loading
Каталог
Служба підтримки
097 100-05-33
044 500-00-53
В будні з 09:00 до 20:00 На вихідних з 10:00 до 17:00 (замовлення on-line)
Замовити дзвінок
Замовити дзвінок
Служба підтримки
097 100-05-33
044 500-00-53
В будні з 09:00 до 20:00 На вихідних з 10:00 до 17:00 (замовлення on-line)
Замовити дзвінок
Замовити дзвінок
Каталог
Пошук
Корзина
Обране
Каталог
Бренди
Aereco Alfa Laval Aspen Aspira Atmic AUX Ballu Belimo Blauberg Bosch Carrier Cata Celsius Chigo Climaveneta Climtec Cooper&Hunter Daikin Danfoss Dantherm Devi Eberle Electrolux EWT Frapol (Onyx) Frico Genergy Genpower Gree Gucbir Guntner Haier Helios Hisense Hitachi Hoapp (Gree) Hutterer&Lechner GmbH Idea Invertek Irmas Jonix Leberg Lennox Lenze Lessar LG Lufberg Maico Master Microdam Midea Mitsubishi Electric Mitsubishi Heavy Mosa MYCOND Neoclima Nibe Nordis O.ERRE Olefini Olmo Ostberg Panasonic Philips RC Group Reventon Rhoss Rosenberg Ruck Sabiana Sakata Salda Sentera Siemens Soler&Palau Systemair Terneo Thermoscreens Tion Toshiba Tosot Trane Trotec UVDI Vaillant Ventoxx Vortice Vts Weger Wito York Zanussi Вентс Прана Тепломаш Термия
Блог
27 лютого
4662
Ventbazar

Система зволоження та кондиціювання повітря у квартирі

Зміст
Система зволоження та кондиціювання повітря у квартирі
Поділитись
Facebook
Поділитись
Facebook

Система зволоження та кондиціювання повітря у квартирі

Об'єкт: зволоження та охолодження квартири

Звернення Клієнта

Замовник при першому зверненні вже знав, що йому знадобиться встановлювати інженерні мережі у вигляді системи кондиціювання . Тому його замовлення було чітким - він хотів розрахунок потрібного обладнання, підбір, а також монтаж системи. Причина потреби у зволоженні повітря виникла через сухість мікроклімату у його квартирі. Цим проектом зайнявся наш проектний відділ, який і вів його до пусконалагодження.

Як реалізовувалося це рішення

Виконання кондиціонування та зволоження для квартири

Специфіка рішення

Замовник уже знав про існування системи вентиляції та кондиціонування, тому не виникло проблем із порозумінням. Ми вирішили поєднати приплив свіжого повітря та охолодження в одній системі, тому й вийшло рішення щодо кондиціювання з підмішуванням свіжого повітря.
Виробляти зволоження ми не рекомендуємо, тому що може статися перенасичення повітря вологою, і виникнуть такі проблеми, як грибок на стінах та поверхнях, постійна конденсація на меблях та інших предметах. Але Клієнт наполягав на потребі в такому рішенні, тому ми встановили гігростат у систему автоматики, який відстежуватиме рівень вологості в приміщенні та запускатиме зволожувач автоматично, або вимикатиме його при потребі. Також часто виникає така проблема, як сухий мікроклімат у квартирі, особливо взимку. Жителі це помічають відразу ж, і якщо проблема залишається довгий час без вирішення, то тут краще встановлювати саме систему вентиляції або кондиціювання з зволожувачем і гігростатом. До речі, ми написали статтю про сухе повітря у будинку/квартирі – якщо Ви зіткнулися з такою ж проблемою, рекомендуємо почитати її .

Особливості об'єкту

Надалі, вже при реалізації схем, ми дізналися, що Клієнт вирішив провести експеримент – чи така система буде ефективною для його квартири. Він раніше не встановлював у своєму будинку кліматичне обладнання, тому він хотів знати всі недоліки та переваги роботи вентиляції/кондиціювання/зволоження. Справа в тому, що пізніше Клієнт має намір придбати іншу квартиру, набагато більшу за цю. Тому він вирішив перевірити ефективність такої системи, а потім уже в іншій квартирі встановити весь комплекс кліматичної системи з популярнішими брендами.

Технічне рішення

HAIER AD24MS1ERA/1U24GS1ERA
Кондиціювання. Щоб забезпечити охолодженням всю квартиру від одного приладу, ми підібрали канальний кондиціонер моделі Haier AD24MS1ERA/1U24GS1ERA . Від нього пустили гілки повітроводів усіма кімнатами, які подавали повітря через вентиляційні решітки. Ми також передбачили припливну вентиляцію.

Як все працює: повітря надходить з вулиці в повітропровід, який веде до кондиціонера, там проходить очищення та охолодження, і далі розподіляється по квартирі. Таким чином, відбувається і надходження свіжого очищеного та охолодженого повітря по всій квартирі. Витяжка відпрацьованого повітря відбувається природним шляхом: через вентиляційні канали на кухні та в санвузлах.

Зволоження. Клієнт хотів, щоб зволоження відбувалося перед подачею повітря квартирою. Така система передбачає, що зволожувач буде вмонтований там, де кондиціонер видає охолоджені потоки. Але, враховуючи той факт, що ми підібрали досить потужний канальний кондиціонер, зволожувач не зміг би переробити так багато повітря – недостатньо продуктивний. Якщо бути точніше, то канальний кондиціонер подає 1150 м3 /годину, а зволожувач може приймати лише до 300 м3/годину. Тому ми вирішили, що краще зволожувач поставити окремо.
Як все працює: ми встановили вентиляційний оцинкований короб, в який потрапляє все охолоджене повітря, а зволожувач піднімає його рівень вологості вже відразу в цьому коробі, після чого кисень розподіляється по квартирі. Якщо піднести цей процес більш правильно з технічної точки зору, у цьому коробі відбувається змішування охолодженого повітря та зволоженого.
Зволожувач повітря у квартирі

Автоматика.
Зважаючи на те, що необхідно повністю контролювати процес зволоження, ми реалізували щит автоматики з гігростатом. Тепер, гігростат регулярно вимірює рівень вологості у приміщеннях, і як тільки він знижується до небажаної точки – зволожувач починає працювати. І навпаки, щойно рівень вологості підвищується до небажаних показників (вище 60%), то зволожувач припиняє роботу. Також за допомогою автоматики можна налаштувати потрібну температуру повітря в приміщенні, до якої охолоджуватиме кондиціонер.
Робоча план-схема
План-схема квартири, для якої зроблено зволоження повітря

Складнощі, що виникли при проектуванні та монтажі

  • Насамперед, був дизайнерський план, у якому потрібно було з'єднати систему кондиціювання – обійти всі дизайнерські елементи, вписатися у розміри стель і стін тощо;
  • У кімнатах була запланована ширяюча стеля, тому довелося обходити його при проектуванні розташування повітроводів;
  • Частина повітроводів за планом мають поміщатися у стіни, які за проектом квартири мали бути з внутрішнім простором. Виглядає це так: біля стіни будується певна конструкція, туди закладаються всі електричні мережі, дроти та інші технічні елементи, а також повітропроводи, після чого це все закривається ще однією стіною. Складнощі в цьому моменті були в тому, що потрібно було правильно з'єднати укоси та з точністю розрахувати розміри повітроводів (діаметр, довжину) аж до міліметрів;
  • Не було права на помилку, бо водночас із нашими роботами у квартирі робився ремонт. Наприклад, щойно ми встановили повітропроводи в стелях, їх відразу ж зашили. Тому ми дуже скрупульозно виконували усі роботи;
  • Обмежена висота стель не давала можливості встановити повітропроводи з правильною висотою. При такому положенні нам вдалося в деяких місцях опустити повітропровід від стелі тільки до 12-14 см, а в деяких кімнатах довелося опустити до 30 см, тому вийшло велике коливання висот повітроводів у розрізі всієї квартири.

Обслуговування системи вентиляції у квартирі


Приклади наших робіт



{callback: 1}

Енергоефективна вентиляція
2-х рівнева квартира 112 м 2 : оптимальна механічна вентиляція з кондиціюванням

Вентиляція квартири за 11 днів
Як зробити вентиляцію та кондиціювання у квартирі за 11 днів?

Примусова припливно-витяжна вентиляція та кондиціювання.
Будинок із СІП-панелей 114 м 2 . Припливно-витяжна вентиляція з рекуперацією тепла та кондиціюванням

Підсумки

1. Перш ніж планувати зволоження повітря – краще проконсультуватися з цього приводу з інженерами, точно дізнатися, чи потрібно саме для Вашого приміщення таке рішення, тому що сухість у квартирі може закінчитися грибком та хворобами. Звичайно, з нашим Замовником такого не сталося, тому що ми спроектували таку систему, яка змогла повністю контролювати потрібний баланс вологості, температури та свіжого повітря.

2. Змонтували ми всі вдало, з Клієнтом швидко порозумілися, а з дизайнером домовилися і досягли компромісу.

Проект можна вважати вдалим, адже системи кондиціювання, припливу повітря та зволоження працює добре. Головне, що ми правильно вирішили це завдання, повітря з потрібними параметрами поширюється від одного джерела по всій квартирі.

Фотозвіт

Інженерні мережі для квартириПроектування системи вентиляції для квартириКондиціювання квартири – стадія монтажуКондиціювання приміщень будь-якого типукондиціювання повітряКондиціювання зі зволоженням повітря у квартиріСистема кондиціювання для квартири 2-х кімнатноїЗволоження повітря у квартиріЯк перевірити систему кондиціюванняКондиціювання у квартирі: як реалізуватиКондиціонер канальний з підмішуванням свіжого повітряСхема роботи з кондиціонером у квартиріКанальний кондиціонер для 2-х кімнатної квартири

Статті на подібну тематику:

Чому ми?

9 років досвіду в сфері ОВіК

Працюємо на принципах «win-win»

Регулярно проходимо тренінги і вкладаємо отриманий досвід у кожен проект

З нами вибір обладнання – зручний, вигідний, швидкий

Більш 400 реалізованих об'єктів

Ми створюємо мікроклімат, який подобається людям

Сертифікати і ліцензії
Дозвіл на роботи Будівельна ліцензія Офіційний дилер бренду Daikin Офіційні партнери бренду Solerpalau Офіційні партнери бренду Gree Сертифікат ВентСервіс

Міста в яких ми працюємо

  1. Київ
  2. Вінниця
  3. Кіровоград
  4. Львів
  5. Харків
  6. Полтава
  7. Сумми
  8. Дніпропетровськ
  9. Івано-Франківськ
  10. Запоріжжя
  11. Миколаїв
  12. Одеса
  13. Чернігів
  14. Чернівці
  15. Житомир
  16. Тернопіль
  17. Луцьк
  18. Рівно
  19. Хмельницький
  20. Мукачево
  21. Ужгород
У вас залишились запитання?
Замовте безкоштовно: консультацію, проектне рішення, розрахунок вартості
Надіслати
Вам була корисна ця стаття?
Так
Ні
Потрібна консультація спеціаліста?
Зв'яжіться з нами, наш спеціаліст відповість на ваші запитання
Замовити дзвінок
Ми хочемо проконсультувати вас
Обов'язкове поле
Обов'язкове поле

Підписатися на розсилку

Допомога
Допомога
Об'єкти
Рубрики
Послуги