loading
Каталог
Служба підтримки
097 100-05-33
044 500-00-53
В будні з 09:00 до 20:00 На вихідних з 10:00 до 17:00 (замовлення on-line)
Замовити дзвінок
Замовити дзвінок
Служба підтримки
097 100-05-33
044 500-00-53
В будні з 09:00 до 20:00 На вихідних з 10:00 до 17:00 (замовлення on-line)
Замовити дзвінок
Замовити дзвінок
Каталог
Пошук
Корзина
Обране
Каталог
Бренди
Aereco Alfa Laval Aspen Aspira Atmic AUX Ballu Belimo Blauberg Bosch Carrier Cata Celsius Chigo Climaveneta Climtec Cooper&Hunter Daikin Danfoss Dantherm Devi Eberle Electrolux EWT Frapol (Onyx) Frico Genergy Genpower Gree Gucbir Guntner Haier Helios Hisense Hitachi Hoapp (Gree) Hutterer&Lechner GmbH Idea Invertek Irmas Jonix Leberg Lennox Lenze Lessar LG Lufberg Maico Master Microdam Midea Mitsubishi Electric Mitsubishi Heavy Mosa MYCOND Neoclima Nibe Nordis O.ERRE Olefini Olmo Ostberg Panasonic Philips RC Group Reventon Rhoss Rosenberg Ruck Sabiana Sakata Salda Sentera Siemens Soler&Palau Systemair Terneo Thermoscreens Tion Toshiba Tosot Trane Trotec UVDI Vaillant Ventoxx Vortice Vts Weger Wito York Zanussi Вентс Прана Тепломаш Термия
Блог
23 квітня
85768
Ventbazar

13 глобальних помилок при монтажі теплих підлог

Це дозволить максимально підготуватися до сезону: як до спеки, щоб охолоджувати приміщення, так і згодом до осені або зими, для опалення кімнат.
Зміст
Основи знань про теплі підлоги
Монтаж водяної теплої підлоги
Монтаж електричної теплої підлоги
Висновки
Поділитись
Facebook
Поділитись
Facebook

Основи знань про теплі підлоги


А Ви знали, що при встановленні терморегулятора теплої підлоги тільки на одному поверсі приватного будинку Ви не зможете контролювати температуру на всій площі будинку, і виникне проблема: гаряче повітря з першого поверху переходить на другий, і в результаті на першому поверсі холодно, а на другому – спекотно. Така фатальна помилка, як економія на терморегуляторах, коштує комфорту Власнику будинку, а є ще 13 подібних помилок, які можете припуститися і Ви!

Кожен думає «зі мною такого не станеться», особливо коли віддаєш такі справи в руки монтажника. Але не кожен монтажник є спеціалістом. Чи бажаєте Ви жити в будинку чи квартирі з неконтрольованим опаленням? Стаття займе 10 хвилин Вашого часу, зате Ви отримаєте всі знання, і тепла підлога буде встановлена ідеально.

Насамперед варто зазначити, що будь-яка система опалення має ґрунтуватися на кваліфікованому теплотехнічному розрахунку, з урахуванням тепловтрат та теплонадходжень. Якщо некваліфіковано підходити до проекту опалення та монтажу системи, то можна не тільки даремно вкласти кошти та не отримати комфортних умов у будинку, але й зазнати збитків через високі поточні витрати або непередбачені ремонтні роботи. Зупинимося на типових помилках, що здійснюються, виконуючи монтаж теплої підлоги. Вони чимось схожі і для водяних, і електричних опалювальних систем. Це помилки у розрахунках, технології укладання, підборі та якості комплектуючих. 

Монтаж водяної теплої підлоги

Ошибка 1 при монтаже теплых полов

Помилки в технології укладання пластикових труб при монтажі водяної теплої підлоги (ТП) можна віднести до таких, що найбільш часто зустрічаються: неправильні крок труби і товщина стяжки, погана теплоізоляція, не та марка циркуляційного насоса, відсутність змішувальних вузлів, або байпаса, неправильне підключення до колектора, пошкодження труб і т. д. Також мають погані наслідки непрофесійно виконані регулювання та зональний контроль за роботою окремих контурів теплої підлоги з водою в якості теплоносія.

Монтаж теплого пола: правила и ошибки

Ошибка 2 при монтаже теплых полов

Відсутність зонального контролю. Якщо вода для ТП гріється котлом або тепловим насосом, контроль температури води в теплих підлогах (+35-45 ° С) може здійснюватися датчиком опалювального приладу. Але при приєднанні кількох контурів теплої підлоги до розподільного колектора, якщо немає зональних терморегуляторів, окремі зони ТП автономно не управляються, що не економно і не комфортно. Ви не можете прикрутити опалення в кімнатах, де нікого немає, не можете прогріти дитячу на вечір або на ніч, або ванну кімнату ввечері.

Ошибка 3 при монтаже теплых полов

Недостатня кількість терморегуляторів. За подачу та припинення подачі гарячої води в окремі контури відповідають сервоприводи (ПЗ або НЗ), встановлені на виходах контурів у розподільчому колекторі. Команди на спрацьовування сервоприводів подаються терморегуляторами, які встановлені в окремих зонах системи опалення з ТП. Залежно від довжини труби контуру, тобто його потужності, один терморегулятор може керувати одним або двома невеликими контурами. Якщо контурів кілька, а встановлено один терморегулятор, ні про яку економію платежів не може бути мови.

Терморегуляторы теплого пола - схема

Ошибка 4 при монтаже теплых полов

Помилки у підборі комплектуючих. Неякісні сервоприводи та ненадійні терморегулятори невідомого виробництва можуть призвести до відмови в управлінні контурами ТП, що тягне за собою необхідність ремонту та зайві витрати на опалення.

Комплектующие для теплого пола

Ошибка 5 при монтаже теплых половТерморегулятор Mycond ORB FAN

Помилки у підборі терморегуляторів. Терморегулятори для зонального контролю роботи ТП повинні контролювати температуру повітря та підлоги. Причому контроль температури підлоги, особливо для підлоги з дерев'яним покриттям дуже важливий. Відсутність обмеження за температурою підлоги може призвести до перегріву теплої підлоги та пошкодження паркету або ламінату. На прикладі – терморегулятор Mycond ORB FAN.

Ошибка 6 при монтаже теплых полов

Окремі терморегулятори кожного типу ТП. Терморегулятори для водяної системи обігріву не завжди можуть застосовуватися і для електричної теплої підлоги. Є моделі та системи контролю, призначені тільки для водяних ТП, або для того та іншого застосування. Вони можуть бути встановлені для навантаження 3А (водяний ТП), 16А (електричний ТП). Різниця є і в напрузі живлення, наприклад, 220 або 24 V.

Ошибка 7 при монтаже теплых полов

Вибір моделей краще довірити професіоналам, що встановлять якісну продукцію провідних брендів, а не довіряти випадковим порадникам.


Ошибка 8 при монтаже теплых полов

Для випадків комбінованого опалення «радиатори + тепла підлога» повинні застосовуватися спеціальні терморегулятори з датчиками температури повітря та підлоги, розраховані на контроль різнотемпературних зон та включення, при необхідності, радіаторів та/або теплої підлоги.

Ошибка 9 при монтаже теплых полов

Неграмотний контроль для систем з кількома контурами або змішаних систем опалення (котел/тепловий насос + радіатори/тепла підлога) не забезпечить потрібне регулювання і не буде максимально економним.

Монтаж електричної теплої підлоги

Ошибка 10 при монтаже теплых полов

Помилки у технології укладання кабельних систем, електричних нагрівальних матів. Найчастіші помилки монтажу електричної теплої підлоги: нерівномірна товщина стяжки та різна ширина укладання, різні пошкодження ізоляції та кабелю при укладанні, недопустимі вигини кабелю, неграмотно виконані з'єднання шматків пошкодженого кабелю, невідповідність при вимірі реальних електричних параметрів укладеного кабелю паспортним даним від виробника.

Технологии укладки кабельных систем теплых половКабельные системы в теплых полахКак правильно укладывать теплые полы

Неправильно розрахована система розкладки нагрівального кабелю без дотримання відстаней між сусідніми лініями (10-12 см) буде створювати "ефект зебри". При нагріванні ТП утворюються відчутні зони більш нагрітої та менш нагрітої підлоги.

Датчик температуры: правильный монтаж теплого пола

Макет укладання кабелю під стяжку на фольгований

утеплювач або на утеплювач і штукатурну сітку

У готових електричних нагрівальних матах відстань між витками кабелю (7 см) розрахована оптимально, щоб уникнути такої проблеми. Витки кабелю тут розташовані рівномірно та надійно прикріплені на пластиковій основі-сітці. Слід лише робити правильні повороти при укладанні кількох паралельних матів та грамотно розподіляти мати по всій площі.  

монтаж электрического полаМонтаж теплого пола - схемы, ошибки, правила

Ошибка 11 при монтаже теплых полов

Неправильний вибір потужності мату (150...160 Вт/м2) не дасть відчутного нагрівання, наприклад, ванної кімнати. Необхідно правильно розраховувати потужність для нагрівання приміщення з урахуванням тепловтрат на вентиляцію і через огороджувальні конструкції, а потім вибирати - укладати потужніший нагрівальний кабель або нагрівальний мат.

Ошибка 12 при монтаже теплых полов

Помилки під час укладання датчика температури підлоги. Гофрована трубка з прокладеним у ній кабелем з датчиком температури на кінці повинна бути укладена в штробі нижче рівня укладання кабелю і датчик повинен розташовуватися посередині між сусідніми витками кабелю. Або якщо датчик укладається на рівні підлоги, трубка з датчиком проходить паралельно до сусідніх ліній кабелю і віддалена від стіни на відстань до 50 см.

Как монтировать датчик температурыКак монтировать датчик температуры теплого пола

Помилки: Якщо датчик перебуватиме біля стіни і не потраплятиме в зону поля розкладки нагрівального кабелю, він буде показувати помилку обриву датчика або контролювати температуру стіни, що призведе до постійного перегріву кабелю з надмірною витратою електроенергії.

Якщо датчик заведений в крайню петлю покладеної теплої підлоги або надто близько до стіни, він знаходиться в холодній зоні і некоректно відображає температуру всієї підлоги, що веде до перевитрати електроенергії.

Ошибки при монтаже теплого пола - все нюансы

Ошибка 13 при монтаже теплых полов

Неграмотний підбір та монтаж терморегуляторів. Для управління роботою системи опалення з теплою підлогою, важливо правильно підібрати потрібні моделі терморегуляторів. Система не працюватиме максимально ефективно, якщо підбір пультів некваліфікований:

  1. Для теплої підлоги в окремому приміщенні/кімнаті може бути встановлений  електромеханічнийцифровий або програмований сенсорний регулятор з віддаленим датчиком температури на проводі, що контролює температуру підлоги.
  2. У технічних характеристиках терморегулятора вказані струм навантаження та напруга, на які розраховано регулятор. Н-д, вказаний номінальний струм 16А та напруга живлення  AC 95-240V 50-60Hz. Струм навантаження для керування сервоприводом у регуляторів для водяної підлоги набагато нижчий, всього 3-5 А. Не слід плутати призначення таких пристроїв!
  3. Для загальних систем опалення з теплою підлогою частіше застосовують терморегулятори з комбінованим контролем температури повітря та підлоги. В цьому випадку здійснюється контроль температури повітря з обмеженням температури підлоги. Можна також встановлювати терморегулятори з контролем температури повітря. Для цих цілей придатні частіше цифрові з таймером та інтелектуальні пульти-регулятори. Приклад, терморегулятор Mycond Touch. Терморегуляторы Mycond TouchТерморегулятор Mycond для теплых полов
  4. Помилково при монтажі теплої підлоги з дерев'яним покриттям (паркет, ламінат, дерево) встановлювати терморегулятор без контролю температури підлоги.
  5. Для централізованого керування кількох систем теплої підлоги бажано встановлювати центральну панель та кілька окремих терморегуляторів в окремих приміщеннях, режими яких налаштовуються за радіосигналом.
  6. Помилково ставити один терморегулятор для всього будинку/будинку/офісу, оскільки вбудований або віддалений датчик контролює температуру в конкретному приміщенні, де він встановлений, і включає та вимикає нагрівання кабелю/мату при досягненні заданої комфортної температури. Такий же час нагрівання іншого приміщення призведе до перегріву або недогріву кімнат, що відрізняються за обсягом.

Монтаж теплого пола: как правильно монтировать

Висновки

Отже, як правильно укладати теплу підлогу. Для створення ефективного та економного опалення з використанням теплої підлоги потрібне дотримання декількох необхідних правил:

  • Виконання кваліфікованого розрахунку та затвердженого проекту системи опалення з ТП, з дотриманням державних та санітарних норм;
  • Застосування тільки високоякісних комплектуючих гарантує тривалий термін служби;
  • Установка сучасної автоматики (контролерів, терморегуляторів та датчиків) для економії енерговитрат;
  • Професійне виконання монтажних робіт сертифікованими монтажниками.

Виконання всіх цих умов – запорука успіху впровадження енергоефективної системи опалення із теплими підлогами.

Чому ми?

9 років досвіду в сфері ОВіК

Працюємо на принципах «win-win»

Регулярно проходимо тренінги і вкладаємо отриманий досвід у кожен проект

З нами вибір обладнання – зручний, вигідний, швидкий

Більш 400 реалізованих об'єктів

Ми створюємо мікроклімат, який подобається людям

Сертифікати і ліцензії
Дозвіл на роботи Будівельна ліцензія Офіційний дилер бренду Daikin Офіційні партнери бренду Solerpalau Офіційні партнери бренду Gree Сертифікат ВентСервіс

Міста в яких ми працюємо

  1. Київ
  2. Вінниця
  3. Кіровоград
  4. Львів
  5. Харків
  6. Полтава
  7. Сумми
  8. Дніпропетровськ
  9. Івано-Франківськ
  10. Запоріжжя
  11. Миколаїв
  12. Одеса
  13. Чернігів
  14. Чернівці
  15. Житомир
  16. Тернопіль
  17. Луцьк
  18. Рівно
  19. Хмельницький
  20. Мукачево
  21. Ужгород

Припливна установка: що потрібно враховувати при її виборі

Коли бригада по опаленню початку запускати центральну систему опалення - у них підмерзли труби, так як на вулиці було - 7 ° C, через це вони не могли продавити воду в будівлю. Для того, щоб вирішити проблему з підмерзлими трубами, ми включили кондиціонери на роботу в режимі нагріву повітря. Таким чином, ми вирішили допомогти, але проблема явно була пов'язана не з нашої сферою діяльності в цій будівлі. 

У вас залишились запитання?
Замовте безкоштовно: консультацію, проектне рішення, розрахунок вартості
Надіслати
Вам була корисна ця стаття?
Так
Ні
Потрібна консультація спеціаліста?
Зв'яжіться з нами, наш спеціаліст відповість на ваші запитання
Замовити дзвінок
Як обрати систему?
MYCOND ORB FAN
Код: 11314
MYCOND ORB FAN
Ціна за запитом
Замовити товар
Ми хочемо проконсультувати вас
Обов'язкове поле
Обов'язкове поле

Підписатися на розсилку

Допомога
Допомога
Об'єкти
Рубрики
Послуги