loading
Каталог
Служба підтримки
097 100-05-33
044 500-00-53
В будні з 09:00 до 20:00 На вихідних з 10:00 до 17:00 (замовлення on-line)
Замовити дзвінок
Замовити дзвінок
Служба підтримки
097 100-05-33
044 500-00-53
В будні з 09:00 до 20:00 На вихідних з 10:00 до 17:00 (замовлення on-line)
Замовити дзвінок
Замовити дзвінок
Каталог
Пошук
Корзина
Обране
Каталог
Бренди
Aereco Alfa Laval Aspen Aspira Atmic AUX Ballu Belimo Blauberg Bosch Carrier Cata Celsius Chigo Climaveneta Climtec Cooper&Hunter Daikin Danfoss Dantherm Devi Eberle Electrolux EWT Frapol (Onyx) Frico Genergy Genpower Gree Gucbir Guntner Haier Helios Hisense Hitachi Hoapp (Gree) Hutterer&Lechner GmbH Idea Invertek Irmas Jonix Leberg Lennox Lenze Lessar LG Lufberg Maico Master Microdam Midea Mitsubishi Electric Mitsubishi Heavy Mosa MYCOND Neoclima Nibe Nordis O.ERRE Olefini Olmo Ostberg Panasonic Philips RC Group Reventon Rhoss Rosenberg Ruck Sabiana Sakata Salda Sentera Siemens Soler&Palau Systemair Terneo Thermoscreens Tion Toshiba Tosot Trane Trotec UVDI Vaillant Ventoxx Vortice Vts Weger Wito York Zanussi Вентс Прана Тепломаш Термия
Блог
5 грудня
26768
Ventbazar

Очищувачі повітря: для чого потрібні, які бувають і як вибрати

Зміст
Очищувачі повітря: для чого потрібні, які бувають і як вибрати
Поділитись
Facebook
Поділитись
Facebook

Очищувачі повітря: для чого потрібні, які бувають і як вибрати

Зміст:
Повітроочисник у квартирі
Разом із зростаючими вимогами до якості житла та енергозбереження у комунальній сфері, розвиваються й вимоги до якості повітря, яким ми дихаємо. Теплоізольовані приміщення і тому, часто, недостатня вентиляція, призводять до погіршення стану повітря.

В умовах перенаселеності міст, загазованості вулиць, близькості від промислових підприємств ніхто не дасть гарантій, що повітря, що потрапляє з вулиці до будинку, досить чисте. А в загальному приміщенні офісу, поліклініки, класу чи аудиторії, де цілий день перебуває багато людей, повітря забрудненіше, ніж на вулиці, особливо в період сезонних епідемій. Тому після налагодження вентиляції та забезпечення необхідного повітрообміну (припливними або витяжними вентиляторами, припливно-витяжною установкою, або стіновими рекуператорами та провітрювачами) другою раціональною дією буде встановлення очисника повітря.

Очисник повітря від пилу і як вибрати очисник повітря для алергіків - одні з найбільш часто вбиваються в пошукових системах запити. Це підтверджує те, що люди більше дбали про якість свого життя.

Що таке очисник повітря, принцип його роботи

Принцип роботи очищувача повітря
Завдання очищення повітря в очисниках різної складності вирішується приблизно однаково: повітря з приміщення втягується лопатями вентилятора і прямує до камери з фільтрами. Проходячи через фільтри, повітряний потік різною мірою очищається і нейтралізується від різних забруднень: пилу, ворсинок покриттів, шерсті домашніх тварин, тютюнового диму, запахів від приготування їжі, мікробів чи бактерій.
Така установка не додає в кімнати кисень і чисте повітря, але забезпечує чистоту внутрішнього повітря, що рециркулюється. А це точно корисно для великих і особливо маленьких мешканців будинку чи квартири.
Очищувачі повітря розрізняють за ступенем очищення та типами фільтрів. Розрізняють моделі: Принцип роботи очищувача повітря
  • з водяною фільтрацією;
  • з фільтрами механічного, грубого очищення;
  • з фільтрами тонкого очищення;
  • з адсорбційними, вугільними фільтрами;
  • з іонізатором, електростатичним фільтром;
  • з фотокаталітичним фільтром;
  • з HEPA-фільтром
  • із озонатором.

Які бувають очищувачі повітря

Усі фільтри очисників повітря згідно з міжнародною класифікацією поділяються на три класи ефективності: грубого ступеня очищення, тонкого ступеня очищення, високоефективного очищення (НЕРА).
Залежно від фільтруючих матеріалів та застосовуваних технологій розрізняють: фільтри грубої або тонкої механічної очистки, фільтри електростатичні, вугільні, фільтри губчасті, масляні, фільтри HEPA, фотокаталітичні, та інші.

У фільтрах грубої очистки з великоячеистих матеріалів або волокнистих тканин затримуються частинки понад 10 мкм (пух, пил, шерсть або інші великі забруднення). Такий фільтр має довгий період використання. Його потрібно промивати або пилососити при накопиченні забруднень. Змінюють у разі зношування - раз на 6 місяців.

Фільтри тонкого очищення прибирають із повітря частинки забруднень понад 1 мкм. Вони виготовлені з щільних поліпропіленових волокон або поліестерних тканин. Можуть бути змінними чи багаторазовими.

HEPA фільтр Фільтри високоефективної очистки класу НЕРА (High Efficiency Particulate Arresting) вловлюють майже 100% (99%) мікрочастинок більших, ніж 0,03 мкм. Це найперспективніші, абсолютні фільтри.

Очищувачі повітря саме з цим видом фільтра вважаються найкращими для використання як в житлових і фісних приміщеннях, так і в медичних установах.

HEPA фільтри відрізняються наявністю кількох ступенів очищення повітря, у тому числі і від більшості збудників алергічних реакцій, більших, ніж 1мкм: збудників респіраторних захворювань, суперечок грибів, мікрочастинок шкіри або шерсті тварин, пилку рослин, продуктів життєдіяльності від пилових кліщів.
Вугільний фільтр очищувача повітря
Для уловлювання запахів, летких або напівлетючих забруднень найкраще підійдуть вугільні фільтри. Вони мікропористі матеріали, що адсорбують запахи чи дим, нейтралізують чи розкладають шкідливі домішки.

Принцип електростатичного заряду використаний у роботі електростатичних плазмових фільтрів. Він заснований на тяжінні та осадженні на поверхні заряджених частинок пилу в електростатичному полі заряджених електродів. Не придатний для позбавлення летючих забруднюючих компонентів - диму або запахів.

У фільтрах з іонізацією повітря відбувається насичення повітря живими, негативно зарядженими іонами, звільнення від пилових частинок.

Усунення шкідливих домішок з повітря фотокаталітичних фільтрах проходить під впливом нього ультрафіолетовими променями. Таким чином, повітря знезаражується та очищається від вірусів, бактерій, непотрібних запахів або токсинів.
Очищувач повітря з водяною фільтрацією
В очисниках з водяною фільтрацією, мийками повітря, повітря пропускається через водяну завісу з осадженням забруднень на диски. Видаляються дрібні забруднення, крім мікрочастинок та алергенів. Може поєднуватися з УФ-обробкою для знезараження мікроорганізмів, що легко розмножуються у водному середовищі. Потрібне часте чищення «мийки».

Які проблеми усуває

Переваги очисників повітря
Понад 90% свого часу людина перебуває у закритому приміщенні, найчастіше – у багатолюдних місцях. А концентрація шкідливих речовин у повітрі, що вдихається, може перевищувати умови жвавого перехрестя. Як покращити якість повітря? Один із простих і доступних способів – встановити очищувач повітря.

Очисник повітря залежно від ступеня очищення фільтрів та їх набору, прибирає з кімнат квартири чи будинку: частки пилу, диму, запахи, хвороботворні бактерії та мікроби, шерсть тварин, пух та пір'я птахів. «Абсолютні» фільтри очисників усувають мікрочастинки, що викликають алергічні реакції, знищує віруси та бактерії, мікродисперсний пил, очищають від решти забруднювачів, що містяться в повітрі житлових приміщень.

Очищувачі повітря підтримують здоровий баланс іонів у повітрі, перешкоджаючи розвитку хвороботворних вірусів та мікробів. Іонізація знищує до 90% шкідливих мікроорганізмів та освіжає повітря, як на березі водойми.

Повітроочисник DAIKIN MC70L Сучасні очищувачі повітря допоможуть легко уникнути епідемії грипу, створять безпечні умови для малюка в дитячій, приберуть запах цигарок або кухонні запахи та сліди диму, очистять повітря у вітальні, спальні чи кімнаті, де навчається та грає дитина. При установці в офісі очищувач повітря прибирає паперовий пил і з повітря, випаровування від покриттів, запах диму і сигарет, знезаражує повітря, усуває загрозу розвитку та поширення вірусних захворювань, як результат – поліпшення самопочуття співробітників та скорочення витрати на лікарняні.

При опції з ароматизатором очищене повітря наповнюється улюбленим ароматом. Ми раніше вже писали про вплив різних ароматів на самопочуття людей у статті « Ароматизація для покращення мікроклімату ». Зараз у багатьох офісах та готельно-ресторанних комплексах використовують подібний метод для створення сприятливої атмосфери у приміщенні. Також користується особливою популярністю очисник повітря на додаток з опціональним зволожувачем. Цей пристрій допоможе усунути сухість очищеного повітря.

Функції очищувачів повітря

Що може очищувач повітря, і які з його функцій будуть корисні для конкретних застосувань? Насамперед, потрібно встановити які основні завдання він має вирішувати.

Боротьба із пилом. Якщо в будинку ростуть маленькі діти і необхідно знизити забрудненість повітря пилом, застосовують очисники повітря з високим ступенем очищення:
  • з електростатичним фільтром, який легко промивається та довго служить,
  • очисник з іонізатором, який тримає в облогу пил, прибирає запахи і знезаражує повітря;
  • найкраще комплексне очищення з HEPA - фільтрацією.

{callback:1} При алергії . Якщо є загроза алергічних реакцій або в будинку живуть алергії, не обійтися без очисника з HEPA-фільтром. Усунуть джерела алергії фотокаталітичні фільтри, що нейтралізують, і очищувачі-озонатори. Останні включаються за відсутності людей у приміщенні.

Ефективне також «миття повітря» з очищенням через розпилену водяну суміш, і очисник з зволожувачем - з комплексним очищенням та нормативним зволоженням повітря. Це сприяє зняттю алергічних реакцій від пересушеного повітря.

Усунення запахів . Цю функцію мають також очищувачі з вугільним фільтром.

Для знезараження повітря. Застосовні фотокаталітичний очисник, прилад з озонатором та HEPA-очисник, що усувають загрозу розвитку хвороботворних вірусів та мікробів.

Як вибрати очисник повітря?

При виборі очищувача варто звертати увагу на:
  • частоту обслуговування фільтра (фотокаталітичний, з іонізацією або з озонатором – обслуговування рідкісне, раз на місяць; електростатичний фільтр миється раз на тиждень; миття повітря, очисник із зволожувачем – контроль майже кожен день);
  • наявність функції іонізації (очисник повітря з іонізацією відновлює життєво необхідний баланс негативно заряджених іонів у повітрі);
  • необхідність зміни фільтра; частота оновлення фільтра; вартість фільтра;
  • рівень шуму працюючого очисника (наявність нічного режиму, малошумна робота)
  • періодичність роботи очисника (необхідність нагляду за очисником, енергоспоживання пристрою);
  • спосіб встановлення та забезпечення циркуляції повітря від місця встановлення;
  • площаабо обсяг приміщення, на який розрахований очисник;
  • якість очищення одним або декількома фільтрами у %;
  • можливістьвибору режимів (мінімальний, номінальний чи турбо, нічний режим, постійний режим).

Сучасні моделі очисників повітря зазвичай оснащуються декількома типами фільтрів і виконують цілий комплекс завдань. Вони універсальні по застосуванню та відрізняються різними дизайнерськими оформленнями корпусу, способами керування та налаштування, способами встановлення та наявністю додаткових опцій – зволоження, ароматизації повітря та іншими. У нашому інтернет-магазині представлені очищувачі провідних лідируючих брендів Ballu та Daikin .

Висновки

Чисте повітря в приміщенні - як досягти
Кисень Чисте повітря – запорука здоров'я та відмінної працездатності. З допомогою очисника повітря усувається загроза поширення вірусних захворювань, підтримується найкраща здоров'я концентрація негативних іонів, підтримується стійкість імунітету, поліпшується самопочуття. Комплекти фільтрів знищують усі види забруднень повітря, знезаражують та озонують його.

Додаткова ароматизація повітря допоможе створити приємний настрій, а додаткове зволоження повітря вирішить багато проблем, що виникають через пересушене повітря.

Очищувачі повітря - незамінні помічники та ангели-охоронці здоров'я дітей і дорослих не тільки вдома, а й у медичних закладах, у дитячих садках або школах.

Встановити сучасний очисник повітря для дому чи офісу – реальна можливість покращити якість життя своїх близьких дому чи працівників на роботі. Очищувачі повітря просто і результативно змінюють ситуацію на краще. Вони незамінні для чистоти повітря на підприємстві, стаціонарі або поліклініці, банку або держустанові та інших приміщеннях, де потрібно створення найбільш комфортних умов для роботи і життєдіяльності людей.

Схожі статті:

Чому ми?

9 років досвіду в сфері ОВіК

Працюємо на принципах «win-win»

Регулярно проходимо тренінги і вкладаємо отриманий досвід у кожен проект

З нами вибір обладнання – зручний, вигідний, швидкий

Більш 400 реалізованих об'єктів

Ми створюємо мікроклімат, який подобається людям

Сертифікати і ліцензії
Дозвіл на роботи Будівельна ліцензія Офіційний дилер бренду Daikin Офіційні партнери бренду Solerpalau Офіційні партнери бренду Gree Сертифікат ВентСервіс

Міста в яких ми працюємо

  1. Київ
  2. Вінниця
  3. Кіровоград
  4. Львів
  5. Харків
  6. Полтава
  7. Сумми
  8. Дніпропетровськ
  9. Івано-Франківськ
  10. Запоріжжя
  11. Миколаїв
  12. Одеса
  13. Чернігів
  14. Чернівці
  15. Житомир
  16. Тернопіль
  17. Луцьк
  18. Рівно
  19. Хмельницький
  20. Мукачево
  21. Ужгород
У вас залишились запитання?
Замовте безкоштовно: консультацію, проектне рішення, розрахунок вартості
Надіслати
Вам була корисна ця стаття?
Так
Ні
Потрібна консультація спеціаліста?
Зв'яжіться з нами, наш спеціаліст відповість на ваші запитання
Замовити дзвінок
Ми хочемо проконсультувати вас
Обов'язкове поле
Обов'язкове поле

Підписатися на розсилку

Допомога
Допомога
Об'єкти
Рубрики
Послуги