loading
Каталог
Служба підтримки
097 100-05-33
044 500-00-53
В будні з 09:00 до 20:00 На вихідних з 10:00 до 17:00 (замовлення on-line)
Замовити дзвінок
Замовити дзвінок
Служба підтримки
097 100-05-33
044 500-00-53
В будні з 09:00 до 20:00 На вихідних з 10:00 до 17:00 (замовлення on-line)
Замовити дзвінок
Замовити дзвінок
Каталог
Пошук
Корзина
Обране
Каталог
Бренди
Aereco Alfa Laval Aspen Aspira Atmic AUX Ballu Belimo Blauberg Bosch Carrier Cata Celsius Chigo Climaveneta Climtec Cooper&Hunter Daikin Danfoss Dantherm Devi Eberle Electrolux EWT Frapol (Onyx) Frico Genergy Genpower Gree Gucbir Guntner Haier Helios Hisense Hitachi Hoapp (Gree) Hutterer&Lechner GmbH Idea Invertek Irmas Jonix Leberg Lennox Lenze Lessar LG Lufberg Maico Master Microdam Midea Mitsubishi Electric Mitsubishi Heavy Mosa MYCOND Neoclima Nibe Nordis O.ERRE Olefini Olmo Ostberg Panasonic Philips RC Group Reventon Rhoss Rosenberg Ruck Sabiana Sakata Salda Sentera Siemens Soler&Palau Systemair Terneo Thermoscreens Tion Toshiba Tosot Trane Trotec UVDI Vaillant Ventoxx Vortice Vts Weger Wito York Zanussi Вентс Прана Тепломаш Термия
Блог
9 березня
18468
Ventbazar

Навіщо потрібний витяжний вентилятор з датчиком вологості для ванних кімнат

Зміст
Навіщо потрібний витяжний вентилятор з датчиком вологості для ванних кімнат
Поділитись
Facebook
Поділитись
Facebook

Навіщо потрібний витяжний вентилятор з датчиком вологості для ванних кімнат

Всі ми стикалися з проблемами, які походять від підвищеного рівня вологості в наших ваннах. Іноді їх вирішення неможливо за допомогою природної вентиляції, і тоді нам радять встановити спеціальний пристрій - побутовий вентилятор. Завдяки безлічі запропонованих ринком варіантів, підібрати вентилятори у ванну стає не так вже й просто. Насамперед необхідно розібратися з вихідними даними, зробити аналіз причин установки та вимог до передбачуваної моделі пристрою.

як усунути вологість у ванній

Чому доводиться встановлювати вентилятори для ванної кімнати

Найчастіша причина – відсутність якісної вентиляції у приміщенні ванної чи суміщеного санвузла. Якщо дивитися за нормами, то корисно дізнатися, яким має бути повітрообмін у приміщеннях квартири. А згідно з ДБН В.2.2-15-2005, норма витяжки зволоженого повітря з приміщення ванної кімнати має бути не меншою за 25 м 3 /годину. Причому обов'язково має бути організований приплив свіжого повітря до житлових приміщень квартир чи будинку через провітрювачі у вікнах (стінах) або пристроями припливної вентиляції.

Чому надмірна вологість у ванній стає гострою проблемою? Причиною цього може бути різний набір факторів:

  • Погане функціонування вентиляції у давно побудованій багатоповерхівці;
  • Встановлення герметичних вікон/дверей та порушення припливу свіжого повітря в будинок;
  • Роками канал, що не обслуговується, витяжки;
  • Потужний витяжний вентилятор у сусідській квартирі;
  • Відсутність припливу повітря у ванну кімнату.


Причин може бути багато, а результат один - вологі стіни, цвіль, а то й грибок у кутах або на стелі, плитка, що відвалюється, або зіпсована побілка. Плюс вогкість, затхлість та загроза здоров'ю.

Вирішення проблеми

Виправити ситуацію часто можна досить легко. Необхідно вибрати та встановити побутовий витяжний вентилятор для ванної кімнати з датчиком вологості. Саме він допоможе вирішити усі питання з підвищеною вологою. Він не тільки витягне задушливе повітря з приміщення, але й проконтролює рівень насичення води у повітрі, що допоможе запобігти появі грибка.

витяжний вентилятор із датчиком вологості для ванної

У подібної техніки існують інші модифікації: прилади з таймером, зі шнурковим вимикачем, з датчиком руху, з прив'язкою до вимикача світла, з перемикачами режимів або з регульованим гігростатом. Різноманітні моделі відрізняються зручністю управління або використанням певних функцій, що доповнюють агрегат, а також сучасними дизайнерськими виконаннями лицьових панелей та решіток, які підбираються під будь-який варіант обробки ванної або санвузла. Таким чином, будь-який з агрегатів, що підходить за потужністю, може бути змонтований у вентиляційний витяжний канал або встановлюватись на стіну, стелю. Але тандем витяжного вентилятора і датчика вологості – найбільш вдалий та ефективний засіб для боротьби проти вологи, що є основним фактором мікроклімату в приміщеннях з великим скупченням води.

Докладніше про дію вентилятора, а також про те, як вибрати обладнання для ванної можна прочитати тут .

Характеристика датчика вологості як індивідуального елемента

гігростат для вимірювання вологості повітря для ванної кімнати Датчик вологості інакше називають гігростатом. Це такий елемент, який з певною частотою вимірює кількість накопиченого конденсату в повітрі, і якщо є панель управління, показує показник RH у відсотковому співвідношенні. Далі, якщо рівень вологи перевищує виставлену Вами норму (часто це 60%), то датчик реагує та спрямовує імпульс у витяжний прилад, щоб той із необхідною інтенсивністю та потужністю здійснював роботу для досягнення оптимального ефекту.

Для зручності, Ви можете придбати гігростат у вигляді кімнатного приладу і повісити його на стіні. Таке обладнання підключається до вентилятора та постійно вимірює показники вологості в кімнаті. Таким чином, Ви можете в будь-який час глянути на панель гігростату та побачити показники мікроклімату на даний момент.

Особливості приладів, оснащених датчиком вологості

{callback: 1} Особливістю вентиляторів, керованих за вбудованим датчиком вологості – контроль вологості у приміщенні. Ви самі встановлюєте необхідний рівень вологи, наприклад, від 60 до 90%, і агрегат працюватиме на підтримку виставленої допустимої межі вологості. Це найкращий варіант для підтримки здорового мікроклімату у приміщеннях ванної або санвузла. І навіть якщо Ви вже встановили витяжний вентилятор, але не передбачили наявність такого датчика заздалегідь, а з'ясували його необхідність – нічого страшного, його можна придбати окремо і доукомплектувати свій прилад.

Є кілька способів включення вентилятора з гігростатом. Один із них – самостійне: примусове включення дозволить запустити прилад, коли Ви вважаєте за потрібне. Коли прилад запускає двигун, він спочатку працює за вказаним Вами часу або ж по таймеру, а після закінчення терміну, акцентується на швидке досягнення оптимального рівня вологості. Інший спосіб включення вентилятора – автоматично: коли прилад реагує за допомогою датчика на підвищення вологи та вмикається для усунення проблеми.

Великим плюсом вент.агрегата з реле вологості є економія енергії. Самі подумайте – якщо прилад вмикається лише за потреби та самостійно регулює потужність для оптимального ефекту, то й електроживлення буде витрачатися лише з необхідною кількістю.

Популярні моделі вентиляторів з датчиком вологи


Maico ECA 100 ipro H Vortice ME 100/4 LL TP HCS Helios MiniVent M1/100 N/C Вентс 125 ЛД Авто ТН

maico eca 100 ipro hВентилятор з датчиком вологиВентилятор із датчиком вологи helios miniventvents ld avto



Як вибрати витяжний вентилятор у ванну

Вологозахищене виконання для таких витяжних пристроїв є обов'язковим. Часто у них передбачений клапан, який не допускає зворотного надходження повітря з витяжного каналу до приміщення санвузла. Такі проблеми бувають, коли в сусідній квартирі встановлений вентилятор, який створює зайвий тиск у загальному вентканалі. Важливо, якщо вентилятор витяжний для ванної кімнати ще й безшумний, тобто працює майже не чутно – це подвійно приємно. Обов'язково порівняйте показники рівня шуму у різних моделей – вони можуть бути від 21 до 38Дб.

Більше про вентилятори зі зворотним клапаном можна дізнатися у статті .

вологість у ванній вирішення проблеми Ще один важливий момент: обрана Вами модель повинна не тільки швидко та ефективно видалити вологу з приміщення, але й забезпечити потрібний напір для подолання опору всієї довжини вентканалу або повітропроводу. Також враховуються розміри або переріз повітроводів. Для правильного підбору зовсім не завадить порада та розрахунок від спеціалістів з вентиляції.

Варто також звернути особливу увагу на можливості автоматики у різних моделей. Така примусова витяжка може включатися за датчиком руху або освітленості, коли Ви зайшли у ванну, і вимкнутись із затримкою часу після того, як покинули кімнату. Може включатися періодично за таймером, тим самим вентилюючи приміщення протягом доби. Такі вентиляційні пристрої з автоматикою споживають зовсім небагато електроенергії, але перевага продукції провідних виробників - це максимальна продуктивність за мінімального енергоспоживання. Це залежить від типу двигунів вентиляторів, і від якості автоматики управління. Можна встановити дорожчу модель, а платити її експлуатацію зовсім мало.

Не важливо, де Ви хочете купити вентилятор у ванну: Київ, Харків, Львів та Одеса, або вибрати будь-який інший обласний центр. Провідні виробники вентиляційного обладнання мають представництва у багатьох містах, будь то Soler&Palau, Вентс, Blauberg, Vortice, Helios, Maico та інше. Хоча набагато зручніше знайти таку продукцію через спеціалізований інтернет-магазин - там вибір більший, є сервіс та дотримується заводська гарантія. У такому представництві Вам нададуть кваліфіковану допомогу за обраною моделлю вентилятора та правильною організацією вентиляції в квартирі.

Підсумок

вентиляція у ванній ванна з комфортом

Не завжди можна сподіватися, що проблеми у ванній або на кухні покинуть нас самостійно. Коли проблеми заходять надто далеко і задушливе вологе повітря починає згубно впливати не тільки на оздоблення будинку, а й на наше здоров'я – ми одразу починаємо вживати необхідних заходів. Як один із способів вирішення, ми розглянули витяжний побутовий вентилятор із датчиком вологості, і тепер можна подумати про його позитивний вплив:

  • Прилад попереджає нас про підвищення рівня вологості і ми можемо вжити необхідних заходів;
  • Постійне дотримання необхідної норми – 45-60% вологи;
  • Процес витяжки не тільки усуває вляжність, а й неприємні запахи, і відпрацьоване повітря, і запобігає накопиченню конденсату на поверхнях;
  • Автоматизація роботи витяжного вентилятора та акцентування пристрою на вологості, що є повноцінною заслугою вбудованого датчика вологи.


Якщо у Вашій ванні спостерігається активне підвищення рівня вологості, тоді витяжний вентилятор з датчиком вологості – більша потреба, ніж зручність для дотримання комфорту.

Інші статті на подібну тему:

Як вибрати побутові вентилятори?

Вентиляція у ванній кімнаті та санвузлі

Вентиляція санвузлів приватного будинку

Чому ми?

9 років досвіду в сфері ОВіК

Працюємо на принципах «win-win»

Регулярно проходимо тренінги і вкладаємо отриманий досвід у кожен проект

З нами вибір обладнання – зручний, вигідний, швидкий

Більш 400 реалізованих об'єктів

Ми створюємо мікроклімат, який подобається людям

Сертифікати і ліцензії
Дозвіл на роботи Будівельна ліцензія Офіційний дилер бренду Daikin Офіційні партнери бренду Solerpalau Офіційні партнери бренду Gree Сертифікат ВентСервіс

Міста в яких ми працюємо

  1. Київ
  2. Вінниця
  3. Кіровоград
  4. Львів
  5. Харків
  6. Полтава
  7. Сумми
  8. Дніпропетровськ
  9. Івано-Франківськ
  10. Запоріжжя
  11. Миколаїв
  12. Одеса
  13. Чернігів
  14. Чернівці
  15. Житомир
  16. Тернопіль
  17. Луцьк
  18. Рівно
  19. Хмельницький
  20. Мукачево
  21. Ужгород
У вас залишились запитання?
Замовте безкоштовно: консультацію, проектне рішення, розрахунок вартості
Надіслати
Вам була корисна ця стаття?
Так
Ні
Потрібна консультація спеціаліста?
Зв'яжіться з нами, наш спеціаліст відповість на ваші запитання
Замовити дзвінок
Ми хочемо проконсультувати вас
Обов'язкове поле
Обов'язкове поле

Підписатися на розсилку

Допомога
Допомога
Об'єкти
Рубрики
Послуги