loading
Каталог
Служба підтримки
097 100-05-33
044 500-00-53
В будні з 09:00 до 20:00 На вихідних з 10:00 до 17:00 (замовлення on-line)
Замовити дзвінок
Замовити дзвінок
Служба підтримки
097 100-05-33
044 500-00-53
В будні з 09:00 до 20:00 На вихідних з 10:00 до 17:00 (замовлення on-line)
Замовити дзвінок
Замовити дзвінок
Каталог
Пошук
Корзина
Обране
Каталог
Бренди
Aereco Alfa Laval Aspen Aspira Atmic AUX Ballu Belimo Blauberg Bosch Carrier Cata Celsius Chigo Climaveneta Climtec Cooper&Hunter Daikin Danfoss Dantherm Devi Eberle Electrolux EWT Frapol (Onyx) Frico Genergy Genpower Gree Gucbir Guntner Haier Helios Hisense Hitachi Hoapp (Gree) Hutterer&Lechner GmbH Idea Invertek Irmas Jonix Leberg Lennox Lenze Lessar LG Lufberg Maico Master Microdam Midea Mitsubishi Electric Mitsubishi Heavy Mosa MYCOND Neoclima Nibe Nordis O.ERRE Olefini Olmo Ostberg Panasonic Philips RC Group Reventon Rhoss Rosenberg Ruck Sabiana Sakata Salda Sentera Siemens Soler&Palau Systemair Terneo Thermoscreens Tion Toshiba Tosot Trane Trotec UVDI Vaillant Ventoxx Vortice Vts Weger Wito York Zanussi Вентс Прана Тепломаш Термия
Блог
11 лютого
14162
Ventbazar

Вентиляція в кондитерській, пекарні

Зміст
Вентиляція в кондитерській, пекарні
Поділитись
Facebook
Поділитись
Facebook

Вентиляція в кондитерській, пекарні

Якість кондитерської продукції багато в чому залежить від зовнішніх факторів, мікробіологічних, біохімічних та інших процесів. Для підтримки сприятливих умов при випіканні виробів потрібне створення особливого мікроклімату. Санітарні норми в кондитерській, булочній вимагають ретельного виконання всіх параметрів пов'язаних з повітряним середовищем – повітрообмін, температура, рівень запиленості та забруднення, а також рівень відносної вологості.

Вентиляція та кондиціювання в пекарні

Тому на об'єктах кондитерської сфери необхідно використовувати ефективну систему вентиляції, яка створює необхідні кліматичні умови для повітряного середовища у приміщеннях технологічного процесу приготування продукції.


Причини забруднення повітря на кондитерських виробництвах

Основне джерело забруднення повітряного середовища кондитерського приміщення, звичайно ж – пил, велика кількість якого зумовлена такими факторами:

  • застосування різних видів сипких та порошкоподібних матеріалів при приготуванні;
  • переробка сировини способом подрібнення;
  • обсипання кондитерських виробів цукровою пудрою;
  • використання просіювальної, цукерково-відливальної та місильно-збивальної машини;
  • вивантаження/завантаження та транспортування сипучої сировини (какао-порошок, цукор, пудра, борошно, крохмаль тощо).

Надмірна запиленість повітря дуже впливає на умови роботи, самопочуття співробітників, а також погіршує санітарно-гігієнічні показники кондитерської. Крім того, у вигляді пилу губиться чимала частина цінної харчової сировини.


Які приміщення вимагають особливої уваги

Найзапиленіший відділ у кондитерській сфері – це цех переробки, вивантаження/завантаження сипких матеріалів. Приміщення з найбільшим тепловиділенням це відділи обсмажування борошняних виробів, вироблення шоколадних мас, варильний і сушильний відділ, а також тепловий пункт. До відсіків з надмірним вологовиділенням можна віднести: сиропний, варильний, протирочний, та приміщення стерилізації інвентарю та обладнання.


Параметри повітря в робочих зонах кондитерської, булочної, пекарні

Вентиляція в кондитерській та пекарні


Розробка проекту інженерних мереж у кондитерській промисловості. Вимоги та БНіП

Проектування систем вентиляції

Деякі важливі особливості, які слід врахувати при складанні проектного рішення для вентиляції та кондиціювання кондитерського об'єкта:

  • Вентиляційне обладнання на виробничих об'єктах проектується з антикорозійних матеріалів та із захисним покриттям.
  • Витяжні та припливні вентилятори в системі виготовлені з нержавіючої сталі, стійкою до підвищеної відносної вологості та високих температур.
  • Забруднене повітря перед видаленням в атмосферу системою вентиляції має пройти систему очищення.
  • Не допускається рециркуляція повітря в приміщеннях з пиловиділеннями та газовиділеннями 1-3 класу небезпеки, а саме: варильні, обжарювальні, топкові відділення.
  • Теплоносієм у системах вентиляції кондитерських виробництв є високотемпературна вода, що відповідає параметрам СНиП 2.04.05-91.
  • Очищення припливного повітряного потоку передбачається у системі загальнообмінної вентиляції, у системі подачі повітря на душування і безпосередньо на продукцію, що виготовляється.

Проектування системи кондиціювання в кондитерській, пекарні


{callback: 1}


На виробництвах поділяють проектування комфортного та технологічного кондиціювання.


Комфортне кондиціювання організовують для створення та підтримки необхідного та комфортного мікроклімату у приміщенні згідно з вимогами СНиП 31-03-01.


Технологічне кондиціювання в кондитерській передбачає охолодження продукції, що виготовляється - ірис, карамель, корпуси цукерок, шоколадні маси і т.д. Параметри повітря в таких приміщеннях: температура - 21-25 ° C, відносна вологість повітря - до 55-60%.


Підбір обладнання для вентиляції в кондитерській

Розрахунок вентиляції виробничих приміщень кондитерської фабрики, робочих цехів, пекарні та інших, розраховується з умов теплоти, вологи, ступеня запиленості та забруднення повітряних мас.

Витяжна вентиляція кондитерського цеху повинна ефективно видаляти забруднення, пил та шкідливі речовини від технологічного обладнання та використовуваних продуктів. Для цього встановлюються загальнозальні витяжні установки та місцеві відсмоктувачі, які у свою чергу оснащують так само технологічне обладнання, що виділяє пил при роботі з сипучими матеріалами. Відмінною системою для подібних приміщень стане також кухонний витяжний вентилятор , який здатний працювати зі специфічним середовищем та високими температурами.


Яке обладнання найчастіше використовують на кондитерських виробництвах

Для комерційних приміщень (ресторани, приватні міні-пекарні, гостинці, магазини та ін.)


Компактні вентсистеми з вбудованим рекуператором:

Salda RIRS MyCond MV Rhoss UTNR

Припливно-витяжне встановлення salda rirsПрипливно-витяжна установка mycond_mv_iПрипливно-витяжна система rhoss untr

Кліматичне обладнання для охолодження повітря в теплу пору року

Мульти-спліт та VRV/VRF:

Haier MRV Midea MDV Toshiba MMY

haier mrv vrvmidea mdv vrvtoshiba mmy vrf

Дахові кондиціонери:

Lennox Flexy
Дах кондиціонер lennox flexy

Для промислових приміщень (заводи, харчова промисловість тощо):


Вентиляційні установки з рекуперацією тепла та повноцінною автоматизацією процесу, які підвищують енергоефективність та якості повітря у приміщенні. Які виробники підійдуть для цих цілей:

Aerostar GS VTS VENTUS ACM MC

aerostar gsventus vtsacm mc

Холодильні машини/системи з повітряним або водяним охолодженням, які здатні застосовуватися з будь-якими суворими технологічними завданнями:

Carrier 8LZA 150 RC Group FRIGO SCREW CLA PLUS Climaveneta ERACS2-WQ

carrier 38 lzarc group screwclimaveneta чилер

Інше вентиляційне обладнання – канальні вентилятори, відцентрові, повітропроводи з нержавіючої сталі та повітророзподільники тощо.


Рішення вентиляції у виробничих та складських приміщеннях кондитерської промисловості

Норми вентиляції в кондитерській

Рекомендації від компанії Вентбазар:

1. Грамотно розроблений проект – заощадить Ваш час та витрати.

2.
Заздалегідь подумайте про обслуговування всіх систем.

3.
Купуючи обладнання, обов'язково переконайтеся, що вся продукція сертифікована і має гарантійний термін експлуатації.

4. Довірте завдання фахівцям, які мають необхідний досвід, а також використовують найновіші технології в реалізації проектів.


Статті на подібну тему:

Вентиляція у кондитерській

Вентиляція пекарні

Вентиляція в кальянній: запорука непередаваної атмосфери чи необхідність?

Вентиляція кухні ресторану

Чому ми?

9 років досвіду в сфері ОВіК

Працюємо на принципах «win-win»

Регулярно проходимо тренінги і вкладаємо отриманий досвід у кожен проект

З нами вибір обладнання – зручний, вигідний, швидкий

Більш 400 реалізованих об'єктів

Ми створюємо мікроклімат, який подобається людям

Сертифікати і ліцензії
Дозвіл на роботи Будівельна ліцензія Офіційний дилер бренду Daikin Офіційні партнери бренду Solerpalau Офіційні партнери бренду Gree Сертифікат ВентСервіс

Міста в яких ми працюємо

  1. Київ
  2. Вінниця
  3. Кіровоград
  4. Львів
  5. Харків
  6. Полтава
  7. Сумми
  8. Дніпропетровськ
  9. Івано-Франківськ
  10. Запоріжжя
  11. Миколаїв
  12. Одеса
  13. Чернігів
  14. Чернівці
  15. Житомир
  16. Тернопіль
  17. Луцьк
  18. Рівно
  19. Хмельницький
  20. Мукачево
  21. Ужгород
У вас залишились запитання?
Замовте безкоштовно: консультацію, проектне рішення, розрахунок вартості
Надіслати
Вам була корисна ця стаття?
Так
Ні
Потрібна консультація спеціаліста?
Зв'яжіться з нами, наш спеціаліст відповість на ваші запитання
Замовити дзвінок
Ми хочемо проконсультувати вас
Обов'язкове поле
Обов'язкове поле

Підписатися на розсилку

Допомога
Допомога
Об'єкти
Рубрики
Послуги