loading
Каталог
Служба підтримки
097 100-05-33
044 500-00-53
В будні з 09:00 до 20:00 На вихідних з 10:00 до 17:00 (замовлення on-line)
Замовити дзвінок
Замовити дзвінок
Служба підтримки
097 100-05-33
044 500-00-53
В будні з 09:00 до 20:00 На вихідних з 10:00 до 17:00 (замовлення on-line)
Замовити дзвінок
Замовити дзвінок
Каталог
Пошук
Корзина
Обране
Каталог
Бренди
Aereco Alfa Laval Aspen Aspira Atmic AUX Ballu Belimo Blauberg Bosch Carrier Cata Celsius Chigo Climaveneta Climtec Cooper&Hunter Daikin Danfoss Dantherm Devi Eberle Electrolux EWT Frapol (Onyx) Frico Genergy Genpower Gree Gucbir Guntner Haier Helios Hisense Hitachi Hoapp (Gree) Hutterer&Lechner GmbH Idea Invertek Irmas Jonix Leberg Lennox Lenze Lessar LG Lufberg Maico Master Microdam Midea Mitsubishi Electric Mitsubishi Heavy Mosa MYCOND Neoclima Nibe Nordis O.ERRE Olefini Olmo Ostberg Panasonic Philips RC Group Reventon Rhoss Rosenberg Ruck Sabiana Sakata Salda Sentera Siemens Soler&Palau Systemair Terneo Thermoscreens Tion Toshiba Tosot Trane Trotec UVDI Vaillant Ventoxx Vortice Vts Weger Wito York Zanussi Вентс Прана Тепломаш Термия
Блог
22 квітня
3781
Ventbazar

Системи вентиляції у приватних басейнах

Зміст
Системи вентиляції у приватних басейнах
Поділитись
Facebook
Поділитись
Facebook

Системи вентиляції у приватних басейнах

На якому етапі вирішуватиметься питання з вентиляцією басейну?

Впровадження проєкту під назвою система вентиляції басейну для заміського будинку, спортивного або плавального, лікувального або інших типів є складним процесом, що складається з декількох обов'язкових етапів, які виконуються в суворій черговості. Має бути роботи з облаштування чаші басейну, що включають попередні, монтажні, гідроізоляційні та оздоблювальні роботи, монтаж обладнання для підготовки води, а також роботи з вентиляції та осушення повітря, оздоблювальні роботи в приміщенні. Коли вирішуються питання, пов'язані із вентиляцією будівлі? Ще на етапі проєктування, коли ретельно вивчаються всі конструктивні особливості будівлі, додаткові площі для установки обладнання, компонування вузлів і схема повітряних потоків. Від професіоналізму та кваліфікації фахівців, що виконують проєкт, залежить не тільки комфорт та безперебійна робота обладнання, але й вибір самих агрегатів та додаткових аксесуарів, оптимальних за вартістю та енергоощадними показниками.

Система вентиляції приміщення з басейном

Завдання вентиляції та підтримання рівня вологості можна вирішувати за допомогою

  • припливно-витяжна вентиляція для басейну, що забезпечує достатню кількість свіжого припливного повітря для зниження рівня вологості;
  • компактних настінних моноблочних осушувачів;
  • канальних систем осушення повітря за допомогою фреонового контуру теплового насоса та інших схем.
  • припливно-витяжних вентиляційних установок у комплексі з рекуператорами, тепловими насосами, осушувачами.

Припливно-витяжна вентиляція для басейну vts vs 21 r rh

Припливно-витяжна система вентиляції басейну – це основна вимога, наявність якої забезпечить Вам здоровий мікроклімат та свіже повітря. Адже в плавальному приміщенні повітря обов'язково має надходити у достатній кількості, а відпрацьовані маси вчасно залишати стіни будівлі. Найкращим варіантом для басейну стане припливно-витяжна установка – вона має достатню потужність, щоб наситити киснем весь об'єм приміщення та видалити забруднення, задуху. Приємним моментом є те, що подібне обладнання монтується потай, тому воно не зіпсує Ваш інтер'єр. Додаткова функція рекуперації тепла допоможе при опаленні та ондиціювання, використовуючи при цьому енергію витяжного повітря. Припливно-витяжна вентиляція для басейну створить усі умови для здорового плавання та заняття спортом.

dantherm cdf 10

Щоб видалити зайву вологу, яка регулярно накопичуватиметься в такому приміщенні з великою кількістю води, важливо забезпечити систему осушення повітря. Така система захистить і Ваше здоров'я від підвищеної вологості, та оздоблювальні матеріали від корозії. Спеціально розроблена категорія осушувачів для басейну – те, що Вам потрібно. Осушувач нормалізує рівень вологи та забезпечить постійний контроль за підтримкою норми. Волога з повітря буде виводитися у вигляді конденсату і стікати в спеціальну ємність. Ви можете повністю автоматизувати цей процес та насолоджуватися стабільним мікрокліматом.

У будь-якому разі має бути забезпечене регулювання параметрів вентиляційних установок та керування роботою осушувачів. Завданням проєкту є якраз попереднє опрацювання варіантів та обґрунтування вибору найбільш прийнятного для замовника проєктного рішення по конструкції чаші басейну та обслуговуючих його інженерних систем з урахуванням режимів експлуатації. Оскільки питання підтримки необхідних параметрів мікроклімату є одними з найважливіших, не варто їх відкладати на потім. Правильно проведений теплотехнічний розрахунок допоможе продовжити термін служби конструкцій, що захищають, простіше - гарантує не тільки приємне комфортне проведення часу, свіже повітря і здоров'я, але і збереження стін, перекриттів, покриттів, повітроводів, обладнання та інших елементів для оснащення басейну.

Чому вирішувати питання вентиляції у басейні необхідно на стадії проекту?

Якщо це приватний басейн - то проєкт закритого басейну обов'язково вносить корективи загальної потужності системи опалення, на виділення енергоресурсів від підстанції, схему вентиляції будинку, систему водопостачання. Необхідно врахувати можливості каналізації для зливу води, можливий вплив на фундамент будівлі, геологію ділянки з рівнем ґрунтових вод.

Якщо це спортивний або плавальний басейн, аквапарк або СПА-комплекс – у кожному разі необхідний узгоджений з усіма службами та замовником проєкт. Будь-який проєкт повинен після його реалізації забезпечувати необхідний мікроклімат і бути найвигіднішим з погляду капітальних вкладень та енергетичної ефективності обладнання за мінімальних експлуатаційних витрат. Такий вибір потребує складних інженерних розрахунків кількох комплектів вентиляційних установок та різних моделей осушувачів та кондиціонерів, а також вибору системи опалення для допоміжних приміщень. Також визначається трудомісткість виконання монтажних робіт для кожного випадку, враховується складність подальшого обслуговування. Після погодження із замовником вибирається найуспішніший у всіх відношеннях варіант проектного рішення.

Непрофесійний підхід до підбору обладнання для систем вентиляції та проектних робіт загрожує дуже неприємними наслідками як для приватного, так і для громадського басейну. Басейн - це складна гідротехнічна споруда, проектувати її мають досвідчені фахівці.

Вентиляція басейну


Які санітарні норми для мікроклімату мають витримуватись?

Кожен квадратний метр водного дзеркала на добу випаровує до 1,5 літрів води. Інтенсивність випаровування води залежить також від площі водяного дзеркала, наявності водяних атракціонів, активності тих, що купаються. Завданням системи вентиляції та осушення повітря є видалення зайвої вологи та підтримання балансу рівня відносної вологості та температурних параметрів повітря та води у приміщенні для забезпечення найменшої інтенсивності випарів вологи.

Нормативні показники мікроклімату приміщень басейну (відповідно до СНиП 2.08.02):

  • відносна вологість – для зали не більше 65%;
  • температура води різних типів басейнів відрізняється (24 -30°С);
  • температура повітря (зазвичай від 27 до 35 ° С) повинна бути вищою на 1-2 градуси, ніж температура води - умова при якому інтенсивність випаровування води мінімальна;
  • приплив свіжого повітря одного займається - щонайменше 80м куб на годину і щонайменше 20м куб на годину однієї відвідувача;
  • рухливість повітря в зоні людей, що перебувають у воді, не більше 0,2м/сек;
  • концентрація хлору у повітрі через випаровування води не повинна перевищувати 0,1мг/м куб.

Існують ще різні рекомендації щодо вибору конструкційних матеріалів для басейну та обмеження щодо їх застосування. Для приміщень спеціального призначення - роздягалень, душових, підготовчих, масажних кабінетів, службових технічних приміщень - повинні виконуватись спеціальні вимоги щодо вентиляції та повітрообміну. Допускається поєднання функцій систем вентиляції та опалення залів будівлі, з рециркуляцією внутрішнього повітря, можуть застосовуватися комбінації центрального водяного та повітряного опалення.

Подібні матеріали та теми:


Вимоги до створення проєкту вентиляції для басейну

Як скоротити витрати на утримання басейну

Мікроклімат у басейні. Комфорт та здоров'я

Чому ми?

9 років досвіду в сфері ОВіК

Працюємо на принципах «win-win»

Регулярно проходимо тренінги і вкладаємо отриманий досвід у кожен проект

З нами вибір обладнання – зручний, вигідний, швидкий

Більш 400 реалізованих об'єктів

Ми створюємо мікроклімат, який подобається людям

Сертифікати і ліцензії
Дозвіл на роботи Будівельна ліцензія Офіційний дилер бренду Daikin Офіційні партнери бренду Solerpalau Офіційні партнери бренду Gree Сертифікат ВентСервіс

Міста в яких ми працюємо

  1. Київ
  2. Вінниця
  3. Кіровоград
  4. Львів
  5. Харків
  6. Полтава
  7. Сумми
  8. Дніпропетровськ
  9. Івано-Франківськ
  10. Запоріжжя
  11. Миколаїв
  12. Одеса
  13. Чернігів
  14. Чернівці
  15. Житомир
  16. Тернопіль
  17. Луцьк
  18. Рівно
  19. Хмельницький
  20. Мукачево
  21. Ужгород
У вас залишились запитання?
Замовте безкоштовно: консультацію, проектне рішення, розрахунок вартості
Надіслати
Вам була корисна ця стаття?
Так
Ні
Потрібна консультація спеціаліста?
Зв'яжіться з нами, наш спеціаліст відповість на ваші запитання
Замовити дзвінок
Ми хочемо проконсультувати вас
Обов'язкове поле
Обов'язкове поле

Підписатися на розсилку

Допомога
Допомога
Об'єкти
Рубрики
Послуги