loading
Каталог
Служба підтримки
097 100-05-33
044 500-00-53
В будні з 09:00 до 20:00 На вихідних з 10:00 до 17:00 (замовлення on-line)
Замовити дзвінок
Замовити дзвінок
Служба підтримки
097 100-05-33
044 500-00-53
В будні з 09:00 до 20:00 На вихідних з 10:00 до 17:00 (замовлення on-line)
Замовити дзвінок
Замовити дзвінок
Каталог
Пошук
Корзина
Обране
Каталог
Бренди
Aereco Alfa Laval Aspen Aspira Atmic AUX Ballu Belimo Blauberg Bosch Carrier Cata Celsius Chigo Climaveneta Climtec Cooper&Hunter Daikin Danfoss Dantherm Devi Eberle Electrolux EWT Frapol (Onyx) Frico Genergy Genpower Gree Gucbir Guntner Haier Helios Hisense Hitachi Hoapp (Gree) Hutterer&Lechner GmbH Idea Invertek Irmas Jonix Leberg Lennox Lenze Lessar LG Lufberg Maico Master Microdam Midea Mitsubishi Electric Mitsubishi Heavy Mosa MYCOND Neoclima Nibe Nordis O.ERRE Olefini Olmo Ostberg Panasonic Philips RC Group Reventon Rhoss Rosenberg Ruck Sabiana Sakata Salda Sentera Siemens Soler&Palau Systemair Terneo Thermoscreens Tion Toshiba Tosot Trane Trotec UVDI Vaillant Ventoxx Vortice Vts Weger Wito York Zanussi Вентс Прана Тепломаш Термия
Блог
7 вересня
8229
Ventbazar

Припливно-витяжна та припливна вентиляція у квартирі

Зміст
Припливно-витяжна та припливна вентиляція у квартирі
Поділитись
Facebook
Поділитись
Facebook

Припливно-витяжна та припливна вентиляція у квартирі

Вже зрозуміло, що у квартирі може бути організована природна чи примусова вентиляція. У випадку, коли природна вентиляція не справляється, або власник хоче очищене, свіже повітря за всіма нормами, яке природним повітрообміном не забезпечується, тоді використовується примусова система вентиляції. З природною вентиляцією все зрозуміло, а ось з примусовою вентиляцією (припливною, припливно-витяжною, витяжною) краще розібратися докладніше.

Види систем примусової вентиляції у квартирах

Механічна вентиляція

Системи з механічним спонуканням організації повітрообміну використовуються в тих випадках, коли стан існуючої вентиляції незадовільний (що особливо актуально при надмірній герметизації приміщень через пластикові вікна та герметичні двері), або примусова вентиляція передбачена індивідуальним проектом. Такі способи організації переміщення повітряних потоків у житлових будівлях застосовується також для забезпечення ефективного повітрообміну та при необхідності обробки повітря: очищення, нагрівання, зволоження, охолодження. Інакше такий тип вентиляційних схем називають механічною або штучною вентиляцією. Такі системи допомагають організувати необхідні параметри повітрообміну та якість повітряного середовища в окремих зонах або в загальному обсязі квартири, розрізняють місцеву та загальнообмінну вентиляцію.

Класифікація за типом організації повітрообміну

Місцеві витяжні системи допомагають видаляти забруднене повітря з кухні або зайву вологу з ванної кімнати, а припливні віконні або стінові пристрої наповнюють кімнату повітрям, що надходить зовні.

Загальнобмінні вентсистеми подають або видаляють, переміщують повітряні потоки у всьому обсязі квартири. Такі системи можуть бути припливними та витяжними, або комбінованими – припливно-витяжними.

Припливна загальнообмінна система вентиляції

Приточная вентиляция

У припливній системі вентиляції вихід повітря здійснюється через витяжні канали природної вентиляції, щілини та зазори конструкцій, вікон та дверей.

Взимку потрібне встановлення калорифера після вентилятора, інакше втрати тепла в квартирі різко зростають.

Перевагами припливної системи, поєднаної з лініями подачі повітря, є можливості стикування з опалювальними пристроями або зволожувачами, а влітку вона може поєднуватися з блоками кондиціонерів, що охолоджують.


Витяжна примусова вентиляція

Вытяжка

 Витяжна вентиляція в квартирі часто встановлюється для ефективного та швидкого видалення забруднених або перезволожених повітряних мас із певних зон квартири - кухні, ванної, туалету, на місце нього надходить чисті та підігріті повітряні потоки із загального приміщення через щілини під дверима, віконні рами або кватирки. Такі витяжки сприяють усуненню шкідливих запахів, зайвої вологи, вони осушують та очищають повітряне середовище у квартирі. Однак їх не можна використовувати в будинках з камінами або за наявності газових нетурбованих котлів через загрозу зворотної тяги.


Приточно-вытяжная система


Збалансований варіант сучасної припливно-витяжної системи вентиляції в квартирі - загальнообмінна, при якому обсяг повітря, що входить, дорівнює виходячому, забезпечуючи необхідний повітрообмін.

Така схема регулює подачу та розподіл повітряних потоків по приміщеннях, оснащується пристроями підігріву, охолодження та очищення повітря. Створює комфортні умови незалежно від пори року, контролюється та керується автоматично.

Припливно-витяжна вентиляція з рекуперацією

Принцип работы рекуператора


Якщо повітряні маси, які видаляються з квартир, змішуються з зовнішнім повітрям, що надходить, то такий тип вентсистеми називається припливно-рециркуляційною.

Будова теплообмінника (рекуператора): 1 - датчик температури, 2 - повітряний фільтр, 3 - вентилятори подачі та викиду повітря, 4 - блок управління, 5 - відведення конденсату з ТО, 6 - заслінки, що регулюють подачу та викид, 7 - теплообмінник.

Коли у спеціальному теплообміннику ТО (рекуператорі) відбувається передача частини тепла повітря, що видаляється повітряному потоку, який надходить у квартиру, така вентсистема називається припливно-витяжною з рекуперацією. Це один із найпрогресивніших типів вентсистем з ККД від 30 до 80% із чудовими енергозберігаючими характеристиками. Вони все частіше пропонуються у проектах нових будинків.


Розведення повітряних потоків по квартирі може бути виконано повітропроводами - каналами або виконано безканальною. У кожному з цих випадків обов'язково потрібний кваліфікований професійний підхід.

До переліку кліматичного обладнання для реалізації таких схем повітрообміну відносяться різні кухонні та туалетні повітровідсмоктувачі-витяжки, спліт-системи, припливні віконні клапани, стінові провітрювачі, витяжні осьові вентилятори, моноблоки кондиціонерів та інші прилади, що встановлюються на двері, стіни та вікна, в кімнатах де природна вентиляція відсутня або вкрай недостатня.


Приклади наших робіт



{callback: 1}

Примусова припливно-витяжна вентиляція та кондиціювання
Житлова квартира 105 м2 . Примусова припливно-витяжна вентиляція та кондиціювання



Бюджетна вентиляція у квартирі за допомогою побутових рекуператорів
Квартира 49м2 . Бюджетна вентиляція у квартирі за допомогою побутових рекуператорів

Як зробити вентиляцію та кондиціювання у житловій квартирі за 11 днів?
Як зробити вентиляцію та кондиціювання у житловій квартирі за 11 днів?

Особливості та переваги застосування припливно-витяжної вентиляції у квартирі

Схеми вентсистем з механічним спонуканням проточно-витяжних систем застосовуються і в тих випадках, коли необхідно реалізувати складні архітектурні рішення та забезпечити параметри клімату в окремих приміщеннях, у багаторівневих апартаментах, з великою площею та зі складним плануванням, із застосуванням продуманих енергозберігаючих режимів та програмуванням. техніки.

Однією з найголовніших переваг таких сучасних систем є можливість очищення та обробки повітряних мас, що надходять через спеціальні вентиляційні фільтри на вході системи, що особливо важливо в густонаселених районах міста або для вулиць з насиченим автомобільним рухом. Індивідуальні системи клімату в оселях також вирішують питання підтримки рівня вологості або осушення, іонізації та знезараження повітря. У вентиляторні установки можуть вбудовуватися електричні калорифери вхідних потоків, які беруть він частина завдань з опалення приміщень, особливо у перехідні сезони року.

Системи вентиляції у квартирі


Весь комплекс робіт з контролю за складом та якістю повітряного середовища в будинку пов'язаний із вирішенням завдань енергозбереження, оскільки посилений повітрообмін веде до збільшення тепловтрат. Використання сучасних рекупераційних (теплообмінних) установок з функцією очищення фільтрації та нагрівання призводить до зниження тепловтрат і забезпечує суттєве скорочення витрат на опалення, тому що повертає до 80% тепла, яке йшло при відкриванні кватирок або через витяжки та щілини конструкцій при природній вентиляції.

Переваги систем із механічним спонуканням очевидні. Вирішуються проблеми з якістю повітряного середовища в окремих кімнатах - кухнях, ванних та туалетних кімнатах. Організовується приплив свіжого очищеного повітря дитячі, кабінети, столові, спальні. Автоматичне управління та контроль якості повітрообміну допомагають скорочувати енерговитрати на періоди, коли в квартирі зменшується кількість людей, наприклад, коли мешканці їдуть на тривалий час. І тут вентсистема перетворюється на фоновий режим повітрообміну, що значно економить енергоресурси.


Слід зазначити ще одну перевагу таких систем із механічним спонуканням. Вони може бути як централізованими, і у індивідуальному виконанні. Витрати на створення та обслуговування централізованої системи на багатоквартирний будинок набагато менші, при індивідуальних проектах для кожної окремої квартири. У будь-якому випадку для забезпечення здорового клімату в квартирі потрібне дотримання санітарно-гігієнічних норм, економічний аналіз варіантів та технічно раціональне рішення.


Інші цікаві статті на цю тему:

Вартість вентиляційного обладнання та послуг із встановлення пристроїв залежить від поставленого завдання та матеріальних можливостей замовника, від складності планування та існуючої схеми вентиляції.

Тільки люди, байдужі до свого здоров'я, не дбають сьогодні про якість мікроклімату та встановлення вентиляції.

Головним завданням припливно-витяжної установки є очищення зовнішнього повітря, яке надходить у приміщення, а також у разі потреби зміна температури чи вологості цього повітря.

При будівництві будь-якого житлового будинку проводиться вентиляційна система (вона ж шахта). Але не завжди вона задовольняє наші запити.

Чому ми?

9 років досвіду в сфері ОВіК

Працюємо на принципах «win-win»

Регулярно проходимо тренінги і вкладаємо отриманий досвід у кожен проект

З нами вибір обладнання – зручний, вигідний, швидкий

Більш 400 реалізованих об'єктів

Ми створюємо мікроклімат, який подобається людям

Сертифікати і ліцензії
Дозвіл на роботи Будівельна ліцензія Офіційний дилер бренду Daikin Офіційні партнери бренду Solerpalau Офіційні партнери бренду Gree Сертифікат ВентСервіс

Міста в яких ми працюємо

  1. Київ
  2. Вінниця
  3. Кіровоград
  4. Львів
  5. Харків
  6. Полтава
  7. Сумми
  8. Дніпропетровськ
  9. Івано-Франківськ
  10. Запоріжжя
  11. Миколаїв
  12. Одеса
  13. Чернігів
  14. Чернівці
  15. Житомир
  16. Тернопіль
  17. Луцьк
  18. Рівно
  19. Хмельницький
  20. Мукачево
  21. Ужгород
У вас залишились запитання?
Замовте безкоштовно: консультацію, проектне рішення, розрахунок вартості
Надіслати
Вам була корисна ця стаття?
Так
Ні
Потрібна консультація спеціаліста?
Зв'яжіться з нами, наш спеціаліст відповість на ваші запитання
Замовити дзвінок
Ми хочемо проконсультувати вас
Обов'язкове поле
Обов'язкове поле

Підписатися на розсилку

Допомога
Допомога
Об'єкти
Рубрики
Послуги