loading
Каталог
Служба підтримки
097 100-05-33
044 500-00-53
В будні з 09:00 до 20:00 На вихідних з 10:00 до 17:00 (замовлення on-line)
Замовити дзвінок
Замовити дзвінок
Служба підтримки
097 100-05-33
044 500-00-53
В будні з 09:00 до 20:00 На вихідних з 10:00 до 17:00 (замовлення on-line)
Замовити дзвінок
Замовити дзвінок
Каталог
Пошук
Корзина
Обране
Каталог
Бренди
Aereco Alfa Laval Aspen Aspira Atmic AUX Ballu Belimo Blauberg Bosch Carrier Cata Celsius Chigo Climaveneta Climtec Cooper&Hunter Daikin Danfoss Dantherm Devi Eberle Electrolux EWT Frapol (Onyx) Frico Genergy Genpower Gree Gucbir Guntner Haier Helios Hisense Hitachi Hoapp (Gree) Hutterer&Lechner GmbH Idea Invertek Irmas Jonix Leberg Lennox Lenze Lessar LG Lufberg Maico Master Microdam Midea Mitsubishi Electric Mitsubishi Heavy Mosa MYCOND Neoclima Nibe Nordis O.ERRE Olefini Olmo Ostberg Panasonic Philips RC Group Reventon Rhoss Rosenberg Ruck Sabiana Sakata Salda Sentera Siemens Soler&Palau Systemair Terneo Thermoscreens Tion Toshiba Tosot Trane Trotec UVDI Vaillant Ventoxx Vortice Vts Weger Wito York Zanussi Вентс Прана Тепломаш Термия
Блог
11 лютого
39248
Ventbazar

Вентиляція птахофабрики

Зміст
Вентиляція птахофабрики
Поділитись
Facebook
Поділитись
Facebook

Вентиляція птахофабрики

Проектування системи вентиляції під час будівництва птахофабрик є важливою складовою. Вона потрібна для створення оптимального мікроклімату в приміщенні, де міститься птах. Від умов утримання залежить зростання та здоров'я мешканців птахоферми, тому їм слід створювати найкращі умови для життя. Оптимальними умови можна вважати баланс між необхідним рівнем вологості, температурним режимом та частотою оновлення повітря, а також відсутність пилу, хімічних (аміаку) та біологічних домішок у птахофабрикі, підтримання природної тривалості світлового дня у штучних умовах. Основні вимоги щодо умов утримання вирішує добре продумана вентиляція птахоферм.

Оптимальне місце існування

Розглянемо норми утримання птиці в пташнику:

  • в холодну пору року температура в курнику повинна бути 16-18 ° С, індичка вимагає такого ж температурного режиму;
  • близько 14°С необхідно для водоплавних птахів;
  • курчата повинні утримуватися при температурі 28-31 ° С, яка повинна знижуватися в міру їх зростання;
  • для всієї без винятку пернатих відносна вологість повинна становити 60-80%, перевищення показника може призвести до розвитку хвороботворних мікроорганізмів, а зниження сприяє розвитку надмірної запиленості;
  • швидкість руху потоку в холодний період повинна становити 0,2-0,5 м/с, у теплий - 0,4-0,8 м/с, пам'ятайте повітряні потоки не повинні створювати зайвих протягів та зон застою;
  • обсяг повітря, що надходить, в середньому, повинен становити від 0,7 м3 на годину - взимку і до 5,5 м3 - влітку на 1 кг живої ваги.

Вентиляция на птицефабрике, нормы и стандарты, необходимый температурный режим

Види та особливості

Використання того чи іншого кліматичного обладнання залежить від різних факторів:

  • розташування об'єкта
  • вимог до клімату птахофабрики
  • розміру споруди


Для організації ефективного повітрообміну на птахофермі часто використовують один із трьох видів вентиляції: класичну, тунельну або комбіновану систему.

Класична схема забезпечує подачу свіжого повітря через вентиляційні канали в даху будівлі, а витягується із приміщення засобами витяжних вентиляторів, розміщених на бічній частині по периметру будівлі. Особливість такої системи полягає в організації за принципом негативного тиску, суть якої полягає в тому, щоб потужні витяжні пристрої створили всередині будівлі низький тиск атмосфери, що сприяє припливу повітря ззовні.

Схема подачі повітря на птахофабрику

Принцип тунельної схеми дуже простий. З одного боку будівлі повітря подається, проходить все приміщення та витягується з іншого боку. Так може бути організована вентиляція на птахофабрикі як надлишкового тиску, і негативного тиску.

Подача повітря

Комбінована система найпоширеніша середніх широтах. Вона поєднує у собі принципи двох попередніх.

Необхідне обладнання для вентиляції птахофабрики

Як вже стало зрозуміло вентилятори або будь-які інші припливні та витяжні пристрої є важливими складовими в процесі підтримки мікроклімату на птахофабрикі. Але крім них обов'язково потрібно передбачити обладнання, що дозволяє підігрівати (в зимовий період) або охолоджувати приміщення (влітку), а також систему зволоження.

ПтахофабрикаВентиляція на птахофабриціВентиляція на птахофабриці

Відмінною рисою вентиляції на птахофабрикі від будь-якої іншої є те, що при проектуванні та підборі обладнання необхідно здійснювати подачу через декілька агрегатів, що сумарно забезпечує необхідний обсяг повітря на приміщення. Така особливість може гарантувати передусім безпеку життя поголів'я птиці. У випадку виходу з ладу одного з пристроїв мешканці пташника не страждатимуть від нестачі кисню, підвищеної температури та концентрації аміаку у повітрі. Пам'ятайте, кури, як і качка, як і індик, дуже чутливі до навколишнього середовища, і така помилка, як установка єдиного агрегату, може коштувати вам загибеллю всього виводка.


Зони та цехи

Пам'ятайте, що на птахофабрикі часто є кілька типів цехів. Зазвичай це інкубатор, простір для молодняку, цех дорослого птаха та забійний цех. Для кожного приміщення передбачені різні норми і кожен має свої особливості. Так повітрообмін у секція молодняку та дорослого птаха планується з урахуванням норм за кількістю поголів'я. При проектуванні вентиляції в забійному цеху необхідно передбачити кількість працівників, які працюють у ньому. Також необхідно враховувати відведення тепла, виробленого обладнанням і гарячою водою, яка потрібна на техпроцесу обробки м'яса.


Враховуючи всі вище перераховані, особливості можна сміливо стверджувати, що вентиляція птахоферм дуже відрізняється від інших тваринницьких комплексів і вимагає особливого підходу до проектування та монтажу. Виробляти планування краще довірити професіоналу, який знає особливості галузі. Пам'ятайте, хороший технічний фахівець зможе підібрати обладнання, що відрізняє низькими показниками енергоефективності, високими показниками продуктивності та простотою керування зібраною системою контролю клімату.

Норми утримання птахофабрики. СНиПи

Норми вентиляції на птахофабрикі

Клімат на птахофабрикі - тонкий процес, що вимагає дуже якісного проектування та монтажу систем. Особливо важливо правильно підійти до розробки проекту системи мікроклімату на птахофабрикі.

Важливо звертатися до компанії, яка вже має досвід проектування подібних об'єктів тваринної промисловості, має всі необхідні сертифікати.



Статті на подібну тему:


Вентиляція у стайні

Вентиляція на свинофермі. Необхідний мікроклімат.

Чому ми?

9 років досвіду в сфері ОВіК

Працюємо на принципах «win-win»

Регулярно проходимо тренінги і вкладаємо отриманий досвід у кожен проект

З нами вибір обладнання – зручний, вигідний, швидкий

Більш 400 реалізованих об'єктів

Ми створюємо мікроклімат, який подобається людям

Сертифікати і ліцензії
Дозвіл на роботи Будівельна ліцензія Офіційний дилер бренду Daikin Офіційні партнери бренду Solerpalau Офіційні партнери бренду Gree Сертифікат ВентСервіс

Міста в яких ми працюємо

  1. Київ
  2. Вінниця
  3. Кіровоград
  4. Львів
  5. Харків
  6. Полтава
  7. Сумми
  8. Дніпропетровськ
  9. Івано-Франківськ
  10. Запоріжжя
  11. Миколаїв
  12. Одеса
  13. Чернігів
  14. Чернівці
  15. Житомир
  16. Тернопіль
  17. Луцьк
  18. Рівно
  19. Хмельницький
  20. Мукачево
  21. Ужгород
У вас залишились запитання?
Замовте безкоштовно: консультацію, проектне рішення, розрахунок вартості
Надіслати
Вам була корисна ця стаття?
Так
Ні
Потрібна консультація спеціаліста?
Зв'яжіться з нами, наш спеціаліст відповість на ваші запитання
Замовити дзвінок
Ми хочемо проконсультувати вас
Обов'язкове поле
Обов'язкове поле

Підписатися на розсилку

Допомога
Допомога
Об'єкти
Рубрики
Послуги