loading
Каталог
Служба підтримки
097 100-05-33
044 500-00-53
В будні з 09:00 до 20:00 На вихідних з 10:00 до 17:00 (замовлення on-line)
Замовити дзвінок
Замовити дзвінок
Служба підтримки
097 100-05-33
044 500-00-53
В будні з 09:00 до 20:00 На вихідних з 10:00 до 17:00 (замовлення on-line)
Замовити дзвінок
Замовити дзвінок
Каталог
Пошук
Корзина
Обране
Каталог
Бренди
Aereco Alfa Laval Aspen Aspira Atmic AUX Ballu Belimo Blauberg Bosch Carrier Cata Celsius Chigo Climaveneta Climtec Cooper&Hunter Daikin Danfoss Dantherm Devi Eberle Electrolux EWT Frapol (Onyx) Frico Genergy Genpower Gree Gucbir Guntner Haier Helios Hisense Hitachi Hoapp (Gree) Hutterer&Lechner GmbH Idea Invertek Irmas Jonix Leberg Lennox Lenze Lessar LG Lufberg Maico Master Microdam Midea Mitsubishi Electric Mitsubishi Heavy Mosa MYCOND Neoclima Nibe Nordis O.ERRE Olefini Olmo Ostberg Panasonic Philips RC Group Reventon Rhoss Rosenberg Ruck Sabiana Sakata Salda Sentera Siemens Soler&Palau Systemair Terneo Thermoscreens Tion Toshiba Tosot Trane Trotec UVDI Vaillant Ventoxx Vortice Vts Weger Wito York Zanussi Вентс Прана Тепломаш Термия
Блог
29 січня
16679
Ventbazar

Як зробити розрахунок вентиляції для майнінгу

Зміст
Як зробити розрахунок вентиляції для майнінгу
Поділитись
Facebook
Поділитись
Facebook

Як зробити розрахунок вентиляції для майнінгу

Розрахунок вентиляції для серверної

Раніше ми писали статтю на тему: вентиляція та система охолодження для майнінгу, а вірніше про їхню необхідність. Якщо Ви ще не знайомі з інформацією про те, навіщо взагалі потрібна вентиляція та кондиціювання для майнінгу ферми, яке саме обладнання підійде для такого приміщення, то Вам краще почати з неї.

Біткойни називають валютою майбутнього. Популярність криптовалюти стабільно зростає. Технології майнінгу розвиваються в наростаючій прогресії, організація ферм зі спеціалізованим hardware, «залізом», (н-р, типу ASIC) для подальшого видобутку bitcoin набуває глобальних масштабів. Ефективність добування криптовалюти залежить не тільки від курсу USD/BTC, а й від енергоспоживання працюючого обладнання – відеокарт, джерел живлення, серверів, вентиляції тощо. Менше енергоспоживання – більше прибутку.

Система вентиляції та кондиціювання – як уникнути перегріву відеокарт

Майнінгом пробують займатися і аматори на кількох домашніх комп'ютерах, доки рахунок за електрику дозволить. І групи ентузіастів-однодумців на сторонніх серверах, і творці дата-центрів, або інвестори у промислові майнінгові ферми. Оскільки ця стаття присвячена саме Вам, хлопці, ми розповімо, як охолоджувати майнінг ферму правильно.
Майнінг - як уникнути перегріву відеокарт

Головні завдання, що вирішуються кліматичною системою під час роботи майнерів:
  • відведення тепла від працюючої апаратури,
  • видалення надлишків тепла з приміщення,
  • забезпечення необхідної чистоти та рівня вологості повітря,
  • моніторинг стану та режимів роботи шахти.
В інтернеті є непривабливий приклад, як для аматорської ферми в закритому приміщенні встановлювався кондиціонер з невеликою потужністю. Спека зберігалася, кондиціонер не справлявся, лічильник електрики зашкалював, і відеокарти швидко виходили з ладу. Приходимо до розумію, що для різних потужностей обладнання потрібен професійний розрахунок системи вентиляції та кондиціонування з урахуванням теплонадходжень та можливості контролю продуктивності.
Необхідно також розрахувати енерговитрати на роботу системи кондиціювання та вентиляції з урахуванням можливості використання холодного зовнішнього повітря, наприклад, у холодну пору року або в умовах північних широт або в горах. Адже холодний клімат дозволить значно заощаджувати на охолодженні.

Розрахунок системи охолодження для майнінгу

Розрахунок системи вентиляції та кондиціонування для відеокарт проводиться з урахуванням обсягу приміщення та потужності наявного та планованого до встановлення при розширенні потужностей обладнання.

В основі орієнтовного розрахунку системи охолодження приймається формула:

Q = V * ρ * Ср * ΔT, Вт
  • де Q теплова потужність, теплонадходження від працюючого обладнання;
  • V - витрата повітря від вентиляційної установки, м3 /годину;
  • ρ = 1,2 кг/м 3 – щільність повітря;
  • Ср = 1005 Вт/м 3 *До - теплоємність повітря;
  • ΔT - різниця температур кімнатного та припливного повітря.
Тобто, подача свіжого повітря та витяжка для майнінгу повинні забезпечити повноцінне відведення тепла від усіх працюючих блоків (відеокарт) у стійках ферми (шахти) та підтримання допустимої робочої температури у приміщенні з обладнанням.
Врахуємо також, що влітку та взимку потужність систем вентиляції та кондиціювання суттєво відрізняються.
Розрахунок системи охолодження для майнінгу

Розрахунок системи для зимового періоду

Взимку зовнішнє повітря має подаватися в приміщення підігрітим до плюсової температури, що можливо завдяки рециркуляції та підігріву частини холодного зовнішнього повітря, що виходить гарячим у вентиляційній установці – підігрів його не потрібний. Вхідне повітря може навіть 0 градусів при великому мінусі зовні.
Необхідна витрата повітря для видалення надлишків тепла взимку визначається за такою формулою:

Vзима = Q*3600/(Cp*1,2*ΔT), м 3 /год
  • де Q - сумарні теплонадходження, орієнтовно приймаються рівними споживаної потужності майнерів, Вт;
  • Ср = 1005 Вт/м 3 *До - теплоємність повітря;
  • ΔT – різниця температур на виході та на вході, наприклад, кожен процесор ASIC може нагріти повітря від 0 до 45-50 градусів.
За величиною необхідної витрати підбирається продуктивність вентиляційної установки.
Охолодження майнерів та серверів

Розрахунок системи для літнього періоду

Охолодження ферм для майнінгу влітку, саме розрахунок, проводиться у разі аналогічної формули. Але за рахунок того, що повітря на подачі тепліше, наприклад +20 °С, буде потрібна більша продуктивність обладнання для досягнення необхідної межі +30 °С у приміщенні для видалення всіх теплонадходжень.
Vліто = Q * 3600/(Cp * 1,2 *ΔT), м 3 /год,
  • де ΔT – різниця температур на виході та на вході, наприклад, (55 -20) градусів.
А для додаткового охолодження від + 30 ° С до + 20 ° С на вході для нормальної роботи обладнання потрібна потужність по холоду кондиціонера рівна:
  • Qх = Vліто * Cp * ΔT * 1,2/3600, Вт,
  • де T = (30-20)°С.


Що потрібно враховувати при проєктуванні вентиляції та кондиціювання

  • Розрахунок системи вентиляції та кондиціювання для майнінгу повинен враховувати сезонні коливання різниці зовнішньої та внутрішньої температур повітря, що тягне за собою коливання енергонавантаження.
  • При розрахунку припливно-витяжної вентиляції враховуються втрати тиску повітря в довгих каналах, місцеві опори та розсіювання через дифузори або направляючі жалюзі.
  • Майже кожні 3-5 хвилин має відбуватися повна зміна повітря в приміщенні на свіжий.
  • Температура відеокарти у працюючому стані може досягати +80…+90 °C. Робочий режим у приміщенні влітку може досягати +30 °C.
  • Розігріте повітря підноситься вгору під стелю, знизу воно заміщається холодним повітрям.
  • При проєктуванні вентиляції необхідно передбачити резервне живлення, оскільки не допускається при перепадах або зникненні енергопостачання припинення роботи комп'ютерного обладнання та системи охолодження.
  • Автоматичне підтримання температурних параметрів – найекономічніший варіант для максимально продуктивної роботи. Інверторне регулювання продуктивності компресорів забезпечить зниження енергоспоживання кондиціонерів.

Як охолодити майнінг ферму

Підсумки

Майнінг-ферми - енерговитратне підприємство. Навіть невелика домашня обчислювальна ферма із 6 відеокарт по 150Вт/год потребує до 900 кВт електроенергії. Це не рахуючи витрат на вентиляцію. Але чим більше потужність «заліза», тим більше можливості зростання винагороди. А без якісної вентиляції Ваші пристрої швидко виходять з ладу, що моментально призводить до втрати прибутку. Тому вентиляція приміщення майнінг-ферм є невід'ємною складовою успіху шахт для видобутку криптовалюти.
Правильні формули = правильні розрахунки та знання!

Читаємо далі:



Перед тим, як замовляти спліт-систему або фанкойли , необхідно провести розрахунок для системи кондиціювання. 

Спліт-система кондиціювання: як її вибрати?



Вибираючи для приміщення систему кондиціювання (спліт-систему), необхідно враховувати деякі фактори та нюанси, які можуть вплинути не тільки на вибір певної системи, але й на процес встановлення та подальшу роботу.


Мікроклімат приміщень та якість внутрішнього повітря залежить безпосередньо від вентиляції. Нові дослідження, досягнення, розробки позитивно відрізняються від підходів, які використовувалися раніше, і диктують нові вимоги до гігієни повітря, питань повітрообміну та влаштування вентиляційних систем.

Чому ми?

9 років досвіду в сфері ОВіК

Працюємо на принципах «win-win»

Регулярно проходимо тренінги і вкладаємо отриманий досвід у кожен проект

З нами вибір обладнання – зручний, вигідний, швидкий

Більш 400 реалізованих об'єктів

Ми створюємо мікроклімат, який подобається людям

Сертифікати і ліцензії
Дозвіл на роботи Будівельна ліцензія Офіційний дилер бренду Daikin Офіційні партнери бренду Solerpalau Офіційні партнери бренду Gree Сертифікат ВентСервіс

Міста в яких ми працюємо

  1. Київ
  2. Вінниця
  3. Кіровоград
  4. Львів
  5. Харків
  6. Полтава
  7. Сумми
  8. Дніпропетровськ
  9. Івано-Франківськ
  10. Запоріжжя
  11. Миколаїв
  12. Одеса
  13. Чернігів
  14. Чернівці
  15. Житомир
  16. Тернопіль
  17. Луцьк
  18. Рівно
  19. Хмельницький
  20. Мукачево
  21. Ужгород
У вас залишились запитання?
Замовте безкоштовно: консультацію, проектне рішення, розрахунок вартості
Надіслати
Вам була корисна ця стаття?
Так
Ні
Потрібна консультація спеціаліста?
Зв'яжіться з нами, наш спеціаліст відповість на ваші запитання
Замовити дзвінок
Ми хочемо проконсультувати вас
Обов'язкове поле
Обов'язкове поле

Підписатися на розсилку

Допомога
Допомога
Об'єкти
Рубрики
Послуги