loading
Каталог
Служба підтримки
097 100-05-33
044 500-00-53
В будні з 09:00 до 20:00 На вихідних з 10:00 до 17:00 (замовлення on-line)
Замовити дзвінок
Замовити дзвінок
Служба підтримки
097 100-05-33
044 500-00-53
В будні з 09:00 до 20:00 На вихідних з 10:00 до 17:00 (замовлення on-line)
Замовити дзвінок
Замовити дзвінок
Каталог
Пошук
Корзина
Обране
Каталог
Бренди
Aereco Alfa Laval Aspen Aspira Atmic AUX Ballu Belimo Blauberg Bosch Carrier Cata Celsius Chigo Climaveneta Climtec Cooper&Hunter Daikin Danfoss Dantherm Devi Eberle Electrolux EWT Frapol (Onyx) Frico Genergy Genpower Gree Gucbir Guntner Haier Helios Hisense Hitachi Hoapp (Gree) Hutterer&Lechner GmbH Idea Invertek Irmas Jonix Leberg Lennox Lenze Lessar LG Lufberg Maico Master Microdam Midea Mitsubishi Electric Mitsubishi Heavy Mosa MYCOND Neoclima Nibe Nordis O.ERRE Olefini Olmo Ostberg Panasonic Philips RC Group Reventon Rhoss Rosenberg Ruck Sabiana Sakata Salda Sentera Siemens Soler&Palau Systemair Terneo Thermoscreens Tion Toshiba Tosot Trane Trotec UVDI Vaillant Ventoxx Vortice Vts Weger Wito York Zanussi Вентс Прана Тепломаш Термия
Блог
19 грудня
2224
Ventbazar

Система осушення та вентиляції для зони відпочинку з сауною

Зміст
Система осушення та вентиляції для зони відпочинку з сауною
Поділитись
Facebook
Поділитись
Facebook

Система осушення та вентиляції для зони відпочинку з сауною

З усіх ліків найкраще – відпочинок, чисте повітря, вода та їжа.
90% клієнтів просто не зможуть зрозуміти, що вся справа у неправильно організованому мікрокліматі. Вони прийдуть в сауну або оздоровчий комплекс, і там їх наздожене душність, вологість, їм некомфортно дихатиме, їхня шкіра сильно почервоніє. І після цього вони просто не прийдуть наступного разу або відмовляться від послуги. А ось власник дізнається про це тільки коли з'явиться грибок на стінах. Тому краще заздалегідь продумати і впровадити загальну систему інженерних мереж для приміщень такого призначення. За правильним – це треба робити на етапі ремонтних робіт.

Тут виграють обидві сторони, чи не так!? Нижче наведемо приклад, як ми допомогли нашому Клієнту вирішити таке завдання.
Вентиляція та осушення для оздоровчого комплексу
Адреса: Чернівецька обл., село Мигове.
Об'єкт: Оздоровчий комплекс площею 160 м2 .
Послуга: Вентиляція для лазні та кафе, система осушення та кондиціювання.
Кількість задіяних осіб: 4.
Підготовка Комерційного Пропозиції: 3 місяці.
Монтажні роботи: 2 дні.

З чим звернувся Клієнт

Замовник зателефонував нам, і відразу замовив проектне рішення: йому потрібна була вентиляція для його банної зони, а також для кафе. Ми передали звернення до проектного відділу, який і розпочав вирішення питання.


Проблема у приміщенні Замовника

Основна помилка всіх власників подібних комплексів - запускати роботу сауни без необхідного обладнання з вентиляції. Тому у нашого Замовника виникло кілька проблем:
Проблема в лазні.
Проблема №1 – порушення мікроклімату у лазні

Наш Клієнт стверджував, що його баня вже працює, і тому там виникає багато проблем. За його словами, у приміщенні скупчення конденсату великих обсягів, грибок поширюється дедалі більше, а відвідувачі починають хворіти. Клієнт вже усвідомлював, що йому потрібна саме система вентиляції для вирішення всіх цих складнощів, тому звернувся до нас із запитом щодо реалізації систем. Про потребу в осушенні таких приміщень він ще не знав.

За бажанням Ви можете ознайомитися з правилами з реалізації вентиляції в лазні.
Проблема в лазні.
Проблема №2 – функціонування кафе у дискомфортних умовах

Оскільки поряд із залом для відвідувачів знаходиться і кухня, то в кафе без вентиляції було незатишно. Для самої кухні Власник реалізував витяжку та притоку ще перед відкриттям закладу, бо це прийнято робити, а ось про загальну залу не подумав. Тому запахи з кухні все-таки просочувалися, у залі було несвіже повітря, іноді не було чим дихати. А крім того, температура в кафе була ненормована. Для вирішення цієї проблеми, потрібна була система вентиляції та кондиціювання.

Як правильно реалізувати вентиляцію для кафе - правила та норми .


5 кроків до виконання проектного рішення

Попередньо вкажемо – при розробці проекту, більший акцент ставився на вентиляцію та осушення лазні, адже там мікроклімат потребує більш тонкого підходу. Отже, Замовлення здійснювалось у такій послідовності:

1. Надходження замовлення, обговорення подальшого плану із Замовником, отримання вступних даних: Клієнт розповів про його приміщення, про всі проблеми та побажання.
Креслення лазні під реалізацію вентиляції
2. Зазвичай цьому етапі відбувається отримання креслень по об'єкту, але у разі Клієнта був креслень в електронному вигляді. Єдине, що нам вдалося отримати – фото креслень, тому ми працювали за ними.

3.
Процес розрахунків за отриманими кресленнями: окремо для лазні, окремо для кафе. Враховувалися площа, висота стель, кількість відвідувачів на день, рівень відносної вологості, температурні показники та інше.

4.
Реалізація Комерційного Пропозиції зі списком всього закладеного устаткування. Цей етап тривав цілих 3 місяці у зв'язку з тим, що іноді були труднощі вийти на зв'язок, а також змінювали рішення у зв'язку з вимогою Замовника.

5.
Після повного узгодження обладнання з Клієнтом, ми виїхали на село Мигове Чернівецької області разом із монтажною групою. Реалізація зайняла лише 2 дні, і ще кілька годин тривало пуско-налагодження у присутності Замовника. Клієнт був задоволений, проект можна вважати закритим.


Технічні аспекти виконання у подробицях

Вентиляція для лазні Для об'єкта було впроваджено набірну систему вентиляції з урахуванням канального вентилятора. Один вентилятор підбирався для витяжки, а другий для надходження свіжого повітря. Таким чином ми забезпечили циркуляцію повітряних мас. Вентилятор був доукомплектований калорифером для підігріву повітря, повітряним фільтром для очищення припливу, а також шумоглишувачем і стійким зворотним клапаном, щоб забруднене повітря не могло повернутися назад.

Осушення повітря у лазні. Замовник при початковому обігу не передбачав встановлення осушувачів повітря. Але така концепція є більш логічною для лазні. Справа в тому, що коли в лазні є відвідувачі – вентиляцію не включати, інакше їх обдув протягом, і вони захворіють. Але проблема в тому, що в приміщенні знаходиться невеликий басейн, від якого вода конденсує у повітря, і на додачу, коли люди виходять із сауни, пара виходить у загальне приміщення і теж сильно підвищує рівень вологості.
Щоб позбавитися вологи під час відвідування лазні Клієнтами, було прийнято рішення встановити осушувачі повітря. Так, один невеликий осушувач встановлений у кімнаті відпочинку, а другий – з більшою потужністю – у передбаннику, від якого йде вхід до сауни, і де знаходиться невеликий басейн. Таким чином, вентиляція працює за відсутності відвідувачів, а система осушення – коли сауна заповнена.
Осушення повітря у лазні
Вентиляція у кафе. У кафе також потрібно правильно реалізувати всі умови для комфорту. Щоб відвідувачі не дихали запахами з кухні, поганим застояним повітрям і тим більше пилом. Тому вентиляція для кафе є пріоритетною умовою. Читайте про це детальніше. Для цього кафе ми встановили припливно-витяжну установку з рекуперацією тепла, і від неї пустили систему пластикових повітроводів. Так ми забезпечили і притоку, і витяжку для кафе.
Кондиціювання кафе. Оскільки над лазнею розташоване кафе, куди приходять усі відвідувачі оздоровчого комплексу, там потрібно створити комфортні умови. Для цього було вирішено поставити туди спліт-систему. Так, підібрано настінний кондиціонер інверторного типу.
Система повітроводів. Зазвичай для системи вентиляції встановлюються оцинковані сталеві повітропроводи, але при такому впровадженні виникає ризик, що в приміщенні зростатиме рівень появи конденсації. Справа в тому, що сталь холодна, а в сауні підтримується досить висока температура, а дотик пари з холодною поверхнею дає 100% конденсацію. Тому все обладнання було із пластику – пластикові повітропроводи, обладнання, вентилятори та інше.

Впроваджене обладнання

Канальний вентилятор для лазні Для лазні:
  • Канальний вентилятор Soler&Palau TD-500/150-160 – 2 шт.
  • Осушувач повітря Trotec TTK 110 Hepa для відпочинку.
  • Осушувач для басейнів Cooper&Hunter CH-D025WD NEW для передбанника.
  • Комплект автоматики EKR6,1 для керування всією системою.
  • Додаткові елементи вентиляції.

Для кафе:

{callback:1} Проблемні аспекти

Як ми вже говорили раніше у попередніх статтях, без проблем не буває рішень. Але на даному об'єкті такі нюанси виникли лише з доставкою обладнання до Мигового. Доставку обладнання затримали на добу. Але ми передбачили такий момент, і наші співробітники виїхали на об'єкт на день раніше – поки чекали на поставку осушувачів повітря, ми встановлювали систему вентиляції. Тому на виконання робіт затримка жодним чином не вплинула, всі роботи пройшли успішно.

Висновки

Клієнт звернувся до нас вже після початку функціонування лазні, тому його спіткали неприємні моменти. Але ми вчасно приспіли та виправили всю ситуацію, а заразом і налагодили мікроклімат у кафе.
Тепер усе працює добре – і лазня, і кафе, і обладнання. Клієнт залишився задоволений, ми врахували всі його вимоги та побажання. Тепер відвідувачі можуть сміливо відпочивати у цьому оздоровчому комплексі.
Ventbazar рекомендує :)!

ФОТОЗВІТ

Кафе

Кондиціювання в кафе - приклад реалізації системи
вентиляція у кафе - реалізація системи

Лазня

Вентиляційна система у лазні
Система вентиляції для лазні та придбанника - приклад реалізації
Вентиляція у лазні із осушенням повітря
Осушення повітря в лазні - як швидко прибрати конденсат та грибок

Чому ми?

9 років досвіду в сфері ОВіК

Працюємо на принципах «win-win»

Регулярно проходимо тренінги і вкладаємо отриманий досвід у кожен проект

З нами вибір обладнання – зручний, вигідний, швидкий

Більш 400 реалізованих об'єктів

Ми створюємо мікроклімат, який подобається людям

Сертифікати і ліцензії
Дозвіл на роботи Будівельна ліцензія Офіційний дилер бренду Daikin Офіційні партнери бренду Solerpalau Офіційні партнери бренду Gree Сертифікат ВентСервіс

Міста в яких ми працюємо

  1. Київ
  2. Вінниця
  3. Кіровоград
  4. Львів
  5. Харків
  6. Полтава
  7. Сумми
  8. Дніпропетровськ
  9. Івано-Франківськ
  10. Запоріжжя
  11. Миколаїв
  12. Одеса
  13. Чернігів
  14. Чернівці
  15. Житомир
  16. Тернопіль
  17. Луцьк
  18. Рівно
  19. Хмельницький
  20. Мукачево
  21. Ужгород
У вас залишились запитання?
Замовте безкоштовно: консультацію, проектне рішення, розрахунок вартості
Надіслати
Вам була корисна ця стаття?
Так
Ні
Потрібна консультація спеціаліста?
Зв'яжіться з нами, наш спеціаліст відповість на ваші запитання
Замовити дзвінок
Ми хочемо проконсультувати вас
Обов'язкове поле
Обов'язкове поле

Підписатися на розсилку

Допомога
Допомога
Об'єкти
Рубрики
Послуги