loading
Каталог
Служба підтримки
097 100-05-33
044 500-00-53
В будні з 09:00 до 20:00 На вихідних з 10:00 до 17:00 (замовлення on-line)
Замовити дзвінок
Замовити дзвінок
Служба підтримки
097 100-05-33
044 500-00-53
В будні з 09:00 до 20:00 На вихідних з 10:00 до 17:00 (замовлення on-line)
Замовити дзвінок
Замовити дзвінок
Каталог
Пошук
Корзина
Обране
Каталог
Бренди
Aereco Alfa Laval Aspen Aspira Atmic AUX Ballu Belimo Blauberg Bosch Carrier Cata Celsius Chigo Climaveneta Climtec Cooper&Hunter Daikin Danfoss Dantherm Devi Eberle Electrolux EWT Frapol (Onyx) Frico Genergy Genpower Gree Gucbir Guntner Haier Helios Hisense Hitachi Hoapp (Gree) Hutterer&Lechner GmbH Idea Invertek Irmas Jonix Leberg Lennox Lenze Lessar LG Lufberg Maico Master Microdam Midea Mitsubishi Electric Mitsubishi Heavy Mosa MYCOND Neoclima Nibe Nordis O.ERRE Olefini Olmo Ostberg Panasonic Philips RC Group Reventon Rhoss Rosenberg Ruck Sabiana Sakata Salda Sentera Siemens Soler&Palau Systemair Terneo Thermoscreens Tion Toshiba Tosot Trane Trotec UVDI Vaillant Ventoxx Vortice Vts Weger Wito York Zanussi Вентс Прана Тепломаш Термия
Блог
22 травня
8630
Ventbazar

Вентиляція виробництва та виробничих цехів

Зміст
Вентиляція виробництва та виробничих цехів
Поділитись
Facebook
Поділитись
Facebook

Вентиляція виробництва та виробничих цехів

Система вентиляції повинна бути присутня в будівлях будь-якого типу, так як чисте повітря потрібне не тільки людині, але і предметам, що знаходяться в приміщеннях. Зокрема, завдяки регулюванню температури та вологості у приміщеннях за рахунок припливної вентиляції на обладнанні не збирається волога, не окислюються її металеві деталі. Особливо це актуально на промислових підприємствах, де виробничі процеси часто супроводжуються великим виділенням тепла, вологи та шкідливих домішок. Усе це утилізуються у тому, щоб умови праці відповідали нормам. Тому до систем вентиляції виробничих приміщень висуваються високі вимоги щодо ефективності роботи.




Проектування вентиляції виробничих цехів

Немає універсального вентиляційного обладнання, здатного ефективно працювати у виробничих приміщеннях будь-якого типу. Залежно від робіт, що виконуються в цеху, системи промислової вентиляції повинні мати певну специфіку. Тому при проектуванні враховують не тільки існуючу площу будівлі з температурою всередині, але й швидкість, обсяг і кількість домішок, що виділяються в повітря. Починають проектування з вирішення стандартного набору завдань, які обов'язково враховуються при розробці вентиляційної системи:

  • Розрахунок необхідного повітрообміну.
  • Вибір оптимального обладнання для видалення/подачі повітря із виробничого цеху.
  • Розрахунок системи фільтрації повітря, що подається і видаляється.
  • Створення максимально ефективної системи вентиляції виробничого цеху.

повітроводи на виробництві

При проектуванні систем промислової вентиляції особливу увагу слід приділити найпроблемнішим місцям виробництва, що є осередками виділення пилу, газу, диму та тепла. При цьому відіграють роль такі значення як обсяг шкідливих речовин, що виділяються на м3 і швидкість переміщення шкідливих частинок. Якщо питома маса шкідливих частинок та інших домішок виявиться надто високою, то в місцях викиду забруднюючих речовин повинні бути розташовані локальні системи вентиляції, такі як парасольки та місцеві відсмоктувачі.

Розрахунок промислової вентиляції

Для того, щоб виконати розрахунок промислової вентиляції необхідно мати такі дані:

  • архітектурний план будівлі (включаючи розрізи та фасади);
  • кількість працюючого у приміщеннях персоналу (із зазначенням змін роботи);
  • нормована температура та вологість повітря робочих приміщень (для даного виробничого процесу) у літній та зимовий час;
  • кількість джерел, що виділяють шкідливості (їх чіткі прив'язки на плані).

Розрахунок необхідного повітрообміну ведеться:

  • на асиміляцію тепловиділень;
  • на асиміляцію вологовиділень;
  • на розведення шкідливостей, що виділяються, до ГДК (гранично допустима концентрація);
  • подачу свіжого повітря за санітарними нормами.

Вентиляція на виробництві

Розрахунковим приймають найбільший повітрообмін з перелічених вище, оскільки він забезпечує всі інші. З'ясувавши необхідний обсяг повітрообміну, можна приступати до вибору припливної установки.

ОПТИМАЛЬНИЙ ВИБІР ВЕНТИЛЯЦІЇ НА ВИРОБНИЦІ

У більшості виробничих цехів найчастіше пропонується до встановлення загальнообмінна припливна система з місцевою витяжною вентиляцією . Саме комбінування двох систем дозволить досягти найкращих показників при утилізації всіх шкідливих речовин та у підтримці сприятливого клімату на виробництві.


Що ж дає комбінація місцевої витяжної вентиляції та припливної загальнообмінної ?

  • Загальнообмінна вентиляція припливу призначена для подачі свіжого повітря в приміщення промислового виробництва.
  • Місцева витяжна вентиляція видаляє забруднене повітря тільки від місць утворення шкідливих виділень.

Таким чином, забираючи забруднене повітря у місцях його утворення, витяжна система не дає йому поширюватися по приміщенню, а припливна частина, оснащена фільтрами для очищення повітря, подає чисте повітря на виробництво, також можливе його підігрів у холодну пору року або охолодження – у теплу.


Управління вентиляційними системами виробництва

Управління вентиляційними системами на виробництві По можливості будь-які системи з виробництва необхідно автоматизувати.

Автоуправління дозволяє виконувати автоматичне регулювання роботи вентиляційного обладнання з мінімальним втручанням людини. Так система автоматики може містити різні датчики, що вимірюють температуру та вологість повітря. Взявши інформацію про параметри, що вийшли за межі встановлених норм, система автоматично вмикає або зупиняє роботу всього обладнання, доки показники не нормалізується.

Місцеві установки найчастіше працюють від ручного керування. Це пов'язано з тим, що робочі процеси з виділенням шкідливих речовин можуть проводитися не часто. Тому більшість витяжних або припливних місцевих установок мають промисловий автоматичний вимикач ручного управління, але не мають підключення до щита управління.


Правильна технологія монтажу, підбір потрібного обладнання та сучасні системи автоматики дозволяють досягти максимальної ефективності системи промислової вентиляції . У цій справі краще довіритись фахівцям.

Якщо Вам потрібна надійна вентиляційна система (проект, продаж, монтаж або сервісне обслуговування), зверніться до спеціалістів Ventbazar. Співробітники нашої компанії розроблять індивідуальні технічні рішення, зроблять розрахунки по потрібному обладнанню, проектування, пусконалагодження та інші види робіт, пов'язані з промисловими системами вентиляції швидко, якісно та в строки. Все, що для цього потрібно – зателефонувати або залишити заявку на сайті.

Інші подібні статті:


Технічне рішення щодо вентиляції для меблевого виробництва

Вентиляція зварювального цеху

Вентиляція пекарні

Чому ми?

9 років досвіду в сфері ОВіК

Працюємо на принципах «win-win»

Регулярно проходимо тренінги і вкладаємо отриманий досвід у кожен проект

З нами вибір обладнання – зручний, вигідний, швидкий

Більш 400 реалізованих об'єктів

Ми створюємо мікроклімат, який подобається людям

Сертифікати і ліцензії
Дозвіл на роботи Будівельна ліцензія Офіційний дилер бренду Daikin Офіційні партнери бренду Solerpalau Офіційні партнери бренду Gree Сертифікат ВентСервіс

Міста в яких ми працюємо

  1. Київ
  2. Вінниця
  3. Кіровоград
  4. Львів
  5. Харків
  6. Полтава
  7. Сумми
  8. Дніпропетровськ
  9. Івано-Франківськ
  10. Запоріжжя
  11. Миколаїв
  12. Одеса
  13. Чернігів
  14. Чернівці
  15. Житомир
  16. Тернопіль
  17. Луцьк
  18. Рівно
  19. Хмельницький
  20. Мукачево
  21. Ужгород
У вас залишились запитання?
Замовте безкоштовно: консультацію, проектне рішення, розрахунок вартості
Надіслати
Вам була корисна ця стаття?
Так
Ні
Потрібна консультація спеціаліста?
Зв'яжіться з нами, наш спеціаліст відповість на ваші запитання
Замовити дзвінок
Ми хочемо проконсультувати вас
Обов'язкове поле
Обов'язкове поле

Підписатися на розсилку

Допомога
Допомога
Об'єкти
Рубрики
Послуги