loading
Каталог
Служба підтримки
097 100-05-33
044 500-00-53
В будні з 09:00 до 20:00 На вихідних з 10:00 до 17:00 (замовлення on-line)
Замовити дзвінок
Замовити дзвінок
Служба підтримки
097 100-05-33
044 500-00-53
В будні з 09:00 до 20:00 На вихідних з 10:00 до 17:00 (замовлення on-line)
Замовити дзвінок
Замовити дзвінок
Каталог
Пошук
Корзина
Обране
Каталог
Бренди
Aereco Alfa Laval Aspen Aspira Atmic AUX Ballu Belimo Blauberg Bosch Carrier Cata Celsius Chigo Climaveneta Climtec Cooper&Hunter Daikin Danfoss Dantherm Devi Eberle Electrolux EWT Frapol (Onyx) Frico Genergy Genpower Gree Gucbir Guntner Haier Helios Hisense Hitachi Hoapp (Gree) Hutterer&Lechner GmbH Idea Invertek Irmas Jonix Leberg Lennox Lenze Lessar LG Lufberg Maico Master Microdam Midea Mitsubishi Electric Mitsubishi Heavy Mosa MYCOND Neoclima Nibe Nordis O.ERRE Olefini Olmo Ostberg Panasonic Philips RC Group Reventon Rhoss Rosenberg Ruck Sabiana Sakata Salda Sentera Siemens Soler&Palau Systemair Terneo Thermoscreens Tion Toshiba Tosot Trane Trotec UVDI Vaillant Ventoxx Vortice Vts Weger Wito York Zanussi Вентс Прана Тепломаш Термия
Блог
25 червня
7049
Ventbazar

Вентиляція у музеї, картинній галереї

Зміст
Вентиляція у музеї, картинній галереї
Поділитись
Facebook
Поділитись
Facebook

Вентиляція у музеї, картинній галереї

Старовинні будівлі з унікальною архітектурою зараз здебільшого служать музеями та галереями, в яких зберігаються картини, архіви та інші культурні спадщини. Якщо Ви плануєте зберігати картини, потрібно врахувати, що за низької вологості всередині приміщення можуть деформуватися картини, а верхньому шарі з'являються тріщини. Виходячи з цінності подібних об'єктів, підхід до створення правильного мікроклімату в них має бути особливим.

Вентиляція у картинній галереї

Один із найважливіших критеріїв – правильно підібрана та встановлена вентиляційна система. Від якості повітря, його температури та вологовмісту залежить стан не тільки культурних цінностей, а й самої споруди.


Якісний клімат у музеях та галереях. Вимоги та норми

Враховуючи всі вимоги до мікросередовища в приміщеннях, де зберігаються експонати та твори мистецтва, були сформульовані такі правила:

  • Кожне приміщення музею або галереї має бути забезпечене якісною та ефективною вентиляційною системою, яка створюватиме необхідний повітрообмін та своєчасно видаляти шкідливі речовини з повітря (пил, дим, хімічні домішки тощо)
  • Швидкість повітря всередині приміщення повинна бути менш рухомою, щоб не вплинути на артефакти.
  • Вентиляція та кондиціювання в музеї повинно мати сучасну систему очищення повітря, для якісного видалення всіх алергенів, газів та домішок, які можуть агресивно впливати на експонати.
  • Рівень оптимальної вологості в галереї або музеї повинен суворо дотримуватися відповідно до індивідуальних вимог Рішення-чоловік

Безсумнівно, кожен музей та картинна галерея мають свої особливості, і підхід до їхнього клімату так само проводиться в індивідуальному порядку. Але за весь час роботи з подібними об'єктами наша команда фахівців склала кілька правил, при виконанні яких культурні цінності найкраще зберігаються:

  • Рух повітря в музеях повинен дотримуватись у межах 0,1-0,3 м/сек.
  • Повітряний потік повітря не повинен потрапляти на експонати зі швидкістю вище 0,2 м/сек.
  • Кратність повітрообміну в музеях становить не менше 6-8 разів на 1 годину, для сховищ показник 2-3.
  • Рівень вологості в музеї, галереї чи храмі має коливатись у межах 40-50%. А вологість у приміщенні, де виставлені експонати з металу, не повинна перевищувати показника в 30% (оскільки метал схильний до корозії).
  • Температура повітря в музеї та галереї - 20-22 ° C влітку, і 18-20 ° C в зимовий період.
  • Приміщення для холодного зберігання (бібліотеки, архіви та лабораторії) повинні дотримуватися рівня вологості в межах 30-50%, а температурний режим 10-14 °C.

Монтаж системи вентиляції та кондиціювання в музеях та галереях


Модернізація старовинної будівлі має відбуватися дбайливо, і лише під керівництвом спеціалістів. Не рідко траплялися випадки, що установку габаритної вентиляційної або кліматичної системи старовинні будівлі просто не витримували і ушкоджувалася їх конструкція. Також окремо варто звернути увагу на інтер'єр самого приміщення. Щоб не порушувати дизайн та атмосферу виставкових залів, рекомендується передбачати прихований монтаж систем.

Вентиляція у галереї


Незважаючи на широкий асортимент вентиляційного обладнання для подібних споруд, слід до кожного об'єкта підходити індивідуально, враховуючи всі його особливості та вимоги до мікроклімату.

У музеях, галереях та архівах знаходиться наша культурна спадщина, тому до їхнього стану та способу зберігання не можна ставитися безмежно. Насамперед, власникам старовинних будівель, музеїв та галерей, потрібна грамотна консультація спеціаліста з досвідом роботи на аналогічних об'єктах, який надалі допоможе правильно підібрати та купити оптимальну під Ваші вимоги вентиляційну систему.

Цікаві статті на подібну тему:


Актуальне питання: скільки повітря потрібно людині?

Внутрішнє повітря у XXI столітті: нові вимоги

Монтажник систем вентиляції та кондиціювання

Чому ми?

9 років досвіду в сфері ОВіК

Працюємо на принципах «win-win»

Регулярно проходимо тренінги і вкладаємо отриманий досвід у кожен проект

З нами вибір обладнання – зручний, вигідний, швидкий

Більш 400 реалізованих об'єктів

Ми створюємо мікроклімат, який подобається людям

Сертифікати і ліцензії
Дозвіл на роботи Будівельна ліцензія Офіційний дилер бренду Daikin Офіційні партнери бренду Solerpalau Офіційні партнери бренду Gree Сертифікат ВентСервіс

Міста в яких ми працюємо

  1. Київ
  2. Вінниця
  3. Кіровоград
  4. Львів
  5. Харків
  6. Полтава
  7. Сумми
  8. Дніпропетровськ
  9. Івано-Франківськ
  10. Запоріжжя
  11. Миколаїв
  12. Одеса
  13. Чернігів
  14. Чернівці
  15. Житомир
  16. Тернопіль
  17. Луцьк
  18. Рівно
  19. Хмельницький
  20. Мукачево
  21. Ужгород
У вас залишились запитання?
Замовте безкоштовно: консультацію, проектне рішення, розрахунок вартості
Надіслати
Вам була корисна ця стаття?
Так
Ні
Потрібна консультація спеціаліста?
Зв'яжіться з нами, наш спеціаліст відповість на ваші запитання
Замовити дзвінок
Ми хочемо проконсультувати вас
Обов'язкове поле
Обов'язкове поле

Підписатися на розсилку

Допомога
Допомога
Об'єкти
Рубрики
Послуги