loading
Каталог
Служба підтримки
097 100-05-33
044 500-00-53
В будні з 09:00 до 20:00 На вихідних з 10:00 до 17:00 (замовлення on-line)
Замовити дзвінок
Замовити дзвінок
Служба підтримки
097 100-05-33
044 500-00-53
В будні з 09:00 до 20:00 На вихідних з 10:00 до 17:00 (замовлення on-line)
Замовити дзвінок
Замовити дзвінок
Каталог
Пошук
Корзина
Обране
Каталог
Бренди
Aereco Alfa Laval Aspen Aspira Atmic AUX Ballu Belimo Blauberg Bosch Carrier Cata Celsius Chigo Climaveneta Climtec Cooper&Hunter Daikin Danfoss Dantherm Devi Eberle Electrolux EWT Frapol (Onyx) Frico Genergy Genpower Gree Gucbir Guntner Haier Helios Hisense Hitachi Hoapp (Gree) Hutterer&Lechner GmbH Idea Invertek Irmas Jonix Leberg Lennox Lenze Lessar LG Lufberg Maico Master Microdam Midea Mitsubishi Electric Mitsubishi Heavy Mosa MYCOND Neoclima Nibe Nordis O.ERRE Olefini Olmo Ostberg Panasonic Philips RC Group Reventon Rhoss Rosenberg Ruck Sabiana Sakata Salda Sentera Siemens Soler&Palau Systemair Terneo Thermoscreens Tion Toshiba Tosot Trane Trotec UVDI Vaillant Ventoxx Vortice Vts Weger Wito York Zanussi Вентс Прана Тепломаш Термия
Блог
16 вересня
1439
Ventbazar

Вентиляція та кондиціювання в більярдних

Зміст
Вентиляція та кондиціювання в більярдних
Поділитись
Facebook
Поділитись
Facebook

Вентиляція та кондиціювання в більярдних

Історія більярду налічує не одну сотню років – ця гра для справжніх естетів та поціновувачів, яка розвиває уважність, акуратність, точність, змушуючи гравця прораховувати свої дії на кілька кроків уперед.

Ще зовсім недавно більярдні були частиною елітного дозвілля, але в наші дні практично кожен бажаючий може облаштувати приміщення для гри вдома в будь-якому придатному приміщенні. Розвиваються технології, вдосконалюється майстерність гравців, проте проблеми влаштування більярдних залишаються.

Одним із найважливіших завдань при організації більярдної кімнати є проектування та будівництво якісної та ефективної системи вентиляції. Встановлення вентиляції в більярдній виведе якість гри на новий рівень та забезпечить:
• комфорт гравців та глядачів;
• збереження цінного устаткування;
• видалення сторонніх запахів (сигаретний дим, приготування їжі) тощо.

Незалежно від того, облаштовуєте ви громадські більярдні або будуєте свій особистий «більярдний клуб» у підвалі приватного будинку, вентиляція більярдної залишається однією з найважливіших технологічних завдань, що потребують професійного підходу.

Зміст

  1. Проблематика
  2. Існуючі нормативи щодо повітрообміну
  3. Штучна вентиляція – особливості та нюанси
  4. Де замовити

Чому це важливо й у чому основна проблематика

Вентиляція та кондиціювання більярдної зали дозволять забезпечити вашому закладу популярність як серед професійних гравців, так і у любителів просто розслабитися та «поганяти» кулі. Насправді все пізнається в порівнянні: достатньо відвідати клуб з якісною вентиляцією, де ніщо не відволікає від гри, і порівняти його з дешевим залом із затхлим повітрям.

Неприємні сторонні запахи, підвищена вологість та висока концентрація вуглекислого газу, утруднена видимість через сигаретний дим – це основні недоліки більярдної кімнати з відсутньою системою вентиляції та кондиціонування.

Природна вентиляція в таких випадках не завжди рятує, тому що багато закладів облаштовують у приміщеннях з обмеженнями в цьому плані (підвальні та напівпідвальні приміщення, відсутність вікон тощо). Відсутність "руху" повітря - це не тільки дискомфорт для гравців, які проводять за партією по кілька годин, але й проблеми з меблями, обладнанням, аксесуарами.

Більярдні столи, киї, куточки, освітлення – всі ці елементи можуть постраждати через високу вологість, сторонні неприємні запахи, сигаретний дим та інші фактори. Сукно, яким обтягують столи, дороге дерево та інші матеріали, вбирають запахи, засолюються і навіть деформуються при надлишку вологи в повітрі.

Навіть якщо ви курець зі стажем, постійне перебування в задимленому сигаретами приміщенні буде неприємним. Що вже говорити про відвідувачів, які не палять, які наступного разу швидше виберуть дорожчий, але при цьому і заклад, що надає кращі умови для гри.


Існуючі нормативи щодо обміну повітря в більярдному залі


Як і будь-яке приміщення, в якому знаходиться певна кількість людей і проводяться будь-які процеси, більярдна кімната має певні правила та стандарти безпечної експлуатації.

Норми для більярдних щодо обміну повітря такі:
• приватна особиста більярдна або зал із забороною куріння – близько 30-35 кубометрів на одну людину;
• громадська більярдна – 50-60 кубів на годину для співробітника закладу та 100-120 кубів на годину для кожного відвідувача.

Забезпечити подібний повітрообмін шляхом природної вентиляції практично неможливо, тому єдиним виходом стає розробка та монтаж ефективної системи штучної (примусової) вентиляції.

Штучна вентиляція – особливості та нюанси

Вентиляція в більярдних – це не так просто, як може здатися власнику приватного чи громадського залу. Недостатньо підібрати витяжку відповідної продуктивності та розраховувати на задовільний результат.

Більярд вентиляція – це багатоетапне завдання, що включає професійне проектування, уточнення деталей, узгодження, уточнення особливостей приміщення, якісний монтаж обладнання та подальше технічне обслуговування.

Фахівці повинні виконати розрахунок вентиляційних повітроводів, що дозволить підібрати необхідний для конкретного випадку поперечний переріз труб, а також продуктивність припливно-витяжної системи. Враховується швидкість повітряного потоку, перевищення якої стає причиною підвищеної шумності при роботі систем вентиляції.

Варто розуміти, що неграмотний розрахунок і непрофесійний монтаж можуть стати причиною додаткових витрат у майбутньому, тому вкрай важливо знайти компанію, фахівці якої мають достатню кваліфікацію для вирішення подібних завдань.

Крім системи вентиляції вам можуть знадобитися додаткові агрегати:
• кондиціонери для комфортного мікроклімату влітку;
• опалювальне обладнання для гри взимку;
• системи фільтрації для видалення з повітря сторонніх запахів та повторного використання тощо.

Якщо більярдний зал має досить велику площу, для облаштування систем вентиляції, фільтрації та кондиціювання може знадобитися окреме технологічне приміщення. Сучасні агрегати досить габаритні і видають багато шуму під час роботи, тому питання герметизації техприміщень також займають багато часу.


Де замовити

Вентиляція та кондиціювання в більярдних – один з напрямків діяльності нашої компанії, фахівці якої мають величезний досвід у проектуванні та монтажі сучасного обладнання в приватних та громадських залах.

Ми беремося за проекти будь-якої складності, гарантуючи професійний підхід та використовуючи найсучасніші напрацювання у цій сфері. Для приватного будинку готуємо комплексні рішення з урахуванням планованої більярдної – це дозволить забезпечити вентиляцію всієї будівлі з мінімальною кількістю обладнання.

Надаємо експертну допомогу у питаннях вибору відповідного для ваших умов кліматичного обладнання, розраховуємо необхідні для майбутнього залу параметри вентиляційного обладнання. Відповідаємо на запитання та консультуємо, а також займаємося питаннями технічного обслуговування.

Чому ми?

9 років досвіду в сфері ОВіК

Працюємо на принципах «win-win»

Регулярно проходимо тренінги і вкладаємо отриманий досвід у кожен проект

З нами вибір обладнання – зручний, вигідний, швидкий

Більш 400 реалізованих об'єктів

Ми створюємо мікроклімат, який подобається людям

Сертифікати і ліцензії
Дозвіл на роботи Будівельна ліцензія Офіційний дилер бренду Daikin Офіційні партнери бренду Solerpalau Офіційні партнери бренду Gree Сертифікат ВентСервіс

Міста в яких ми працюємо

  1. Київ
  2. Вінниця
  3. Кіровоград
  4. Львів
  5. Харків
  6. Полтава
  7. Сумми
  8. Дніпропетровськ
  9. Івано-Франківськ
  10. Запоріжжя
  11. Миколаїв
  12. Одеса
  13. Чернігів
  14. Чернівці
  15. Житомир
  16. Тернопіль
  17. Луцьк
  18. Рівно
  19. Хмельницький
  20. Мукачево
  21. Ужгород
У вас залишились запитання?
Замовте безкоштовно: консультацію, проектне рішення, розрахунок вартості
Надіслати
Вам була корисна ця стаття?
Так
Ні
Потрібна консультація спеціаліста?
Зв'яжіться з нами, наш спеціаліст відповість на ваші запитання
Замовити дзвінок
Ми хочемо проконсультувати вас
Обов'язкове поле
Обов'язкове поле

Підписатися на розсилку

Допомога
Допомога
Об'єкти
Рубрики
Послуги