loading
Каталог
Служба підтримки
097 100-05-33
044 500-00-53
В будні з 09:00 до 20:00 На вихідних з 10:00 до 17:00 (замовлення on-line)
Замовити дзвінок
Замовити дзвінок
Служба підтримки
097 100-05-33
044 500-00-53
В будні з 09:00 до 20:00 На вихідних з 10:00 до 17:00 (замовлення on-line)
Замовити дзвінок
Замовити дзвінок
Каталог
Пошук
Корзина
Обране
Каталог
Бренди
Aereco Alfa Laval Aspen Aspira Atmic AUX Ballu Belimo Blauberg Bosch Carrier Cata Celsius Chigo Climaveneta Climtec Cooper&Hunter Daikin Danfoss Dantherm Devi Eberle Electrolux EWT Frapol (Onyx) Frico Genergy Genpower Gree Gucbir Guntner Haier Helios Hisense Hitachi Hoapp (Gree) Hutterer&Lechner GmbH Idea Invertek Irmas Jonix Leberg Lennox Lenze Lessar LG Lufberg Maico Master Microdam Midea Mitsubishi Electric Mitsubishi Heavy Mosa MYCOND Neoclima Nibe Nordis O.ERRE Olefini Olmo Ostberg Panasonic Philips RC Group Reventon Rhoss Rosenberg Ruck Sabiana Sakata Salda Sentera Siemens Soler&Palau Systemair Terneo Thermoscreens Tion Toshiba Tosot Trane Trotec UVDI Vaillant Ventoxx Vortice Vts Weger Wito York Zanussi Вентс Прана Тепломаш Термия
Блог
4 квітня
2591
Ventbazar

Лікувальні заклади: очищення та знезараження повітря

Зміст
Лікувальні заклади: очищення та знезараження повітря
Поділитись
Facebook
Поділитись
Facebook

Лікувальні заклади: очищення та знезараження повітря

У будь-якому приміщенні з людьми потрібно приділяти належну увагу якості повітря. Особливо гостро це питання стосується лікувальних закладів, адже саме в таких будинках мешкає достатня кількість різноманітних вірусів, бактерій, а також люди у будівлі часто мають ослаблений імунітет. Якісна робота вентиляції – один із найголовніших факторів, який позитивно вплине на чистоту повітря та не дасть жити внутрішньолікарняним інфекціям. Правильно планувати та проектувати схеми вентиляції та кондиціювання можливо для нових лікувально-профілактичних закладів, а який вихід існує для старих будівель?

Вентиляція у ЛПУ: ситуація сьогодні

очистка воздуха Часто в будівлях лікувально-профілактичних установ, які були збудовані ще в минулому столітті, система вентиляції або потребує капітального та дорогого ремонту, або спроектована неписьменно, або взагалі її немає. Часто в підвальних приміщеннях лікарні є грибок, внаслідок чого система вентиляції перетворюється на джерело забруднення повітря.

Щоб підтримувати стабільний температурний режим у приміщеннях, багато ЛПЗ встановили на вікна склопакети, які разом із непрацюючою вентиляцією повністю призупинили процес повітрообміну, підвищилася вологість повітря. Через це у повітрі збільшилася концентрація хімічних (дезінфікуючих та лікарських) речовин, а також у приміщеннях почала активно розвиватися цвіль.

Для того, щоб хоч якось очистити повітря та продезінфікувати його, у лікувально-профілактичних закладах застосовують найчастіше відкриті бактерицидні лампи, трохи рідше можна зустріти й бактерицидні рециркулятори. Свого часу бактерицидні лампи стали справжнім порятунком, зараз можна з упевненістю сказати, що таке обладнання не може впоратися з знезараженням повітря. Озон, який виділяється в процесі роботи лампи, стає сприятливим середовищем для розвитку певного типу небезпечних бактерій, а також є токсичним газом, велика кількість якого є шкідливою для людини. та й медперсоналу працювати з бактерицидними лампами нелегко – під час роботи лампи людей у приміщенні не має бути.

Чищення повітря можливе?

очистка воздуха У невеликій статті складно розглядати всі можливі шляхи вирішення завдання щодо знезараження повітря в ЛПЗ, що знаходяться у старих будівлях. Єдине, що можна стверджувати – ці рішення є. Відразу варто зазначити, що медичні установи не можуть через обмежене фінансування з боку держави повністю переобладнати систему вентиляції та кондиціювання, тому питання очищення повітря необхідно вирішувати альтернативними методами.

Сьогодні існує можливість використовувати різноманітні автономні безпечні та енергоефективні системи очищення повітря. Досить якісною та корисною є розробка технології очищення та знезараження повітря на основі фотокаталізу.


Цікаві теми на подібну тему:


Як правильно організувати вентиляцію у стоматології

Актуальне питання: скільки повітря потрібно людині?


Якісний мікроклімат за мінімальних витрат енергії

Чому ми?

9 років досвіду в сфері ОВіК

Працюємо на принципах «win-win»

Регулярно проходимо тренінги і вкладаємо отриманий досвід у кожен проект

З нами вибір обладнання – зручний, вигідний, швидкий

Більш 400 реалізованих об'єктів

Ми створюємо мікроклімат, який подобається людям

Сертифікати і ліцензії
Дозвіл на роботи Будівельна ліцензія Офіційний дилер бренду Daikin Офіційні партнери бренду Solerpalau Офіційні партнери бренду Gree Сертифікат ВентСервіс

Міста в яких ми працюємо

  1. Київ
  2. Вінниця
  3. Кіровоград
  4. Львів
  5. Харків
  6. Полтава
  7. Сумми
  8. Дніпропетровськ
  9. Івано-Франківськ
  10. Запоріжжя
  11. Миколаїв
  12. Одеса
  13. Чернігів
  14. Чернівці
  15. Житомир
  16. Тернопіль
  17. Луцьк
  18. Рівно
  19. Хмельницький
  20. Мукачево
  21. Ужгород
У вас залишились запитання?
Замовте безкоштовно: консультацію, проектне рішення, розрахунок вартості
Надіслати
Вам була корисна ця стаття?
Так
Ні
Потрібна консультація спеціаліста?
Зв'яжіться з нами, наш спеціаліст відповість на ваші запитання
Замовити дзвінок
Ми хочемо проконсультувати вас
Обов'язкове поле
Обов'язкове поле

Підписатися на розсилку

Допомога
Допомога
Об'єкти
Рубрики
Послуги