loading
Каталог
Служба підтримки
097 100-05-33
044 500-00-53
В будні з 09:00 до 20:00 На вихідних з 10:00 до 17:00 (замовлення on-line)
Замовити дзвінок
Замовити дзвінок
Служба підтримки
097 100-05-33
044 500-00-53
В будні з 09:00 до 20:00 На вихідних з 10:00 до 17:00 (замовлення on-line)
Замовити дзвінок
Замовити дзвінок
Каталог
Пошук
Корзина
Обране
Каталог
Бренди
Aereco Alfa Laval Aspen Aspira Atmic AUX Ballu Belimo Blauberg Bosch Carrier Cata Celsius Chigo Climaveneta Climtec Cooper&Hunter Daikin Danfoss Dantherm Devi Eberle Electrolux EWT Frapol (Onyx) Frico Genergy Genpower Gree Gucbir Guntner Haier Helios Hisense Hitachi Hoapp (Gree) Hutterer&Lechner GmbH Idea Invertek Irmas Jonix Leberg Lennox Lenze Lessar LG Lufberg Maico Master Microdam Midea Mitsubishi Electric Mitsubishi Heavy Mosa MYCOND Neoclima Nibe Nordis O.ERRE Olefini Olmo Ostberg Panasonic Philips RC Group Reventon Rhoss Rosenberg Ruck Sabiana Sakata Salda Sentera Siemens Soler&Palau Systemair Terneo Thermoscreens Tion Toshiba Tosot Trane Trotec UVDI Vaillant Ventoxx Vortice Vts Weger Wito York Zanussi Вентс Прана Тепломаш Термия
Блог
1 листопада
25284
Ventbazar

Принцип роботи фанкойлу. Як вибрати фанкойл. Де і як їх застосовувати

Зміст
Принцип роботи фанкойлу. Як вибрати фанкойл. Де і як їх застосовувати
Поділитись
Facebook
Поділитись
Facebook

Принцип роботи фанкойлу. Як вибрати фанкойл. Де і як їх застосовувати

У нашому столітті, коли для кожного доступні інноваційні технології, гріх не скористатися технікою, щоб покращити почуття комфорту вдома, на роботі, під час відпочинку. Фанкойли не є чимось абсолютно новим, але їхнє обладнання постійно розвивається, що дає користувачеві великі переваги. Тепер у нас є можливість досягти бажаного результату без особливих зусиль, наш мікроклімат підтримується розумною технікою та автоматизованими процесами.

Принцип роботи фанкойлу

Фанкойли – це прилади, які можуть як охолоджувати, так і нагрівати повітря в приміщенні. Вони дуже точно дотримуються заданої користувачем температури, і здатні швидко охолодити/опалити середні або великі приміщення. Такий пристрій візуально може виглядати як звичайний кондиціонер, а саме його внутрішній блок. Але фанкойл більш потужний та ефективний; він підійде для такого середовища, де звичайна спліт-система не впорається. На додаток, ці прилади оснащені функцією підмішування свіжого повітря та його очищення, що безсумнівно покращить мікроклімат у будівлі. Однак потрібно додатково подбати і про вентиляцію приміщення, тому що підмішування не вистачить для повноцінної організації повітрообміну. Свіже повітря так само дуже важливе для нашого самопочуття, як і комфортна температура. Тому рекомендується у великі та середні об'єкти встановлювати припливне або припливно-витяжне встановлення.

Принцип роботи фанкойлу

Ресурсом для охолодження повітря та роботи фанкойлу є вода – холодна чи гаряча залежно від необхідного режиму. Для її забезпечення потрібно додатково придбати чилер, який буде піддавати її потрібній температурі. Чиллер має рівносильне значення для фанкойлу, як зовнішній блок для настінного кондиціонера – він встановлюється на даху будівлі або у спеціальному технічному приміщенні та є основою для охолодження.

Фанкойл на основі чилера


Принцип роботи системи фанкойл полягає в таких процесах:

  1. Вода від чиллера надходить через трубопровід у теплообмінник фанкойлу.
  2. Повітряні маси із приміщення забираються всередину приладу.
  3. Повітря охолоджується з дотиком з теплообмінником.
  4. Далі він видується назад у кімнату за допомогою вентилятора, який знаходиться поряд з охолоджувачем.


Щоб змінити інтенсивність охолодження, тобто продуктивність агрегату, потрібно задавати певну швидкість вентилятора. Сучасні системи мають функцію автоматичної підтримки потрібної температури та зміни швидкості, якщо цього вимагає температура повітря.

Робота фанкойлу взимку та влітку

Особливістю системи фанкойлу є те, що взимку його можна переключити від чиллера до котла, тим самим забезпечивши надходження гарячої води до теплообмінника. Це дозволить обігрівати приміщення та створювати теплі умови у холодний період року. Але фахівці рекомендують використовувати для цього теплові насоси – вони ефективні, економні та безпечні для навколишнього середовища. За допомогою тандему теплового насоса з фанкойлами Ви зможете опалювати приміщення майже безкоштовно, адже для цього використовується енергія навколишнього середовища, а не дорогі ресурси, як газ.

Конструкція та управління фанкойлів

Конструкція таких приладів є досить простою. Важливу роль має теплообмінник, який можна характеризувати як радіатор. В нього надходить вода, і він випромінює необхідну температуру повітря, щоб охолодити його. Продуктивність по холоду регулюється за допомогою вентилятора та електричного двигуна. Також невід'ємною частиною є повітряний фільтр, який очищає повітря від забруднень. Піддон для конденсату збирає вологу із повітря. На додаток до системи вбудовані електронагрівач та система управління.

Конструкція та управління фанкойлом

Управління фанкойлів відбувається за допомогою пульта. Він може бути переносним, а може кріпитися на стіні, що гарантує неможливість втратити його. Завдяки такому управлінню Ви зможете регулювати рівень продуктивності, швидкість вентилятора, температуру та задавати різні режими, автоматизувати процеси роботи. Деякі пульти керують одним приладом, а деякі можуть задавати режими і цілу низку фанкойлів.

Як вибрати фанкойл для певного приміщення

Вибір такого приладу ділиться на два етапи: підбір з технічного оснащення та типу системи. Щодо першого – треба знати, що від цього залежатиме ефективність кондиціонування повітря. Тому щодо такого кліматичного обладнання краще порадитися зі спеціалістами. Насамперед, потрібно врахувати такі особливості:

  • Підходяща потужність на охолодження та обігрів
  • Об'єм повітря, яке потрібно охолоджувати за годину (продуктивність приладу)
  • Довжина потоку повітря
  • Розмір об'єкта (висота, ширина), для якого вибирається виріб
  • Тип приміщення з його особливостями
  • Важливі додаткові функції та режими


Щодо типу фанкойлу можна сказати, що його потрібно вибирати виходячи з запланованого місця встановлення. Бувають канальні, касетні, універсальні, настінні та колонні моделі. Дуже важливо надати значення типу приладу, адже від цього також залежатиме ефективність роботи та функціональність виробу.

Розрахунок потужності фанкойлу для приміщення

Просто вибрати відповідний тип та потрібну серію фанкойлів недостатньо. Важливо також розрахувати, яка продуктивність на охолодження та опалення Вам потрібна.

Якщо ми говоримо про продуктивність роботи на обігрів, то потрібно визначити, які тепловтрати відбуваються в приміщенні, адже опалювальні прилади потрібні для компенсації втраченого тепла (якби воно не йшло, то опалення і не потрібно було б). Від того, скільки кВт тепла втрачає приміщення, залежить, скільки кВт має приносити прилад. Тобто якщо Ви визначили, що з приміщення виходить 5 кВт тепла на годину, то Вам потрібен фанкойл з потужністю 5 кВт. Як визначити тепловтрати? Потрібно зробити розрахунок за формулою, поданою нижче.

Теплотехнічний розрахунок:

Q = kx Δ T xf де


Q - тепловтрати від певної поверхні/захисту конструкції (щілини в стінах, вікна, двері, стеля);
k - коефіцієнт теплопровідності матеріалу
ΔT - різниця між температурою всередині приміщення та на вулиці
f - площа поверхні (наприклад, стіни)

Також потрібно розуміти, що при використанні формули потрібно задавати бажану температуру, до якої Ви хочете нагрівати приміщення, та середньорічну температуру на вулиці у Вашому місті. Допустимо, Ви хочете нагрівати кімнату до +24 градусів, а на вулиці в Києві середньорічна температура +8,4 ° C, тобто різниця температури рівна 15,6 ° C - це число ми і запишемо в ΔT.

Цю формулу потрібно застосовувати до кожної поверхні, тобто вираховувати Q стіни, Q підлоги, Q стелі та інших. Зрештою, потрібно підсумовувати всі Q, і ми отримаємо число, яке означає втрату тепла в кВт. Чим вище бажана температура в приміщенні, тим більше тепла потрібно подати - чим вище різниця ΔT, тим більше потужності кВт потрібно у файнкойлі.

Такий самий принцип застосовується при розрахунку потужності при роботі на охолодження, тільки в цьому випадку Ви обчислюєте втрату холоду в приміщенні.

Де і як їх застосовувати

Система чиллер-фанкойл відмінно підійде для офісу з безліччю різних кабінетів і для так званих офісів «open space», де одне приміщення розділяється перегородками на безліч кабінок. У такому випадку відмінно підійде фанкойл стельового монтажу - прилад розподіляє повітря, що кондиціонується по стелі, звідки він рівномірно спускається вниз і охолоджує всі кабінки.

Фанкойли широко використовуються в бізнес-центрах, торгово-розважальних закладах, адміністративних будівлях, супермаркетах та інших торгових точках, готелях, і навіть у промислових та великих складських приміщеннях. Потрібно лише правильно вибрати потужність під індивідуальні особливості певного приміщення і такі агрегати відновлять комфортну температуру.

Особливості застосування різних типів фанкойлів:

Канальний фанкойл midea Канальні фанкойли. Вони мають різні рівні статичного тиску: з високим, середнім та низьким натиском. Такий тип відрізняється високими показниками за продуктивністю, тому якщо у Вас велике приміщення, таке як торгово-розважальний зал, склад або великий офіс, то це відмінний варіант. Встановлюється такий агрегат відповідно у вентиляційний канал, що дає можливість подавати охолоджене повітря по повітроводах.

Касетний фанкойл daikin fwc Касетні фанкойли. Вони встановлюються в стельовий простір, а на очах залишається тільки передня декоративна решітка. Такий спосіб монтажу дозволить знизити шумові параметри та приховати всю конструкцію, тому цей тип відмінно підійде для офісу та торгового приміщення та інших різновидів сфер. Касетні моделі можуть мати 2-х спрямований потік повітря, та по 4-х сторонах напрямку.

Універсальний фанкойл mycond silent Універсальні фанкойли. Такі фанкойли можуть кріпитися як на стелі, так і на підлозі, але переважно їх ховають прихованим типом установки. Цей тип приладів підходить для кожного приміщення - він має тихий рівень шуму, економну витрату живлення, а також забезпечує хороший повітрообмін. Але для хороших показників важливо врахувати такий нюанс: якщо Ви купуєте прилад переважно для охолодження, то потрібно встановлювати у верхній частині приміщення, а якщо для обігріву - то в нижній.

Настінний фанкойл midea mkg Настінні фанкойли. Моделі цього типу дуже нагадують звичайні внутрішні блоки спліт-систем (кондиціонери). Але відмінність у тому, що фанкойл має набагато більше потужності та продуктивності. Настінний тип підходить для середніх та невеликих приміщень. Враховуючи те, що вони встановлюються на стіні, такий тип оснащується приємним зовнішнім виглядом і дизайнерською передньою панеллю. Плюсом стане можливість контролю та підтримки оптимальної температури за допомогою термостату, який вбудований у більшість моделей. Але при встановленні настінного фанкойлу потрібно використовувати гнучкий трубопровід для подальшого постачання води в систему.

  Колони фанкойли. Вони встановлюються біля стіни, оскільки призначені для приміщень, в яких виникає проблема з підведенням трубопроводу в стельовому просторі. Отже, колонні фанкойли використовуються не часто, але мають таку ж високу продуктивність.

Висновок

1. Основна частина фанкойлів розрахована на двотрубний або тільки чотиритрубний спосіб підключення.

2. Фанкойли підходять задля всіх типів приміщень.

3. Визначити, яка саме модель підходить у Вашому випадку, та як її варто монтувати, можуть лише спеціалісти.

Принцип роботи настінного фанкойлу

При бажанні купити фанкойл на вигідних умовах і з доставкою, або підібрати систему чиллер-фанкойл для Вашого приміщення, проконсультуватися зі спеціалістами, Ви можете зателефонувати на Вентбазар за телефоном (044) 50 000 53 або замовити Зворотній дзвінок у шапці.


Корисні статті на тему:

Вибираючи для приміщення систему кондиціювання (спліт-систему), необхідно враховувати деякі фактори та нюанси, які можуть вплинути на процес встановлення та подальшу її роботу.

Система чиллер-фанкойл

Перед тим як замовляти спліт-систему або фанкойли, необхідно провести розрахунок кондиціювання.

Правильний розрахунок системи кондиціювання повітря

Ми всі знаємо про користь кондиціонера. Його основне завдання – створити комфортний клімат у приміщенні та зручність використання.

Системи керування кондиціюванням керування комфортом

Чому ми?

9 років досвіду в сфері ОВіК

Працюємо на принципах «win-win»

Регулярно проходимо тренінги і вкладаємо отриманий досвід у кожен проект

З нами вибір обладнання – зручний, вигідний, швидкий

Більш 400 реалізованих об'єктів

Ми створюємо мікроклімат, який подобається людям

Сертифікати і ліцензії
Дозвіл на роботи Будівельна ліцензія Офіційний дилер бренду Daikin Офіційні партнери бренду Solerpalau Офіційні партнери бренду Gree Сертифікат ВентСервіс

Міста в яких ми працюємо

  1. Київ
  2. Вінниця
  3. Кіровоград
  4. Львів
  5. Харків
  6. Полтава
  7. Сумми
  8. Дніпропетровськ
  9. Івано-Франківськ
  10. Запоріжжя
  11. Миколаїв
  12. Одеса
  13. Чернігів
  14. Чернівці
  15. Житомир
  16. Тернопіль
  17. Луцьк
  18. Рівно
  19. Хмельницький
  20. Мукачево
  21. Ужгород
У вас залишились запитання?
Замовте безкоштовно: консультацію, проектне рішення, розрахунок вартості
Надіслати
Вам була корисна ця стаття?
Так
Ні
Потрібна консультація спеціаліста?
Зв'яжіться з нами, наш спеціаліст відповість на ваші запитання
Замовити дзвінок
Ми хочемо проконсультувати вас
Обов'язкове поле
Обов'язкове поле

Підписатися на розсилку

Допомога
Допомога
Об'єкти
Рубрики
Послуги