loading
Каталог
Служба підтримки
097 100-05-33
044 500-00-53
В будні з 09:00 до 20:00 На вихідних з 10:00 до 17:00 (замовлення on-line)
Замовити дзвінок
Замовити дзвінок
Служба підтримки
097 100-05-33
044 500-00-53
В будні з 09:00 до 20:00 На вихідних з 10:00 до 17:00 (замовлення on-line)
Замовити дзвінок
Замовити дзвінок
Каталог
Пошук
Корзина
Обране
Каталог
Бренди
Aereco Alfa Laval Aspen Aspira Atmic AUX Ballu Belimo Blauberg Bosch Carrier Cata Celsius Chigo Climaveneta Climtec Cooper&Hunter Daikin Danfoss Dantherm Devi Eberle Electrolux EWT Frapol (Onyx) Frico Genergy Genpower Gree Gucbir Guntner Haier Helios Hisense Hitachi Hoapp (Gree) Hutterer&Lechner GmbH Idea Invertek Irmas Jonix Leberg Lennox Lenze Lessar LG Lufberg Maico Master Microdam Midea Mitsubishi Electric Mitsubishi Heavy Mosa MYCOND Neoclima Nibe Nordis O.ERRE Olefini Olmo Ostberg Panasonic Philips RC Group Reventon Rhoss Rosenberg Ruck Sabiana Sakata Salda Sentera Siemens Soler&Palau Systemair Terneo Thermoscreens Tion Toshiba Tosot Trane Trotec UVDI Vaillant Ventoxx Vortice Vts Weger Wito York Zanussi Вентс Прана Тепломаш Термия
Блог
20 січня
6198
Ventbazar

Проектування вентиляції та кондиціювання для приватного будинку

Зміст
Проектування вентиляції та кондиціювання для приватного будинку
Поділитись
Facebook
Поділитись
Facebook

Проектування вентиляції та кондиціювання для приватного будинку

Установка систем кондиціювання та вентиляції у своєму будинку - справа важлива, багатозадачна і з дилетантським підходом може призвести до невтішних наслідків та непотрібних витрат. А якісний повітрообмін, нормативна вологість, чистота і оптимальна температура повітря в приміщеннях заслуговують на серйозні стосунки і означають для здоров'я сім'ї дуже багато.

Етапи проектування вентиляції та кондиціювання

Проектні роботи складаються з кількох етапів:

  • підготовка схемного рішення вентиляції та кондиціювання у кількох варіантах;
  • вироблення технічного завдання;
  • виконання передпроектних робіт;
  • створення робочого проекту.

При цьому проводяться розрахунки теплових навантажень - зовнішніх та внутрішніх, параметрів повітрообміну, розмірів перерізів та довжини повітроводів з урахуванням втрат напору, аеродинамічні та акустичні розрахунки. Складаються ескізи та схеми компонування обладнання та комунікацій. Стверджуються із замовником та монтажниками схеми розміщення обладнання, шляхи прокладання повітроводів, ув'язування всіх елементів з дизайном будинку. Після узгодження із замовником варіантів запропонованих схем затверджується оптимальний комплект обладнання.

Варіанти проектних рішень


Номенклатура вентиляційного обладнання, що пропонується ринком, дуже різноманітна і дає можливість реалізації безлічі схем для створення комфортних умов у будинку. Це може бути стандартна природна вентиляція з місцевими припливними або витяжними пристроями для забезпечення гарантованого (мінімум один раз на годину) обміну повітря, що знаходиться в об'ємі будинку.

Витяжні вентилятори

А може бути одна із схем змішаних систем із механічною припливною або витяжною установкою. Такі установки можуть обладнуватися клапанами, фільтрами, калориферами, або рекуператорами для поліпшення ККД пристрою.

Припливна витяжка

Одним із оптимальних рішень для комфортного мікроклімату в приватному будинку або заміському котеджі є створення системи, в якій поєднано примусову вентиляцію на базі припливно-витяжної установки із системою кондиціювання. Можливі різні виконання кондиціонерів та спліт-систем.

Вентиляція та кондиціювання

При проектуванні енергоефективної вентиляції в комплект часто включається рекуператор, який дозволяє забрати тепло витяжного повітря і за рахунок нього обігріти припливне повітря. Після впровадження рекупераційної установки, витрати, які раніше йшли на підігрів повітря калорифером припливної установки, знижуються до 50%. Але ефективність роботи рекуператора і всієї системи в цілому залежить від грамотного підбору вентиляційного обладнання фахівцями та від грамотних проектних рішень, тому що кожна система по суті унікальна, подібні системи не можна купити в магазинах і встановити як готове рішення подібно до телевізора або холодильника.

Система примусової вентиляції, яка встановлюється в котеджах або приватних будинках, включає зовнішні і внутрішні вентиляційні решітки, зворотні клапани , дифузори, дросель-клапани, фільтри для тонкого і грубого очищення повітря , електричний або водяний калорифери , шумоглушники керування або щити автоматики . Те саме стосується і обладнання для кондиціювання, зовнішніх та внутрішніх пристроїв, ступеня їхньої автоматизації. І все це проектанти повинні правильно розмістити, закріпити та приєднати спочатку на папері, передбачивши всі особливості конструкції будинку.

При створенні проекту вентиляційної системи та кондиціонування для приватних будинків інженери-проектанти намагаються підбирати оптимальні розміри простору над підвісними стелями та мінімізувати кількість зовнішніх блоків, щоб не порушувати архітектурний стиль фасаду та стін будинку, а також розміщувати анемостати, розподільні ґрати та вентилятори таким чином, щоб вони гармонійно вписувалися у дизайн приміщення.

Крім того, під час проведення монтажних робіт фахівці проводитимуть авторський нагляд за реалізацією проекту, що допоможе оперативно виправити можливі помилки у процесі будівельних чи монтажних робіт.

При впровадженні системи вентиляції та кондиціювання приватного будинку згідно із затвердженим проектом виконуються:

  • будівельно-архітектурні норми та вимоги;
  • санітарні норми та протипожежні вимоги;
  • вимоги щодо енергоефективності проекту;
  • експлуатаційні та технологічні вимоги.


Цікаві пропозиції інших матеріалів:


Як підібрати припливно-витяжну установку?

Монтаж вентиляції у котеджі

Сервісне обслуговування вентиляції у приватному будинку

Вентиляція приватного будинку

Чому ми?

9 років досвіду в сфері ОВіК

Працюємо на принципах «win-win»

Регулярно проходимо тренінги і вкладаємо отриманий досвід у кожен проект

З нами вибір обладнання – зручний, вигідний, швидкий

Більш 400 реалізованих об'єктів

Ми створюємо мікроклімат, який подобається людям

Сертифікати і ліцензії
Дозвіл на роботи Будівельна ліцензія Офіційний дилер бренду Daikin Офіційні партнери бренду Solerpalau Офіційні партнери бренду Gree Сертифікат ВентСервіс

Міста в яких ми працюємо

  1. Київ
  2. Вінниця
  3. Кіровоград
  4. Львів
  5. Харків
  6. Полтава
  7. Сумми
  8. Дніпропетровськ
  9. Івано-Франківськ
  10. Запоріжжя
  11. Миколаїв
  12. Одеса
  13. Чернігів
  14. Чернівці
  15. Житомир
  16. Тернопіль
  17. Луцьк
  18. Рівно
  19. Хмельницький
  20. Мукачево
  21. Ужгород
У вас залишились запитання?
Замовте безкоштовно: консультацію, проектне рішення, розрахунок вартості
Надіслати
Вам була корисна ця стаття?
Так
Ні
Потрібна консультація спеціаліста?
Зв'яжіться з нами, наш спеціаліст відповість на ваші запитання
Замовити дзвінок
Ми хочемо проконсультувати вас
Обов'язкове поле
Обов'язкове поле

Підписатися на розсилку

Допомога
Допомога
Об'єкти
Рубрики
Послуги