loading
Каталог
Служба підтримки
097 100-05-33
044 500-00-53
В будні з 09:00 до 20:00 На вихідних з 10:00 до 17:00 (замовлення on-line)
Замовити дзвінок
Замовити дзвінок
Служба підтримки
097 100-05-33
044 500-00-53
В будні з 09:00 до 20:00 На вихідних з 10:00 до 17:00 (замовлення on-line)
Замовити дзвінок
Замовити дзвінок
Каталог
Пошук
Корзина
Обране
Каталог
Бренди
Aereco Alfa Laval Aspen Aspira Atmic AUX Ballu Belimo Blauberg Bosch Carrier Cata Celsius Chigo Climaveneta Climtec Cooper&Hunter Daikin Danfoss Dantherm Devi Eberle Electrolux EWT Frapol (Onyx) Frico Genergy Genpower Gree Gucbir Guntner Haier Helios Hisense Hitachi Hoapp (Gree) Hutterer&Lechner GmbH Idea Invertek Irmas Jonix Leberg Lennox Lenze Lessar LG Lufberg Maico Master Microdam Midea Mitsubishi Electric Mitsubishi Heavy Mosa MYCOND Neoclima Nibe Nordis O.ERRE Olefini Olmo Ostberg Panasonic Philips RC Group Reventon Rhoss Rosenberg Ruck Sabiana Sakata Salda Sentera Siemens Soler&Palau Systemair Terneo Thermoscreens Tion Toshiba Tosot Trane Trotec UVDI Vaillant Ventoxx Vortice Vts Weger Wito York Zanussi Вентс Прана Тепломаш Термия
Блог
6 серпня
8802
Ventbazar

Як же правильно підібрати вентилятор у ванну та санвузол?

Зміст
Як же правильно підібрати вентилятор у ванну та санвузол?
Поділитись
Facebook
Поділитись
Facebook

Як же правильно підібрати вентилятор у ванну та санвузол?

Як правильно підібрати вентилятор для ванної кімнати? Таке питання часто постає перед власниками квартир або будинків, коли вони помічають надмірно запітнілі від конденсату стіни та дзеркала, задуху та затхлість повітря у ванній, що згодом призводить до появи цвілі чи грибка у кутах стелі та на стінах.


Необхідно терміново покращити вентиляцію та встановити вентилятор. Конструкційне виконання у різних моделей вентиляторів саме різне, це осьові або відцентрові двигуни, з різними матеріалами, ступенем автоматизації, пожежного захисту, способами установки - все залежить від конкретних умов, застосовуваних для Вашої ванної кімнати.

Вентиляція ванної кімнати

{callback: 1}

Вентиляція в багатоквартирних та будинках старого планування, та часто й у новозведених будинках, за стандартами проектується з природною вентиляцією, тобто приплив повітря організований через щілини будівельних конструкцій, віконні та дверні отвори, а витяжка здійснюється через отвори на стінах у кухні, санвузлі та ванної кімнати у загальні витяжні шахти. Але часто рівновага припливу та витяжки порушується – влітку стоїть спека, тому й перепаду тисків усередині будинку та зовні немає. Герметичні сучасні вікна та двері повністю закупорюють наші житла, через що квартира перестає дихати. Доводиться робити припливну вентиляцію та дбати про примусову витяжку.

Виходячи з вимог та правил вентиляції, у приміщенні ванної повинен забезпечуватися приплив не менше 25 м куб повітря на годину, та 50 м куб. на годину у випадку суміщених ванною та санвузла. Цей показник відразу падає за всіх вище перерахованих випадків втручання у влаштування квартири чи будинку.

Не забудьте, що для того, щоб вентилятор видаляв повітря з ванної кімнати, необхідно забезпечити приплив з інших приміщень через щілини під дверима або спеціальні отвори внизу дверей!

Ветилятор у ванну

Отже, як підібрати вентилятор для ванної кімнати?

За санітарними нормами кратність повітрообміну для ванної кімнати має бути в межах 5-8 разів на годину. Це означає, що весь обсяг повітря протягом години має оновитись стільки разів. Об'єм ванної визначають, виходячи з її габаритів. Перемноживши його на 5, отримуємо мінімальну кількість припливного повітря, необхідного для підтримки чистоти та допустимої вологості у ванній. Ця потреба також уточнюється за кількістю людей, що проживають у будинку, і відображає необхідну робочу продуктивність вентилятора.

Після того, як Ви визначилися з продуктивністю, дізнайтесь про можливості регулювання режимів та автоматизації роботи вентилятора. Адже енергозберігаючий фактор при експлуатації таких моделей за зростаючих тарифів дуже важливий. Нехай він включається від вимикача світла, коли хтось заходить або виходить із ванної, програмується на періодичну роботу протягом доби або спрацьовує за датчиком вологості до нормалізації показників.


Популярні побутові вентилятори для ванної кімнати

Побутовий вентилятор maico Maico Побутовий вентилятор soler palau Soler&Palau Витяжний вентилятор vortice Vortice BLAUBERG QUATRO 100

Вентилятори представлених брендів виділяються на ринку серед безлічі аналогів. Їхні провідні переваги це - поєднання продуктивності з низькими шумовими показниками, відмінне співвідношення ціна/якість та дизайнерське виконання.


Головні критерії при виборі побутового вентилятора:

  • Потужність
  • Шумові показники дБ(А)
  • Дизайн
  • Компактність
  • Додаткові можливості (таймер на вимкнення роботи, датчик вологості тощо)
  • Легкий монтаж
  • Обслуговування

Моделей, як і їхніх модифікацій – безліч. Краще порадитися з менеджером-продавцем та ретельно вивчити інструкцію до покупки, ніж потім платити зайве за рахунками. Обов'язково поцікавтеся ККД двигуна та енергоспоживанням вентиляторів, рівнем шуму, гарантією від виробника, ступенем волого-бризкозахисту, сервісними можливостями та порівняйте кілька моделей.

Фахівці компанії Вентбазар, обов'язково представлять Вашій увазі кілька новинок вентиляторів для ванної кімнати з унікальним дизайном, зробленим за сучасними вентиляційними технологіями, і допоможуть правильно підібрати, встановити і приєднати витяжний вентилятор.

Інші цікаві статті на цю тему:

Побутовий вентилятор – необхідна річ у приміщенні. Він організовує циркуляцію повітря, наповнюючи все приміщення чистими та свіжими повітряними масами. Щоб зробити правильний вибір – необхідно дотримуватись пари простих правил.

У цій статті ми розглянемо, навіщо потрібні осьові вентилятори, як їх правильно підбирати і скільки вони коштують.

Лише для 15% покупців немає значення, яке обладнання буде встановлено в них у домі. Але коли прилади починають виходити з ладу, споживати багато електроенергії або починають гудіти до нестерпного ступеня, вони шкодують про свій вибір.

Багато людей вибирають Maico ER60 або ER100, коли справа стосується вентиляції невеликих приміщень, лабораторій, кабінетів і т.д. Розберемося чому так.

Чому ми?

9 років досвіду в сфері ОВіК

Працюємо на принципах «win-win»

Регулярно проходимо тренінги і вкладаємо отриманий досвід у кожен проект

З нами вибір обладнання – зручний, вигідний, швидкий

Більш 400 реалізованих об'єктів

Ми створюємо мікроклімат, який подобається людям

Сертифікати і ліцензії
Дозвіл на роботи Будівельна ліцензія Офіційний дилер бренду Daikin Офіційні партнери бренду Solerpalau Офіційні партнери бренду Gree Сертифікат ВентСервіс

Міста в яких ми працюємо

  1. Київ
  2. Вінниця
  3. Кіровоград
  4. Львів
  5. Харків
  6. Полтава
  7. Сумми
  8. Дніпропетровськ
  9. Івано-Франківськ
  10. Запоріжжя
  11. Миколаїв
  12. Одеса
  13. Чернігів
  14. Чернівці
  15. Житомир
  16. Тернопіль
  17. Луцьк
  18. Рівно
  19. Хмельницький
  20. Мукачево
  21. Ужгород
У вас залишились запитання?
Замовте безкоштовно: консультацію, проектне рішення, розрахунок вартості
Надіслати
Вам була корисна ця стаття?
Так
Ні
Потрібна консультація спеціаліста?
Зв'яжіться з нами, наш спеціаліст відповість на ваші запитання
Замовити дзвінок
Ми хочемо проконсультувати вас
Обов'язкове поле
Обов'язкове поле

Підписатися на розсилку

Допомога
Допомога
Об'єкти
Рубрики
Послуги