loading
Каталог
Служба підтримки
097 100-05-33
044 500-00-53
В будні з 09:00 до 20:00 На вихідних з 10:00 до 17:00 (замовлення on-line)
Замовити дзвінок
Замовити дзвінок
Служба підтримки
097 100-05-33
044 500-00-53
В будні з 09:00 до 20:00 На вихідних з 10:00 до 17:00 (замовлення on-line)
Замовити дзвінок
Замовити дзвінок
Каталог
Пошук
Корзина
Обране
Каталог
Бренди
Aereco Alfa Laval Aspen Aspira Atmic AUX Ballu Belimo Blauberg Bosch Carrier Cata Celsius Chigo Climaveneta Climtec Cooper&Hunter Daikin Danfoss Dantherm Devi Eberle Electrolux EWT Frapol (Onyx) Frico Genergy Genpower Gree Gucbir Guntner Haier Helios Hisense Hitachi Hoapp (Gree) Hutterer&Lechner GmbH Idea Invertek Irmas Jonix Leberg Lennox Lenze Lessar LG Lufberg Maico Master Microdam Midea Mitsubishi Electric Mitsubishi Heavy Mosa MYCOND Neoclima Nibe Nordis O.ERRE Olefini Olmo Ostberg Panasonic Philips RC Group Reventon Rhoss Rosenberg Ruck Sabiana Sakata Salda Sentera Siemens Soler&Palau Systemair Terneo Thermoscreens Tion Toshiba Tosot Trane Trotec UVDI Vaillant Ventoxx Vortice Vts Weger Wito York Zanussi Вентс Прана Тепломаш Термия
Блог
22 березня
3271
Ventbazar

Опалення складу та складських приміщень

Зміст
Опалення складу та складських приміщень
Поділитись
Facebook
Поділитись
Facebook

Опалення складу та складських приміщень

опалення складу

Зміст

  1. Як заощадити на опаленні?
  2. Як вибрати систему опалення?
  3. Основні вимоги до мікроклімату складського приміщення
  4. Повітряне опалення складу
  5. Водяне опалення складу
  6. Обігрів пором
  7. Повітряно-теплові завіси
  8. Енергоефективні рішення гарантує компанія повного спрямування ОВіК
  9. Сучасні кліматичні настанови

Як заощадити на опаленні?

Спочатку необхідно дізнатися про всі мінуси і плюси тієї чи іншої системи - чи зможе вона забезпечити потрібний температурний режим, скільки потрібно коштів на теплоносій та інші нюанси, - а вже після цього вибрати найоптимальніше обладнання, що найбільше підходить для конкретного об'єкта будівництва.
Ми як компанія, яка вже тривалий час допомагає бізнесу вирішувати різні кліматичні проблеми, знаємо реальні положення (стану) приміщень складського призначення.
Неодноразово на етапі перших зустрічей з нашими клієнтами ми бачили, що раніше обрана система опалення була неправильною і не вирішувала повноцінно покладеної на неї завдання.

Тому ми вирішили глибше торкнутися цієї теми та розповісти, які варіанти опалення існують, і наскільки вони будуть ефективні з урахуванням технічних характеристик споруди. Адже лише грамотний підхід до опалення складських приміщень забезпечить надійне зберігання товару, чутливого до температурних перепадів та вологості.

Як вибрати систему опалення?

Дуже важливо визначитися з вибором способу опалення на етапі розробки проекту. Наприклад, повітряне опалення ангара практично неможливо встановити у вже побудованому будинку (через необхідність наявності у стіні отворів великого діаметру та інших технологічних причин).
На цьому етапі багато хто віддає перевагу централізованій міській котельні, при цьому в результаті стикаються з величезними втратами теплової енергії. Порушення принципів опалення цеху та, відповідно, умов внутрішнього мікроклімату несприятливо позначається на працездатності та здоров'я персоналу. Це призводить до додаткових матеріальних витрат, пов'язаних з оплатою лікарняних, а також необхідності пошуку нових кваліфікованих робітників.
Крім того – що найважливіше, якщо врахувати основне призначення будь-якого складу, – несприятливі умови зберігання негативно позначаються на зовнішньому вигляді товару. Зайва вологість може повністю вбити презентабельний вид упаковки та змінити властивості самого продукту.

Основні вимоги до мікроклімату складського приміщення:

  • температуру складі необхідно підтримувати лише на рівні, відповідному санітарним правилам окремих категорій товару;
  • не допускаються різкі перепади температури, отже важливо, щоб система опалення сховища була надійною (працювала безперебійно);
  • відносна вологість повітря повинна бути в межах норми, щоб не призвести до усихання продукції або утворення на ній конденсату. Зайва вологість може викликати корозію металевих поверхонь.
Як опалювати склад так, щоб мінімізувати витрати на вироблення теплової енергії та водночас зберегти товари цілісність та всі функціональні можливості, задані їм при виготовленні?

Ми пропонуємо інше, найбільш ефективне та економічне рішення: організувати опалення складських приміщень за допомогою локальних систем.
Системи автономного опалення класифікуються за способом обігріву та типу теплоносія. Вибір того чи іншого виду залежить від призначення складу та його площі.

Повітряне опалення складу

Поділяється на природне та механічне опалення. Найбільш економічне опалення складу досягається шляхом комбінування цих двох видів. Такий вид опалення доцільно застосовувати у великих приміщеннях із високими стелями.

Принцип роботи повітряного опалення цеху є наступним. Повітря нагрівається водяним калорифером до потрібної температури та нагнітається у систему повітроводів. Залежно від висоти ангару, повітряні маси розподіляються по всій його площі або настилають, або струменями, що не настилають.
Повітрянагрівальне обладнання може поєднуватися з вентиляцією (повітря додатково очищається).
Переваги:
  • більший показник ККД (до 95%) за рахунок відсутності проміжного теплоносія;
  • єдино правильний спосіб обігріву складських терміналів з токсичними речовинами;
  • обходиться дешевше в експлуатації, ніж водяне або електричне опалення складу
  • у літній період може використовуватися як вентиляція;
  • простий монтаж.
До недоліків повітряного опалення ангару можна віднести необхідність встановлення повітроводів, які з'їдають корисний обсяг складського приміщення.
До сучасних систем повітряного опалення відносяться компактні та економічні системи з джерелами тепла (котлами), що підігрівають теплоносій, та декількома доводчиками, що розподіляють тепло у потрібних зонах складу.

Як доводчики застосовують водяні тепловентилятори, в теплообмінники яких подається підігріта вода. Спрямовані вентиляторами потоки теплого повітря активно циркулюють обсягом приміщення, рівномірно обігріваючи робочі зони приміщення складу.

До систем повітрообробки для великих приміщень відносяться енергоефективні теплові насоси 'повітря-повітря', чилери з виносним конденсатором,

Водяне опалення складу

У цьому випадку опалення складу здійснюється за допомогою автономної системи або до централізованої мережі підключається індивідуальна котельня. Принцип роботи системи досить простий: вода або антифриз, нагріваючись у водяному котлі, надходить трубами до радіаторів, які і віддають тепло приміщенню. Для невеликих приміщень підійде електрокотел. Для складів значних площею обігрів електрикою використовувати економічно невигідно.
Переваги :
  • широкий вибір обладнання;
  • рівномірний розподіл тепла;
  • повітря не пересушується.
Опалення цеху водою не розглядають, якщо висота приміщення становить понад 5 м, тому що тепле повітря накопичується вгорі. Якщо ж власник ангару вирішив обладнати склад саме такою опалювальною системою, додатково слід встановлювати стельові вентилятори. Також використання водяних обігрівальних установок, як і систем повітряного опалення цеху, є неприпустимим у приміщеннях категорії А та Б (зберігання речовин та сумішей, які при контакті з парою чи повітрям вибухають чи спалахують).

Для енергоефективних систем водяного опалення використовуються сучасні теплові насоси повітря-вода або повітря-повітря . У каталозі Вентбазар представлені надійні теплові насоси відомих виробників: Daikin , Mitsubishi Electric , Mycond .

Обігрів паром

Парова система – це швидке та економічне опалення цеху за допомогою водяної пари. Він циркулює по радіаторах та віддає тепло. Після охолодження конденсат самостійно (самотеком), або за допомогою насоса передається назад в теплообмінник.

Переваги :
  • високу тепловіддачу та ергономічність (приміщення нагрівається швидше);
  • малогабаритне обладнання;
  • низька інертність (легко запускається після тривалої перерви);
  • мінімальні тепловтрати у теплообмінниках.
До недоліків відносять шумність, неможливість використання теплоносія з температурою нижче 100 градусів та активність корозійних процесів. Забороняється використання парових обігрівальних систем для опалення складських приміщень, в яких зберігаються товари, що виділяють у повітря леткі легкозаймисті речовини.

Повітряно-теплові завіси

Повітряно-теплові завіси встановлюються на межі теплої та холодної зони для зниження втрат тепла у приміщенні. Це допоміжне повітряне опалення для складу, при якому опалювальні агрегати монтують із внутрішньої сторони дверей або у віконних отворах. Повітря нагнітається з високою швидкістю, внаслідок чого холодні повітряні маси не проникають на склад, а тепло не виходить назовні.

Завіса також є перешкодою для проникнення всередину пилу та вихлопних газів від спецтранспорту.
Залежно від ширини отвору встановлюють один або кілька приладів.

У разі необхідності опалення та кондиціювання повітря в приміщенні промислових складів з особливими вимогами до технології зберігання продукції системи вентиляції та кондиціювання виконують на основі повітрообробних агрегатів та чилерів з виносним конденсатором.

Енергоефективні рішення гарантує компанія повного спрямування ОВіК

Система опалення складу в більшості випадків вимагає встановлення супутнього обладнання для вентиляції та кондиціювання. Якщо залучати для вирішення кожного окремого завдання окремі вузькопрофільні організації, то найнешкідливіше, що може статися, це збільшення витрат на послуги. У глобальному масштабі устаткування, встановлене різними компаніями, то, можливо підібрано дуже правильно, що позначиться і продуктивності, і ефективності спільної “роботи” кількох систем.
Тому бажано довірити вирішення завдання вузькоспеціалізованої компанії, яка має у штаті проектний відділ, монтажні бригади, сервісні та ОВіК (Осушення, Вентиляція та Кондиціювання) підрозділи, а також перелік усієї необхідної документації для виконання таких робіт. Така компанія зможе підібрати енергоефективне рішення, візуалізувати та реалізувати у правильній послідовності.

Сучасні кліматичні настанови

Ми надаємо повний спектр послуг з проектування систем, постачання та монтаж обладнання та його подальшого обслуговування. У нашій команді – вузькопрофільні спеціалісти з великим досвідом, здатні впоратися з вирішенням складних нестандартних завдань.
До нас звертаються як ті, хто тільки планує збудувати склад, так і власники вже діючих споруд.
У першому випадку наша власна проектна група розробить вам індивідуальний проект для опалення складського приміщення – з урахуванням можливих тепловтрат і дотриманням усіх норм.

Технічний відділ підбере оптимальне за вартістю та функціональністю обладнання.

Деякі тепловентилятори ви можете придбати у нас із гарною знижкою або за розпродажною ціною.

У другий випадок власника складу перестає влаштовувати встановлена раніше інженерна система. Він хоче добитися економічного опалення цеху шляхом або повної заміни існуючої, або заміною старого обладнання на нове, більш функціональне і менш витратне щодо обслуговування та вартості теплоносія.
Сьогодні в Україні можна купити будь-які технічні пристрої та організувати на складі як повітряне опалення цеху, так і будь-яке інше. Питання в іншому: звернутися до такої компанії, яка надасть найкраще рішення та виконає грамотно всі роботи: від розробки проекту до його реалізації. Від цього залежатиме ефективність опалювальної системи та її довгострокова експлуатація.

Схожі статті

Найнадійніший склад захищає товари від впливу перепадів температури, вологості, природних факторів, опадів та іншого, що може завдати шкоди матеріальним цінностям, що мають деталі, що зазнають окислення за високої вологості.


Перш ніж купити тепловентилятор, ми в першу чергу питаємо: як вибрати тепловентилятор і які тепловентилятори вигідніше встановлювати? Нас цікавить, який вид тепловентиляторів буде краще обігрівати наше приміщення, як заощадити на опаленні, і як обігрівати правильно.

Етап проектування системи опалення в житловому та промисловому будинку дозволяє прискорити та покращити монтаж, зробити його та витрати на придбання матеріалів більш оптимальними за вартістю, уникнути помилок та недоліків (або виправити існуючі). Саме від грамотного проектування (опалення, водопостачання, каналізації) залежатиме наступна якість результату робіт.

Этап

Чому ми?

9 років досвіду в сфері ОВіК

Працюємо на принципах «win-win»

Регулярно проходимо тренінги і вкладаємо отриманий досвід у кожен проект

З нами вибір обладнання – зручний, вигідний, швидкий

Більш 400 реалізованих об'єктів

Ми створюємо мікроклімат, який подобається людям

Сертифікати і ліцензії
Дозвіл на роботи Будівельна ліцензія Офіційний дилер бренду Daikin Офіційні партнери бренду Solerpalau Офіційні партнери бренду Gree Сертифікат ВентСервіс

Міста в яких ми працюємо

  1. Київ
  2. Вінниця
  3. Кіровоград
  4. Львів
  5. Харків
  6. Полтава
  7. Сумми
  8. Дніпропетровськ
  9. Івано-Франківськ
  10. Запоріжжя
  11. Миколаїв
  12. Одеса
  13. Чернігів
  14. Чернівці
  15. Житомир
  16. Тернопіль
  17. Луцьк
  18. Рівно
  19. Хмельницький
  20. Мукачево
  21. Ужгород
У вас залишились запитання?
Замовте безкоштовно: консультацію, проектне рішення, розрахунок вартості
Надіслати
Вам була корисна ця стаття?
Так
Ні
Потрібна консультація спеціаліста?
Зв'яжіться з нами, наш спеціаліст відповість на ваші запитання
Замовити дзвінок
Ми хочемо проконсультувати вас
Обов'язкове поле
Обов'язкове поле

Підписатися на розсилку

Допомога
Допомога
Об'єкти
Рубрики
Послуги