loading
Каталог
Служба підтримки
097 100-05-33
044 500-00-53
В будні з 09:00 до 20:00 На вихідних з 10:00 до 17:00 (замовлення on-line)
Замовити дзвінок
Замовити дзвінок
Служба підтримки
097 100-05-33
044 500-00-53
В будні з 09:00 до 20:00 На вихідних з 10:00 до 17:00 (замовлення on-line)
Замовити дзвінок
Замовити дзвінок
Каталог
Пошук
Корзина
Обране
Каталог
Бренди
Aereco Alfa Laval Aspen Aspira Atmic AUX Ballu Belimo Blauberg Bosch Carrier Cata Celsius Chigo Climaveneta Climtec Cooper&Hunter Daikin Danfoss Dantherm Devi Eberle Electrolux EWT Frapol (Onyx) Frico Genergy Genpower Gree Gucbir Guntner Haier Helios Hisense Hitachi Hoapp (Gree) Hutterer&Lechner GmbH Idea Invertek Irmas Jonix Leberg Lennox Lenze Lessar LG Lufberg Maico Master Microdam Midea Mitsubishi Electric Mitsubishi Heavy Mosa MYCOND Neoclima Nibe Nordis O.ERRE Olefini Olmo Ostberg Panasonic Philips RC Group Reventon Rhoss Rosenberg Ruck Sabiana Sakata Salda Sentera Siemens Soler&Palau Systemair Terneo Thermoscreens Tion Toshiba Tosot Trane Trotec UVDI Vaillant Ventoxx Vortice Vts Weger Wito York Zanussi Вентс Прана Тепломаш Термия
Блог
16 серпня
8383
Ventbazar

Монтаж прямокутного канального вентилятора

Зміст
Монтаж прямокутного канального вентилятора
Поділитись
Facebook
Поділитись
Facebook

Монтаж прямокутного канального вентилятора

Канальні вентилятори , що встановлюються в повітропроводи прямокутного перерізу, можуть бути різними за конструкцією та умовами експлуатації. Підбір вентилятора повинен проводитись відповідно до вимог продуктивності вентиляційної системи. Діапазон застосування широкий, від невеликих квартир чи офісів до великих промислових площ. Для великих об'єктів характерний монтаж вентиляторів спільно з комплексною набірною системою вентиляції, в яку входять не тільки вентиляційні агрегати, а й шумоглушники, фільтри, клапани, розподільники, повітроводи прямокутного перерізу, шумоглушники, нагрівачі та інші елементи транспортування та обробки повітря. Дізнайтесь більше про використання канальних вентиляторів на великих та промислових об'єктах тут .

Кожен провідний виробник вентиляційного обладнання пропонує гаму супутніх пристроїв та стикувальних модулів для повної комплектації набірної системи, як у моделей Asys серії ABV . Прямокутні набірні вентиляційні установки застосовують у разі обмежень у просторі по висоті, що утруднює розташування будь-якого іншого пристрою за підвісними стелями. Зазвичай, схему розташування всіх елементів розробляє інженер-вентиляційник під час підготовки проекту. Він розраховує всі відрізки ділянок та передбачає способи кріплення складових системи. Ознайомтеся з прямокутними канальними вентиляторами бренду Ruck – однією з провідних європейських кліматичних компаній, та їх підходом до виготовлення агрегатів – про це у нашій статті .

Монтаж прямокутного канального вентилятора

Основні вимоги, що висуваються під час виконання монтажних робіт

1. Наявність кваліфікації та досвіду у проведенні монтажних робіт із встановлення обладнання даного класу та конкретного виробника;

2. Дотримання послідовності монтажних робіт із введення в експлуатацію здійснюється відповідно до вимог супутньої технічної документації;

3. Дотримання техніки безпеки під час виконання робіт з механічного складання. Обов'язково слід перевірити при електромонтажі, чи вимкнено подачу енергії на контакти, до яких потрібне підключення самого пристрою. Необхідно забезпечити всі запобіжні заходи щодо захисту від несанкціонованої подачі електроенергії. Далі можна проводити електромонтаж згідно зі схемою з'єднань. Також повинен забезпечуватися захист від попадання вологи або сторонніх предметів усередину вентилятора. Монтаж прямокутних канальних вентиляторів виконується у суворій відповідності кліматичному виконанню та ступеню захисту кожної моделі — наприклад, для моделей, розрахованих на роботу в приміщенні, таких як Aerostar серії SVF , не допустима зовнішня установка.

4. Зазвичай вентилятори встановлені між парою гнучких вставок прямокутної форми, призначених зниження вібрацій. Монтаж можна проводити в будь-якому положенні. Важливо слідувати вказівнику маркування на корпусі, яка потрібна для дотримання напряму повітряного потоку.

{callback:1} 5. Електропроводка має бути надійно закріплена та прихована. Не допускається провисання проводів, і має бути виключена можливість їхнього механічного пошкодження.

6. Доступ до частин вентилятора, що обертаються, також не допускається.

7. При монтажі вентиляційних агрегатів не забудьте передбачити простір, необхідний для проведення регламентних та ремонтних робіт. Слід врахувати, чи доступ при відкритій кришці, чи є місце для відкидання поворотної частини з ротором вентилятора. Приклад таких моделей – вентилятори Systemair серії KT .

8. Після монтажу проводяться пуско-налагоджувальні роботи з налагодження, регулювання та підтримання показників щодо продуктивності вентилятора, тиску, шуму та інших параметрів. Необхідно дотримуватись вимог та послідовності робіт, відображеної в інструкції з монтажу та введення в експлуатацію перетворювачів частоти, електроприводів, клапанів тощо.

9. Механічне кріплення хомутами, підвісними шпильками, за допомогою опорних конструкцій, мають бути надійними та міцними. Дотримується обов'язково герметичність стиків і захист фільтра від забруднень. Ці заходи значно подовжать термін служби вентилятора.

Експлуатація канального прямокутного вентилятора: терміни, правила

Щоб Ваш вентилятор канальний працював довго і з повною потужністю, без поломок, потрібно дотримуватись правил експлуатації, написаних в інструкції (вона йде в комплектації з усіма моделями). Основні з них: важливо підтримувати чистоту обладнання як зовні, так і всередині, тобто регулярно чистити механізми. Також важливо дотримуватися чистоти повітря в просторі, в якому працює прилад - уникати запиленості, підняття високих температур або ж різких перепадів (це відноситься до промисловості). До того ж важливо вивчити питання про те, на яку потужність розрахований вентилятор, і не перенавантажувати його більшими швидкостями, ніж належить. Наприклад, Ви придбали регулятор потужності або пульт для вентиляції, і він може включати швидкість більшу, ніж передбачає Ваша система - не робіть цього. Мало того, що вентилятор не зможе вичавити перебільшених температур, то ще й двигун згорить за короткий термін. Дуже короткий.

Якщо Ви хочете, щоб прилад працював особливо довго і без збоїв, без частих потреб у сервісі, потрібно знати деякі нюанси ще до покупки виробу:
  • Як ми вже зазначили, монтаж повинен здійснювати тільки кваліфікований спеціаліст, у якого є офіційний дозвіл або сертифікат. Інакше, недосвідчена людина може зламати деякі деталі, або встановити прилад так, що він буде працювати тільки на половину своєї потужності.
  • Для довгої та ефективної експлуатації важливий та підбір. Вже зрозуміло, що потрібно всі аспекти підбору довірити професійному інженеру, тільки він зможе врахувати скільки потужності і які параметри приладу до стійкості підійдуть для Вашого приміщення.
  • І з питання про підбір все плавно перетворюється на питання хорошого бренду. Так, це вплине на всі аспекти роботи: і на термін використання, і на якість роботи, і на ефективність, і на постійність у ремонті. Деякі вентилятори не вимагають ремонту за весь термін роботи. Що ми можемо порадити, як компанія, яка займається підодним обладнанням дуже довгі роки :) Список виробників канальних вентиляторів, які зарекомендували себе з позиції надійного обладнання:

Ruck                                                 Systemair                                                Soler&Palau
Прямокутний канальний вентилятор Ruck.Прямокутний канальний вентилятор systemair - монтаж Прямокутний канальний вентилятор Soler&Palau - монтаж

Терміни експлуатації: як показує практика, при правильному використанні та дотриманні правил з інструкції, прямокутні канальні вентилятори мають термін експлуатації в середньому 5 років, але буває трохи більше. І це не залежить від виробника або від постачальника цих приладів, хоча, якщо виробник має не дуже хороші рейтинги, то терміни можуть бути набагато нижчими. Але в результаті, будьте готові до того, що через 5 років Вам доведеться замінити вентилятор на новий, але система залишиться та ж.


Сервіс канального прямокутного вентилятора

Іноді Власник системи вентиляції стикається з проблемою роботи приладу, і розуміє, що йому потрібен сервіс прямокутних вентиляторів. Про нього ми вам розповімо. Для початку згадаємо важливі фактори, які допоможуть зменшити потребу у виклику допомоги для сервісу:

  • Такі канальні вентилятори часто не потребують профілактики. Тобто Вам не потрібно часто викликати майстра, щоб він дивився механізми і часто порушував цілісність короба приладу.
  • Не варто вигадувати всякі-різні фокуси з метою профілактики та покращення роботи вентилятора – вони можуть як і щось покращити, так і погіршити і дуже сильно. Наприклад, Вам може здатися, що вентилятор став слабше працювати, і Ви вирішили самі подивитися, що з ним не так - при розтині короба без фахівця, Ви можете пошкодити якийсь механізм, і вентилятор доведеться лагодити.
Сервіс та конструкція прямокутного вентилятора

Але все ж таки, ми вважаємо, що Ви повинні бути упізнані в тому, як правильно здійснити сервіс вентилятора. Адже іноді недосвідчені монтажники видають себе за спеціалістів, і потім при сервісі роблять багато помилок, а у Вас знання будуть все перевірити. Отже, основні аспекти правильного сервісу:
  • Перш ніж братися за сервіс, відключіть мережну напругу і перевірте ще раз, щоб вона була точно відключена.
  • Розкривши короб, попередньо при монтажі залишивши дверцята в поверхні стелі, спочатку перевірте механізм вентилятора і його лопат на наявність сторонніх предметів, а так з'ясуйте, чи обертається вентилятор. Після такої перевірки підключіть прилад до мережі та перевірте його роботу.
  • Якщо ж вищезазначені дії не допомогли, то спробуйте: клавішею запуску на реле захисту (якщо воно підключене до обладнання), спробуйте включити і зупинити роботу вентилятора.
  • При ситуації, коли прилад не входить через реле, потрібно провести аналіз приладу: перевірити його на правильність монтажу, на точність підключення до мережі електроенергії, виміряти опір обмоток електромотора. Коли Ви переконаєтеся, що всі пункти дотримані правильно, перевірте двигун. У випадку, коли двигун згорів, потрібно звернутися до постачальника Вашого вентилятора або вентиляційної системи. Він допоможе Вам із заміною, відправить до офіційного сервісного центру виробника, де знайдуть причину поломки та можливо компенсують Вам заміну (у яких випадках відбувається компенсація, читайте у цьому розділі у пункті про умови гарантії).
  • Обов'язково проведіть чищення всіх елементів від пилу та бруду – так прилад працюватиме налагоджено, з повною потужністю, і не принесе цей пил Вам у приміщення.


Правильно виконаний монтаж – запорука ефективної вентиляції. Фахівці Вентбазар з Києва завжди готові надати замовникам кваліфіковану допомогу та виконати весь комплекс монтажних робіт з виїздом по Україні за потребою.


Матеріали з цієї тематики:

Вентилятори побутові канальні

Канальні вентилятори Vents

Чому ми?

9 років досвіду в сфері ОВіК

Працюємо на принципах «win-win»

Регулярно проходимо тренінги і вкладаємо отриманий досвід у кожен проект

З нами вибір обладнання – зручний, вигідний, швидкий

Більш 400 реалізованих об'єктів

Ми створюємо мікроклімат, який подобається людям

Сертифікати і ліцензії
Дозвіл на роботи Будівельна ліцензія Офіційний дилер бренду Daikin Офіційні партнери бренду Solerpalau Офіційні партнери бренду Gree Сертифікат ВентСервіс

Міста в яких ми працюємо

  1. Київ
  2. Вінниця
  3. Кіровоград
  4. Львів
  5. Харків
  6. Полтава
  7. Сумми
  8. Дніпропетровськ
  9. Івано-Франківськ
  10. Запоріжжя
  11. Миколаїв
  12. Одеса
  13. Чернігів
  14. Чернівці
  15. Житомир
  16. Тернопіль
  17. Луцьк
  18. Рівно
  19. Хмельницький
  20. Мукачево
  21. Ужгород
У вас залишились запитання?
Замовте безкоштовно: консультацію, проектне рішення, розрахунок вартості
Надіслати
Вам була корисна ця стаття?
Так
Ні
Потрібна консультація спеціаліста?
Зв'яжіться з нами, наш спеціаліст відповість на ваші запитання
Замовити дзвінок
Ми хочемо проконсультувати вас
Обов'язкове поле
Обов'язкове поле

Підписатися на розсилку

Допомога
Допомога
Об'єкти
Рубрики
Послуги