Кондиціювання ресторану
Навіть ресторатор-початківець розуміє, що будь-який заклад повинен мати якісний мікроклімат . При цьому за сучасних умов не обійтися без кондиціонування приміщень. І що найголовніше: вкладаючи гроші у кондиціювання ресторану, прибуток починає збільшуватися вже завтра. Основними вимогами до системи кондиціювання громадського закладу вважаються рівномірний повітрообмін, відсутність протягів та постійна підтримка певної температури.
Проектування системи кондиціювання
Вже неодноразово йшлося про те, що кондиціювання має починатися з проекту. Якщо йдеться про ресторан, то тим більше без цього не обійтися. По-перше, проектна документація громадського закладу затверджується відповідними органами, тому має бути підготовлена на належному рівні. По-друге, ресторан у порівнянні з іншими будинками має низку особливостей.
У приміщенні ресторану тісно є сусідами кухня, зали для відвідувачів, танцювальний майданчик, службові приміщення. Для кожної з цих зон необхідно підібрати індивідуальне рішення, після чого поєднати все в одну систему, якою легко керувати і яку легко обслуговувати. Тому для ефективного кондиціювання спочатку затверджуємо проект, потім займаємося придбанням та встановленням обладнання.
Оптимальні системи кондиціювання для ресторанів
Враховуючи потреби сучасного кафе, бару, ресторану, можна припустити, що одним із найкращих рішень для кондиціювання будуть канальні або касетні спліт-системи . Така система кондиціювання працює практично безшумно, не порушує основних елементів інтер'єру. Також саме ці спліт-системи здатні рівномірно розподілити повітря та підтримувати певний температурний режим.
Якщо вибрано касетну систему кондиціонування , то від неї можна очікувати розподілу повітря по всіх напрямках, тому можна використовувати лише одну систему для кондиціонування великого залу або залу з нестандартною формою.
Канальна спліт-система хороша тим, що її внутрішній блок розміщують в окремому підсобному приміщенні, а в зал повітря може подаватися з різних боків завдяки повітроводам.
У приміщеннях простої форми або в невеликих приміщеннях цілком допускається використання настінної спліт-системи , широкий вибір яких наданий кожним виробником кліматичної техніки.
Яка система кондиціонування не була б встановлена у ресторані, гостям має бути комфортно та затишно – краще, ніж удома, і набагато краще, ніж на вулиці.
Цікаві статті по подібній темі:
Правильний розрахунок системи кондиціювання повітря
Вентиляція сучасного ресторану
Вентиляція кухні ресторану
Чому ми?
9 років досвіду в сфері ОВіК
Працюємо на принципах «win-win»
Регулярно проходимо тренінги і вкладаємо отриманий досвід у кожен проект
З нами вибір обладнання – зручний, вигідний, швидкий
Більш 400 реалізованих об'єктів
Ми створюємо мікроклімат, який подобається людям
Міста в яких ми працюємо
- Київ
- Вінниця
- Кіровоград
- Львів
- Харків
- Полтава
- Сумми
- Дніпропетровськ
- Івано-Франківськ
- Запоріжжя
- Миколаїв
- Одеса
- Чернігів
- Чернівці
- Житомир
- Тернопіль
- Луцьк
- Рівно
- Хмельницький
- Мукачево
- Ужгород