loading
Каталог
Служба підтримки
097 100-05-33
044 500-00-53
В будні з 09:00 до 20:00 На вихідних з 10:00 до 17:00 (замовлення on-line)
Замовити дзвінок
Замовити дзвінок
Служба підтримки
097 100-05-33
044 500-00-53
В будні з 09:00 до 20:00 На вихідних з 10:00 до 17:00 (замовлення on-line)
Замовити дзвінок
Замовити дзвінок
Каталог
Пошук
Корзина
Обране
Каталог
Бренди
Aereco Alfa Laval Aspen Aspira Atmic AUX Ballu Belimo Blauberg Bosch Carrier Cata Celsius Chigo Climaveneta Climtec Cooper&Hunter Daikin Danfoss Dantherm Devi Eberle Electrolux EWT Frapol (Onyx) Frico Genergy Genpower Gree Gucbir Guntner Haier Helios Hisense Hitachi Hoapp (Gree) Hutterer&Lechner GmbH Idea Invertek Irmas Jonix Leberg Lennox Lenze Lessar LG Lufberg Maico Master Microdam Midea Mitsubishi Electric Mitsubishi Heavy Mosa MYCOND Neoclima Nibe Nordis O.ERRE Olefini Olmo Ostberg Panasonic Philips RC Group Reventon Rhoss Rosenberg Ruck Sabiana Sakata Salda Sentera Siemens Soler&Palau Systemair Terneo Thermoscreens Tion Toshiba Tosot Trane Trotec UVDI Vaillant Ventoxx Vortice Vts Weger Wito York Zanussi Вентс Прана Тепломаш Термия
Блог
23 січня
6087
Ventbazar

Як підібрати вентиляцію в приватний будинок

Зміст
Як підібрати вентиляцію в приватний будинок
Поділитись
Facebook
Поділитись
Facebook

Як підібрати вентиляцію в приватний будинок

Добре організована вентиляція у власному будинку – запорука здоров'я та благополуччя всієї родини.

Стандартно будь-який будинок починається з проекту, або ще точніше - з правильно поставленого технічного завдання на проектування. Звичайно, все залежить від завдання, бюджету проекту та побажань замовника. Але величезну роль грає і професіоналізм проектанта, який вибере найоптимальніший варіант комплекту обладнання для створення здорового мікроклімату в будинку.

ventiljacija_chastnogo_doma_kak_podobrat

Система природної вентиляції у приватному будинку


Найпростішим варіантом є організація природної вентиляції в будинку, підтверджена проектом. Розділ «Вентиляція» є частиною архітектурного проекту та виконується відповідно до вимог ДБН В.2.2-15-2005 'Житлові будинки', ДБН В.2.5-67:2013 'Опалення, вентиляція та кондиціювання' - з дотриманням усіх будівельних та санітарних норм.

Природна вентиляція найчастіше передбачається у більшості будинків різної площі, до 150-200 кв.м і більше, в умовах помірного клімату. Обов'язково передбачаються можливості та розраховується кількість припливного повітря, щоб забезпечувати достатній повітрообмін, визначаються швидкості руху повітряних потоків, конструкційні розміри стояків та вентиляційних каналів, перевіряється виконання вимог до мікроклімату у житлових та додаткових приміщеннях та на поверхах. У проекті ув'язується система вентканалів та стояків із загальним дизайном будинку, передбачається доступ для обслуговування та ремонту. У будинках, побудованих кілька десятків років тому зі старими конструкціями дверей і вікон, було досить щілин і нещільностей для інфільтрації - проникнення свіжого повітря всередину приміщень будинку.

природна вентиляція у будинку

Отримуваної об'ємної швидкості руху повітря в 1м куб./год для невеликого будинку достатньо, витяжні стояки мають невеликі перерізи і достатню висоту, загальна якість повітряного середовища виходить нормативно достатньою за якістю задовільною. При цьому немає великих втрат і протягів. При сучасних герметичних конструкціях вікон і дверей та утеплених стінах будівель необхідно встановлювати додаткові клапани для припливу свіжого повітря. Такі елементарні заходи значно покращать повітрообмін у приміщеннях котеджу. Необхідно лише своєчасно проводити ревізію роботи вентиляції та стану вентканалів.

ПРИМУСОВА ВЕНТИЛЯЦІЯ У ПРИВАТНИХ БУДИНКАХ


Необхідність у вентсистемах з механічним спонуканням виникає при вирішенні завдань організації мікроклімату в особняках або великих котеджах, а також у невеликих будинках з вадами природного повітрообміну, наприклад, коли ваш будинок розташований у жвавому міському середовищі, де проблема з чистим навколишнім повітрям не порожній звук. Тут часто виникає потреба забезпечення особливого мікроклімату для дому загалом або його окремих приміщень. Можливо необхідно забезпечити відмінну витяжку на кухні, об'єднаній зі їдальнею; підігріти надходить ззовні профільтроване та очищене повітря; забезпечити програмований у часі енергозберігаючий режим роботи вентиляції протягом доби, тижня, пори року; забезпечити різний температурний режим у різних кімнатах - спальнях, дитячих, вітальні, підвалах, гаражі.

Дуже часто система вентиляції інтегрується з обладнанням кондиціювання та повітряного опалення. Робота загальної системи програмується залежно від перебування вдома людей, цим досягаються відмінні енергозберігаючі показники. Комплекти обладнання, пропоновані кожному за завдання, мають безліч варіантів, як у складі і за ціною.

примусова вентиляція у приватному будинку
Одним із найбільш раціональних рішень для приватного будинку вважається організація припливно-витяжної вентиляції з рекуперацією тепла. У цьому випадку мінімізуються тепловтрати, повітряні маси потрапляють у приміщення очищеними та підігрітими (або охолодженими), контролюється стан мікроклімату в окремих приміщеннях, протягом усього року незалежно від погоди за вікном забезпечуються комфортні умови в будинку як по чистоті та вологості, так і по температурним показникам.

Так, це досить дорога система, що споживає електроенергію, потребує сервісу та кваліфікованого підходу, як при доборі обладнання, так і при обслуговуванні. Але сумарно енерговитрати на опалення та вентиляцію будинку виходять меншими за рахунок застосування рекуператора тепла та ретельного регулювання теплових режимів. Як варіант, може використовуватися ґрунтовий теплообмінник (одна із запозичених у теплових насосів технологія, коли забір повітря відбувається через ґрунтовий теплообмінник, прокладений на глибині 1,5-2м), який дозволяє використовувати температуру землі для підвищення (або зниження) температури повітря, що проходить по теплообміннику . В цьому випадку немає потреби в додаткових потужностях для нагрівання або охолодження повітряних потоків - енергія грунту невичерпна.


Сучасний будинок, побудований з використанням можливостей енергозберігаючих технологій та різноманітних за ступенем автоматизації систем управління, є оазою комфорту. Реалізація такого проекту швидко доведе свою ефективність. У будь-якому випадку обрана вами система вентиляції має бути економічно доцільною.



Інші матеріали з подібною тематикою:


Вентиляція та кондиціювання котеджу: чи потрібно і з чого почати

Вентиляція та дизайн у приватному будинку


Вентиляція приватного будинку

Чому ми?

9 років досвіду в сфері ОВіК

Працюємо на принципах «win-win»

Регулярно проходимо тренінги і вкладаємо отриманий досвід у кожен проект

З нами вибір обладнання – зручний, вигідний, швидкий

Більш 400 реалізованих об'єктів

Ми створюємо мікроклімат, який подобається людям

Сертифікати і ліцензії
Дозвіл на роботи Будівельна ліцензія Офіційний дилер бренду Daikin Офіційні партнери бренду Solerpalau Офіційні партнери бренду Gree Сертифікат ВентСервіс

Міста в яких ми працюємо

  1. Київ
  2. Вінниця
  3. Кіровоград
  4. Львів
  5. Харків
  6. Полтава
  7. Сумми
  8. Дніпропетровськ
  9. Івано-Франківськ
  10. Запоріжжя
  11. Миколаїв
  12. Одеса
  13. Чернігів
  14. Чернівці
  15. Житомир
  16. Тернопіль
  17. Луцьк
  18. Рівно
  19. Хмельницький
  20. Мукачево
  21. Ужгород
У вас залишились запитання?
Замовте безкоштовно: консультацію, проектне рішення, розрахунок вартості
Надіслати
Вам була корисна ця стаття?
Так
Ні
Потрібна консультація спеціаліста?
Зв'яжіться з нами, наш спеціаліст відповість на ваші запитання
Замовити дзвінок
Ми хочемо проконсультувати вас
Обов'язкове поле
Обов'язкове поле

Підписатися на розсилку

Допомога
Допомога
Об'єкти
Рубрики
Послуги