loading
Каталог
Служба підтримки
097 100-05-33
044 500-00-53
В будні з 09:00 до 20:00 На вихідних з 10:00 до 17:00 (замовлення on-line)
Замовити дзвінок
Замовити дзвінок
Служба підтримки
097 100-05-33
044 500-00-53
В будні з 09:00 до 20:00 На вихідних з 10:00 до 17:00 (замовлення on-line)
Замовити дзвінок
Замовити дзвінок
Каталог
Пошук
Корзина
Обране
Каталог
Бренди
Aereco Alfa Laval Aspen Aspira Atmic AUX Ballu Belimo Blauberg Bosch Carrier Cata Celsius Chigo Climaveneta Climtec Cooper&Hunter Daikin Danfoss Dantherm Devi Eberle Electrolux EWT Frapol (Onyx) Frico Genergy Genpower Gree Gucbir Guntner Haier Helios Hisense Hitachi Hoapp (Gree) Hutterer&Lechner GmbH Idea Invertek Irmas Jonix Leberg Lennox Lenze Lessar LG Lufberg Maico Master Microdam Midea Mitsubishi Electric Mitsubishi Heavy Mosa MYCOND Neoclima Nibe Nordis O.ERRE Olefini Olmo Ostberg Panasonic Philips RC Group Reventon Rhoss Rosenberg Ruck Sabiana Sakata Salda Sentera Siemens Soler&Palau Systemair Terneo Thermoscreens Tion Toshiba Tosot Trane Trotec UVDI Vaillant Ventoxx Vortice Vts Weger Wito York Zanussi Вентс Прана Тепломаш Термия
Блог
10 вересня
21232
Ventbazar

Теплові насоси для квартир

Зміст
Теплові насоси для квартир
Поділитись
Facebook
Поділитись
Facebook

Теплові насоси для квартир

Левову частину зростаючих комунальних платежів становлять оплата за тепло та гарячу воду. Особливо відчутними є такі навантаження для власників квартир багатоповерхівок. Не позаздриш мешканцям із центральним опаленням. Частина квартир страждає від спеки, частина від холоду, залежно від верхньої чи нижньої розводки. У теплі дні можуть топити як у сауні, а в холод батареї можуть бути ледве теплими. Лічильники тепла поки що лише в «перспективі». Тяжко боротися з теплогенеруючими монополістами, а стан теплових мереж вже давно вичерпав свій ресурс. Все більше розвивається і знаходить підтримку тенденція уникнення централізованого опалення (ЦО).
Теплові насоси для квартир

Як знайти вихід із такої ситуації?

Законодавча база зараз досить заплутана. Дозволено відключення від ЦО лише всьому багатоквартирному будинку за згодою всіх власників квартир. Для відключення окремої квартири у різних містах може бути різна процедура – із заміною на інший вид опалення – електрикою, з дозволу РЕМ та з видачею технічних умов, або на автономне газове опалення, що є проблематичним. Або взагалі відключення від ЦО неможливе. Існує простір для боротьби громадян країни за свої конституційні права на комфорт та нормальні умови життя.

Тепловий насос для квартири – автономне та економне опалення

Приємніша ситуація в багатоквартирних будинках з автономним опаленням. Розглянемо рішення автономного опалення квартир, якщо немає ЦО, відключили весь будинок або будинок спроектований спеціально під автономне опалення кожної квартири, або проект зроблений під теплові насоси в квартирах.

Варіанти систем опалення квартир: переваги та недоліки

Коротко оцінивши всі варіанти, приходимо до висновку: найбільш економними в експлуатації та багатофункціональними є теплові насоси в квартирах, що спроектовані або мають доступну енергомережу для таких систем. Для звичайної квартири, відрізаної від ЦО, потужність теплового насоса має бути розрахована, щоб не перевищувати виділену на квартиру мережеву потужність. Оптимально, якщо проект багатоквартирного будинку розрахований під установку теплових насосів. Про те, що таке тепловий насос і які функції/особливості має, можна прочитати за посиланням .

Установка теплових насосів для квартир

Можна встановити повітряний тепловий насос на кожну квартиру, поверх, кілька поверхів. У разі загальної мережі теплопостачання необхідно змонтувати також лічильники тепла та води. Зовнішні блоки встановлюються на стіну або на дах, як у систем кондиціонерів, внутрішні блоки - як навісний котел - на кухні, підсобці або на закритій лоджії.

Багатоповерхове рішення

Тепловий насос – рішення для багатоповерхового будинку

В інтер'єрі квартири

Тепловий насос у квартирі - як виглядає

Комфорт під контролем цілий рік

  • Повітряний тепловий насос для квартири – ідеальне та найактуальніше рішення для категоричного зниження рахунків за опалення та гарячу воду.
  • Це єдиний можливий спосіб використання альтернативних джерел для скорочення витрат на опалення та вирішення проблеми, як опалювати квартиру без газу.
  • Не залежить від вимкнень гарячої води, не потрібні кондиціонери. ТН – «все включено», влітку – охолодження, взимку – опалення, та гаряча вода потрібної температури – весь рік.
  • Гаряча вода з бойлера непрямого нагріву обходиться у кілька разів дешевше, оскільки підігрівається через теплообмінник тепловим насосом.
  • Забираючи до 75-80% відновлюваного тепла з навколишнього повітря та споживаючи з мережі близько 20-25% енергії, тепловий насос доставляє в систему опалення 100% теплової енергії. Це не порівняти з електрокотлом, де споживаємо з мережі та платимо за всі 100%.
  • Інверторні технології, що застосовуються у ТН, регулюють енергоспоживання залежно від поточного навантаження, лише за потребою, завдяки чому економія витрат – близько 30%.
  • Теплові насоси можуть працювати в комплекті із встановленим газовим котлом, включаючи його лише при пікових навантаженнях.
  • Тепловий насос ефективно працює з теплими підлогами, фанкойлами та з радіаторами.
  • За даними реальної експлуатації теплонасосів повітря-вода в умовах України, за рахунок зниження в кілька разів щорічних витрат, перевищення капітальних витрат на установку ТН, порівняно з н-р з газовим опаленням, окупається вже за 1-2 роки.

Небагато розрахунків

{callback:1} Щоб встановити повітряний тепловий насос у квартирі, наприклад, 75 м2 необхідно правильно розрахувати та підібрати комплект обладнання. Для цього враховуємо втрату будівлі, наприклад, для добре утепленого будинку вони становлять 50 Вт/м2. Для покриття всіх тепловтрат тепловому насосу потрібно 50 х 75 = 3,5 кВт теплової потужності. Таким чином, максимальна споживана потужність теплового насоса досить мала, що можна порівняти з побутовими навантаженнями квартири. Установка ТН спокійно вписується в обмеження потужності, що виділяється на квартири. Врахуємо, що з максимальним навантаженням ТН працює лише у найбільший холод, кілька днів на рік, а далі економно підтримує температуру, задану пультом.
При опаленні електричним котлом або електроконвекторами для квартири в 75 м2 знадобиться максимальних 7,5 кВт електроенергії: 1кВт на 10 м2, що набагато збільшує навантаження на мережу, вимагає посилену проводку та силовий щит. Що важливо, жоден електрокотел не має такої енергоефективної системи керування як тепловий насос.
Розглянемо результати програмних розрахунків кількості витрат для опалювальної площі 75м2 для добре утепленої будівлі. Враховано актуальні тарифи на енергоносії на 2017р. для квартир з електроопаленням. Як підтверджується практикою, ці прогнозовані дані збігаються з реальними показниками теплонасосних систем, що вже працюють у нас у країні.
Висновок очевидний: при встановленні теплового насоса для опалення квартири платежі за опалення скорочуються більш ніж удвічі, причому ви отримуєте можливість кондиціювання влітку і керований комфорт цілий рік. Автономність системи: хочу – включаю, хочу – ні, з гарячою водою цілий рік, надійність на десятки років, - додають престижності та добротності такій системі та квартирі загалом.
Тепловий насос - конструкція та використання в квартирах

Вибір теплових насосів для квартир – варіанти моделей

Ринок теплових насосів у нас у країні досить насичений і пропонує різні цінові категорії обладнання від бюджетного до еліт-класу.
  1. Як приклад бюджетного повнофункціонального варіанта теплового насоса з функціями тепло/холод/ГВП можна представити моделі серій Arctic Home Basic або Smart виробництва Mycond . Такі агрегати – справжня знахідка для власників маленьких квартир площею від 70 м2. Невисока вартість, високоякісна комплектація та весь набір функцій робить такі моделі незамінними для багатьох замовників.
  2. До найкращих моделей високоякісних теплових насосів середнього цінового діапазону відносяться теплові насоси лінійки Hitachi Yutaki з теплопродуктивністю від 7 до 32 кВт. У лінійку входить широкий діапазон компактних модулів: моноблоків, зовнішніх та внутрішніх блоків спліт-систем, вбудованих або автономних баків непрямого нагріву та різної автоматики для вибору конкретної оптимальної комплектації для кожного об'єкта. Це високоефективні ТН із COP до 5,25, чудово адаптовані для умов України.
  3. До обладнання еліт-класу відносяться теплові насоси провідних брендів Mitsubishi Electric , NIBE, Vaillant, Daikin, Bosch, Viessmann, Cooper&Hanter та інші. Лінійки цих виробників відрізняються розширеними можливостями, високою продуктивністю та енергоефективністю, унікальною та складною автоматикою управління.
Теплові насоси mycond arctic для квартириТепловий насос yutaki для квартирТепловий насос mitsubishi electric для багатоповерхових квартир


Висновки

Сучасні світові тенденції зниження енергоспоживання та впровадження енергоефективного обладнання у житловому секторі сприяють популяризації теплових насосів як найкращого вибору для опалення квартир та будинків. Модернізація наявного житлового фонду не обійдеться без застосування такого обладнання. Облік та контроль енерговитрат стає все більш організованим. Майбутнє за тепловими насосами, альтернативи краще – ні.

Перед прийняттям рішення обов'язково прочитайте статті:

Чому ми?

9 років досвіду в сфері ОВіК

Працюємо на принципах «win-win»

Регулярно проходимо тренінги і вкладаємо отриманий досвід у кожен проект

З нами вибір обладнання – зручний, вигідний, швидкий

Більш 400 реалізованих об'єктів

Ми створюємо мікроклімат, який подобається людям

Сертифікати і ліцензії
Дозвіл на роботи Будівельна ліцензія Офіційний дилер бренду Daikin Офіційні партнери бренду Solerpalau Офіційні партнери бренду Gree Сертифікат ВентСервіс

Міста в яких ми працюємо

  1. Київ
  2. Вінниця
  3. Кіровоград
  4. Львів
  5. Харків
  6. Полтава
  7. Сумми
  8. Дніпропетровськ
  9. Івано-Франківськ
  10. Запоріжжя
  11. Миколаїв
  12. Одеса
  13. Чернігів
  14. Чернівці
  15. Житомир
  16. Тернопіль
  17. Луцьк
  18. Рівно
  19. Хмельницький
  20. Мукачево
  21. Ужгород
У вас залишились запитання?
Замовте безкоштовно: консультацію, проектне рішення, розрахунок вартості
Надіслати
Вам була корисна ця стаття?
Так
Ні
Потрібна консультація спеціаліста?
Зв'яжіться з нами, наш спеціаліст відповість на ваші запитання
Замовити дзвінок
Ми хочемо проконсультувати вас
Обов'язкове поле
Обов'язкове поле

Підписатися на розсилку

Допомога
Допомога
Об'єкти
Рубрики
Послуги