loading
Каталог
Служба підтримки
097 100-05-33
044 500-00-53
В будні з 09:00 до 20:00 На вихідних з 10:00 до 17:00 (замовлення on-line)
Замовити дзвінок
Замовити дзвінок
Служба підтримки
097 100-05-33
044 500-00-53
В будні з 09:00 до 20:00 На вихідних з 10:00 до 17:00 (замовлення on-line)
Замовити дзвінок
Замовити дзвінок
Каталог
Пошук
Корзина
Обране
Каталог
Бренди
Aereco Alfa Laval Aspen Aspira Atmic AUX Ballu Belimo Blauberg Bosch Carrier Cata Celsius Chigo Climaveneta Climtec Cooper&Hunter Daikin Danfoss Dantherm Devi Eberle Electrolux EWT Frapol (Onyx) Frico Genergy Genpower Gree Gucbir Guntner Haier Helios Hisense Hitachi Hoapp (Gree) Hutterer&Lechner GmbH Idea Invertek Irmas Jonix Leberg Lennox Lenze Lessar LG Lufberg Maico Master Microdam Midea Mitsubishi Electric Mitsubishi Heavy Mosa MYCOND Neoclima Nibe Nordis O.ERRE Olefini Olmo Ostberg Panasonic Philips RC Group Reventon Rhoss Rosenberg Ruck Sabiana Sakata Salda Sentera Siemens Soler&Palau Systemair Terneo Thermoscreens Tion Toshiba Tosot Trane Trotec UVDI Vaillant Ventoxx Vortice Vts Weger Wito York Zanussi Вентс Прана Тепломаш Термия
Блог
30 травня
2029
Ventbazar

Рішення для автосалону та СТО: система вентиляції та кондиціювання

Зміст
Рішення для автосалону та СТО: система вентиляції та кондиціювання
Поділитись
Facebook
Поділитись
Facebook

Рішення для автосалону та СТО: система вентиляції та кондиціювання

nissan вентиляція та кондиціювання автосалону

Об'єкт:
автосалон із станцією технічного обслуговування (СТО).
Загальна площа: 3600 м2 .
Послуга: система вентиляції з додатковою місцевою витяжкою, кондиціювання та опалення будівлі.
Підготовка тех.рішення та КП: 2 місяці.
Кількість задіяних осіб: 7.
Монтаж: 4 місяці.

Особливості об'єкту

вентиляція в автосалоні та СТО
Кожен автосалон та СТО мають бути забезпечені грамотною вентиляцією, а температура має відповідати нормам. Автомобілі, навіть у незаведеному стані, випромінюють багато забруднень у повітря, а на СТО вихлопні гази можуть завдати тотальної шкоди працівникові. Додатково можна врахувати природні чинники, у яких вологість у приміщенні сильно піднімається, і вітражні вікна попотіють, і псують вітрину, повітря забруднюється вуглекислим газом, який виділяють люди. Всі ці проблеми ми описували раніше і аргументували, чому необхідно встановлювати систему вентиляції та контролювати температуру. Як правильно налагодити вентиляцію та кондиціювання в автосалоні, а також для чого це потрібно, описано нами раніше .

З чим завітав Замовник

Наш Клієнт – Власник автосалону Nissan, при якому діє офіційна станція технічного обслуговування та офісне приміщення. Власник такого брендового автосалону просто не може втрачати свій імідж тільки через неякісний мікроклімат, тому він звернувся до нас за проектом з вентиляції, кондиціювання та опалення. Якісний мікроклімат – гарний настрій Клієнтів, а отже – зростання бажання купити авто тут і зараз.

Завдання, поставлені Замовником

На об'єкті необхідно було встановитисистеми припливно-витяжної вентиляції для приміщень 3-х типів: для виставкового залу нових автомобілів, офісних приміщень та для зони СТО. Також Клієнт попросив передбачити систему кондиціювання для всієї будівлі.
Додаткові завдання, поставлені інженерами після виїзду на об'єкт: для зони СТО необхідно передбачити додаткові місцеві витяжки, які забиратимуть повітря від технічного обладнання, а також на постах діагностики автомобілів встановити витяжку вихлопних газів.

Встановлене обладнання

Після проведення всіх потрібних розрахунків, створення проекту на кожне приміщення, та складання Комерційної Пропозиції, інженери нашої компанії запропонували Замовнику встановити таке підібране обладнання для вентиляції та кондиціонування будівлі: руфтоп ,припливно-витяжні установки , мультизональну систему кондиціювання VRF , канальні витяжні вентилятори .

Певні моделі:
  • Для виставкового залу встановили даховий газовий кондиціонер, точніше, «Руфтоп» моделі LENNOX LGH 360 H4B;
  • Для зон СТО було запропоновано три припливно-витяжні вентиляційні установки з газовим нагріванням – моделі СМТ Clima GEO 50, GEO 100, GEO 125;
  • На офісну частину встановлено набірну припливно-витяжну установку ASYS 60-30 з секцією водяного нагріву, фреонового нагріву, пластинчастого рекуператора.
  • Для технічних приміщень додатково встановлено три вентиляційні установки ASYS 50-30;
  • Для витяжних систем були використані такі вентилятори: Systemair DHS 400 DV, Systemair DHS 450 DV, Systemair K 200 L , Systemair K 250 L ,Systemair K 160 XL , Веза ВРАН 6-2,5;
  • Для витяжки газів від вихлопних труб автомобілів було встановлено місцеві витяжні системи FILCAR AMTA;
  • Для повітророзподілу у виставковому залі на висоті понад 6 метрів було запропоновано вихрові дифузори компанії Hidria, модель OD 11.

Система кондиціювання повітря

Система кондиціонування для даного об'єкта виконана за допомогою мультизональної системи VRF LG Multi V 3. У приміщеннях встановлені канальні внутрішні блоки LG серії ARNU , а зовнішні блоки LG Multi V 3 підключені на кшталт компресорно-конденсаторних блоків – до секцій фреонового охолодження припливних установок офісної частини. Дана система кондиціонування енергоефективна і може працювати як на охолодження, так і на опалення. Система здатна забезпечити необхідний мікроклімат у приміщенні за зовнішніх температур до -20° С!

Інші приклади наших робіт



{callback: 1}

Система вентиляції та кондиціювання в автоцентрі
Автоцентр 3600 м2 . Система вентиляції та кондиціювання



Системи вентиляції та кондиціювання повітря для автозаправних станцій
Системи вентиляції та кондиціювання повітря для автозаправних станцій


Монтаж: місця встановлення, опис монтажних елементів

При монтажі основне вентиляційне обладнання розмістили на покрівлі будівлі, а набірні установки під стелею в технічних приміщеннях, щоб приховати вентиляцію і не псувати інтер'єр. Для запобігання впливу вологи та забруднень на систему, було прийнято рішення замовити повітроводи з оцинкованої сталі.
У результаті, вся система працює так: припливно-витяжні установки забирають забруднене повітря з приміщень, і одночасно подають очищене та свіже повітря всередину. При цьому для підсилювального ефекту і для розробки місцевої витяжки додатково працюють канальні вентилятори, які витягують повітря і вихлопні гази назовні. Витяжка та подача повітря з приміщень відбувається через дифузори. При цьому мультизональна система охолоджує повітря в усьому будинку, а руфтоп подає тепло до вентиляційних установок, які опалюють будівлю взимку через вентиляцію.
Монтаж вентиляції в автосалоні - Вентбазар


Технічні проблеми на об'єкті

Складність проекту полягала у відсутності необхідної теплової потужності для нагрівання припливного повітря в зимовий період. Справа в тому, що для опалення та теплопостачання будівлі була передбачена топкова з потужністю 200 кВт. Але загальна теплова потужність систем вентиляції становить 317 кВт, що значно більше за потужність топкової.

Підсумки

продуктивність вентиляції на автосалоні Розроблена система вентиляції та кондиціонування повністю задовольнила вимоги Замовника щодо підтримки комфортного мікроклімату в приміщеннях, технічних вимог для СТО та підтримки санітарних норм.

продуктивність вентиляції на СТО Загальна продуктивність систем вентиляції повітря становить 33 300 м3/год.

Вартість вентиляції для автосалону та СТО
Вартість систем вентиляції та кондиціонування з монтажними роботами для цього об'єкта становить – 298,285 USD (83 долари за 1 м2).

Подібні статті:

Чому ми?

9 років досвіду в сфері ОВіК

Працюємо на принципах «win-win»

Регулярно проходимо тренінги і вкладаємо отриманий досвід у кожен проект

З нами вибір обладнання – зручний, вигідний, швидкий

Більш 400 реалізованих об'єктів

Ми створюємо мікроклімат, який подобається людям

Сертифікати і ліцензії
Дозвіл на роботи Будівельна ліцензія Офіційний дилер бренду Daikin Офіційні партнери бренду Solerpalau Офіційні партнери бренду Gree Сертифікат ВентСервіс

Міста в яких ми працюємо

  1. Київ
  2. Вінниця
  3. Кіровоград
  4. Львів
  5. Харків
  6. Полтава
  7. Сумми
  8. Дніпропетровськ
  9. Івано-Франківськ
  10. Запоріжжя
  11. Миколаїв
  12. Одеса
  13. Чернігів
  14. Чернівці
  15. Житомир
  16. Тернопіль
  17. Луцьк
  18. Рівно
  19. Хмельницький
  20. Мукачево
  21. Ужгород
У вас залишились запитання?
Замовте безкоштовно: консультацію, проектне рішення, розрахунок вартості
Надіслати
Вам була корисна ця стаття?
Так
Ні
Потрібна консультація спеціаліста?
Зв'яжіться з нами, наш спеціаліст відповість на ваші запитання
Замовити дзвінок
Ми хочемо проконсультувати вас
Обов'язкове поле
Обов'язкове поле

Підписатися на розсилку

Допомога
Допомога
Об'єкти
Рубрики
Послуги