loading
Каталог
Служба підтримки
097 100-05-33
044 500-00-53
В будні з 09:00 до 20:00 На вихідних з 10:00 до 17:00 (замовлення on-line)
Замовити дзвінок
Замовити дзвінок
Служба підтримки
097 100-05-33
044 500-00-53
В будні з 09:00 до 20:00 На вихідних з 10:00 до 17:00 (замовлення on-line)
Замовити дзвінок
Замовити дзвінок
Каталог
Пошук
Корзина
Обране
Каталог
Бренди
Aereco Alfa Laval Aspen Aspira Atmic AUX Ballu Belimo Blauberg Bosch Carrier Cata Celsius Chigo Climaveneta Climtec Cooper&Hunter Daikin Danfoss Dantherm Devi Eberle Electrolux EWT Frapol (Onyx) Frico Genergy Genpower Gree Gucbir Guntner Haier Helios Hisense Hitachi Hoapp (Gree) Hutterer&Lechner GmbH Idea Invertek Irmas Jonix Leberg Lennox Lenze Lessar LG Lufberg Maico Master Microdam Midea Mitsubishi Electric Mitsubishi Heavy Mosa MYCOND Neoclima Nibe Nordis O.ERRE Olefini Olmo Ostberg Panasonic Philips RC Group Reventon Rhoss Rosenberg Ruck Sabiana Sakata Salda Sentera Siemens Soler&Palau Systemair Terneo Thermoscreens Tion Toshiba Tosot Trane Trotec UVDI Vaillant Ventoxx Vortice Vts Weger Wito York Zanussi Вентс Прана Тепломаш Термия
Блог
14 лютого
24150
Ventbazar

Лінійка безшумних канальних вентиляторів

Зміст
Лінійка безшумних канальних вентиляторів
Поділитись
Facebook
Поділитись
Facebook

Лінійка безшумних канальних вентиляторів

Зміст:
Тихі канальні вентилятори.
На сьогодні наша компанія отримує від кожної 5/6 людини питання про те, які ж канальні вентилятори є малошумними, чи існують абсолютно самі тихі вентилятори.

Давайте відразу розвіємо міф: апріорі вентилятори не можуть бути тихими взагалі, особливо високопродуктивні канальні (хіба що, коли вони не включені). У реалії на 75-80% шум йде від оборотів, решта 20% припадають на конфігурацію самої крильчатки.

Тому, як показує практика, канальний вентилятор може бути тихим у разі дотримання 4К:
  • Коли заявлені показники виробників справді реальні.
  • Коли слова підкріплені практикою.
  • Коли правильно виконаний монтаж у каналі (розташування вентилятора у вентиляційній шахті або при повітроводі).
  • Коли вентилятор правильно підібраний для певного приміщення.

Згадаймо, для чого потрібен канальний вентилятор, і плавно перейдемо до найголовнішої суті цієї статті.
Тихі канальні вентилятори призначені для вентиляції промислових приміщень, комерційних структур, житлових приміщень (ванни, санвузли, кухні). Його використовують з метою видалення забрудненого повітря, диму, газів та регулювання підвищеної температури середовища, виведення надмірної вологи з навколишнього або попередньо розігрітого опаленням повітря. Він також забезпечує комфортне охолодження та організовує загальну вентиляцію.

Вентиляція - джерело шуму, або навіщо потрібні безшумні канальні вентилятори

Вентиляція допомагає встановити оптимальний мікроклімат у потрібному приміщенні: сприяє зниженню підвищеної вологості, яка може завдати шкоди меблям, порушити структуру оздоблювальних матеріалів, негативно позначитися на побутових приладах і поступово, досить непомітно для Вас, зіпсувати зовнішній вигляд стін та стелі. Раніше популярним способом очистити повітря була природна вентиляція, але цього стало недостатньо, і підвищення ефективності почали встановлювати вентилятори, які видають незначний шум. Створюється цей шум через електродвигун, а саме при обертанні крильчаток і лопат, і повітря, яке проходить через них, утворює завихрення, що і спричиняє неприємний звук. Такий агрегат виконує свою роботу чудово, але створює певний дискомфорт для людини, що може призвести до появи мігрені, постійної втоми та ознак напруги.
монтаж тихого канального вентилятора
Загалом, єдиний фіксований спосіб правильного визначення звукового рівня вентилятора – це середній рівень звукового тиску в спектрі прослуховування на відстані. Звучить складно, але це дає змогу використовувати універсальну цифру для всіх витяжних вентиляторів. Оптимальною цифрою є 35 децибелів. Така сила звукової хвилі досить тиха, але не є ідеальною, адже створює певний звук, який викликає деяке роздратування. Тому, був створений тихий канальний вентилятор із силою звуку в 25 децибелів, що можна уподібнити до звучання людського шепоту. Безшумний вентилятор для дому забезпечить тишу, навіть коли Ви знаходитесь за кілька метрів від нього. Ви не чутимете роботу обладнання, але при цьому воно успішно продовжить очищати повітря в приміщенні.

Трохи більше про те, чому деякі вентилятори безшумні

У чому причина безшумності вентилятора? Весь секрет тихої діяльності та бездоганної роботи криється у конструкції таких приладів. Як і всі інші пристрої такого роду, так і вентилятор безшумний канальний побудований на трьох китах (основних деталях):
  • конструкція тихого канального вентилятора Двигун, який абсолютно відрізняється способом його встановлення до корпусу приладу. У шумних приладах це кріплення досить жорстке, і вентиляція відбувається з високим ступенем вібрації, яка надходить від лопат і крильчаток, що стає причиною появи шуму. У безшумних вентиляторів конструкція відрізняється через втулки, які пом'якшують кріплення, і тому циркуляція повітря відбувається майже без вібрацій - створення шуму при цьому майже неможливо.
  • Мотор, у якому ротор підтримується підшипниками – це може стати причиною появи дратівливого звуку. Але в безшумні канальні вентилятори встановлені високоточні підшипники. Вони допомагають прибрати биття ротора двигуна, що усуває непотрібний звук.
  • Корпус, виготовлений із високоякісного пластику, який є монолітним. А це саме те, що потрібно, адже чим вища монолітність пристрою, тим менше шуму він створює.
При цьому, безшумний вентилятор має головну особливість - точне виконання всіх деталей та вузлів. Канальна вентиляція вимагає ювелірного звернення, і такі агрегати це забезпечують.

Види тихих канальних вентиляторів

Є кілька видів канальних вентиляторів, але оскільки всі приміщення індивідуальні, їх можна поділити на великі групи:
1) Побутові
2)Промислові

Відмінність цих видів криється у продуктивності: побутові канальні вентилятори найчастіше переміщують невеликі обсяги повітря, а ось промислові встановлюються на великих об'єктах та в цехах, що вимагає від них чималої стійкості та підвищеного навантаження. Тому спостерігається монументальна відмінність у їхній конструкції, яка безпосередньо впливає на шумність.

{callback:1} Якщо розглядати побутову лінійку, то можна побачити, що практично всі прилади виготовлені з пластику, причому, що корпус, що крильчатка. Тому вони набагато тихіше працюють. В особливо тихих вентиляторах велику роль відіграє конструкція двигуна та розташування лопатей, про що ми вказували вище.

Промислові канальні вентилятори важко зробити тихими: вони мають великі габарити, зроблені з оцинкованого металу, а продуктивність набагато масштабніша (починаючи від 5000 м3/год і закінчуючи 25000 м3/ч, як одна з серій популярного бренду Systemair, але буває і набагато більше), за рахунок чого додатковий шум створює вібрація від роботи двигуна та крильчатки. Тому Ви не зможете знайти зовсім тихих промислових вентиляторів, але є виробники, які гарантують роботу пром. лінії при шумі від 50-60 дБ(А) за дуже високої продуктивності. Для порівняння, звичайні промислові вентилятори працюють зі звуком 49 дБ(А) при продуктивності 1200 м3/год.

Виробники тихих канальних вентиляторів

Яскравими прикладами хороших виробників, які виготовляють якісні моделі безшумних канальних вентиляторів, є такі компанії:

Побутовий сегмент

  • Виробник: Іспанія.
  • Гарантія: 24 місяці.
  • Тип: круглий.
  • Серія Td-Silent запатентована як найтихіша. За рахунок високоякісного пластику корпусу та інноваційного підходу у розробці високоефективної крильчатки.
  • Подвійний корпус, де між внутрішнім та зовнішнім корпусом знаходиться звукоплоглинаючий матеріал.
  • Рівень шуму: 24 дБ(А) при продуктивності 240 м 3 /год (тише не буває) - наприклад взята модель soler & palau td 250 .
  • Виробник: Україна.
  • Гарантія: 24 місяці.
  • Тип: круглий.
  • Використовується в приміщеннях з вимогами малошумної роботи за рахунок шумоізольованого корпусу та крильчатки із полімерного пластику АВС. Перфорована поверхня розсіює звук, а шар з мінеральної вати 50 мм пригнічує шум двигуна.
  • Рівень шуму: 29 дБ(А) за 240 м 3 /год.
  • Виробник: Китай.
  • Гарантія: 12 місяців.
  • Тип: круглий.
  • Вентилятори даної серії мають подвійну ізоляцію двигуна, яка виготовлена з бавовняного ізоляційного матеріалу. Спеціальні отвори на корпусі гасять звукові хвилі та вібрацію (перфорація).
  • Рівень шуму: 25 дБ(А) за продуктивності 284 м 3 /год.

Промисловий сегмент:
  • Виробник: Німеччина.
  • Гарантія: 12 місяців.
  • Тип: прямокутний, підходить для встановлення у будь-якому положенні.
  • Дуже тиха робота вентиляторів Ruck забезпечується ізоляцією за рахунок поліуретанової піни товщиною 40 мм, що робить їх найкращим рішенням для людей особливо чутливих до звуку. Вентилятор, зроблений із пластику, також зменшує вібрації.
  • Рівень шуму: 61 дБ(А) за продуктивності 4949 м 3 /год.
  • Виробник: Україна.
  • Гарантія: 24 місяці.
  • Тип: прямокутний, з можливістю кріплення у круглих каналах.
  • Вентилятори Вентс ВШ оснащені шумоізольованим корпусом, а захист від вібрацій виконаний за допомогою великого шару мінеральної вати.
  • Рівень шуму: 51 дБ(А) за 5700 м3/год; або, для порівняння, 54 дБ(А) при продуктивності 16870 м 3 / год.

Висновок

Підбиваючи підсумки, можна сказати, що:
1. Поява безшумних канальних вентиляторів на ринку розширила спектр вибору для споживача, покращила процес очищення повітря в приміщенні, а також прибрала зі списку один із подразників, який впливає на людину – шум від вентиляції.

2. Недостатньо купити просто тихий вентилятор, ще потрібно виконати грамотний монтаж.
3. Ринок сповнений різноманітних пропозицій – краще приїхати та переконатися особисто, що ця серія є справді тихою.

Інші подібні статті:

Чому ми?

9 років досвіду в сфері ОВіК

Працюємо на принципах «win-win»

Регулярно проходимо тренінги і вкладаємо отриманий досвід у кожен проект

З нами вибір обладнання – зручний, вигідний, швидкий

Більш 400 реалізованих об'єктів

Ми створюємо мікроклімат, який подобається людям

Сертифікати і ліцензії
Дозвіл на роботи Будівельна ліцензія Офіційний дилер бренду Daikin Офіційні партнери бренду Solerpalau Офіційні партнери бренду Gree Сертифікат ВентСервіс

Міста в яких ми працюємо

  1. Київ
  2. Вінниця
  3. Кіровоград
  4. Львів
  5. Харків
  6. Полтава
  7. Сумми
  8. Дніпропетровськ
  9. Івано-Франківськ
  10. Запоріжжя
  11. Миколаїв
  12. Одеса
  13. Чернігів
  14. Чернівці
  15. Житомир
  16. Тернопіль
  17. Луцьк
  18. Рівно
  19. Хмельницький
  20. Мукачево
  21. Ужгород
У вас залишились запитання?
Замовте безкоштовно: консультацію, проектне рішення, розрахунок вартості
Надіслати
Вам була корисна ця стаття?
Так
Ні
Потрібна консультація спеціаліста?
Зв'яжіться з нами, наш спеціаліст відповість на ваші запитання
Замовити дзвінок
Ми хочемо проконсультувати вас
Обов'язкове поле
Обов'язкове поле

Підписатися на розсилку

Допомога
Допомога
Об'єкти
Рубрики
Послуги