loading
Каталог
Служба підтримки
097 100-05-33
044 500-00-53
В будні з 09:00 до 20:00 На вихідних з 10:00 до 17:00 (замовлення on-line)
Замовити дзвінок
Замовити дзвінок
Служба підтримки
097 100-05-33
044 500-00-53
В будні з 09:00 до 20:00 На вихідних з 10:00 до 17:00 (замовлення on-line)
Замовити дзвінок
Замовити дзвінок
Каталог
Пошук
Корзина
Обране
Каталог
Бренди
Aereco Alfa Laval Aspen Aspira Atmic AUX Ballu Belimo Blauberg Bosch Carrier Cata Celsius Chigo Climaveneta Climtec Cooper&Hunter Daikin Danfoss Dantherm Devi Eberle Electrolux EWT Frapol (Onyx) Frico Genergy Genpower Gree Gucbir Guntner Haier Helios Hisense Hitachi Hoapp (Gree) Hutterer&Lechner GmbH Idea Invertek Irmas Jonix Leberg Lennox Lenze Lessar LG Lufberg Maico Master Microdam Midea Mitsubishi Electric Mitsubishi Heavy Mosa MYCOND Neoclima Nibe Nordis O.ERRE Olefini Olmo Ostberg Panasonic Philips RC Group Reventon Rhoss Rosenberg Ruck Sabiana Sakata Salda Sentera Siemens Soler&Palau Systemair Terneo Thermoscreens Tion Toshiba Tosot Trane Trotec UVDI Vaillant Ventoxx Vortice Vts Weger Wito York Zanussi Вентс Прана Тепломаш Термия
Блог
10 жовтня
28062
Ventbazar

Скільки коштує вентиляція у квартирі? Варіанти вентиляції у квартирі

Зміст
Скільки коштує вентиляція у квартирі? Варіанти вентиляції у квартирі
Поділитись
Facebook
Поділитись
Facebook

Скільки коштує вентиляція у квартирі? Варіанти вентиляції у квартирі

При будівництві будь-якого житлового будинку проводиться вентиляційна система (вона ж шахта). Але не завжди вона задовольняє наші запити. Головною проблемою найчастіше стає нестача свіжого повітря.

Ми поговоримо про те, які можуть бути варіанти вирішення питання, коли в квартирі нема чим дихати. Скільки це може коштувати, які переваги тієї чи іншої системи.

Вартість вентиляції у квартиріЯкісна вентиляція квартири


Причини встановлення нової вентиляції у квартирі

Вентилятор для квартири


З чого складається вентиляція у звичайній квартирі? Забір повітря забезпечують витяжки, яке приплив організований з допомогою природного перетікання через щілини у дверях і вікнах. Проста схема, яка не завжди працює. Чому? По-перше, дуже часто витяжні канали не чистять, а отже, вони забиваються, заростають і перестають працювати або роблять це некоректно. По-друге, сучасні металопластикові склопакети – герметичні, тобто повітрі просто нема звідки взятися.


провітрювання


У цьому випадку найпростіший спосіб забезпечити доступ свіжого повітря – відкрити вікно. Але не завжди це можливо. Наприклад, будинок може бути розташований біля живої магістралі, а значить, зі свіжим повітрям до нас потраплять вихлопні гази і шум. Крім цього, природне провітрювання в будь-яку квартиру взимку принесе холод, а влітку спеку, пил та небажаних комах.

Варіант №1: припливно-витяжна вентиляція.

Вирішити проблему свіжого повітря може припливно-витяжна вентиляція. Це витяжка та приплив з механічним спонуканням.

припливно-витяжна вентиляція у квартирі
Система складається з двох вентиляторів, які найчастіше встановлюються у різних кімнатах. Перший - витяжний забирає повітря з приміщення і викидає його на вулицю. У свою чергу, припливний вентилятор бере повітря зовні, проводить його через фільтр, при необхідності нагріває в калорифері і подає в квартиру. При цьому потрібно враховувати, що якщо температура за вікном -20, то для підігріву повітря витрачається багато електроенергії.


Система підбирається з розрахунком, щоб забезпечити свіжим повітрям всю квартиру. Установка припливно-витяжної вентиляції триватиме в середньому 5 днів.






рішення щодо вентиляції

Вартість від 30 тисяч гривень.

Моделі: Salda VEGA 700 E , Вентс ВПА 200 , Ostberg SAU 200 C3

Переваги порівняно невисока ціна, фільтрація, контроль підігріву повітря.

Недоліки: великі енерговитрати.

Варіант №2: припливно-витяжна вентиляція з рекуперацією тепла.

Ця система нічим не відрізняється від попередньої, крім наявності рекуператора теплообмінника перехресного типу. Як він працює? Коли два повітряні потоки – витяжний та припливний – потрапляють у теплообмінник, то матеріал усередині передає енергію від одного середовища до іншого, без їх безпосереднього контакту. Тобто повітряні потоки рухаються паралельно, а значить передається тільки тепло, а не запахи, що видаляються з приміщення, і бруд. Деякі рекуператори можуть частково повертати вологу.

припливно-витяжна вентиляція з рекуперацією тепла


Звісно, наявність рекуператора істотно економить електричну енергію на підігрів: ви отримуєте тепло безкоштовно.


Так, якщо на вулиці -10, то завдяки теплообміннику в приміщення подаватиметься повітря приблизно +12 градусів. Зменшуються капітальні витрати і на сам калорифер, тому що його можна буде поставити меншу потужність. За сьогоднішніх тарифів на комунальні послуги різниця відчутна, тому хоч цей варіант і коштує дорожче, але окупиться досить швидко. При цьому, як і в попередньому варіанті, зберігається настройка температурних показників.


Така система займає трохи більше місця, ніж перший варіант. Оскільки два повітряні потоки мають бути зведені разом, то припливно-витяжна вентиляція з рекуператором – це єдина цільна установка. Вона виглядає як ящик і зазвичай розміщується на балконі.

Вартість рішення

Вартість: збільшується на 30%.

Моделі: Вентс ВУТ 1000 ПЕ ЄС , Salda RIS 400 PE , MyCond MV 600

Переваги: енергоефективність,

Недоліки: громіздкість.

Варіант №3: реверсивний вентилятор повітря

Ця система - найпростіша і найдешевша з усіх варіантів. Реверсивний вентилятор може змінювати напрямок обертання, тобто спочатку обертатися в один бік на викид повітря, а потім в інший – на приплив. Його встановлюють у стінний отвір або у вікні або кватирці. При цьому зазвичай реверсивні вентилятори не комплектуються фільтрами. Таким чином, на відміну від попередніх двох варіантів повітря подається той же, що і на вулиці. Природно, це стосується не лише пилу, бруду та запахів, а й температурних показників. Взимку до квартири надходитиме холодне повітря, а влітку спекотне. Крім цього, у порівнянні з рештою варіантів такий вентилятор працює досить шумно.


Потужність пристрою вистачає на одне приміщення, тобто щоб забезпечити свіжим повітрям всю квартиру, потрібно ставити обладнання в кожну кімнату. Установка одного вентилятора займає за часом до 3-х годин.

Вартість рішення

Вартість від 5 тисяч гривень.

Моделі: Vortice Vario 230/9 ARI , Vortice Vario 150/6 AR I , Soler&Palau HVE-230

Переваги: просто, дешево, швидке встановлення.

Недоліки: відсутність фільтрації та температурного регулювання, невелика потужність, шумність.


Приклади наших робіт



{callback: 1}

Житлова квартира 105м2. Примусова припливно-витяжна вентиляція та кондиціювання
Житлова квартира 105 м2 . Примусова припливно-витяжна вентиляція та кондиціювання



Квартира 49м2. Бюджетна вентиляція у квартирі за допомогою побутових рекуператорів
Квартира 49м2 . Бюджетна вентиляція у квартирі за допомогою побутових рекуператорів

Як зробити вентиляцію та кондиціювання у житловій квартирі за 11 днів?
Як зробити вентиляцію та кондиціювання у житловій квартирі за 11 днів?

Варіант №4 Децентралізована система вентиляції за допомогою побутових рекуператорів повітря.

Принцип роботи цього варіанту подібний до припливно-витяжної установки з рекуператором. Тільки тут вся система розташована в маленькому корпусі: в нього можуть бути вбудовані один або два вентилятори, рекуператор та примітивна система автоматики. Таке компактне виконання дозволяє все тіло обладнання сховати в стіну, тому в приміщенні та на вулиці видно лише ґрати.

Побутовий рекуператор повітря

Пристрій працює циклічно. За певний час, скажімо, за хвилину побутовий рекуператор викидає повітря з кімнати. Поки відбувається витяжка, прогрівається рекуператор. Потім вентилятор автоматично перетворюється на режим припливу. Наступної хвилини з вулиці подається свіже повітря, яке проходить через фільтр і рекуператор, що його підігріває.

Після цього знову вмикається режим витяжки. Потрібно враховувати, що в цьому процесі відбувається лише пасивне підігрів повітря, тобто можливості регулювати температуру немає.

економія на кондиціонуванні

Побутові рекуператори, як і реверсивні вентилятори, обслуговують лише приміщення, в якому вони встановлені. Однак тут є можливість синхронізації за допомогою вбудованої автоматики. Так, два побутові рекуператори можуть працювати в тандемі: поки один викидає повітря, інший буде налаштований на приплив. Такий режим забезпечить провітрювання у приміщеннях.

Також слід розуміти, що це система маленької потужності з невеликими витратами повітря. Якщо у вас кімната площею 30 квадратних метрів і в ній знаходяться 6 осіб, то побутовий рекуператор не впорається з таким завданням. Прийде ставити кілька пристроїв або зовсім іншу систему. Встановлення одного пристрою триватиме кілька годин.

Вартість рішення

Вартість від 8 тисяч гривень.

Моделі: BLAUBERG VENTO EXPERT A50-1 PRO , Вентс ТвінФреш Комфо , Maico PP 60 K-SE

Переваги: недорого, швидкий монтаж, компактність.

Недоліки: невелика потужність, відсутність контролю температури.

Рекомендуємо інші сучасні надійні моделі серіїБлауберг Венто Експерт :
BLAUBERG VENTO EXPERT PLUS WI-FI ,
BLAUBERG VENTO EXPERT A50-1 W ,
BLAUBERG VENTO EXPERT PLUS .

Радимо також для встановлення в житлових приміщеннях прямоточні рекуператори Прана 150 , у яких два вентилятори одночасно, назустріч один одному, працюють і на приплив, і на витяжку повітря.

Варіант №5: Припливні провітрювачі у тендемі з витяжними вентиляторами.

Щоб система вентиляції в приміщенні працювала ефективно і якісно, необхідний одночасний приплив і витяжка. Тобто повітря, яке видаляється з приміщення, має постійно компенсуватися припливним. Інакше виникне нестача свіжого повітря чи інші проблеми. Це потрібно розуміти ще до того, як ви почнете продати цей варіант рішення вентиляції в квартирі.

Припливні провітрювачі у тендемі з витяжними вентиляторами

Приплив свіжого повітря відбувається за рахунок спеціальних віконних провітрювачів (клапанів) Aereco , які монтуються у пластикові вікна. Це дозволяє піти постійного відкриття вікон. Регулювання віконними провітрювачами відбувається в ручному режимі. Існують і механічні припливні пристрої, але це робить систему дорожчою.

Викид (видалення) повітря забезпечується за рахунок витяжних вентиляторів, які зазвичай розміщують у санвузлах, ванних кімнатах, коморах, на кухні.

вартість рішення

Вартість: від 7 тисяч гривень

Моделі: Aereco EMM 716 , Helios MiniVent M1/120 P , Maico ECA 100 ipro

Переваги: тиша у приміщенні, щодо найбюджетніше рішення.

Недоліки: немає рекуперації тепла, відсутність підігріву повітря в холодний період, недостатній повітрообмін

Рішення


Будь-яка з п'яти систем надійна та гарантовано прослужить від 5 років. Тим не менш, від вартості варіанта, звичайно ж, залежить і кількість функціональних можливостей (підігрів повітря, регулювання температури, фільтрація, контроль рівня вологості та інші). Пристрій підбирається під конкретні запити клієнта з урахуванням нюансів. У будь-якому випадку, кожна система принесе у вашу квартиру свіже повітря, а значить підвищить рівень комфортного перебування в будинку.

Інші цікаві статті на цю тему:

Ще донедавна про такий пристрій як рекуператор чули небагато, ще менше людей наважувалися встановити цей агрегат у себе в квартирі чи будинку.

Поради та хитрощі щодо підбору та встановлення кліматичних систем у будинок без шкоди для інтер'єру.

На сьогодні існують три ефективні рішення як налагодити вентиляцію у квартирі з пластиковими вікнами та повернути здоровий мікроклімат. Дізнайтесь які...

Чому ми?

9 років досвіду в сфері ОВіК

Працюємо на принципах «win-win»

Регулярно проходимо тренінги і вкладаємо отриманий досвід у кожен проект

З нами вибір обладнання – зручний, вигідний, швидкий

Більш 400 реалізованих об'єктів

Ми створюємо мікроклімат, який подобається людям

Сертифікати і ліцензії
Дозвіл на роботи Будівельна ліцензія Офіційний дилер бренду Daikin Офіційні партнери бренду Solerpalau Офіційні партнери бренду Gree Сертифікат ВентСервіс

Міста в яких ми працюємо

  1. Київ
  2. Вінниця
  3. Кіровоград
  4. Львів
  5. Харків
  6. Полтава
  7. Сумми
  8. Дніпропетровськ
  9. Івано-Франківськ
  10. Запоріжжя
  11. Миколаїв
  12. Одеса
  13. Чернігів
  14. Чернівці
  15. Житомир
  16. Тернопіль
  17. Луцьк
  18. Рівно
  19. Хмельницький
  20. Мукачево
  21. Ужгород
У вас залишились запитання?
Замовте безкоштовно: консультацію, проектне рішення, розрахунок вартості
Надіслати
Вам була корисна ця стаття?
Так
Ні
Потрібна консультація спеціаліста?
Зв'яжіться з нами, наш спеціаліст відповість на ваші запитання
Замовити дзвінок
Ми хочемо проконсультувати вас
Обов'язкове поле
Обов'язкове поле

Підписатися на розсилку

Допомога
Допомога
Об'єкти
Рубрики
Послуги