loading
Каталог
Служба підтримки
097 100-05-33
044 500-00-53
В будні з 09:00 до 20:00 На вихідних з 10:00 до 17:00 (замовлення on-line)
Замовити дзвінок
Замовити дзвінок
Служба підтримки
097 100-05-33
044 500-00-53
В будні з 09:00 до 20:00 На вихідних з 10:00 до 17:00 (замовлення on-line)
Замовити дзвінок
Замовити дзвінок
Каталог
Пошук
Корзина
Обране
Каталог
Бренди
Aereco Alfa Laval Aspen Aspira Atmic AUX Ballu Belimo Blauberg Bosch Carrier Cata Celsius Chigo Climaveneta Climtec Cooper&Hunter Daikin Danfoss Dantherm Devi Eberle Electrolux EWT Frapol (Onyx) Frico Genergy Genpower Gree Gucbir Guntner Haier Helios Hisense Hitachi Hoapp (Gree) Hutterer&Lechner GmbH Idea Invertek Irmas Jonix Leberg Lennox Lenze Lessar LG Lufberg Maico Master Microdam Midea Mitsubishi Electric Mitsubishi Heavy Mosa MYCOND Neoclima Nibe Nordis O.ERRE Olefini Olmo Ostberg Panasonic Philips RC Group Reventon Rhoss Rosenberg Ruck Sabiana Sakata Salda Sentera Siemens Soler&Palau Systemair Terneo Thermoscreens Tion Toshiba Tosot Trane Trotec UVDI Vaillant Ventoxx Vortice Vts Weger Wito York Zanussi Вентс Прана Тепломаш Термия
Блог
20 грудня
5927
Ventbazar

Вентиляція автосалону

Зміст
Вентиляція автосалону
Поділитись
Facebook
Поділитись
Facebook

Вентиляція автосалону

Купуючи машину, ми ретельно переглядаємо варіанти, дізнаємося всі подробиці про можливу покупку, а також дивимося на зовнішній вигляд. За цією справою можна провести не одну годину, тому так важливо, щоб у приміщенні була сприятлива атмосфера та комфорт. Коли нам дме в спину, відчуваємо багато неприємних запахів, або нічим дихати - тоді ми прискорюємо підбір, щоб швидше покинути будівлю, і можемо припуститися багато помилок. Тому так важливо в таких магазинах як автосалон вдаватися до маніпуляцій для нормального мікроклімату. Вентиляція в автосалоні, а також система кондиціювання допоможуть Власнику запустити якісний повітрообмін та налагодити комфортну температуру без протягів.

Вентиляція та кондиціювання автосалону

Особливості приміщення та вимоги до середовища

Автосалони спеціалізуються з продажу великих товарів. Виходячи з цього, можна зрозуміти, що такі приміщення мають великі розміри, які можна порівняти з виставковими залами або торговими центрами. Щоб забезпечити покупців та співробітників здоровим мікрокліматом у закладах з продажу авто, законодавством було прописано спеціальні норми, які можна переглянути у документі ДБН В.2.5-67:2013 'Опалення, вентиляція та кондиціювання'. У них чітко вказані такі вимоги: температурний режим повинен становити 20-22°С, а взимку ні в якому разі не повинен бути нижчим за 18°С, а ось вологість повітря має перебувати в діапазоні 40-60%.

Головною особливістю автосалонів є великі вікна, через які клієнти можуть розглянути автомобіль. Так само це є непоганим ходом із привернення уваги до магазину. Але проблема полягає в тому, що ці вітражні вікна не затемнюють, щоб покращити огляд, а це дає можливість проникнути сонячним променям. У результаті температура підвищується, а на вікнах починає накопичуватися конденсат, що знижує рівень видимості і підвищує вологість, призводить до утворення грибка. Тому важливо встановлювати системи кондиціювання з підвищеною віддачею холоду, а також потужні вентиляційні установки.

Кондиціювання та вентиляція автосалону

Всі подібні моменти повинні передбачатися ще на етапі будівництва або проектування будівлі, у крайньому випадку – відразу після процесу оренди приміщення. І довіряти вентиляцію та кондиціювання автосалону краще спеціалістам, які вже здійснювали роботи на подібних об'єктах. Тільки вони зможуть продумати всі можливі проблеми та нюанси, врахувати всі особливості, провести якісні розрахунки, подобати відповідне обладнання та після, організувати монтаж та перевірку працездатності, ефективності системи. Всі розрахунки повинні обов'язково враховувати обсяг приміщення, розміри, особливості мікроклімату навколишнього середовища, розташування об'єкта, а також кількість техніки та автомобілів, персонал та приблизну кількість клієнтів. Також при підборі обладнання обов'язково враховуються побажання власника салону, обговорюється бюджет. Але важливо встановити обидві системи - і вентиляцію, і кондиціювання, щоб забезпечити достатню кількість свіжого повітря та комфортну температуру.

Приклади наших робіт



{callback: 1}

Автоцентр 3600м2. Система вентиляції та кондиціювання
Автоцентр 3600 м2 . Система вентиляції та кондиціювання



Системи вентиляції та кондиціювання повітря для автозаправних станцій
Системи вентиляції та кондиціювання повітря для автозаправних станцій

Система вентиляції в автосалоні

Автосалон - специфічне приміщення, в якому довго стоять нові машини. Його не можна порівняти зі СТО, тому що авто стоять не заведені, і їх навіть завозять усередину вручну без включення двигуна. Звичайно вентиляцію не підключають з-під низу, а треба б. Якщо автомобіль не вмикається, все одно від нього виходять шкідливі речовини від свіжої фарби, гуми, олії тощо. Такі запахи потім витають по всьому приміщенню і приносять дискомфорт і шкоду, від них може початися біль голови, запаморочення, отруєння і навіть можна знепритомніти. Тому дуже важливо встановлювати відповідну систему вентиляції.

Система вентиляції в автосалоні

Якщо в інших приміщеннях найбільш ефективною є припливно-витяжна установка з рекуперацією тепла , то в автосалоні її в жодному разі не можна встановлювати, тому що повітря почне змішуватись усередині та зовні. Тут підійде лише окремі системи на приплив та витяжку. Сама витяжка повітря зі шкідливими домішками відбувається знизу вгору смолоскипним способом.

Припливна система вентиляції в автосалоні розраховується так, щоб у приміщенні не було душно, регулярно надходила достатня кількість повітря, а також щоб не було спекотно. За нормами, для людини, яка недовго перебуватиме в приміщенні, потрібно 30 м3/годину повітря, а ось для постійного перебування, наприклад, для персоналу, потрібно забезпечити приплив у 60 м3/годину. Так само важливо направити повітря, що надходить на вікна - теплий потік допоможе уникнути утворення конденсату, особливо взимку і в дощ.

weger diwer pvu

Також важливо виконати пункт з очищення повітря, що надходить від усіх забруднень з вулиці. Наприклад, якщо взяти припливну установку від Weger – вони оснащуються повітряним предфільтром на підставі, тобто на паркані, класу G3 і не менше (а в Європі – не менше G4). Він служить як захист від грубих елементів, таких як листя, пил, пісок, бруд тощо. А ось на виході повітря, перед запуском у приміщення, встановлюється фільтр класу не менше ніж G5, який може очистити повітря від 95% забруднень, пилу та бактерій, тощо. Також в механізм монтується калорифер, водяний або електричний, який підігріває нове повітря взимку до потрібної температури, і охолоджує влітку.

Непоганим варіантом для такого об'єкта стане припливно-витяжна установка фірми Weger серії Diwer. Вона ефективно здійснює циркуляцію повітря, а також перевірена за якістю та енергозбереженням, що можуть підтвердити сертифікати Eurovent та TÜV. Крім цього, установки даного бренду мають дуже хороші показники щодо звукової та теплової ізоляції, що пояснюється використанням у конструкції сендвіч-панелей, які виготовлені з оцинкованого металу та мають щільний шар мінеральної вати всередині. Враховуючи першокласну збірку із застосуванням особливого способу, обладнання фірми досягає найвищого рівня герметичності L1. Також варто врахувати той факт, що конструкція є розбірною, але при цьому не має зварених та клепаних елементів з'єднання. А повністю знімні панелі, які кріпляться зовні міцними зашморгами, дозволяють легко обслужити обладнання. Всі ці фактори безпосередньо впливають на якість приладів та на ух ціну.

Так само добре на рейтинг і довіру впливає ряд фактів – установки Weger успішно справляються зі своєю роботою в автосалонах BMW у США та Європ, у компанії Opel у Німеччині, Австрії та Швейцарії, так само прилади вищезгаданої серії нещодавно монтовані і в салони VW в Ізенбюттелі та Хемніце.

Відмінно підійдуть в автосалон такі припливно-витяжні системи:

Systemair TOPVEX FR Salda RIRS HE Вентс ВУТ ПЕ

systemair topvex frsalda rirs nevents vut 600 pje es

Кондиціювання в автосалоні

Систему кондиціонування можна налагодити за допомогою різних методів. Один із них – система чиллер-фанкойл. Це обладнання, яке забезпечує охолодження не однієї ділянки (як у випадку зі звичайною спліт-системою), а великої будівлі. Чиллер подає охолоджену воду або гліколь трубами, розташованими по приміщенню, до фанкойлів, а вже останні поширюють охолоджене повітря. Фанкойли бувають абсолютно різних типів – настінні, канальні, універсальні, касетні. Така система має свої недоліки і переваги: якщо Ви плануєте розширити Автосалон або потрібно посилити кондиціювання, можна просто докупити кілька фанкойлів; так само така система може працювати і на обігрів; з недоліків - потрібно встановлювати, як посередника, додатковий теплоносій, який не дасть замерзнути воді. Що стосується обігріву в холодні дні – зазвичай встановлюють тепловий насос, який економно, але ефективно підігріває воду та подає до фанкойлів. Дізнатися про систему більше можна тут .

Система кондиціювання автосалону Ще один непоганий варіант - мультизональна система кондиціювання , як VRV або VRF. Популярним брендом такого обладнання є фірма Haier , Daikin . Мультизональна система працює за принципом чиллер-фанкойл, лише в цьому випадку встановлюється зовнішній блок та внутрішні блоки потрібної кількості. Великий плюс у тому, що охолодження забезпечує не вода, а фреон, тому Вам не доведеться турбуватися про проміжний теплоносій. Це компактна система, яка дозволить заощадити простір і встановити внутрішні носії по всій будівлі автосалону, а також від неї майже не виходить шуму, і з нею Ви також зможете підігрівати повітря.

Якщо у Вас невеликий автосалон, Ви можете підключити звичайні спліт-системи. Але цей спосіб використовує мало хто, так як безліч зовнішніх блоків і внутрішніх псує дизайн і займає багато місця, а такі кондиціонери дорогі в обслуговуванні, хоч і ціна у них недорога. І ще Вам доведеться щодня очищати всі кондиціонери, що приносить мало насолоди. Краще все-таки скористатися двома системами кондиціонування для автосалону.

План проект вентиляції та кондиціювання автосалону

Проект розведення повітроводів

В автосалоні дуже важливо встановити відповідні системи вентиляції та кондиціонування, оскільки вони зможуть забезпечити комфорт, достатню кількість свіжого та чистого повітря, відповідну температуру. Головне – правильно скласти проектування та розрахувати всі нюанси, підібрати потужне та ефективне для Вашого автосалону обладнання та здійснити якісний монтаж.

Команда фахівців від Вентбазару допоможе підібрати правильне обладнання індивідуально для Вашого автосалону. Докладніше про це...

Якщо Ви хочете дізнатися більше інформації або замовити проект вентиляції та кондиціювання для автомийки, Ви можете звернутися на Вентбазар до досвідчених фахівців, зателефонувавши (044) 50 000 53 , або замовивши Зворотний дзвінок .



Інші цікаві статті на тему:

Вентиляція у магазині одягу

Що таке вентиляційне встановлення?


Мультизональні системи кондиціювання VRV та VRF. Призначення та переваги

Чому ми?

9 років досвіду в сфері ОВіК

Працюємо на принципах «win-win»

Регулярно проходимо тренінги і вкладаємо отриманий досвід у кожен проект

З нами вибір обладнання – зручний, вигідний, швидкий

Більш 400 реалізованих об'єктів

Ми створюємо мікроклімат, який подобається людям

Сертифікати і ліцензії
Дозвіл на роботи Будівельна ліцензія Офіційний дилер бренду Daikin Офіційні партнери бренду Solerpalau Офіційні партнери бренду Gree Сертифікат ВентСервіс

Міста в яких ми працюємо

  1. Київ
  2. Вінниця
  3. Кіровоград
  4. Львів
  5. Харків
  6. Полтава
  7. Сумми
  8. Дніпропетровськ
  9. Івано-Франківськ
  10. Запоріжжя
  11. Миколаїв
  12. Одеса
  13. Чернігів
  14. Чернівці
  15. Житомир
  16. Тернопіль
  17. Луцьк
  18. Рівно
  19. Хмельницький
  20. Мукачево
  21. Ужгород
У вас залишились запитання?
Замовте безкоштовно: консультацію, проектне рішення, розрахунок вартості
Надіслати
Вам була корисна ця стаття?
Так
Ні
Потрібна консультація спеціаліста?
Зв'яжіться з нами, наш спеціаліст відповість на ваші запитання
Замовити дзвінок
Ми хочемо проконсультувати вас
Обов'язкове поле
Обов'язкове поле

Підписатися на розсилку

Допомога
Допомога
Об'єкти
Рубрики
Послуги