loading
Каталог
Служба підтримки
097 100-05-33
044 500-00-53
В будні з 09:00 до 20:00 На вихідних з 10:00 до 17:00 (замовлення on-line)
Замовити дзвінок
Замовити дзвінок
Служба підтримки
097 100-05-33
044 500-00-53
В будні з 09:00 до 20:00 На вихідних з 10:00 до 17:00 (замовлення on-line)
Замовити дзвінок
Замовити дзвінок
Каталог
Пошук
Корзина
Обране
Каталог
Бренди
Aereco Alfa Laval Aspen Aspira Atmic AUX Ballu Belimo Blauberg Bosch Carrier Cata Celsius Chigo Climaveneta Climtec Cooper&Hunter Daikin Danfoss Dantherm Devi Eberle Electrolux EWT Frapol (Onyx) Frico Genergy Genpower Gree Gucbir Guntner Haier Helios Hisense Hitachi Hoapp (Gree) Hutterer&Lechner GmbH Idea Invertek Irmas Jonix Leberg Lennox Lenze Lessar LG Lufberg Maico Master Microdam Midea Mitsubishi Electric Mitsubishi Heavy Mosa MYCOND Neoclima Nibe Nordis O.ERRE Olefini Olmo Ostberg Panasonic Philips RC Group Reventon Rhoss Rosenberg Ruck Sabiana Sakata Salda Sentera Siemens Soler&Palau Systemair Terneo Thermoscreens Tion Toshiba Tosot Trane Trotec UVDI Vaillant Ventoxx Vortice Vts Weger Wito York Zanussi Вентс Прана Тепломаш Термия
Блог
17 грудня
12821
Ventbazar

Яка система опалення найкраще для приватного будинку?

Зміст
Яка система опалення найкраще для приватного будинку?
Поділитись
Facebook
Поділитись
Facebook

Яка система опалення найкраще для приватного будинку?

Зміст:
Варіанти опалення приватного будинку
Яка система опалення найкраще для приватного будинку? Опалення приватного будинку або заміського котеджу, особливо якщо це новий проект, - одне з питань, що потребують професійного підходу та об'єктивного аналізу вихідних даних на стадії проектування.

Ефективне опалення приватного будинку має на увазі, перш за все, повне задоволення запитів щодо тепла - в зимовий час та гарячої води - протягом усього року. Причому другою умовою, яку висуває кожен замовник, стає економічність у роботі отриманої системи теплозабезпечення. Завдання проекту в цьому випадку: встановити в будинку ефективну за продуктивністю та маловитратну в експлуатації систему опалення, причому при мінімумі капітальних витрат. Ситуація складна та багатоваріантна, замовника можуть просто «ввести в оману» щодо реальних переваг, що пропонуються для впровадження опалювальних систем.

Позитивним моментом може бути звернення до компанії, яка не тільки впроваджує передове обладнання для опалення та гарячого водопостачання, але й розробляє проекти під такі системи. Солідні компанії відповідають за системи, що впроваджуються на всіх етапах: від проекту до сервісу.

Сучасний ринок теплотехніки в Україні досить розвинений, і можна знайти котли або теплові насоси для систем, розрахованих під будь-які бажання замовника, виходячи з його матеріальних можливостей. Розглянемо об'єктивно, які можливості, переваги та недоліки є у кожного типу опалювального обладнання, яке використовується для опалення приватного будинку. У цій статті ми відповімо на головне питання, яке цікавить багатьох: 'Яке опалення вигідніше для приватного будинку?'.

Варіант №1. Газове опалення: переваги та недоліки

Газове опалення приватного будинку
Найбільш «просувається» вітчизняними тепломережами – газове опалення. Міськгази та місцеві управління газових господарств видають Технічні умови, дають дозволи на підключення до мережі, встановлюють лічильники, приймають в експлуатацію та обслуговують систему підведення газу до будинку. Усі роблять для вашого комфорту. Щоправда, і тарифи встановлюють газові монополісти. І зростання тарифів «гальмувати» нема кому. Проектно-монтажні організації "собаку з'їли" на виконанні проектів на газифікацію приватних будинків. Все налагоджено та оцифровано.

Які переваги у газового опалення?
  • Високий ККД, особливо у конденсаційних казанів – до 98%.
  • Низька температура відпрацьованих газів – до 56 °C (для таких самих котлів).
  • Зручність погодозалежного керування через кімнатні регулятори.
  • Нагрів води до високої температури - до 80 ° C і вище.
  • Різноманітність моделей сталевих або чавунних котлів: з функціями тільки опалення або опалення та гарячого водопостачання (ГВП) – одно- та двоконтурних моделей; з виходом продуктів згоряння в димар або через коаксіальну трубу; у настінному чи підлоговому виконанні.
Недоліки газового обігріву
  • Газовий котел для приватного будинку Постійне підвищення ціни газу для населення. Це одна з головних причин, чому більшість людей все частіше замислюються над пошуком варіантів опалення приміщень без газу. У статті «Опалення без газу: рішення, ціни, з чого краще розпочати? » ми написали про найпопулярніші варіанти НЕгазового опалення.
  • Надмірно високі витрати газу при опаленні багатоповерхових особняків, що веде до відключення опалення на цілому поверсі або в частині кімнат. Це чревато псуванням обробки та покриттів у будинку.
  • Недостатній рівень комфорту та висока витрата газу під час опалення традиційними газовими котлами.
  • Необхідність нагляду за безпекою та станом димаря. Пожежонебезпечне обладнання.
  • Газові конвектори – приклад низькоякісного газового обігріву.
  • Залежність державних структур, що призначають субсидії на оплату комунальних послуг.

Варіант №2. Електроопалення: на що варто звернути увагу

Електрокотел у приватному будинку
Опалення приватного будинку електрикою передбачає опалення будинку в умовах, коли підведення газу неможливе або занадто дороге. При тарифі на електроопалення, n-зонних лічильниках, для невеликого будинку, рахунки за електрообігрів колись були терпимими. Зараз, коли всі тарифи зросли і коли на кухні встановлено ще й електричну плиту, плюс усі електроприлади, рахунки за електрику стали при електроопаленні неприпустимо високими. Хіба що розраховувати на компенсацію частини вартості послуг від держави. Але стабільність у такій ситуації не відчувається.

Є також безліч типів електрообігрівачів та тепловентиляторів, а також інфрачервоних обігрівачів або інших систем електрообігріву. Але вони більше використовуються або як місцеве нагрівання, або як тимчасові системи опалення для заміських дач або котеджів.

Електрокотел Переваги систем електрообігріву
  • Найдоступніша вартість обладнання, різноманітність моделей настінного та підлогового виконань.
  • Швидке місцеве обігрів, інтенсивна циркуляція повітря при обігріві тепловентиляторами.
  • Різноманітні терморегулятори для програмування режимів електроопалення.
Недоліки електрообігріву
  • Найдорожче за експлуатаційними витратами опалення.
  • При опаленні будинку великої площі потрібно трифазне харчування, потужна мережа розподілу енергії, значна потужність, що виділяється від підстанції. На кожних 8-10 м 2 площі – 1 кВт від мережі.

Варіант №3. Котли на твердому паливі: чому це витратне опалення

Опалення за допомогою твердопаливного котла
Одним із найдоступніших способів, як організувати опалення без газу, є опалення твердопаливним котлом. Є також різноманітні каміни на дровах чи вугіллі, котли на пеллетах, брикетах чи дровах. Існують різні топки, печі, булер'яни та інші теплові прилади, що генерують тепло від спалювання викопних видів палива або відходів.

Переваги опалення твердопаливним котлом
  • Не залежить від тарифів, є навіть енергонезалежні моделі котлів.
  • Є моделі з контуром нагрівання гарячої води.
Недоліки твердопаливних котлів
Твердопаливний котел для дому
  • Необхідність цілодобового нагляду та періодичного завантаження палива, яке потрібно закуповувати та зберігати у спеціально відведеному в будинку місці.
  • Пожежонебезпечність обладнання, необхідний постійний контроль димоходу, очищення від відходів та утилізація продуктів згоряння.
  • Висока вартість і дефіцитність палива.
  • Відсутність або мінімальний рівень автоматизації управління режимами роботи котла.
  • Низький рівень комфорту при багатокімнатному опаленні.
  • Екологічна шкода атмосфері від продуктів згоряння.

Варіант №4. Сонячні колектори: хто зможе опалити свій будинок?

Сонячні колектори для опалення будинку
Сонячні системи нагрівання води або сонячні колектори, що використовують безкоштовне сонячне тепло, є активними помічниками для генерації тепла для опалення та нагрівання води в будинку. Навіть у морозні сонячні дні вода в колбах колектора закипає, а один-два комплекти колекторів повністю задовольняють добові потреби сім'ї по гарячій воді.

Переваги сонячних систем обігріву
  • Відмінне обладнання для економії витрат на нагрівання води – до 60%, залежно від регіону розташування (за сонячною активністю) та орієнтації колектора по відношенню до сонця.
  • Надлишки тепла можуть накопичуватися в бойлері непрямого нагріву та заощаджувати витрати на опалення (до 20-25%).
Недоліки сонячних колекторів
  • Опалення будинку сонячними колекторами Продуктивність залежить від кількості сонячної радіації у місці установки, більше теплої води колектори гріють улітку, ніж узимку. Змінна продуктивність, оскільки вони ефективні лише у сонячні дні.
  • Для установки потрібно багато місця з найкращою орієнтацією до сонця на даху, на фасаді або біля будинку, потрібні термоізольовані трубопроводи.
  • Не можуть використовуватися для автономного опалення лише як допоміжне обладнання.
  • Висока вартість комплекту обладнання.

Варіант №5. Як заощадити на всіх етапах опалення будинку?

  Теплові насоси – найекономніші в роботі агрегати для обігріву будинку та для нагрівання потрібної кількості води для побуту. Ними використовується відновлюване безплатне, невичерпне тепло навколишнього повітря, ґрунту або водних ресурсів. Це – найвигідніше опалення приватного будинку, передове обладнання, що використовує альтернативні джерела енергії, та перетворює їхню теплову енергію в тепло для опалення будинку та нагріву побутової води.
Опалення приватного будинку тепловим насосом
{callback:1}
Залежно від можливостей замовника, від будівлі будинку та площі ділянки, можна встановлювати теплові насоси повітря-вода , повітря-повітря , грунт-вода , вода-вода та інші. Про переваги та недоліки кожного типу теплових насосів написано тут .

В окрему групу можна виділити сучасні інверторні спліт-системи кондиціювання з функцією теплового насоса, що економно працюють на обігрів та охолодження приміщень.

Теплонасосне обладнання найкраще підходить як для нових проектів, так і для модернізації вже встановлених систем теплопостачання. Однією з головних переваг опалення будинку тепловими насосами є можливість автоматичного запуску резервного газового котла при пікових навантаженнях.


Переваги теплових насосів
  • Вони відрізняються найвищими показниками енергоефективності, і кожен витрачений кіловат мережевої енергії перетворять на 3-5 кіловат тепла для системи теплопостачання будинку.
  • Невелика в межах потреб середнього будинку необхідна потужність від підстанції.
  • 100% відсутність викидів CO2 .
  • Найекономніша експлуатація, в порівнянні з іншими опалювальними системами. Про терміни окупності ми написали у цій статті .
  • Велика різноманітність модульних виконань та моделей за потужністю під конкретні умови монтажу, функціональності та потреби у гарячій воді. HITACHI YUTAKI S COMBI RWD-2.5NWE-200S/RAS-2.5WHVNP
  • Найвищий рівень автоматики контролю та управління для гнучкого та найекономнішого управління, налаштування через інтернет за допомогою ПК або мобільних пристроїв.
  • Робота не тільки на обігрів, а й на кондиціювання, - з низькотемпературними системами теплої підлоги та з фанкойлами .
  • Є високотемпературні теплові насоси для керування кількома різнотемпературними контурами – системами радіаторів та теплої підлоги.
  • Автоматика повітряного теплового насоса успішно управляє підключенням резервного джерела тепла – котла або сонячних колекторів.
  • Політика відомих брендів спрямовано створення більш доступних моделей теплових насосів. Приклад: повітряні теплові насоси MyCond , надійні та безвідмовні теплові насоси Hitachi та різноманітні за джерелами відновлюваного тепла теплонасоси Nibe .
  • Провідні теплотехнічні гіганти створюють комплексні рішення для найкращої економії енергоресурсів та вибору споживачем теплогенератора з оптимальним тарифом для економії витрат. Приклад: геотермальні, повітряні теплові насоси Vaillant працюють у тандемі з газовими котлами або сонячними колекторами.
  • Теплові насоси – найкраща заміна неефективним або витратним газовим або електричним котлам, вони повністю автономні або успішно працюють при модернізації раніше встановленого котельного обладнання в парі з встановленим котлом.

Недоліки теплових насосів
  • Досить висока ціна обладнання.
  • Запуск та монтаж дозволяється виконувати лише професійно підготовленими фахівцями.
Іноді необхідно використовувати "зелені" банківські кредитні програми або брати участь у програмі від ЄБРР IQ-Energy для зниження капітальних вкладень.

Приклади наших робіт

Опалення приватних будинків - 180м2 та 350м2 на базі теплових насосів HITACHI YUTAKI S (спліт)
Опалення приватних будинків - 180 м 2 та 350 м 2 на базі теплових насосів HITACHI YUTAKI S (спліт)

Енергоефективне опалення приватного будинку
Садиба 250 м 2 . Опалення тепловим насосом HITACHI

Примусова припливно-витяжна вентиляція та кондиціювання.
Будинок із СІП-панелей 114 м 2 . Припливно-витяжна вентиляція з рекуперацією тепла та кондиціюванням

Висновки

Опалення приватного будинку Опалення приватного будинку тепловим насосом - найбільш ефективна за якістю та рівнем комфорту система теплопостачання. У довгострокових прогнозах застосування саме теплових насосів у комунальній сфері відводиться провідне значення. Ці високотехнологічні агрегати, що підбираються в потрібних конфігураціях, що працюють на тепло або холод, гріють воду для побуту або басейну, створюють та економно підтримують комфорт найвищої якості.

Різноманітність моделей, представлених у нашому каталозі, дозволяє підібрати модель теплового насоса з оптимальною функціональністю та вартістю для кожного проекту з урахуванням усіх вимог замовника.


Схожі статті:

Чому ми?

9 років досвіду в сфері ОВіК

Працюємо на принципах «win-win»

Регулярно проходимо тренінги і вкладаємо отриманий досвід у кожен проект

З нами вибір обладнання – зручний, вигідний, швидкий

Більш 400 реалізованих об'єктів

Ми створюємо мікроклімат, який подобається людям

Сертифікати і ліцензії
Дозвіл на роботи Будівельна ліцензія Офіційний дилер бренду Daikin Офіційні партнери бренду Solerpalau Офіційні партнери бренду Gree Сертифікат ВентСервіс

Міста в яких ми працюємо

  1. Київ
  2. Вінниця
  3. Кіровоград
  4. Львів
  5. Харків
  6. Полтава
  7. Сумми
  8. Дніпропетровськ
  9. Івано-Франківськ
  10. Запоріжжя
  11. Миколаїв
  12. Одеса
  13. Чернігів
  14. Чернівці
  15. Житомир
  16. Тернопіль
  17. Луцьк
  18. Рівно
  19. Хмельницький
  20. Мукачево
  21. Ужгород
У вас залишились запитання?
Замовте безкоштовно: консультацію, проектне рішення, розрахунок вартості
Надіслати
Вам була корисна ця стаття?
Так
Ні
Потрібна консультація спеціаліста?
Зв'яжіться з нами, наш спеціаліст відповість на ваші запитання
Замовити дзвінок
Ми хочемо проконсультувати вас
Обов'язкове поле
Обов'язкове поле

Підписатися на розсилку

Допомога
Допомога
Об'єкти
Рубрики
Послуги