loading
Каталог
Служба підтримки
097 100-05-33
044 500-00-53
В будні з 09:00 до 20:00 На вихідних з 10:00 до 17:00 (замовлення on-line)
Замовити дзвінок
Замовити дзвінок
Служба підтримки
097 100-05-33
044 500-00-53
В будні з 09:00 до 20:00 На вихідних з 10:00 до 17:00 (замовлення on-line)
Замовити дзвінок
Замовити дзвінок
Каталог
Пошук
Корзина
Обране
Каталог
Бренди
Aereco Alfa Laval Aspen Aspira Atmic AUX Ballu Belimo Blauberg Bosch Carrier Cata Celsius Chigo Climaveneta Climtec Cooper&Hunter Daikin Danfoss Dantherm Devi Eberle Electrolux EWT Frapol (Onyx) Frico Genergy Genpower Gree Gucbir Guntner Haier Helios Hisense Hitachi Hoapp (Gree) Hutterer&Lechner GmbH Idea Invertek Irmas Jonix Leberg Lennox Lenze Lessar LG Lufberg Maico Master Microdam Midea Mitsubishi Electric Mitsubishi Heavy Mosa MYCOND Neoclima Nibe Nordis O.ERRE Olefini Olmo Ostberg Panasonic Philips RC Group Reventon Rhoss Rosenberg Ruck Sabiana Sakata Salda Sentera Siemens Soler&Palau Systemair Terneo Thermoscreens Tion Toshiba Tosot Trane Trotec UVDI Vaillant Ventoxx Vortice Vts Weger Wito York Zanussi Вентс Прана Тепломаш Термия
Блог
10 вересня
4320
Ventbazar

Монтаж системи вентиляції в офісі

Зміст
Монтаж системи вентиляції в офісі
Поділитись
Facebook
Поділитись
Facebook

Монтаж системи вентиляції в офісі

Монтаж систем вентиляції в офісних приміщеннях бізнес-центрів або в окремих офісах вимагає дотримання кількох умов: кваліфікації монтажників, опрацьованого проекту, погодження термінів та планів проведення робіт та якісної пуско-налагодження.

В офісних приміщеннях, де працює велика кількість людей і необхідно забезпечити нормовану подачу свіжого повітря (60м куб на годину на одного працюючого, з розрахунку 7-10 кв. м площі офісу на одне робоче місце) найчастіше встановлюють набірні або компактні припливно-витяжні системи вентиляції, що пропонуються провідними виробниками.

Вимоги до монтажу вентиляції в офісних приміщеннях


вентиляція в офісному приміщенні 1.Висока кваліфікація монтажників, допуск до таких робіт з охорони праці та наявність знань з техніки безпеки для цього виду робіт

2.Знання специфіки кліматичного обладнання, що монтується.

3.Наявність професійного інструменту та монтажних пристроїв

4.Пророблене проектне рішення.

Варіанти монтажу:

  • прихований монтаж,
  • відкритий монтаж.

Прихований монтаж найпоширеніший. Відкритий монтаж іноді застосовується при оформленні приміщень у стилі 'техно' та наявності достатньої висоти приміщень. Тут система вентиляційних пристроїв та повітроводів є елементами інтер'єру.

Типи вентиляційного обладнання для офісних приміщень

Для офісу підійдуть припливні, витяжні, припливно-витяжні установки, установки з рекуперацією, кондиціонери з вентиляцією, місцеві або загальнообмінні системи вентиляції і т.д.

набірна вентиляційна система

Розміщення обладнання узгоджується із замовником ще на етапі проектування. При цьому враховуються планування приміщення та розміщення робочих місць для рівномірного розподілу свіжого повітря, необхідного повітрообміну та допустимої швидкості руху повітря.

Вирішення питань організації вентиляції найкраще вирішувати під час проведення ремонтних робіт, до оздоблювальних робіт. Залежно від доступного місця згідно з проектним рішенням, потрібно розподілити обладнання по всіх офісних приміщеннях.

У комплекти набірного вентиляційного обладнання входять вентилятори, фільтри, шумоглушники, клапани, грати, калорифери та система повітроводів (круглих або прямокутних) для транспортування повітря.

Монтаж та вартість систем вентиляції для офісів

монтаж повітропроводу

1. Монтаж починається зі складання інженерами ескізного проекту з прив'язкою обладнання до місця у приміщенні та комунікацій будівлі. Ескізний варіант обов'язково узгоджується з дизайнером, відповідальним за інтер'єр офісу під час проведення монтажних робіт на етапі ремонту чи реконструкції приміщень (будівлі).

2. Готується графік етапів виконання монтажу та розрахунок вартості монтажних робіт, погодження з підрядниками окремих видів робіт та їх черговість: наприклад, монтаж системи опалення, оздоблювальні роботи, до навішування обладнання або після, що може вплинути на строки закінчення монтажу.

3. Проводиться попередня розмітка місць для отворів під повітропроводи та місць кріплень. Після чого прорубуються отвори у стінах або перекриттях, кріпляться опорні конструкції або хомути до перекриття, встановлюються опорні рами для кріплення елементів установки. Надійність кріплень допоможе знизити рівень шуму під час роботи вентиляційної системи. Без загрози пошкодити обробку або покриття роблять складання секцій повітроводів та їх послідовний монтаж. Попутно виконується герметизація стиків, ізоляція повітроводів у місцях переходу через стіни. У процесі монтажу проводиться уточнення траси і виправлення всіх помилок, що виникають.

монтаж касет фреон

4. При установці паралельно систем кондиціонування виконують прокладання траси фреонових трубопроводів, дренажних каналів.

5. Електромонтаж системи та підключення живлення. Налаштування системи керування.

6. Пусконалагоджувальні роботи та здача в експлуатацію. Оптимізація параметрів вентиляції.

Усі роботи проводяться під час здійснення Замовником технічного нагляду. Для виконання робіт з монтажу вентиляції в офісі можуть залучатись фахівці ліцензованих монтажних організацій, які мають допуск для виконання таких робіт та надають гарантійні зобов'язання на виконані роботи

У зв'язку зі зростаючою конкуренцією на ринку пропонованого обладнання, монтажники повинні постійно отримувати нові знання та освоювати нові моделі вентиляційного обладнання, дізнаватися про передові методи монтажу та обслуговування систем вентиляції будівель. Провідні компанії можуть паралельно проводити кілька стадій робіт: підготовку проектної документації, почергове постачання та покроковий монтаж обладнання, що скорочує сумарні терміни виконання робіт.


Цікаві статті на схожі теми:


Сервісне обслуговування системи вентиляції офісу

Як перевірити якість інсталяції вентиляційної системи в офісі

Вентиляція та дизайн в офісі. Повне узгодження з дизайнером

Чому ми?

9 років досвіду в сфері ОВіК

Працюємо на принципах «win-win»

Регулярно проходимо тренінги і вкладаємо отриманий досвід у кожен проект

З нами вибір обладнання – зручний, вигідний, швидкий

Більш 400 реалізованих об'єктів

Ми створюємо мікроклімат, який подобається людям

Сертифікати і ліцензії
Дозвіл на роботи Будівельна ліцензія Офіційний дилер бренду Daikin Офіційні партнери бренду Solerpalau Офіційні партнери бренду Gree Сертифікат ВентСервіс

Міста в яких ми працюємо

  1. Київ
  2. Вінниця
  3. Кіровоград
  4. Львів
  5. Харків
  6. Полтава
  7. Сумми
  8. Дніпропетровськ
  9. Івано-Франківськ
  10. Запоріжжя
  11. Миколаїв
  12. Одеса
  13. Чернігів
  14. Чернівці
  15. Житомир
  16. Тернопіль
  17. Луцьк
  18. Рівно
  19. Хмельницький
  20. Мукачево
  21. Ужгород
У вас залишились запитання?
Замовте безкоштовно: консультацію, проектне рішення, розрахунок вартості
Надіслати
Вам була корисна ця стаття?
Так
Ні
Потрібна консультація спеціаліста?
Зв'яжіться з нами, наш спеціаліст відповість на ваші запитання
Замовити дзвінок
Ми хочемо проконсультувати вас
Обов'язкове поле
Обов'язкове поле

Підписатися на розсилку

Допомога
Допомога
Об'єкти
Рубрики
Послуги