loading
Каталог
Служба підтримки
097 100-05-33
044 500-00-53
В будні з 09:00 до 20:00 На вихідних з 10:00 до 17:00 (замовлення on-line)
Замовити дзвінок
Замовити дзвінок
Служба підтримки
097 100-05-33
044 500-00-53
В будні з 09:00 до 20:00 На вихідних з 10:00 до 17:00 (замовлення on-line)
Замовити дзвінок
Замовити дзвінок
Каталог
Пошук
Корзина
Обране
Каталог
Бренди
Aereco Alfa Laval Aspen Aspira Atmic AUX Ballu Belimo Blauberg Bosch Carrier Cata Celsius Chigo Climaveneta Climtec Cooper&Hunter Daikin Danfoss Dantherm Devi Eberle Electrolux EWT Frapol (Onyx) Frico Genergy Genpower Gree Gucbir Guntner Haier Helios Hisense Hitachi Hoapp (Gree) Hutterer&Lechner GmbH Idea Invertek Irmas Jonix Leberg Lennox Lenze Lessar LG Lufberg Maico Master Microdam Midea Mitsubishi Electric Mitsubishi Heavy Mosa MYCOND Neoclima Nibe Nordis O.ERRE Olefini Olmo Ostberg Panasonic Philips RC Group Reventon Rhoss Rosenberg Ruck Sabiana Sakata Salda Sentera Siemens Soler&Palau Systemair Terneo Thermoscreens Tion Toshiba Tosot Trane Trotec UVDI Vaillant Ventoxx Vortice Vts Weger Wito York Zanussi Вентс Прана Тепломаш Термия
Блог
22 лютого
8076
Ventbazar

Як розрахувати вентиляцію для кухні

Зміст
Як розрахувати вентиляцію для кухні
Поділитись
Facebook
Поділитись
Facebook

Як розрахувати вентиляцію для кухні


Вентиляція кухні нікуди не годиться? Щоб виправити положення, власнику житла необхідно мати елементарні знання про те, як підібрати вентиляційні пристрої, щоб забезпечити примусову вентиляцію кухні. Ви можете забезпечити місцеву витяжку від зони приготування їжі та модернізувати загальнообмінну вентиляцію.

Початкові дані

Вам необхідно знати:

  • норми по повітрообміну,

  • обсяг приміщення.

Погодинна норма повітрообміну - скільки разів на годину повітря на кухні має повністю заміщуватися чистим - для кухонних приміщень - 6-8 разів.
Помноживши висоту на ширину та на довжину, ми отримаємо V = H*B*L м куб. - Об'єм кухні. Наприклад – 27м куб.

Значить, у вас на кухні повинен бути забезпечений приплив повітря в розмірі 27*8=216 м куб. в годину.

Здається, все просто. Однак, продуктивність витяжної вентиляційної установки повинна бути обрана в цих межах із запасом за потужністю, оскільки необхідно врахувати втрати, що виникають через місцеві опори витяжних повітроводів. Тут краще радитися з фахівцями, тому що вони розрахують ці дані в залежності від довжини, конфігурації та характеристик повітроводів і розберуться з тим, куди краще організувати виведення повітря, що видаляється. Це може бути індивідуальний вентканал, вихід через стіну або вихід до загального витяжного каналу. Вирішуються питання щодо забезпечення надходження свіжого повітря - з квартири або через окремий канал.

Як підібрати витяжну парасольку

Професійного підходу завжди вимагає ув'язування наявної системи природної або примусової вентиляції та витяжної парасольки, що встановлюється. Не варто плутати канали під місцеву витяжку від кухонної плити та загальнообмінну вентиляцію.

Принцип організації місцевих повітровідсмоктувачів різний. Вони можуть видаляти повітря з кухні у витяжний вентиляційний канал або, якщо такої можливості немає, здійснювати рециркуляцію - втягувати забруднене повітря, пропускати через спеціальні вугільні та жироуловлювальні фільтри та повертати назад до приміщення.

Варіанти витяжки

Варіант 1 - Повітря видаляється назовні у витяжний канал Варіант 2 - Повітря очищається та повертається до приміщення

У першому випадку на кухню подається свіже повітря, але зростають втрати. У другий випадок повітря очищається від шкідливих домішок, без додаткового припливу, необхідний контролю над станом фільтрів. Продуктивність місцевої рециркуляційної витяжки або кількість повітря, що видаляється в годину підбирається виходячи з обсягу кухонного простору, і може бути орієнтовно 10 - 12 кратним, тобто. забезпечувати при приготуванні їжі пропускання повітряного середовища кухні через фільтри 10 - 12 разів на годину.

При розрахунку продуктивності витяжки у вентиляційний канал враховують його прохідний перетин - зазвичай він буває 130*130 мм або діаметром 140 мм, а діаметр повітроводів 125мм, - такі канали можуть максимально пропустити через себе до 300-400 м куб повітря на годину. При виборі потужності вентилятора (а продуктивність сучасного витяжного вентилятора досягає до 1000м куб./годину і вище) необхідно врахувати пропускну здатність повітроводів та вентканалів. Не можна вдягнути канат у вушко голки! Вибір витяжної парасольки робіть раціонально. При виборі витяжної парасольки враховується і допустимий рівень шуму, що виробляється вентилятором, наприклад, у якісних витяжках не перевищує 55 Дб.

Підбиваємо підсумок - витяжна парасолька видаляє чадні гази, кіптяву, дим з певної області кухонного простору, а загальнообмінна вентиляція створює здоровий клімат у всій кухні. Врахувати всі фактори та правильно розрахувати та змонтувати систему вентиляції на кухні краще довірити фахівцям.

Інші цікаві статті:


Вентиляція на кухні

Як розрахувати вартість вентиляції квартири

Проектування вентиляції та кондиціювання у квартирі

Чому ми?

9 років досвіду в сфері ОВіК

Працюємо на принципах «win-win»

Регулярно проходимо тренінги і вкладаємо отриманий досвід у кожен проект

З нами вибір обладнання – зручний, вигідний, швидкий

Більш 400 реалізованих об'єктів

Ми створюємо мікроклімат, який подобається людям

Сертифікати і ліцензії
Дозвіл на роботи Будівельна ліцензія Офіційний дилер бренду Daikin Офіційні партнери бренду Solerpalau Офіційні партнери бренду Gree Сертифікат ВентСервіс

Міста в яких ми працюємо

  1. Київ
  2. Вінниця
  3. Кіровоград
  4. Львів
  5. Харків
  6. Полтава
  7. Сумми
  8. Дніпропетровськ
  9. Івано-Франківськ
  10. Запоріжжя
  11. Миколаїв
  12. Одеса
  13. Чернігів
  14. Чернівці
  15. Житомир
  16. Тернопіль
  17. Луцьк
  18. Рівно
  19. Хмельницький
  20. Мукачево
  21. Ужгород
У вас залишились запитання?
Замовте безкоштовно: консультацію, проектне рішення, розрахунок вартості
Надіслати
Вам була корисна ця стаття?
Так
Ні
Потрібна консультація спеціаліста?
Зв'яжіться з нами, наш спеціаліст відповість на ваші запитання
Замовити дзвінок
Ми хочемо проконсультувати вас
Обов'язкове поле
Обов'язкове поле

Підписатися на розсилку

Допомога
Допомога
Об'єкти
Рубрики
Послуги