loading
Каталог
Служба підтримки
097 100-05-33
044 500-00-53
В будні з 09:00 до 20:00 На вихідних з 10:00 до 17:00 (замовлення on-line)
Замовити дзвінок
Замовити дзвінок
Служба підтримки
097 100-05-33
044 500-00-53
В будні з 09:00 до 20:00 На вихідних з 10:00 до 17:00 (замовлення on-line)
Замовити дзвінок
Замовити дзвінок
Каталог
Пошук
Корзина
Обране
Каталог
Бренди
Aereco Alfa Laval Aspen Aspira Atmic AUX Ballu Belimo Blauberg Bosch Carrier Cata Celsius Chigo Climaveneta Climtec Cooper&Hunter Daikin Danfoss Dantherm Devi Eberle Electrolux EWT Frapol (Onyx) Frico Genergy Genpower Gree Gucbir Guntner Haier Helios Hisense Hitachi Hoapp (Gree) Hutterer&Lechner GmbH Idea Invertek Irmas Jonix Leberg Lennox Lenze Lessar LG Lufberg Maico Master Microdam Midea Mitsubishi Electric Mitsubishi Heavy Mosa MYCOND Neoclima Nibe Nordis O.ERRE Olefini Olmo Ostberg Panasonic Philips RC Group Reventon Rhoss Rosenberg Ruck Sabiana Sakata Salda Sentera Siemens Soler&Palau Systemair Terneo Thermoscreens Tion Toshiba Tosot Trane Trotec UVDI Vaillant Ventoxx Vortice Vts Weger Wito York Zanussi Вентс Прана Тепломаш Термия
Блог
10 листопада
15354
Ventbazar

Система кондиціювання квартири

Зміст
Система кондиціювання квартири
Поділитись
Facebook
Поділитись
Facebook

Система кондиціювання квартири

Кондиціювання повітря в наші дні вже не розкіш, а потреба сучасного мешканця міського середовища. І якщо раніше кондиціонер виконував виключно одну функцію – охолодження, то сучасні його аналоги можуть похвалитися широким набором супутніх прерогатив, таких як обігрів приміщення, очищення та зволоження повітря тощо.

Система кондиціювання квартири - як реалізувати

Залежно від свого призначення виділяють: побутові, комерційні та промислові кондиціонери.

Сьогодні ми поговоримо про системи кондиціювання повітря у квартирах. Як це часто буває, над питанням придбання та встановлення кондиціонера у квартиру ми замислюємось тільки з настанням спеки. Але потрібно врахувати, що після ухвалення рішення купити кондиціонер у свою квартиру і до приходу людини, яка встановить вибрану Вами модель, пройде якийсь період часу. І весь цей час Вам доведеться терпіти спеку. Тому краще все-таки передбачити, що Вам знадобиться система кондиціювання квартири ще перед настанням спекотних днів. Не варто забувати той факт, що до вибору кондиціонера потрібно підходити особливо ретельно, щоб пристрій повністю підходив під параметри Вашої квартири і прослужив вам довгий час.

Вибір системи кондиціювання. Які фактори слід знати?

Перше, що Вам потрібно врахувати при виборі кондиціонера у квартиру – яка потужність та технічні характеристики Вам підійдуть. Для цього потрібно розрахувати такі фактори:

  • Об'єм кімнати, в яку передбачається установка, або обсяг всієї квартири (висоти стель множимо на площу);
  • Площа кімнати чи розмір місця установки внутрішнього блоку (визначення розмірів кондиціонера);
  • Скільки вікон є у приміщенні, їх розмір;
  • Скільки людей проживає у квартирі, або скільки людей регулярно перебуває у приміщенні;
  • Кількість різної техніки – вона є джерелом тепла, але це впливає вибір потужності кондиціонера.

Ці фактори допоможуть визначити, які технічні характеристики мають бути у кондиціонера.

Далі ми повинні визначити, які саме функції потрібні для створення якісного мікроклімату та зручності користування:

  • Вимірюємо вологість повітря в приміщенні – якщо вона перевищує норму (45-60%), значить нам знадобиться кондиціонер з функцією осушення;
  • Аналізуємо систему вентиляції у квартирі. Якщо повітряобмін відбувається з недостатньою потужністю, тоді в кондиціонері нам потрібна можливість підмішування свіжого повітря. Але краще, звичайно, подбатиме про повноцінну вентиляцію як про окрему систему. Інформацію на цю тему Ви можете дізнатися у нашій статті .
  • Аналізуємо систему опалення у нашому житлі. Якщо взимку Ви відчуваєте, що квартира недостатньо опалюється; або обігрівача не вистачає, коли центральне опалення ще відключено – логічно буде придбати такий кондиціонер, який матиме достатню потужність з обігріву повітря.
  • Також подбаємо про очищення повітря в квартирі. Якщо Ви живете близько до дороги, або в іншій більш забрудненій місцевості, що призводить до постійного накопичення забруднень у Вашому житлі – увімкніть у систему кондиціонування функцію іонізації повітря, або подбайте про підключення повітряного фільтра високого класу очищення.
  • Високий рівень комфорту та автономність роботи забезпечить система Inverter. Подумайте про те, чи потрібний Вам інверторний кондиціонер, або Ви могли б обійтися і системою on/off – а ми тим часом розповімо Вам про відмінність таких систем .
  • Також проаналізуйте інші функції кондиціонерів, які полегшили Вам управління його роботою, або забезпечили самостійність системи. Існує безліч різноманітних функцій, які забезпечать Вам зручність та комфорт.

Управління системою кондиціювання у квартирі

{callback: 1} Так, кондиціювання квартири на сьогоднішній день - важлива складова сприятливого мікроклімату та комфортного знаходження мешканців будинку в літню спеку. Абсолютно природно, що людині приємніше перебувати в приміщенні зі свіжим повітрям комфортної температури, ніж у задушливій, гарячій або переохолодженій кімнаті.

Варто сказати, що для нормального функціонування організму людини, повітря в житловому приміщенні, квартирі або будинку, повинно бути очищене від пилу і містити не менше 21% кисню і не більше 0,3% вуглекислого газу при температурі 20-24°С та відносній вологості 45-60%.


Хороша новина полягає в тому, що сучасні моделі кондиціонерів забезпечують всі перераховані вище стандарти для повітря в квартирах і будинках.

Типи систем кондиціювання повітря у квартирах

Стінна спліт-система для квартири: переваги та мінуси 1. Спліт-система – це найбільш поширений вид кондиціонерів в Україні, що складається із зовнішнього (компресорно-конденсаторного) блоку та внутрішнього (випарного) блоку. При цьому зовнішній блок виносять і монтують на зовнішній частині будівлі, а внутрішній блок, часто, кріплять на стінах або стелях.

Переваги:

  • Доступна ціна - Ви можете вибрати модель від найпростішої до найфункціональнішої, виходячи з Ваших потреб. І це не обійдеться Вам надто дорого.
  • Ви легко зможете підібрати потрібні Вам функції. Якщо Вам потрібне очищення повітря, або протидія обдування холодним повітрям, або розумна інверторна система - просто підберіть собі відповідну модель кондиціонера.
  • Серед інших плюсів: простота монтажу та обслуговування, безшумність.

Недоліки цих систем: можливість кондиціонування таким типом пристроїв однієї кімнати, відсутність припливу свіжого повітря. Також великим недоліком є те, що Вам доведеться встановлювати багато зовнішніх блоків на фасаді будівлі, що вплинуть на дизайн, плюс до цього, Вам доведеться від кожного зовнішнього блоку вести фреоно-проводи.

Виробники, які себе добре зарекомендували:

LG - для квартир до 75м2

Gree - для квартир до 100 м2

Mitsubishi Heavy - для квартир понад 120 м2
Daikin - для квартир понад 120 м2
Cooper&Hunter - для квартир понад 120 м2


2. Мульті спліт-система

Мульти-спліт система - схема розміщення у квартирі Мульти спліт-системи призначені для одночасного кондиціювання повітря у кількох кімнатах, т.к. вони складаються з одного зовнішнього блоку та кількох внутрішніх (до 6 шт.).


Такі системи добре підходять для квартир, де 3 і більше кімнат, або приватних будинків. Так, Ви встановлюєте один зовнішній блок, і надалі можете доукомплектувати його скількома внутрішніми блоками, скільки у Вашому будинку є кімнат, і на скільки внутрішніх блоків розрахована система (це потрібно передбачати)

Переваги:

  • Кондиціювання усієї квартири за допомогою однієї системи;
  • Ви зможете налаштувати роботу кондиціонера для кожної кімнати окремо, наприклад, у дитячій зробити потужність нижче, а у вітальні – збільшити;
  • Також великим плюсом стане те, що така система обійдеться явно дешевше, ніж встановлювати для кожної кімнати окрему спліт-систему;
  • Фасад будівлі не буде переповнений безліччю зовнішніх блоків – Вам знадобиться лише один прилад, а краса будинку залишиться недоторканою.

Недоліки: При поломці одного з блоків, доведеться ремонтувати всю систему.


Виробники, які себе добре зарекомендували:

Chigo - для квартир до 75м2

Haier - для квартир до 100 м 2

Mitsubishi Electric - для квартир понад 120 м 2


Канальний кондиціонер для квартири.

3. Кондиціонери канального та касетного типу

Альтернативним рішенням для охолодження всієї квартири чи будівлі може стати канальний чи касетний кондиціонер. Такі типи складаються з внутрішнього блоку, який розміщується за стелею (приховано), з'єднуючись із повітроводом, який веде до всіх кімнат у Вашій квартирі, та із зовнішнього блоку.

Канальні та касетні кондиціонери працюють за схожим принципом - рециркуляція. Тобто, повітря забирається з приміщення через огорожу, проходить внутрішній блок, змішується зі свіжим повітрям, охолоджується і подається назад в кімнату через повітропроводи.

Переваги:

  • Це центральна система кондиціонування для квартири, яка розподіляє потоки охолодженого повітря на всі кімнати;
  • Безшумність та високий рівень комфорту при використанні.
  • Все, що Вам знадобиться для охолодження всіх кімнат - це внутрішній блок (1 ш.), Зовнішній блок (1 шт.), Повітроводи з решітками. Загалом Ви отримуєте недороге, але ефективне кондиціювання всієї квартири. А при установці касетного типу кондиціонера, вам і ґрат не знадобиться з повітропроводами.

Недоліки таких систем: кондиціонер може працювати або в режимі охолодження або в режимі обігріву в усіх кімнатах. А це означає, що Ви не зможете налаштувати індивідуальну роботу для кожної кімнати, адже управлінню підлягає одразу вся система кондиціонування повітря в квартирі.

Виробники канальних кондиціонерів:

Daikin - для квартир до 75м2

Mitsubishi Electric - для квартир до 100 м 2

Cooper&Hunter - для квартир понад 120 м 2

Виробники касетних кондиціонерів:
Mitsubishi Electric - для квартир до 100 м 2
NeoClima (Action clima) - для квартир понад 120 м 2
Cooper&Hunter - для квартир понад 120 м 2
Haier - напівпромислові системи кондиціювання

Кондиціонер для квартири - де купити та як встановити

Не варто затягувати з вибором кондиціонера, що підходить для Вашої квартири. Літо вже настало! Забезпечте собі комфортний та приємний відпочинок будинку у літню спеку вже зараз.

Інші цікаві статті на цю тему:

Які моделі кондиціонерів є на ринку України, як коректно підібрати кондиціонер, як визначити якість обраного кондиціонера і чи не переплатив Я?

Як правильно провести розрахунок кондиціонування та правильно підібрати кліматичну систему залежно від її енергоефективності.

Все про автоматизацію кліматичних систем, види управління, переваги та особливості.

Ми всі знаємо про користь кондиціонера. Його основне завдання – створити комфортний клімат у приміщенні та зручність використання.

Чому ми?

9 років досвіду в сфері ОВіК

Працюємо на принципах «win-win»

Регулярно проходимо тренінги і вкладаємо отриманий досвід у кожен проект

З нами вибір обладнання – зручний, вигідний, швидкий

Більш 400 реалізованих об'єктів

Ми створюємо мікроклімат, який подобається людям

Сертифікати і ліцензії
Дозвіл на роботи Будівельна ліцензія Офіційний дилер бренду Daikin Офіційні партнери бренду Solerpalau Офіційні партнери бренду Gree Сертифікат ВентСервіс

Міста в яких ми працюємо

  1. Київ
  2. Вінниця
  3. Кіровоград
  4. Львів
  5. Харків
  6. Полтава
  7. Сумми
  8. Дніпропетровськ
  9. Івано-Франківськ
  10. Запоріжжя
  11. Миколаїв
  12. Одеса
  13. Чернігів
  14. Чернівці
  15. Житомир
  16. Тернопіль
  17. Луцьк
  18. Рівно
  19. Хмельницький
  20. Мукачево
  21. Ужгород
У вас залишились запитання?
Замовте безкоштовно: консультацію, проектне рішення, розрахунок вартості
Надіслати
Вам була корисна ця стаття?
Так
Ні
Потрібна консультація спеціаліста?
Зв'яжіться з нами, наш спеціаліст відповість на ваші запитання
Замовити дзвінок
Ми хочемо проконсультувати вас
Обов'язкове поле
Обов'язкове поле

Підписатися на розсилку

Допомога
Допомога
Об'єкти
Рубрики
Послуги