loading
Каталог
Служба підтримки
097 100-05-33
044 500-00-53
В будні з 09:00 до 20:00 На вихідних з 10:00 до 17:00 (замовлення on-line)
Замовити дзвінок
Замовити дзвінок
Служба підтримки
097 100-05-33
044 500-00-53
В будні з 09:00 до 20:00 На вихідних з 10:00 до 17:00 (замовлення on-line)
Замовити дзвінок
Замовити дзвінок
Каталог
Пошук
Корзина
Обране
Каталог
Бренди
Aereco Alfa Laval Aspen Aspira Atmic AUX Ballu Belimo Blauberg Bosch Carrier Cata Celsius Chigo Climaveneta Climtec Cooper&Hunter Daikin Danfoss Dantherm Devi Eberle Electrolux EWT Frapol (Onyx) Frico Genergy Genpower Gree Gucbir Guntner Haier Helios Hisense Hitachi Hoapp (Gree) Hutterer&Lechner GmbH Idea Invertek Irmas Jonix Leberg Lennox Lenze Lessar LG Lufberg Maico Master Microdam Midea Mitsubishi Electric Mitsubishi Heavy Mosa MYCOND Neoclima Nibe Nordis O.ERRE Olefini Olmo Ostberg Panasonic Philips RC Group Reventon Rhoss Rosenberg Ruck Sabiana Sakata Salda Sentera Siemens Soler&Palau Systemair Terneo Thermoscreens Tion Toshiba Tosot Trane Trotec UVDI Vaillant Ventoxx Vortice Vts Weger Wito York Zanussi Вентс Прана Тепломаш Термия
Блог
17 січня
4678
Ventbazar

Монтаж вентиляції у котеджі

Зміст
Монтаж вентиляції у котеджі
Поділитись
Facebook
Поділитись
Facebook

Монтаж вентиляції у котеджі

Вентиляція в котеджі потребує особливої уваги та відповідального підходу від власника. Монтаж вентиляції у котеджі – завдання, з яким стикається кожен господар будинку при створенні сучасної системи вентиляції. Чи проводите ви ремонт у давно побудованому будинку або зводите власний особняк, вирішення питань щодо організації енергоефективної вентиляції в будинку так само важливо, як і турбота про опалення, водо- або електропостачання. У кожному разі необхідний індивідуальний підхід, професіоналізм та технічна грамотність.


Монтаж вентиляції у котеджі


Вентиляція в котеджах може бути природною або примусовою . Монтаж пристроїв для різних вентиляційних систем відрізняється за складністю, може бути виконаний або самостійно, або професіоналами.


Загальні вимоги до вентиляційних систем:

  • надійність конструкції
  • ефективна ізоляція
  • мінімізація тепловтрат
  • наявність функції нагрівання
  • зручність управління та регулювання
  • Можливість програмування режимів.

Природна вентиляція у котеджі:


При природній вентиляції, закладеної архітектурним проектом, приплив повітря організований через щілини конструкції будівлі, зазори вікон та дверей, повітропроникні матеріали стін та перекриттів шляхом інфільтрації повітряних мас за рахунок різниці температур та перепаду тисків зовнішнього холодного та внутрішнього теплого повітря та наявності витяжних шахт достатньої висоти. Різниця висот рівнів забору та видалення повітря через дефлектор у даху має бути не менше 3м. Довжина горизонтальних ділянок вентканалів має перевищувати 3м, а швидкість повітря на повітроводах - 1м/с. Враховуються і розташування будинку щодо троянди вітрів, показники вітрового тиску для розташування вентиляційних шахт: на боці будівлі, зверненої до вітру, утворюється підвищений тиск, а на протилежному – розрідження.

види вентиляційних каналів


Конструкції витяжних шахт та вентиляційних каналів можуть бути різними:


1. кілька вентканалів у цегляній кладці;

2. вентиляційний канал приставної до стіни будинку;

3. підвісний горизонтальний вентиляційний короб;

4. Вентиляційні шахти виведені на дах.


Розміри та розташування цих каналів визначаються на стадії проектування будинку.






Після проведення заміни вікон, встановлення нових дверей, нанесення теплоізолюючих покриттів на стіни будинку, втрати втрати
зменшуються, але природна вентиляція істотно погіршується і вимагає додаткових заходів. Часто постає питання - як позбутися конденсату на вікнах, затхлого повітря або навіть цвілі та грибка в кутах?

вентиляція у будинку



1. Встановлення додаткових припливних клапанів стінових (3) або віконних (2) у житлові приміщення, а також витяжних побутових вентиляторів (1), встановлених у витяжні канали в санвузлах, пралень та на кухні дозволить посилити ефективність природної вентиляції, знизити вологість у приміщеннях та покращити повітрообмін. Припливні клапани різної конфігурації встановлюються в рами або між стулками пластикових вікон, зазвичай над розташованим під вікном радіатором, що забезпечує природну циркуляцію та підігрів повітря, що поступає всередину.





віконний провітрювач

Встановлюють також стінові провітрювачі циліндричної форми з фільтрами, вони монтуються на стіну, над батареями, щоб свіже повітря відразу нагрівалося. Монтаж стінових припливних клапанів вимагає правильного вибору місця встановлення та спеціальних пристроїв для того, щоб зробити акуратний отвір у стіні солідної товщини. Краще цю роботу доручити спеціалістам.





монтаж побутового вентилятора



Вентилятори, що монтуються у витяжні канали у санвузлах, можуть мати датчики температури та вологості для контролю повітряного середовища. Для зручності увімкнення витяжного вентилятора пов'язують із включенням освітлення санвузла. Сучасний ринок пропонує достатній асортимент таких пристроїв різної продуктивності. Їх монтаж здійснюється згідно з інструкціями з встановлення, і може бути виконаний самостійно або за допомогою монтажників таких приладів.




Монтаж Примусової вентиляції у котеджі


У котеджах монтують як децентралізовані компактні припливно-витяжні установки (з рекуперацією та без рекуперації), так і централізовані системи вентиляції та кондиціювання.


Припливно-витяжна установка 1. Місцеві установки зазвичай встановлюються та управляються парами, синхронно включаючись на подачу та витяжку, забезпечуючи циркуляцію та перетікання повітря у всі приміщення. Така схема вентиляції застосовується найчастіше для будинків невеликої площі, виконаних за сучасними енергозберігаючими технологіями.


2. Оснащення особняка або котеджу централізованою примусовою вентиляцією починається з проекту і найкраще починати на стадії будівництва будинку, тоді можна раціонально розмістити обладнання правильно організувати приплив і видалення повітря. У ході розробки проекту пропонуються кілька рішень із застосуванням різного вентиляційного обладнання - повітряних клапанів, вентиляторів, калориферів, решіток, шумоглушників, розподільних та розсіювальних пристроїв, рекуператорів, моноблочних вентиляційних установок, спліт-систем, круглих або прямокутних повітроводів з гофри, металу.



Розрізняється і ступінь автоматизації та керування такими пристроями, можливість програмування при реалізації загальнообмінної чи зональної схем вентилювання приміщень.


При монтажі обладнання в приватному котеджі здебільшого надходять так. На горищі будинку (або при монтажі моноблочної системи у приміщеннях кухні в комплекті вбудованих меблів) монтується припливно-витяжна установка.

Монтаж під дахом будинку

Під час будівництва передбачається приміщення для розміщення вентиляційного обладнання з можливістю обслуговування, якщо застосовується стінова установка, або робляться отвори зі стін та стелі для розведення повітропроводу по поверхах та по кімнатах. Для прокладання повітроводів та розміщення обладнання над підвісними стелями враховується запас по висоті стель. Залежно від висоти доступного простору проектом вибираються круглі або прямокутні повітряводи. У період проведення оздоблювальних робіт у будинку будь-яким прихованим способом (у стінах, на горищі, за каркасами та підвісними стелями) прокладаються згідно з проектною схемою припливні та витяжні магістральні повітроводи , встановлюються шумоглушник на припливному повітроводі вентустановки , повітряні заслінки, дросель-клапани, електрона .

Монтаж повітроводу

У кімнатах встановлюють розподільні решітки з регулюванням напряму повітряних потоків. Кріпляться зовнішні ґрати для забору свіжого повітря з вулиці.

Для видалення конденсату, що утворюється в рекуператорі на стороні витяжного повітря в холодну пору року, повинен бути передбачений злив через дренажну трубу в отвір каналізації через спеціальний гідрозатвор - на фото показано при настінному монтажі припливно-витяжної установки на кухні.

Дренаж

У будь-якому випадку при монтажі припливно-витяжної установки на стіні, під стелею або у допоміжному приміщенні повинен бути забезпечений доступ до піддону для збирання конденсату та обслуговування фільтрів. Частини повітроводів збирають блоками, потім монтують їх у встановлених місцях, поверхні проходу повітроводів через перекриття або стіни ізолюють, секції скріплюють між собою за схемою. Після монтажу елементів та конструкцій проводять електромонтажні роботи та пусконалагоджувальні роботи. Налагодження та регулювання роботи обладнання здійснюється за програмою випробувань після закінчення монтажу системи вентиляції. За допомогою приладів проводиться контроль робочих параметрів установки, які після проведення випробувань записуються в паспорт установки для порівняння під час проведення наступних сервісних обстежень.


Контроль параметрів

Монтаж таких систем вентиляції доручають ліцензованим спеціалістам, які ведуть роботи відповідно до всіх вимог ДБН та БНіП, протипожежних норм та з дотриманням техніки безпеки. Грамотний монтажник завжди зможе вказати та допомогти усунути недоліки проекту. При монтажі повинні бути забезпечені баланс припливу та витяжки, правильність прокладання повітроводів, надійне кріплення пристроїв та якість з'єднань. Встановлення автоматики та налагодження обладнання, інтеграція з іншими системами в будинку, організація спільної роботи проектувальника та монтажника, введення в експлуатацію та перевірка на відповідність проектним даним – це широке коло монтажних робіт. Фахівці з монтажу вентиляції співпрацюють також із дизайнерами, щоб приховати всі елементи та не порушити пропонований варіант інтер'єру.

Зашивка


Кваліфікований монтаж вентиляції в котеджі ліцензованими фахівцями гарантує надійну роботу вентиляційної системи протягом усього терміну експлуатації, а також забезпечує якісний сервісний супровід такого обладнання: періодично, згідно з підписаним договором, необхідно проводити очищення фільтрів, перевірку роботи калориферів, вентиляторів та інші роботи.

Інші теми у таких статтях:


Сервісне обслуговування вентиляції у приватному будинку

Як перевірити якість монтажу вентиляції у котеджі


Вентиляція та кондиціювання котеджу: чи потрібно і з чого почати

Чому ми?

9 років досвіду в сфері ОВіК

Працюємо на принципах «win-win»

Регулярно проходимо тренінги і вкладаємо отриманий досвід у кожен проект

З нами вибір обладнання – зручний, вигідний, швидкий

Більш 400 реалізованих об'єктів

Ми створюємо мікроклімат, який подобається людям

Сертифікати і ліцензії
Дозвіл на роботи Будівельна ліцензія Офіційний дилер бренду Daikin Офіційні партнери бренду Solerpalau Офіційні партнери бренду Gree Сертифікат ВентСервіс

Міста в яких ми працюємо

  1. Київ
  2. Вінниця
  3. Кіровоград
  4. Львів
  5. Харків
  6. Полтава
  7. Сумми
  8. Дніпропетровськ
  9. Івано-Франківськ
  10. Запоріжжя
  11. Миколаїв
  12. Одеса
  13. Чернігів
  14. Чернівці
  15. Житомир
  16. Тернопіль
  17. Луцьк
  18. Рівно
  19. Хмельницький
  20. Мукачево
  21. Ужгород
У вас залишились запитання?
Замовте безкоштовно: консультацію, проектне рішення, розрахунок вартості
Надіслати
Вам була корисна ця стаття?
Так
Ні
Потрібна консультація спеціаліста?
Зв'яжіться з нами, наш спеціаліст відповість на ваші запитання
Замовити дзвінок
Ми хочемо проконсультувати вас
Обов'язкове поле
Обов'язкове поле

Підписатися на розсилку

Допомога
Допомога
Об'єкти
Рубрики
Послуги