loading
Каталог
Служба підтримки
097 100-05-33
044 500-00-53
В будні з 09:00 до 20:00 На вихідних з 10:00 до 17:00 (замовлення on-line)
Замовити дзвінок
Замовити дзвінок
Служба підтримки
097 100-05-33
044 500-00-53
В будні з 09:00 до 20:00 На вихідних з 10:00 до 17:00 (замовлення on-line)
Замовити дзвінок
Замовити дзвінок
Каталог
Пошук
Корзина
Обране
Каталог
Бренди
Aereco Alfa Laval Aspen Aspira Atmic AUX Ballu Belimo Blauberg Bosch Carrier Cata Celsius Chigo Climaveneta Climtec Cooper&Hunter Daikin Danfoss Dantherm Devi Eberle Electrolux EWT Frapol (Onyx) Frico Genergy Genpower Gree Gucbir Guntner Haier Helios Hisense Hitachi Hoapp (Gree) Hutterer&Lechner GmbH Idea Invertek Irmas Jonix Leberg Lennox Lenze Lessar LG Lufberg Maico Master Microdam Midea Mitsubishi Electric Mitsubishi Heavy Mosa MYCOND Neoclima Nibe Nordis O.ERRE Olefini Olmo Ostberg Panasonic Philips RC Group Reventon Rhoss Rosenberg Ruck Sabiana Sakata Salda Sentera Siemens Soler&Palau Systemair Terneo Thermoscreens Tion Toshiba Tosot Trane Trotec UVDI Vaillant Ventoxx Vortice Vts Weger Wito York Zanussi Вентс Прана Тепломаш Термия
Блог
14 березня
15393
Ventbazar

Вентиляція на кухні

Зміст
Вентиляція на кухні
Поділитись
Facebook
Поділитись
Facebook

Вентиляція на кухні

Дуже часто в наших квартирах ми стикаємося із ситуацією, коли при приготуванні їжі запахи поширюються по всій квартирі, проникаючи навіть у найдальші куточки кімнат, і довгий час не зникають. Якщо така ситуація вам знайома, то вся справа у вентиляції на кухні. Вона може або погано працювати, або зовсім не буде, і тоді запахи вже чутимуть ваші сусіди. Погодьтеся, таке положення дуже неприємне для багатьох, і відновлення видалення відпрацьованого повітря є важливим завданням.


Ще однією ознакою несправної витяжки є запотівання скла на вікнах та конденсат, що стікає з підвіконня та стін під час кип'ятіння води або просто смаження.

Хотілося б відзначити, що не тільки запахи та підвищена вологість можуть завдати маси незручностей, але навіть незначне перевищення вмісту вуглекислого газу та наявність різних частинок у повітрі погано впливає на здоров'я людей та предмети інтер'єру. Так при нестачі кисню присутні можуть відчувати млявість і легке нездужання, а крапельки жиру, що утворюються при смаженні, змішуються з повітряними потоками, а потім осідають на кухонних меблях у вигляді кіптяви.


Порушення повітрообміну призводить до:

  • наявності застійних запахів;
  • підвищення вологості;
  • недолік кисню, його заміщення вуглекислим та іншими газами, що утворюються внаслідок згоряння природного газу;
  • осідання сажі на предметах інтер'єру.

Примусова вентиляція на кухні



Уникнути такого дискомфорту на кухні можна. Достатньо забезпечити її якісною системою вентиляції. Система повинна забезпечувати як приплив повітря, і його видалення. Важливу роль цьому процесі грають хороші витяжки. Особливо необхідні вони при об'єднанні простору для приготування їжі з вітальнею. Сьогодні ринок пропонує безліч різноманітного обладнання, здатного створити у вашому будинку оптимальний для життя мікроклімат.


Як же влаштована вентиляція на кухні



Для розуміння принципів циркуляції повітря розглянемо кілька видів вентиляції. Насамперед розберемо особливості природної вентиляції. Для її існування необхідна точка надходження та видалення повітря. Місцем припливу можуть служити щілини і різні нещільності у віконній рамі або відкрите вікно. Вилучення здійснюється через витяжну шахту. Шахта є вертикальним каналом, розташованим вище місця припливу. Тяга в такій системі забезпечується завдяки різниці температур внутрішнього та зовнішнього клімату. Чим нижча температура на вулиці, тим сильнішою буде тяга. Ось чому влітку ми можемо спостерігати зниження тяги.

Вітрова аерація - система, застосування якої обумовлено наявністю достатньої швидкості та сили вітру. У будинках чи квартирах така система не застосовується, більше підходить для промислових та сільськогосподарських будівель, розташованих у сільській місцевості. Проте вітрову аерацію ми спостерігаємо у повсякденному житті. У холодну пору року у вікно може дмухати сильний вітер. Тому температура в приміщенні починає швидко падати, тому що вітер задує через щілини холодний потік, який виштовхує теплий через вентиляційну шахту.


Механічна система вентиляції кухні передбачає використання витяжних та припливних пристроїв для герметичних приміщень.

Система вентиляції кухні


Гібридний або, як його ще називають, зміщений тип дозволяє забезпечувати нормальний повітрообмін природним спільно з механічним способом.

Щоб відновити повітрообмін

Причинами порушення нормальної рециркуляції повітря можуть стати:

  • засмічення витяжної шахти;
  • падіння гравітаційного тиску, що виникає у разі зростання температури зовнішнього середовища;
  • порушення проекту в результаті суміщення приміщення для приготування їжі із залом або їдальнею;
  • прорахунки при проектуванні та будівництві будинку.


Відновлювати нормальний мікроклімат можна лише після виявлення причин порушення. Розібравшись із причиною, можна приступати до пошуку рішення. Варто зазначити, що для кожного окремого випадку існує щонайменше 1-2 варіанти рішення.


Повністю зникла тяга у витяжці, можливо, канал забитий або пошкоджена його цілісність. У цьому випадку слід звернутися до спеціаліста для усунення засмічення. Якщо технічний стан шахти відновити не вдається, можна скористатися сучасним обладнанням, яке дозволяє створити альтернативу витяжці. Тут допоможе примусова вентиляція на кухні . Гарантувати її організацію можуть такі пристрої як рекуператори або компактні припливно-витяжні установки. Вони працюють не лише на витяжку, а й на приплив. Також вони рекомендовані до використання у приміщеннях, де повністю відсутня, з якихось причин, витяжна шахта.

Вентиляція кухні

Як надійне рішення для якісного повітрообміну та завжди чистого повітря на кухні рекомендуємо до встановлення якісні, сучасні, німецькі рекуператори серіїБлауберг Венто Експерт :
BLAUBERG VENTO EXPERT A50-1 PRO ,
BLAUBERG VENTO EXPERT PLUS WI-FI ,
BLAUBERG VENTO EXPERT A50-1 W ,
BLAUBERG VENTO EXPERT PLUS . 

При частковому зниженні тяги у каналі слід використовувати вентилятори чи місцеві витяжки над плитою. Подачу може забезпечити такий вентиляційний пристрій кухні як припливні установки. Головною перевагою їх застосування є те, що приміщення захищено від пилу та вуличних газів.

У будь-якому випадку, вибір обладнання - справа тонка, і потребує точного прорахунку за необхідними параметрами. За бажанням ви можете самостійно вибрати потрібні вам агрегати, а можете довірити цю справу нашим професіоналам.

Інші цікаві статті на цю тему:

Вентиляція кухні нікуди не годиться? Щоб виправити положення, ви можете забезпечити місцеву витяжку від зони приготування їжі та модернізувати загальнообмінну вентиляцію.

Який вид вентиляції краще допоможе впоратися з задухою чи підвищеною вологістю у квартирі. Норми та поради від професіоналів.

Витяжні системи вентиляції – це спеціальні установки, які можуть швидко та ефективно видаляти із приміщень забруднене повітря. У яких приміщеннях краще їх застосовувати, ніж можна доповнити - про це читайте далі.

Чому ми?

9 років досвіду в сфері ОВіК

Працюємо на принципах «win-win»

Регулярно проходимо тренінги і вкладаємо отриманий досвід у кожен проект

З нами вибір обладнання – зручний, вигідний, швидкий

Більш 400 реалізованих об'єктів

Ми створюємо мікроклімат, який подобається людям

Сертифікати і ліцензії
Дозвіл на роботи Будівельна ліцензія Офіційний дилер бренду Daikin Офіційні партнери бренду Solerpalau Офіційні партнери бренду Gree Сертифікат ВентСервіс

Міста в яких ми працюємо

  1. Київ
  2. Вінниця
  3. Кіровоград
  4. Львів
  5. Харків
  6. Полтава
  7. Сумми
  8. Дніпропетровськ
  9. Івано-Франківськ
  10. Запоріжжя
  11. Миколаїв
  12. Одеса
  13. Чернігів
  14. Чернівці
  15. Житомир
  16. Тернопіль
  17. Луцьк
  18. Рівно
  19. Хмельницький
  20. Мукачево
  21. Ужгород
У вас залишились запитання?
Замовте безкоштовно: консультацію, проектне рішення, розрахунок вартості
Надіслати
Вам була корисна ця стаття?
Так
Ні
Потрібна консультація спеціаліста?
Зв'яжіться з нами, наш спеціаліст відповість на ваші запитання
Замовити дзвінок
Ми хочемо проконсультувати вас
Обов'язкове поле
Обов'язкове поле

Підписатися на розсилку

Допомога
Допомога
Об'єкти
Рубрики
Послуги