато ресурсів – не більше ніж Ваша побутова техніка.

застосування теплового насоса - де встановити та як

Оцінюючи різні варіанти – повітряний, водяний або геотермальний тепловий насос, можна підібрати найбільш оптимальний варіант для повного задоволення поставлених завдань: опалення будинку, підігріву води в потрібних обсягах, кондиціювання приміщень. Застосовуючи низькотемпературні системи розподілу тепла/холоду – наприклад, тепла підлога або фанкойли, можна реалізувати систему з мінімальними експлуатаційними витратами. Використовуючи каскадне підключення, наприклад повітряних теплових насосів, можна досягти необхідної потужності для масштабних рішень: опалення адмінбудівель, торгових комплексів тощо.


Також такі системи відрізняються тривалим періодом експлуатації, зручним управлінням і зовсім нескладним обслуговуванням.


Є великий досвід роботи, встановлених у нашій країні, теплових насосів, які довели економічну ефективність вкладених інвестицій та підтвердили прогнозований комфорт та надійність обладнання. Навіть за умови зростання цін на електроенергію таке обладнання окупає себе за кілька років.

Підсумки

Теплові насоси – технологія майбутнього та, безперечно, новий стандарт комфорту; технологія, яка постійно розвивається та вдосконалюється. Ці технології встановлюють нові стандарти кліматичного обладнання. Вони пропонують більш високий рівень комфорту, що є найбільш цінним для сучасного покоління. Вже зараз є досвід використання повітряних теплових насосів для опалення окремих квартир чи поверхів, багатоповерхових житлових комплексів, приватних будинків чи особняків, готелів та багатьох інших комерційних об'єктів. Тому перспективи впровадження такого обладнання й надалі розширюватимуться рік у рік.


Корисні статті на подібну тематику:

Що таке тепловий насос та як він працює?

Типи теплових насосів для опалення: види, переваги та застосування

Опалення приватного будинку

Чому ми?

9 років досвіду в сфері ОВіК

Працюємо на принципах «win-win»

Регулярно проходимо тренінги і вкладаємо отриманий досвід у кожен проект

З нами вибір обладнання – зручний, вигідний, швидкий

Більш 400 реалізованих об'єктів

Ми створюємо мікроклімат, який подобається людям

Сертифікати і ліцензії
Дозвіл на роботи Будівельна ліцензія Офіційний дилер бренду Daikin Офіційні партнери бренду Solerpalau Офіційні партнери бренду Gree Сертифікат ВентСервіс

Міста в яких ми працюємо

  1. Київ
  2. Вінниця
  3. Кіровоград
  4. Львів
  5. Харків
  6. Полтава
  7. Сумми
  8. Дніпропетровськ
  9. Івано-Франківськ
  10. Запоріжжя
  11. Миколаїв
  12. Одеса
  13. Чернігів
  14. Чернівці
  15. Житомир
  16. Тернопіль
  17. Луцьк
  18. Рівно
  19. Хмельницький
  20. Мукачево
  21. Ужгород
У вас залишились запитання?
Замовте безкоштовно: консультацію, проектне рішення, розрахунок вартості
Надіслати
Вам була корисна ця стаття?
Так
Ні
Потрібна консультація спеціаліста?
Зв'яжіться з нами, наш спеціаліст відповість на ваші запитання
Замовити дзвінок
Ми хочемо проконсультувати вас
Обов'язкове поле
Обов'язкове поле

Підписатися на розсилку

Допомога
Допомога
Об'єкти
Рубрики
Послуги