loading
Каталог
Служба підтримки
097 100-05-33
044 500-00-53
В будні з 09:00 до 20:00 На вихідних з 10:00 до 17:00 (замовлення on-line)
Замовити дзвінок
Замовити дзвінок
Служба підтримки
097 100-05-33
044 500-00-53
В будні з 09:00 до 20:00 На вихідних з 10:00 до 17:00 (замовлення on-line)
Замовити дзвінок
Замовити дзвінок
Каталог
Пошук
Корзина
Обране
Каталог
Бренди
Aereco Alfa Laval Aspen Aspira Atmic AUX Ballu Belimo Blauberg Bosch Carrier Cata Celsius Chigo Climaveneta Climtec Cooper&Hunter Daikin Danfoss Dantherm Devi Eberle Electrolux EWT Frapol (Onyx) Frico Genergy Genpower Gree Gucbir Guntner Haier Helios Hisense Hitachi Hoapp (Gree) Hutterer&Lechner GmbH Idea Invertek Irmas Jonix Leberg Lennox Lenze Lessar LG Lufberg Maico Master Microdam Midea Mitsubishi Electric Mitsubishi Heavy Mosa MYCOND Neoclima Nibe Nordis O.ERRE Olefini Olmo Ostberg Panasonic Philips RC Group Reventon Rhoss Rosenberg Ruck Sabiana Sakata Salda Sentera Siemens Soler&Palau Systemair Terneo Thermoscreens Tion Toshiba Tosot Trane Trotec UVDI Vaillant Ventoxx Vortice Vts Weger Wito York Zanussi Вентс Прана Тепломаш Термия
Блог
22 вересня
24120
Ventbazar

Окупність теплового насоса - формули, терміни

Зміст
Окупність теплового насоса - формули, терміни
Вихід є: тепловий насос - на 100% ефективний
Окупність теплового насосу
Розрахунок вартості опалення приватного будинку
Річні витрати на опалення та нагрівання води
Економічний розрахунок теплового насоса для впровадження систем опалення, кондиціювання та гарячого водопостачання (ГВП)
Зручність використання теплового насосу
Висновки
Поділитись
Facebook
Поділитись
Facebook

Окупність теплового насоса - формули, терміни

  Власники приватних будинків знають: з кожним опалювальним сезоном можна очікувати неприємний сюрприз у вигляді підвищення оплати за тепло.


Газові котли в частині платежів стають ненажерливішими за крокодилів, а запасати склади з вугіллям, дровами або пелетами стає все накладнішим і важчим. Електрокотли за витратами стоять взагалі першому місці. А влітку, щоби нагріти воду, доводиться користуватися бойлером. Щоб можна було відпочивати - включаємо спліт-систему, і платимо, платимо, платимо.
Елементарний комфорт стає дуже дорогою насолодою.

Тепловые насосы - окупаемость, цена

Вихід є: тепловий насос - на 100% ефективний

Тепловий насос легко встановлюється в систему теплопостачання старого або нового будинку.

Преимущества установки теплового насосаВін один працює на опалення, охолодження будинку та нагрівання води.

Преимущества установки теплового насосаВикористовує альтернативні джерела енергії, завдяки чому на 1 кВт спожитої електроенергії в систему опалення передаэться 3-5 кВт тепла.

Преимущества установки теплового насосаНе вимагає погоджень та дозволів. Це автономна, зручна в управлінні довговічна техніка з найкращими перспективами для широкого застосування.

Оскільки ґрунтовий та водяний теплові насоси вимагають специфічних умов для встановлення та значно більших капітальних вкладень, далі мова вестиметься про найбільш популярні у світі – повітряні теплові насоси та економічні аспекти їх застосування.
Кожен реалізований енергоефективний проект, такий як впровадження теплового насоса для теплопостачання будинку, передбачає підготовку ефективності таких вкладень. У цьому випадку передбачається техніко-економічне обгрунтування (ТЕО) для впровадження теплового насосу. ТЕО ґрунтується на безлічі вихідних даних за характеристиками об'єкта, кліматичними даними місця встановлення, за аналізом режимів роботи, ступенем автоматизації, економічними показниками та тарифними даними.
Одним із економічних показників такого обґрунтування є розрахунок терміну окупності капітальних вкладень. Про нюанси та умови опалення приватного будинку за допомогою теплового насоса обов'язково читайте тут.

Окупність теплового насосу

Коли мова заходить про те, за скільки часу власник зможе повернути свої гроші, вкладені у що-небудь, то мається на увазі, наскільки вигідно було саме вкладення. У сфері опалення все досить важко, тому що ми забезпечуємо собі комфорт і тепло, і всі системи дорого обходяться, але в такому випадку можна пошукати такий варіант, який повернув би витрачені кошти шляхом зниження витрат при його використанні. І коли починаєш шукати відповідне рішення, порівнюєш все: газовий котел, тепловий насос або електрокотел. Ми розберемо, окупність якої системи буде швидшою та ефективнішою.
Поняття окупності, у разі застосування теплового насоса для модернізації діючої системи теплопостачання, якщо легко, можна пояснювати так:
- Є одна система – індивідуальний газовий котел, який забезпечує автономне опалення та ГВП. Є кондиціонер типу спліт-системи, що забезпечує холодом одну кімнату. Встановлено 3 спліт-системи у різних приміщеннях.
- І є більш економічна передова технологія – тепловий насос, який опалюватиме/охолоджуватиме будинок і нагріватиме воду в потрібних кількостях для будинку чи квартири. Необхідно визначити, наскільки змінилася загальна вартість обладнання та початкових витрат, а також оцінити, наскільки зменшилися річні витрати на експлуатацію вибраних видів обладнання. І визначити, за скільки років при отриманій економії окупиться більш дороге обладнання. В ідеалі порівнюються кілька запропонованих проектних рішень та вибирається найбільш економічно вигідне.
Проведемо розрахунок та з'ясуємо, який термін окупності теплового насоса в Україні
Найпростіша формула розрахунку терміну окупності при порівнянні двох варіантів така:
                                                                                   Формула расчета окупаемости теплового насосаТокуп. = К2 – К1 / С1-С2, років 
де Токуп., років, - термін окупності передбачуваних капітальних вкладень за допомогою економії поточних (експлуатаційних) витрат;
К1 и К2, грн., - капітальні вкладення, вартість обладнання та монтажу у двох випадках;
С1 и С2, грн., – величина експлуатаційних витрат за порівнюваними проектами.

Расчет стоимости на отопление частного дома

Розрахунок вартості опалення приватного будинку

Розглянемо конкретний приклад.

  • Будинок на 2 поверхи, добре утеплений, загальною площею 150 м кв.
  • Система розведення тепла/опалення: контур 1 – тепла підлога, контур 2 – радіатори (або фанкойли).
  • Встановлено газовий котел для опалення та гарячого водопостачання (ГВП), наприклад 24кВт, двоконтурний.
  • Система кондиціювання зі спліт-систем для 3-х приміщень будинку.
Пропонується заміна на тепловий насос "повітря-вода" спліт-систему Mycond Arctic Home Smart  з функціями опалення/охолодження та ГВП. Комплектується вбудованим електронагрівачем. Тобто опалення стає повністю електричним – система моноенергетична, розраховується під тариф для електроопалення. Для ефективного кондиціюання пропонується установка 3-х фанкойлів.
Прикинемо, скільки коштує опалення середньостатистичного будинку/квартири площею 150 квадратних метрів двома технологіями: газом і тепловим насосом.

Річні витрати на опалення та нагрівання води

1. Варіант із котлом. За реальною статистикою для такого будинку при бюджетній витраті на опалення та обігрів води на рік йде до 3500 - 3750 м3 газу. Або за тарифом 2017 року 6,879 грн за м3 газу отримуємо платежі за газ до 25 796 грн.
Система кондиціонування із споживаною потужністю 0,6 кВт, працюючи по 10 годин на добу три літні місяці, потребує: 0,6 х 10 х 90 = 540 кВт, що коштуватиме 540 х 0,9 грн/кВт = 486 грн.
Для трьох спліт-систем відповідно потрібно витратити: 486 х 3 = 1456 грн.
Сумарні витрати на опалення сучасним газовим котлом, ГВП та кондиціювання будинку складуть:
25796+1456=27252 грн. на рік.
2. Варіант із тепловим насосом. Відповідно до досить точного програмного обчислення для підбору та розрахунку теплового насоса повітря-повітря або повітря-вода, маємо такі розрахункові дані для будинку 150 м2. Досвід реальної експлуатації підтверджує близькість розрахункових параметрів до реальних цифр.
 Как сэкономить на отоплении: система теплового насоса
Прогнозовані показники системи опалення будинку 150 м2 з тепловим насосом, або скільки електроенергії витрачає тепловий насос
Макс. теплопродуктивність ТН для опалення, кВт19993,59
Макс. споживана потужність ТН під час роботи на опалення, кВт7283,18

Прогнозовані показники навантажень ТН за системою ГВП
Макс. теплопродуктивність ТН для ГВП, кВт2133,46
Макс. споживана потужність ТН при роботі на ГВП, кВт866,12
Потреба у роботі вбудованого електронагрівача при пікових навантаженнях, згідно з розрахунком, при покритті ТН 80% всіх навантажень за рік 345 кВт.

Експлуатаційні витрати при використанні ТН (прогнозовані)

Сумарне енергоспоживання теплового насосу Майконд: 
7283 + 866 + 345 = 8495 кВт (х0,9 грн/кВт.= 7644 грн. в рік)
 
  *Враховано тариф для електроопалення. Вартість кіловату електроенергії на період 2017р. при витраті до 3000 кВт∙год на місяць прийнято 0,9 грн/кВт 
Годовые расходы на систему отопления: в сравнении - тепловой насос
!!! Не забуваймо: Тепловий насос у комплекті зі встановленими фанкойлами працює один на опалення, нагрівання води та кондиціювання.

Економічний розрахунок теплового насоса для впровадження систем опалення, кондиціювання та гарячого водопостачання (ГВП)

  1. Орієнтовно вартість котельні із газовим котлом 24 кВт (котел, обв'язка, розведення, бак, лічильник, монтаж) складає близько 1000 Євро. Система кондиціювання повітря (одна спліт-система) для такого будинку коштуватиме близько 800 євро. Сумарно з облаштуванням котельні, проектними роботами, підключенням до мережі газопроводу та монтажними роботами – 6100 євро.
  2. Приблизна вартість теплового насосу Mycond з додатковою системою фанкойлів, монтажними роботами та підключенням до електромережі – 6650 Євро.
Розрахунок терміну окупності
  1. Зростання капіталовкладень становить: К2-К1 = 6650 – 6100 = 550 евро (або близько 16500грн.)
  2. Зниження експлуатаційних витрат становить: С1-С2 = 27252 – 7644 = 19608 грн.
  3. Термін окупності Токуп. = 16500 / 19608 = 0,84 року!  
Ефективність теплового насоса "повітря-вода" визначається коефіцієнтом перетворення енергії COP. Чим він вищий, тим ефективніше та продуктивніше працює тепловий насос. Н-д, для теплових насосів Mycond Arctic Home коефіцієнт ефективності по теплу досягає 4,8; у Hitachi Yutaki - 5,25! Найбільш ефективно - з меншими енерговитратами, ТН працює з низькотемпературними системами теплої підлоги, стін або фанкойлами. Найменша кількість енергії потрібна ТН для опалення добре утепленого будинку з меншими тепловтратами.

Зручність використання теплового насосу

Теплові насоси - найуніверсальніше, багатофункціональне та енергоефективне обладнання для теплопостачання будинку, квартири, офісу або комерційного об'єкту.
Інтелектуальна система управління з тижневим або добовим програмуванням, автоматичним перемиканням сезонних налаштувань, підтримкою температури в будинку, економних режимів, керуванням підлеглим котлом, бойлером, циркуляційними насосами, контролем температур у двох опалювальних контурах, є найбільш досконалою та передовою. Інверторне керування роботою компресора, вентилятора, насосами дає можливість максимальної економії енергоспоживання. 
Автономный и энергоэффективный дом с тепловым насосом

Висновки

При впровадженні повнофункціональної системи опалення/кондиціонування та ГВП на базі повітряного теплового насоса порівняно з газовим опаленням переваги ТН є незаперечними.
Навіть за умови, що ТН дорожче обладнання, за рахунок суттєвої економії на платежах, ця різниця в капітальних витратах окупається дуже швидко, за один сезон. А надалі залишається лише найбільш комфортна, найекономніша за поточними витратами експлуатація теплового насоса.
Термін служби теплового насоса в кілька разів довший, ніж у газового або іншого обладнання. Причому надійність цих агрегатів значно вища.
Використання повітряного теплового насоса для опалення приватного будинку – ідеальний вибір для економії комунальних платежів та забезпечення найкращих комфортних умов у будинку.

Чому ми?

9 років досвіду в сфері ОВіК

Працюємо на принципах «win-win»

Регулярно проходимо тренінги і вкладаємо отриманий досвід у кожен проект

З нами вибір обладнання – зручний, вигідний, швидкий

Більш 400 реалізованих об'єктів

Ми створюємо мікроклімат, який подобається людям

Сертифікати і ліцензії
Дозвіл на роботи Будівельна ліцензія Офіційний дилер бренду Daikin Офіційні партнери бренду Solerpalau Офіційні партнери бренду Gree Сертифікат ВентСервіс

Міста в яких ми працюємо

  1. Київ
  2. Вінниця
  3. Кіровоград
  4. Львів
  5. Харків
  6. Полтава
  7. Сумми
  8. Дніпропетровськ
  9. Івано-Франківськ
  10. Запоріжжя
  11. Миколаїв
  12. Одеса
  13. Чернігів
  14. Чернівці
  15. Житомир
  16. Тернопіль
  17. Луцьк
  18. Рівно
  19. Хмельницький
  20. Мукачево
  21. Ужгород
У вас залишились запитання?
Замовте безкоштовно: консультацію, проектне рішення, розрахунок вартості
Надіслати
Вам була корисна ця стаття?
Так
Ні
Потрібна консультація спеціаліста?
Зв'яжіться з нами, наш спеціаліст відповість на ваші запитання
Замовити дзвінок
Hitachi RWD-2.5NWE-200S/RAS-2.5WHVNP
Код: 11241
Hitachi RWD-2.5NWE-200S/RAS-2.5WHVNP
Ціна за запитом
Замовити товар
Ми хочемо проконсультувати вас
Обов'язкове поле
Обов'язкове поле

Підписатися на розсилку

Допомога
Допомога
Об'єкти
Рубрики
Послуги