loading
Каталог
Служба підтримки
097 100-05-33
044 500-00-53
В будні з 09:00 до 20:00 На вихідних з 10:00 до 17:00 (замовлення on-line)
Замовити дзвінок
Замовити дзвінок
Служба підтримки
097 100-05-33
044 500-00-53
В будні з 09:00 до 20:00 На вихідних з 10:00 до 17:00 (замовлення on-line)
Замовити дзвінок
Замовити дзвінок
Каталог
Пошук
Корзина
Обране
Каталог
Бренди
Aereco Alfa Laval Aspen Aspira Atmic AUX Ballu Belimo Blauberg Bosch Carrier Cata Celsius Chigo Climaveneta Climtec Cooper&Hunter Daikin Danfoss Dantherm Devi Eberle Electrolux EWT Frapol (Onyx) Frico Genergy Genpower Gree Gucbir Guntner Haier Helios Hisense Hitachi Hoapp (Gree) Hutterer&Lechner GmbH Idea Invertek Irmas Jonix Leberg Lennox Lenze Lessar LG Lufberg Maico Master Microdam Midea Mitsubishi Electric Mitsubishi Heavy Mosa MYCOND Neoclima Nibe Nordis O.ERRE Olefini Olmo Ostberg Panasonic Philips RC Group Reventon Rhoss Rosenberg Ruck Sabiana Sakata Salda Sentera Siemens Soler&Palau Systemair Terneo Thermoscreens Tion Toshiba Tosot Trane Trotec UVDI Vaillant Ventoxx Vortice Vts Weger Wito York Zanussi Вентс Прана Тепломаш Термия
Блог
27 лютого
92777
Ventbazar

Особливості роботи витяжних вентиляторів із зворотним клапаном для ванних кімнат

Зміст
Особливості роботи витяжних вентиляторів із зворотним клапаном для ванних кімнат
Поділитись
Facebook
Поділитись
Facebook

Особливості роботи витяжних вентиляторів із зворотним клапаном для ванних кімнат

Ми часто чуємо необхідність вентиляції в будь-якому приміщенні, але не завжди можна точно знати, коли і які системи потрібно встановлювати. Розберемося із ситуацією, коли потрібна якісна вентиляція у ванній. Багато виробників пропонують різноманітні побутові витяжні вентилятори різних типів та потужності для вентиляції у ванній або санвузлі. Серед інших, часто пропонується встановити вентилятор для ванної кімнати зі зворотним клапаном, тим самим швидко вирішити проблему, яка часто виникає через особливості таких кімнат. Але не так все просто - купити будь-який прилад не означає вирішити всі питання, тут потрібно підійти з правильною методикою підбору, а також визначити, чи потрібен такий агрегат або можна обійтися природним способом.

витяжний вентилятор із зворотним клапаном у ванну

Причини встановлення вентилятора у ванних та санвузлах.

проблеми у ванній без вентиляції

Часто у ваннах квартир можна виявити такі нюанси:

  • поганий запах у приміщенні, що йде з центральної шахти;
  • погана природна тяга, яка утворює застояне повітря;
  • забито шахту житлового комплексу;
  • відсутність припливного повітря.

Звичайно, тому виникає багато проблем, які потім турбують господарів квартири і не дають їм покаяння. Якщо після душу або прийняття ванни з'явилися конденсат і вогкість, які довго затримуються на стінах або меблях, потемніли або вкрилися небезпечними плямами кути, відчувається затхлість і підвищена вологість повітря, тоді природними методами вже не вдасться відновити потрібний баланс. Все це – причини для занепокоєння та термінового вжиття заходів щодо покращення вентиляції.

Тому що вивести грибок і цвіль все одно не вдасться, якщо не буде добре провітрюватися ванна кімната. Про наслідки для здоров'я для великих і, особливо, маленьких мешканців квартири чи будинку, годі й казати.

Після того, як Ви помітили такі проблеми, можна викликати додому спеціаліста, який оцінить усю ситуацію. А можна просто прикласти листок паперу до отвору витяжного каналу, і якщо він тихо впав униз, приходимо до невтішного висновку – видалення повітря із приміщення відбувається зовсім слабко або взагалі не здійснюється.

Найпростішим виходом із ситуації буде встановити побутовий витяжний вентилятор для ванної кімнати. Тим самим організовується примусове видалення надлишків вологи після прийняття ванни або душу та підтримується допустимий рівень вологості у приміщенні. Не забудьте при цьому подумати про те, що якщо вологе повітря видаляється з санвузла або ванної, то така ж кількість його має надходити до цього приміщення із загального обсягу квартири або будинку через щілини або отвори в нижній частині дверей. Інакше нікого сенсу в установці примусової витяжки повітря немає – для встановлення комфортного та здорового балансу мікроклімату має здійснюватися повітрообмін (витяжка відпрацьованих мас та приплив свіжих).

Як правильно підібрати побутовий вентилятор , здійснити перевірку вентиляційної шахти та як не помилитися з ціною можна прочитати тут .

Коли можна встановити витяжний вентилятор для ванної кімнати зі зворотним клапаном

зворотний клапан вентиляції конструкція Іноді при установці кількох вентиляторів у сусідніх квартирах або на поверхах створюються місцеві перепади тиску, і виникає загроза перетікання повітря із загальної шахти назад у квартиру. А може, Ви відразу вважаєте за краще передбачити таку неприємність і вирішити проблему раз і назавжди. Або якщо витяжка працює прямо на вулицю і довжина повітроводу невелика, то холодне повітря з вулиці може проникати всередину приміщення санвузла, коли вентилятор вимкнений. Також у приміщення з вулиці може потрапляти бруд, пил, хімічні речовини, дим, комахи, алергени та інше. У таких випадках рекомендують встановлювати витяжний прилад зі зворотним клапаном - він гарантує захист від попадання будь-яких мас всередину приміщення, щільно перекриваючи канал, що служить також для зменшення втрат тепла разом з повітрям, що видаляється.

Проте необхідно порадитися з фахівцями та уточнити, які можуть бути наслідки цього кроку. Адже якщо клапан після вимкнення вентиляції наглухо перекриє витяжний канал у ванній, то природна витяжка через цей канал стає неможливою. А це вже недобре, бо тимчасово порушується повітрообмін усіх приміщень. Необхідно також врахувати, що подолання місцевого опору у вигляді клапана вимагає більшої потужності для виштовхування повітря. Тому краще, наперед ознайомитися з типами, характеристиками та подробицями конструкцій таких пристроїв та отримати пораду спеціаліста з вентиляційних систем.

Що таке зворотний клапан і як він працює

Як стало зрозуміло, зворотний клапан - важливий елемент системи вентиляції. Це спеціальна лопата, яка має такий діаметр, щоб повністю перекрити робочий модуль із задньої частини, і кріпиться вона на осі вентилятора. Клапан розроблений спеціально, щоб не пропускати зворотну тягу, тобто повітря, яке вже було витягнуте з приміщення, або повітряний потік (з вулиці, вентиляційного каналу тощо) разом з іншими забрудненнями.

принцип роботи витяжного вентилятора із зворотним клапаном

Як він працює? При включенні вентилятора зворотний клапан розкривається, а при відключенні роботи двигуна закривається. Це, звичайно, примітивна діяльність, проте ефективна. Виходячи зі способу здійснення роботи, зворотний клапан поділяється на такі види:

  • Елемент, що володіє автоматичними функціями: це найбільш популярний агрегат і найчастіше використовується в побутових приміщеннях;
  • Так званий пасивний зворотний клапан: він працює за допомогою напрямку потоку (прямого або зворотного) і є найменше використовуваним, так як дуже залежить від сили тяжіння на місці установки; Тільки гравітація впливає на захлопування клапана.

витяжка із зворотним клапаном

Зворотний клапан поділяється на типи та за іншими параметрами: виходячи з монтажу вентилятора, зворотний клапан може бути горизонтальним та вертикальним, щоб максимально підходити під розташування повітроводу та бути повністю ефективним; виходячи від виготовлення, вони бувають пластиковими та металевими (останні служать для промисловості або інших великих об'єктів); так само вони можуть бути круглими та прямокутними, або у вигляді жалюзі.

Види зворотних клапанів виходячи з матеріалів виготовлення

зворотний клапан для вентиляції метелик Пластиковий до лапан-метелика . Він виготовляється з пластику або з особливої плівки і має круглу форму, яка перерізом ділиться на дві частини і утворює дві рівних лопаті, які кріпляться на осі вентилятора. Такий клапан працює на пружині та закривається при відключенні вентилятора. Але він має кілька недоліків - для відкриття лопаті, двигун направляє на неї енергію, через що трохи знижується рівень ККД, зате при відключенні вентилятора він із пружиною захлопується сам, а так само він не має повноцінної герметичності і трохи підвищує рівень шуму всього приладу , Зате для побутових потреб або, скажімо, на кухні, він відмінно впорається зі своїми завданнями.

витяжний вентилятор із силіконовим зворотним клапаном Силіконовий клапан . Його часто можна зустріти, вбудованим у вентилятор ще при покупці. Виглядає такий тип, як прозора плівочка, яка налочена по всій поверхні задньої частини вентилятора. На перший погляд вона здається ефективною і це так і є, якщо Ви хочете встановити її у ванній, або на перших поверхах квартирного будинку. Але на верхніх поверхах, враховуючи, що вся витяжка з нижніх квартир підніматиметься вгору каналом, або поруч із сусідами, які так само встановили собі витяжний вентилятор - він не спрацює. Чому? Справа в тому, що він не закриває всі ділянки вентилятора, утворюючи отвори між вентиляційним каналом загальної та вашої шахти, і в крізь отвір заходять усі неприємні запахи та забруднення у ваш будинок. Також, такий клапан, через свою згинальну структуру, не гарантує хорошу герметичність і зі зворотного боку все ж таки прогинається під вагою зворотного потоку. Висновки - краще купувати побутовий вентилятор з пластиковим зворотним клапаном, або доукомплектовувати їм прилад.

вентилятор у ванну витяжний

Конструктивні особливості та підбір

Моделі витяжних вентиляторів із зворотним клапаном по типу діляться на осьові та відцентрові . Основними їх характеристиками, на які потрібно звертати увагу при підборі, є: витрата повітря в метрах кубічних на годину, споживана потужність у ватах та рівень шуму. Різні моделі можуть включатися періодично, за бажанням, або постійно працювати. Зворотні клапани у них бувають пластиковими, металевими або тонкої плівки; вони різняться також за місцем встановлення та формою.

Прикладами оригінальних та якісних вентиляційних пристроїв для ванної можуть бути серії:

Helios MiniVent Vortice EvoMaico ECA ipro Blauberg Quatro

Витяжний вентилятор із зворотним клапаном helios miniventВитяжний вентилятор із зворотним клапаном vortice meВитяжний вентилятор із зворотним клапаном maico eca iproВитяжний вентилятор із зворотним клапаном blauberg quatro

Говорячи про конкретні моделі, відмінно підійдуть такі:
Вентс 125 ЛД Авто ТН Maico ER 60

Витяжний вентилятор із зворотним клапаном ventsВитяжний вентилятор із зворотним клапаном maico er 60

Переваги вентиляторів із зворотним клапаном:

  • зворотний клапан вентилятор купити Сучасний вишуканий дизайн (виробники розробляють такі прилади не тільки надійними, але й підходять для будь-якого інтер'єру);
  • Висока продуктивність та безшумна робота;
  • Ефективне видалення вологи, пилу, затхлого та відпрацьованого повітря з приміщень;
  • Вологозахищене виконання;
  • В основі корпусу використовується термо- або світлостійкий пластик;
  • Мале енергоспоживання та тривалий термін служби;
  • Простий настінний чи стельовий монтаж, легке обслуговування;
  • Зниження тепловтрат вдома та збільшення енергоефективності вентиляції;
  • Управління ручне або автоматичне: включення від стаціонарного або шнуркового вимикача, датчика вологості, датчика руху або освітленості, таймера, з регульованою затримкою вимикання.

проблеми у ванній як вирішити

Таким чином, перш ніж збираєтеся купити вентилятор для ванної саме зі зворотним клапаном, добре дізнайтеся, як працює модель, чи достатня у неї продуктивність для Вашого приміщення, який рівень шуму і скільки енергії споживає, наскільки економічне та зручне управління, який ступінь вологозахищеності, який електро- та пожежна безпека цієї моделі, які особливості установки та обслуговування. Цей невеликий пристрій відповідає за здоровий клімат у Вас вдома, тому варто більше дізнатися про нього заздалегідь.

Також важливо знати, що монтаж вентилятора повинен проводитися правильно. Якість установки визначає ефективність роботи приладу. Серед помилок, які часто припускаються недосвідчені монтажники:

побутовий витяжний вентилятор із зворотним клапаном 1. Неправильно визначається місце встановлення. Перед початком кріплення важливо провести деякі розрахунки, врахувати висоту стелі, ширину стін та інше. І лише з цих даних потрібно планувати монтаж.

2. Витяжний вентилятор кріпиться посередині стіни не напроти душової. В результаті витяжка не зачіпає кути і там утворюється грибок, а спрямованість не в той бік призводить до марності, адже поруч із джерелом вологи так і залишається погане повітря. Правильним варіантом буде встановити агрегат саме в кутку з напрямком до ванної/душової - так ми виключимо, так звані, 'мертві зони' і захопимо весь обсяг приміщення, а витяжка буде працювати саме з боку джерела проблем (всі інші ділянки очищатимуться за допомогою витяжки з двері).

У результаті ми маємо наступне: потрібно правильно підходити і до підбору відповідного вентилятора, і враховувати особливості вашого будинку, його розташування, і монтаж вентилятора. Щоб виключити всі помилки, яких може припуститися монтажник, краще замовляти такі роботи у компанії, яка спеціалізується безпосередньо на цьому устаткуванні і має великий досвід з установкою вентиляційного обладнання.

Корисні статті на таку тему:

Німецькі настінні вентилятори Maico. Перевага та пряме призначення

Тихі побутові вентилятори

Вентиляція у ванній кімнаті та санвузлі

Чому ми?

9 років досвіду в сфері ОВіК

Працюємо на принципах «win-win»

Регулярно проходимо тренінги і вкладаємо отриманий досвід у кожен проект

З нами вибір обладнання – зручний, вигідний, швидкий

Більш 400 реалізованих об'єктів

Ми створюємо мікроклімат, який подобається людям

Сертифікати і ліцензії
Дозвіл на роботи Будівельна ліцензія Офіційний дилер бренду Daikin Офіційні партнери бренду Solerpalau Офіційні партнери бренду Gree Сертифікат ВентСервіс

Міста в яких ми працюємо

  1. Київ
  2. Вінниця
  3. Кіровоград
  4. Львів
  5. Харків
  6. Полтава
  7. Сумми
  8. Дніпропетровськ
  9. Івано-Франківськ
  10. Запоріжжя
  11. Миколаїв
  12. Одеса
  13. Чернігів
  14. Чернівці
  15. Житомир
  16. Тернопіль
  17. Луцьк
  18. Рівно
  19. Хмельницький
  20. Мукачево
  21. Ужгород
У вас залишились запитання?
Замовте безкоштовно: консультацію, проектне рішення, розрахунок вартості
Надіслати
Вам була корисна ця стаття?
Так
Ні
Потрібна консультація спеціаліста?
Зв'яжіться з нами, наш спеціаліст відповість на ваші запитання
Замовити дзвінок
Ми хочемо проконсультувати вас
Обов'язкове поле
Обов'язкове поле

Підписатися на розсилку

Допомога
Допомога
Об'єкти
Рубрики
Послуги