loading
Каталог
Служба підтримки
097 100-05-33
044 500-00-53
В будні з 09:00 до 20:00 На вихідних з 10:00 до 17:00 (замовлення on-line)
Замовити дзвінок
Замовити дзвінок
Служба підтримки
097 100-05-33
044 500-00-53
В будні з 09:00 до 20:00 На вихідних з 10:00 до 17:00 (замовлення on-line)
Замовити дзвінок
Замовити дзвінок
Каталог
Пошук
Корзина
Обране
Каталог
Бренди
Aereco Alfa Laval Aspen Aspira Atmic AUX Ballu Belimo Blauberg Bosch Carrier Cata Celsius Chigo Climaveneta Climtec Cooper&Hunter Daikin Danfoss Dantherm Devi Eberle Electrolux EWT Frapol (Onyx) Frico Genergy Genpower Gree Gucbir Guntner Haier Helios Hisense Hitachi Hoapp (Gree) Hutterer&Lechner GmbH Idea Invertek Irmas Jonix Leberg Lennox Lenze Lessar LG Lufberg Maico Master Microdam Midea Mitsubishi Electric Mitsubishi Heavy Mosa MYCOND Neoclima Nibe Nordis O.ERRE Olefini Olmo Ostberg Panasonic Philips RC Group Reventon Rhoss Rosenberg Ruck Sabiana Sakata Salda Sentera Siemens Soler&Palau Systemair Terneo Thermoscreens Tion Toshiba Tosot Trane Trotec UVDI Vaillant Ventoxx Vortice Vts Weger Wito York Zanussi Вентс Прана Тепломаш Термия
Блог
4 грудня
40723
Ventbazar

Рекуператори для квартир, кімнат та приватних будинків

Зміст
Рекуператори для квартир, кімнат та приватних будинків
Поділитись
Facebook
Поділитись
Facebook

Рекуператори для квартир, кімнат та приватних будинків

Ще донедавна про такий пристрій як рекуператор чули небагато, ще менше людей наважувалися встановити цей агрегат у себе в квартирі чи будинку. У багатьох розвинених країнах вже давно переконалися, що системи побутової рекуперації не тільки підтримують комфортний мікроклімат, забезпечуючи постійну вентиляцію, але й зберігають тепло в приміщенні, тим самим зменшуючи необхідність використання додаткових опалювальних приладів.

Провітрювання квартири за допомогою рекуператора

Що ж являє собою побутовий рекуператор повітря?

Побутовий рекуператор повітря – це один із видів примусової припливно-витяжної установки. Він робить забір відпрацьованого повітря з кімнати і, утримуючи його тепло, затягує свіже, вже підігріте повітря, в приміщення.

Робота рекуператора (від лат. Recupertor - повертає, що отримує назад) заснована на принципі збереження тепла. Коли відбувається теплообмін між вуличним та кімнатним повітрям, частина енергії (тепла) відпрацьованого повітря із приміщення знову використовується для підігріву свіжого повітря з вулиці.

Конструкція рекуператора

Часто такі прилади плутають зі стіновими клапанами , адже вони схожі між собою зовні і мають схожий принцип установки. Але побутові рекуператори мають низку переваг, тому вважаються більш ефективними та надійними.

Існує кілька видів побутових рекуператорів. Всі вони підбираються в залежності від типу приміщення та поставлених завдань. Далі, ми розглянемо доцільність їхньої установки у різних видах житлових приміщень.


Рекуператор для приватного будинку та квартири – основні переваги

Побутовий рекуператор

Кімнатний рекуператор для квартири та приватного будинку виконує ряд функцій – постійний повітрообмін у будь-який час року, рекуперацію тепла в осінньо-зимовий період та фільтрацію повітря від забруднень.

Також рекуператор виводить надлишок вологи з квартири і тим самим нормалізує рівень вологості в приміщенні. До незаперечних переваг такого виду вентиляції можна віднести високу продуктивність, низьке енергоспоживання (від 15 до 40 Вт), невисокий рівень шуму та прийнятну вартість.

Цей різновид вентиляції відноситься до енергозберігаючого типу і допомагає підвищити енергоефективність житлових приміщень, зробивши наші будинки і квартири теплішими, а грошові витрати при цьому мінімальними. Також рекуперація тепла вирішує ще одне дуже важливе завдання - не пускає холодне повітря в приміщення, але при цьому підтримує циркуляцію свіжого повітря в будинку. Це особливо актуально у сучасних квартирах та будинках із встановленими пластиковими склопакетами, які, створюючи своєрідний вакуум, перешкоджають природній вентиляції.

Приклади наших робіт



{callback: 1}

Енергоефективна вентиляція
2-х рівнева квартира 112 м 2 : оптимальна механічна вентиляція з кондиціюванням

Вентиляція квартири за 11 днів
Як зробити вентиляцію та кондиціювання у квартирі за 11 днів?

Енергоефективна вентиляція та кондиціювання у 2-х кімнатній квартирі 60 м2
Енергоефективна вентиляція та кондиціювання у 2-х кімнатній квартирі 60 м 2

Як здійснюється підбір та встановлення рекуператора для будинку та квартири!


Провітрювання із рекуперацією Врахуйте, що при підборі побутового рекуператора повітря слід відштовхуватися від наступних факторів: площа та призначення житлового приміщення, товщина стін, показники повітрообміну виходячи з кількості проживаючих у конкретному приміщенні та багатьох інших параметрів, уніфіковане рішення для яких може підібрати лише грамотний спеціаліст. Наприклад, для спальні підійде більш дорога модель з низькими шумовими характеристиками, у той час як для кухні можна підібрати більш гучний та економний варіант.

Один побутовий рекуператор може обслужити в середньому до 27м 2 але це також залежить від конкретної моделі установки. При більшої площі знадобиться кілька рекуператорів або більш потужний агрегат промислового типу. Крім цього, існують дорожчі, але продуктивніші рекуператори з можливістю парної роботи двох вентиляторів, один з яких встановлений в одній із кімнат і працює на приплив, а другий - на витяжку в іншій кімнаті.

Найчастіше побутовий рекуператор монтується у стіну. Зовні та всередині кімнати будуть видні лише решітки, через які проводиться витяжка та приплив повітря. Монтаж може здійснюватись під час ремонту приміщення. Це є найбільш оптимальним варіантом і не зашкодить відремонтованим стінам. Під час монтажу у вже облаштованих квартирах потрібен більш делікатний та професійний підхід під час встановлення.

Етапи монтажу побутового рекуператора

Яку модель рекуператора вибрати

Для кімнат відпочинку, спалень та приміщень , де потрібна тиша, ми рекомендуємо рекуператори з нічним режимом та тихою роботою. Як правило, це кімнати розміром до 20м2 . Найбільш популярні рішення для цих випадків на українському ринку (середній ціновий сегмент):
blauberg vento ergotvinfresh standart r-50ВЕНТС ТВІНФРЕШ ІЗІ РЛ7-50-17

і вся серія Блауберг Венто Експерт :


helios kwl ec 45 maico pp 60 k-se Преміум сегмент:


Для великих спільних кімнат, віталень (розміром від 20м2 до 45м2) у великих квартирах та приватних будинках краще встановити потужніший агрегат. У таких випадках необхідні рекуператори:
Побутовий рекуператорmitsubishi electric vl100eu

Пам'ятайте, що за підбором потрібного Вам побутового рекуператора, не важливо – для квартири чи приватного будинку, рекомендуємо звернутися до фахівців з цього питання, які стрімко стежать за тенденцією розвитку того чи іншого обладнання, врахують усі вихідні дані об'єкта відповідно до Ваших потреб та можливостей .

Функціональність та подальша успішна експлуатація пристрою багато в чому залежить від правильного монтажу обладнання, місця розташування моделі та своєчасного сервісного обслуговування.

Рекуператор для дому


Якщо Ви хочете отримати консультацію від спеціаліста, або потрібна допомога з підбором обладнання, Ви можете зателефонувати на Вентбазар (044) 50 000 53 , або замовити Зворотній дзвінок .

Інші цікаві статті на цю тему:

На сьогодні існують три ефективні рішення як налагодити вентиляцію у квартирі з пластиковими вікнами та повернути здоровий мікроклімат.

Чи є взаємозв'язок між якістю повітря та системою вентиляції? Що впливає на вентиляцію та як покращити її роботу для отримання більш чистого повітря?

Якщо вам вже знайоме таке поняття, як «рекуператор повітря», значить перший крок зроблено в напрямку комфортного життя. Залишилось тепер лише правильно його підібрати.

Рекуператори – енергозберігаючі компоненти сучасних вентиляційних систем. Основне завдання цього пристрою: передавати тепле повітря (енергію) від повітря, що віддаляється припливному.

Чому ми?

9 років досвіду в сфері ОВіК

Працюємо на принципах «win-win»

Регулярно проходимо тренінги і вкладаємо отриманий досвід у кожен проект

З нами вибір обладнання – зручний, вигідний, швидкий

Більш 400 реалізованих об'єктів

Ми створюємо мікроклімат, який подобається людям

Сертифікати і ліцензії
Дозвіл на роботи Будівельна ліцензія Офіційний дилер бренду Daikin Офіційні партнери бренду Solerpalau Офіційні партнери бренду Gree Сертифікат ВентСервіс

Міста в яких ми працюємо

  1. Київ
  2. Вінниця
  3. Кіровоград
  4. Львів
  5. Харків
  6. Полтава
  7. Сумми
  8. Дніпропетровськ
  9. Івано-Франківськ
  10. Запоріжжя
  11. Миколаїв
  12. Одеса
  13. Чернігів
  14. Чернівці
  15. Житомир
  16. Тернопіль
  17. Луцьк
  18. Рівно
  19. Хмельницький
  20. Мукачево
  21. Ужгород
У вас залишились запитання?
Замовте безкоштовно: консультацію, проектне рішення, розрахунок вартості
Надіслати
Вам була корисна ця стаття?
Так
Ні
Потрібна консультація спеціаліста?
Зв'яжіться з нами, наш спеціаліст відповість на ваші запитання
Замовити дзвінок
Ми хочемо проконсультувати вас
Обов'язкове поле
Обов'язкове поле

Підписатися на розсилку

Допомога
Допомога
Об'єкти
Рубрики
Послуги